Proste ciasto na pierogi dzisiaj bo zaczął się truskawkowy sezon i oczywiście pierogi z truskawkami to obowiązkowe danie latem! Lubicie pierogi? A lubicie lepić pierogi? Ja
Dorota SmakujeFocaccia to rodzaj włoskiego pieczywa. Zrobiłam z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. Focaccię można jeść na ciepło, lub na zimno. Można ją zajadać z
Agusiowe smakołykiPizzerinki z ciasta francuskiego to szybka przekąska na śniadanie lub imprezę. Smaczna i kolorowo wyglądająca. Uwielbiają je nie tylko dzieci. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji
karolgotujeJak zrobić gofry w 5 minut? Chciałam dziś podzielić się z wami moim przepisem na bardzo proste gofry. Kilka składników, które wymieszacie w 5 minut i
Dorota SmakujeProziaki to popularne w regionie podkarpackim pieczywo na sodzie (proza w tamtejszym języku to soda), wypiekane na blasze pieca na szybko, zawsze wtedy gdy w domu
Dorota SmakujeBardzo lubię komponować i układać deskę przekąsek, bo prezentuje się zawsze zacnie, jest efektowna a można ją zrobić naprawdę szybko! Dzisiaj deska przekąsek na randkę –
Dorota SmakujeŚniadania wolicie na słodko czy na wytrawnie? Zapraszam was do wypróbowania mojego ulubionego przepisu na placki bananowe bez jajek. Bardzo proste do przygotowania i bardzo smaczne
Dorota SmakujeZapiekane gnocchi Dziś mam dla Was prosty i pyszny pomysł na obiad. Zapiekane gnocchi. Chwila przygotowań, kilka minut w piekarniku i już można podawać. Prosto, szybko
Słodkie okruszkiKeto naleśniki białkowo tłuszczowe – przygotowanie zgodnie z wytycznymi diety ketogenicznej, odpowiednie w diecie odchudzającej, również diecie bezglutenowej. Osobom nie będącym na diecie też je polecam bo
Dorota SmakujePlacuszki z dojrzałych bananów to jedne z ulubionych moich dzieci. Często robimy bo i banany słodkie i dojrzałe to u nas produkt występujący bardzo często na
Dorota SmakujeMakaronowa zapiekanka z papryką, kiełbasą, pieczarkami i dużą ilością sera. Koncentrat pomidorowy oraz oregano nadają jej takiego pizzowego smaczku. Nam smakowała, dlatego śmiało polecamy na obiad
Smaki Na TalerzuChleb ze zmielonego siemienia lnianego, babki jajowatej i jajek. Chlebek jest wilgotny i moim zdaniem dobrze zastępuje zwykły chleb na mą
BullioLubicie pasty kanapkowe? Wybieracie warzywne, mięsne a może nabiałowe? Jaka jest wasza ulubiona? Pasta z brokuła, jajek i sera to pomysł na niebanalne smarowidło do pieczywa
Dorota SmakujeGalette to rodzaj rustykalnej, płaskiej tarty o nieregularnych brzegach. Ciasto rozwałkowuje się na papierze do pieczenia, wykłada na nie nadzienie a brzegi tarty zawija do środka
Dorota SmakujeTAK Śmiało można mrozić taki ser czy to w dużej kulce czy w małych kuleczkach czy starty. W moim odczuciu najlepiej mrożą się małe kuleczki –
Dorota Smakuje