Jeszcze jedna wersja babki drożdżowej, tym razem parzonej. Pyszna, meeega puszysta, chyba jeszcze smaczniejsza niż poprzednia (w mojej ocenie), w tej są wyczuwalne bardziej
Smaczne ZdroweWitam serdecznie Tym razem chciałabym zaproponować przepis na kolorową babkę Wielkanocną, babka jest puszysta i wilgotna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania babki będziemy potrzebowali: Użyłam
Uwaga Babcia GotujeW Anglii uznawane to danie jest za wykwintne. Super nadaje się jako danie popisowe na imprezach lub na świątecznym stole. Przygotowanie pieczarek – pieczarki umyć i
Kuchnia Pokoleńprzed Wielkanocą, mieszkając jeszcze w PL ,piekłam małe drożdżowe babeczki do święconki. Babeczek było zawsze tyle, że obdarowywałam nimi rodzinkę i znajomych :) A, że ostatnio nabyłam fajne, nieduże foremki do takowych babeczek - postanowiłam zrobić "próbę" przed wielkanocną i sprawdzić, czy nie wyszłam z wprawy. Babeczki wyszły pyszne! Puszyste, pachnące cytryną i skórką pomarańczową, której do ciasta dodaję zawsze
Walijskie PichcenieCiasto Malinowa dama to przepyszne połączenie biszkoptu z rozpływającą się w ustach masą i galaretką. Raj dla podniebienia. Efektowne i proste w przygotowaniu. Zaskoczy swoim smakiem
Blog kulinarny S9.PLCiasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto z marchewką i majonezem. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne, kremowe, wszystkie smaki wspaniale się ze
Mała CukierenkaCiasto metrowiec to klasyk z lat wcześniejszych. Często gościł na naszych stołach przy okazji różnych świąt czy imprez okolicznościowych. Dziś podzielę się z Wami sprawdzonym przepisem
Blog kulinarny S9.PLSernik królewski – prosty przepis Zapewne każdy z Was choć raz spotkał się z sernikiem królewskim czy to na świątecznym stole, na przyjęciu lub będąc u
Słodkie okruszkiDziś polecam Wam pyszny migdałowy sernik z czarnymi markizami . Delikatny migdałowy smak i aromat uzyskacie dzięki dodaniu do masy syropu barmańskiego o smaku Amaretto (bezalkoholowy). Dodatkowo
Słodkie okruszkiCzy tylko ja mam wrażenie, że wiosna w tym roku strasznie się ociąga? Nie żebym miała coś przeciwko zimie, ale dała nam się ostatnio we znaki
brunetkawkuchniSkładniki: 1 szkl. mąki z brązowego ryżu 1 szkl. mąki z tapioki ½ szklanki mąki kokosowej 1 szkl. mleka kokosowego ½ szkl. stopionego oleju kokosowego ¾ szkl. wody gazowanej
Marcepanowa kuchniaDziś przepis na klasyczne kruche babeczki nadziane budyniem waniliowym . Proste w wykonaniu i pyszne w smaku. Przepis był już na blogu przy babeczkach karmelowych .Tutaj
Z MarcepanemJak myślicie połączenie ciasta, baklii i kokosu może się udać? Myślę, że to najlepsze połączenie jakie jadłam w ostatnim czasie;) Kokosowy keks na bazie mąki
Życie zaczyna się w kuchniDziś Dzień Babci, więc ciacho musi być. Upiekłam kolejne bardzo smaczne ciasto. Przyznam, że zastanawiałam się nad jego nazwą i wymyśliłam, że będzie to fantazja. Do
Ewa w kuchniMamy kolejny weekend więc mamy kolejne ciasto. Dziś zapraszam Was na ciasto cytrynowo - ananasowe. Przepis podobno jest z jakiejś gazety. Niedawno przepis dostałam od sąsiadki ale
Ewa w kuchni