Meal prep – gotowanie na zapas Witam was w drugim odcinku meal preparing. Jak pisałam w części pierwszej będę wrzucała tu inspiracje z mojego gotowania na
Dorota SmakujeBułki drożdżowe z jagodami i jabłkiem Bułeczki, drożdżówki i inne tego typu wypieki pojawiają się u nas często – są bardzo lubiane przez dzieci a więc i
Dorota SmakujeDrożdżowe chlebki pełne serowego ciągnącego się nadzienia z jajkiem. Chrupiące i pomimo ubogiej ilości składników wręcz przepyszne! Najważniejszy element to ciasto drożdżowe, natomiast
Wanilia i KardamonTarta z kiełbasą i cebulą czerwoną to moja propozycja na wspaniałe w smaku danie. Wiem, że wy tez lubicie tarty, bo często właśnie tych przepisów u
Dorota SmakujeMięciutkie tosty francuskie, smażone na maśle z dodatkiem musu z białej czekolady i serka mascarpone, polane pysznym sosem malinowym - to wyjątkowa propozycja na początek dnia. Aromat
Świat Domowej KuchniNaleśniki luksusowe Sobota to u nas od wielu lat dzień naleśników, taką mamy naszą małą wewnętrzną, rodzinną tradycję. Mistrzem ceremonii jest mój mąż, który generalnie nie
Dorota SmakujeWiosna się zbliża więc jak zwykle u mnie czyszczenie zamrażaki z zapasów szpinaku. Akurat miałam do wykorzystania muszle makaronowe więc szpinak został wykorzystany jako farsz
Monia miesza i gotujePyszna i sycąca, bezmięsna zapiekanka z dwóch warzyw- ziemniaków i brokuła. Do tego zestawienia dorzuciłam jeszcze serek camembert ale może być także pleśniowy typu lazur lub
Monia miesza i gotujeNajlepsza pasta kanapkowa z tuńczyka tylko 2 składniki – tyle trzeba aby przygotować smaczny krem do pieczywa. Pastą możemy również smarować tosty, wrapy, różnego rodzaju płaskie
Dorota SmakujeMiękkie chlebki naan. Idealne do potraw kuchni indyjskiej, ale według mnie są również świetnym dodatkiem do grilla
BullioKolejny przepis z kalafiorem w roli głównej. Tym razem zapiekanka. Króluje tylko kalafior w towarzystwie pleśniowych serków. Zapiekanka prosta i smaczna, ładnie się dzieli na kawałki
Monia miesza i gotujeZapraszam na tosty francuskie w wersji jesiennej. Możecie wykorzystać do nich dowolne pieczywo, ale uważam, że z dyniowa drożdżówka pasuje tu idealnie. 3 porcje 6 kromek
Mienta blogJak mrozić proziaki, sodaki, bułeczki, scones – ten wpis jest odpowiedzią na prośbę jednej z czytelniczek. Często na moim Instagramie na Stories pokazuję meal prep –
Dorota SmakujeProziaki z dynią Proziaki to popularne w regionie podkarpackim pieczywo na sodzie (proza w tamtejszym języku to soda), wypiekane na blasze pieca na szybko, zawsze wtedy
Dorota Smakuje