Pomału zabieram się za wielkanocne przepisy dla Was. Dzisiaj tradycyjna cytrynowa babka na oleju. Prosta, bezproblemowa, smacznie wilgotna. Na świątecznym stole na pewno się
Nastoletnie WypiekanieProsta, piaskowa babka którą robiłam już kilkanaście razy, zawsze wychodzi i smakuje bardzo dobrze. Wiem, że takie przepisy są przez wiele osób szukane, świadczą o tym
Wanilia i KardamonDzisiaj chciałam Wam przypomnieć, że w w prawej szpalcie bloga znajdziecie wielkanocne inspiracje z bloga Czerwień i błękit w zakładce Wielkanoc w kategorii Wielkanocne ciasta . Trochę się przez te prawie 8 lat uzbierało. Znajdziecie tam mazurki, babki, ciasteczka, serniki i ciasta przekładane. Na pewno znajdziecie coś pysznego dla siebie. Zapraszam serdecznie
Czerwień i błękitPowoli robimy listy produktów do świątecznych wypieków, myślimy czym zaskoczyć gości przy świątecznym stole! Zapraszam na pyszne ciasto, które zrobiłam dzięki uprzejmości firmy Stovit , Helio Składniki
Podróż w kulinariaW ramach świątecznej współpracy z Helio mam dzisiaj dla Was pyszną babkę marmurkowa z mieszanką keksową Helio . Babka jest pyszna, delikatna i lekko wilgotna coś podobnego
Sama słodycz i szczypta chiliKolejny przepis z cyklu Wielkanocnych wypieków….Będziecie mieć w czym wybierać :) Piaskowa babka, zdaje się tradycyjna, pełna mieszanki keksowej, jest delikatna o cytrynowej nucie , sypka
Wanilia i KardamonTorcik Baileys to pyszne, czekoladowe ciasto z dodatkiem likieru Baileys, przełożone kremem na bazie bitej śmietany, twarożku i białej czekolady. Całość tworzy idealną
Rozpustne gotowanieSkładniki: Składniki: 150 g cukru 150 g miękkiego masła 190 g mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka owoce ( u mnie
The Sweet DamselOk, od dzisiaj zarządzam na blogu akcję 🙂 Co tydzień, przez miesiąc, będzie coś nowego, według mnie świątecznego 😉 Rozpoczynamy od słodkiego, a co! Ciastka mocno waniliowe (tak
gotować!Nigdy nie lubiłam tego ciasta ,ale dostałam marchewkowe ciasto z cukierni Cynamon i postanowiłam zrobić podobne ,lub lepsze ...i udało się .Aby uzyskać lepszy smak,można
w mojej kuchniTo ciasto gościło w moim domu od lat, na kilka lat o nim zapomniałam, pochłonięta wymyślaniem nowych przepisów, przypomniał mi o nim mąż kiedy rzekł do
Wanilia i Kardamongarnka i podgrzewamy. Kiedy dobrze się połączą i zgęstnieją wylewamy na ciasto. Wstawiamy je ponownie do lodówki. Smacznego! Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: biszkopt , Boże Narodzenie , brzoskwinie , ciasto , galaretka , kakao , krem , ocet , polewa , Wielkanoc
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyŹle obrałeś ziemniaki! Brzydko pokroiłaś pomidora! Za dużo oleju! Za mało soli! chociaż tak na prawdę nie ma się czego czepiać, bo przecież ogólnie patrząc wszystko
Moja Mama GotujeBabka migdałowa (bezglutenowa) Składniki: 150 g migdałów bez skórek 4 kopiate łyżki mąki jaglanej* 7-8 łyżek cukru brązowego nierafinowanego 150 g roztopionego masła (lub oleju
Moja Mama GotujePrzepisy ze starego zeszytu Babci zawsze wychodzą i są uwielbiane przez wszystkich domowników. Propozycja na dziś to pyszny orzechowiec z kremową masą i miodowym ciastem. Czytaj
Czekoladowa muffinka