Witajcie kochani 6 stycznia. Dzisiaj chciałam zaprosić was na hiszpańskie ciasto Trzech Króli. Do drożdżowe ciasto z bakaliami formowane na kształt korony i dekorowane na wierzchu
Dorota SmakujeDla wszystkich fanów słodkich, drożdżowych wypieków dzisiaj przepis na wieniec drożdżowy już z myślą o zbliżających się świętach. Taki wieniec będzie pięknie prezentował się na świątecznym
Dorota SmakujeJak weekend to u nas koniecznie muszą być naleśniki – to już stały rodzinny rytuał! Mistrzem ceremonii jest mój mąż, który generalnie nie lubi za bardzo
Dorota SmakujeJak tam wasze maluszki? Chętnie pałaszują co im zostanie podane na talerzu czy mają i zajadają jedynie swoje ulubione smaki? U mnie na stanie dwójka maluchów
Dorota SmakujeMiękkie bułki do burgerów z dodatkiem masła i mleka. Przepis na 4 dość duże
BullioTanie, klasyczne danie kuchni polskiej. Występuje też pod nazwami babka ziemniaczana, tarciuch, kuger, babka kartoflana, kartoflarz. Znacie ją? Pod jaka nazwą? Kilka prostych składników i sycące
Dorota SmakujeProste bułki z babki jajowatej, jajek i serka. Wszystkie składniki poza ziarnami słonecznika dokładnie wymieszać mikserem w
BullioPizzerinki bianco, białe pizzerinki, to pizzerinki bez sosu pomidorowego. Zamiast tego posmarowane są sosem śmietanowym. Dodatki możecie wybrać według swojego gustu. Co kto lubi
Agusiowe smakołykiW kuchni bardzo lubię improwizować a wy? Kiedyś tak nie było, ale spontaniczność i wiedza co z czym połączyć przychodzą z czasem i doświadczeniem. Staram się
Dorota SmakujeProste drożdżowe bułeczki z sosem pomidorowym, tartym serem oraz plasterkami salami pepperoni w środku. Sos pomidorowy po raz pierwszy zrobiłam z dodatkiem odrobiny (!) płatków chili i
Smaki Na TalerzuLubicie pasty kanapkowe? Wybieracie warzywne, mięsne a może nabiałowe? Jaka jest wasza ulubiona? Pasta z brokuła z orzechami to pomysł na niebanalne smarowidło do pieczywa. Tym
Dorota SmakujeKozi ser i jeżyny to absoutnie fantastyczne połączenie, które musicie wypróbować! Te słodko – kwaśne i lekko cierpkie owoce doskonale pasują do charakterystycznego smaku tego sera
FlymetothespoonPoznaj mój przepis na najlepsze domowe pizzerinki, które przyrządzisz szybko i to bez najmniejszej trudności. Pizzerniki przygotowane z tego przepisu wychodzą naprawdę pysznie – spód pulchny
Pogotujmy.plChleb z ogniska Mamy sezon wakacyjny a z nim wyjazdy na urlop dłuższe lub krótsze. My zwykle lubimy wyjeżdżać w spokojne miejsce i wynajmować domek dla
Dorota SmakujePiadina to rodzaj chleba, flatbreada ze starożytną historią. Pierwsze ślady o przaśnym chlebie, który jest pradziadkiem Piadiny, sięgają 1200 roku p.n.e. Etruskowie przygotowywali kleik zbożowy smażony
RafalCook