Zapiekanka jesienna grzybowa z ryżem który został od poprzedniego obiadu. Dzięki temu zrobiłam ją bardzo szybko, i wykorzystałam resztki. Jaka jest w smaku? Obłędna, lekko serowa
wesoła kuchniaLubicie musztardę? Podobno ludzie dzielą się na tych co lubią ketchup albo musztardę. Ja lubię oba te dodatki Musztardy wybieram raczej te drobno mielone, bez wyczuwalnych
Dorota SmakujePyszne i pożywne zapiekanki z kawałkami pieczonej dyni i cukinii, kurczakiem i makaronem. Zapiekanki przygotowałam w małych naczyniach żaroodpornych aby każdy miał swoją porcję ale można
Monia miesza i gotujeFoccacia to potrawa z kuchni włoskiej , jest to rodzaj pieczywa które można podać jako przystawkę przed daniem głównym aby zaspokoić pierwszy głód. Przepisów na ten
Wanilia i KardamonPasta grzybowa z nóżek grzybowych, przetwory Pasta grzybowa z nóżek grzybowych jest dobrym rozwiązaniem jeśli tak jak ja lubicie marynować same kapelusze . Szkoda pozbywać się nadmiaru
Ogrodnik w podróżyTortille z tuńczykiem jak wiecie Kocham od Dawna. Idealny posiłek na śniadanie, przekąskę czy kolację. Robi się ja bardzo szybko. Smakuje rewelacyjnie ;) Wszystkie przyprawy znajdziecie w
Gotowanie PatkiZielono i zdrowo. Makaron z sosem z zielonego groszku z dodatkiem fety, orzechów i mięty. Mrożony groszek mam w zamrażarce prawie zawsze. Często jest dodatkiem do
Poezja smakuTarta z maślakami Tarta z maślakami lub jakimikolwiek, innymi ,leśnymi grzybami to właściwy przepis na ten tydzień. Dlaczego ? Bo właśnie jest największy wysyp grzybów jaki widziałam
Ogrodnik w podróżyUwielbiam kiedy jedzenie jest nie tylko smaczne i zdrowe, ale kiedy oprócz tego pięknie wygląda i zachęca do jedzenia kolorami. W końcu jemy także oczami ;) Może
HealthyCreationsJeśli jesteście mięsożercami i szukacie ciekawego przepisu na obiad to mam dla Was smaczną propozycję Makaron zapiekany z sosem pomidorowym z mięsem mielonym i oliwkami. Wszystko
Zasmakuj KuchniJeśli lubicie wytrawne wypieki, Tarta ze szpinakiem to zdecydowanie danie, którego musicie spróbować. Pyszny klasyk! Dobra i na ciepło i na zimno. Wspaniały pomysł na kolację
Dorota SmakujeTo danie samo “skacze do ust” ( salta in bocca – czyli hop do buzi). Saltimbocca pochodzi z Włoch – są to bitki cielęce, którym
Poezja smakuSkładniki Ciasto 1 kg ziemniaków 3 łyżki masła około 1/2 szkl. mąki pszennej Nadzienie 1 puszka tuńczyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryka 2
Kuchenne aromatyPrzepis ten znalazłam na Smaczny.tv.Bardzo nam zasmakowały te ziemniaczki i będą gościć u nas częściej. Zapraszam bo smak nieziemski :). SKŁADNIKI 6 dużych ziemniaków oliwa z oliwek
Mała w garnku mieszaZapraszam do wypróbowania mojego przepisu na bułeczki drożdżowe na mleku kozim – bardzo smaczne, mięciutkie, rozpływające się w ustach. Moi domownicy nie przepadający za tym mlekiem twierdzili
Dorota Smakuje