ciasto na pierogi - 6633 przepisów (strona:314/443)

Bulion grzybowy z pierogami 106

studzimy i kroimy w drobna kosteczkę. Farsz do pierogów 50 gramów ugotowanej kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 150 gramów ugotowanej kapusty kiszonej Grzyby pozostałe z ugotowanego bulionu  ok 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki sól i pieprz. Kapustę drobno posiekać dodać resztę składników dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Ciasto na p ierogi ok 25/30 szt 250 gramów mąki

Andzia Pichci
Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty 101

minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Pierogi leniwe z ricotty Pierożki z ricotty są daniem nadzwyczaj prostym i łatwym i zrobi je każdy kto nigdy wcześniej ich nie robił, ani też nie miał do czynienia z leniwymi w innej roli niż konsument:) Bardzo przyjemnie wyrabia się ciasto na pierożki, które nie jest na początku tak lepkie

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Włoskie leniwe, czyli pierożki z ricotty 103

minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Pierogi leniwe z ricotty Pierożki z ricotty są daniem nadzwyczaj prostym i łatwym i zrobi je każdy kto nigdy wcześniej ich nie robił, ani też nie miał do czynienia z leniwymi w innej roli niż konsument:) Bardzo przyjemnie wyrabia się ciasto na pierożki, które nie jest na początku tak lepkie

Niedzielny kucharz
Jagodzianki 114

podwojenia objętości (zajmie to około 1,5 godziny). Następnie ciasto ponownie krótko wyrobić, podzielić na 16 części, około 60 g każda. Formować okrągłe bułeczki, następnie z każdej z nich uformować placek (można rozwałkować, ja to robię dłonią) i na jego środku umieścić kopiastą łyżkę jagodowego farszu. Zlepić placki jak pierogi, dokładnie dociskając i uważając, by na łączeniu nie znalazła

Czerwień i błękit
Kasztanowe pierogi leniwe z truskawkami 182

przepis na szybki i smaczny bezmięsny obiad :) Kasztanowe pierogi leniwe z truskawkami 500 g twarogu (2 kostki) 3-4 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki mąki kasztanowej 2 jajka dodatki: truskawki Twaróg przecisnąć przez praskę, wbić jajka i wymieszać. Dodać mąkę i otręby, wyrobić gładkie ciasto. Formować ruloniki i kroić około centymetrowe kopytka. Gotować w osolonej

FitKot
Pierogi ze szpinakiem 208

cebula Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 2. Szpinak przełożyć do patelni i na wolnym ogniu odmrozić. Dodać pokruszony twaróg oraz pokrojony w kostkę i podsmażony boczek. Całość doprawić solą i pieprzem. Smażyć cały czas mieszając do momentu zredukowania powstałego sosu. Odstawić do wystygnięcia. 3. Ulepić pierogi i ugotować w osolonej wodzie. 4. Podawać na ciepło

A Ty Smakuj Mnie
Jagodzianki 138

podwojenia objętości (zajmie to około 1,5 godziny). Następnie ciasto ponownie krótko wyrobić, podzielić na 16 części, około 60 g każda. Formować okrągłe bułeczki, następnie z każdej z nich uformować placek (można rozwałkować, ja to robię dłonią) i na jego środku umieścić kopiastą łyżkę jagodowego farszu. Zlepić placki jak pierogi, dokładnie dociskając i uważając, by na łączeniu nie znalazła

dom-agi.pl
Czekoladowe babeczki z cukinią i malinami 92

kawę, połączyć. Na końcu dodać cukinię i wymieszać. Ciasto wyłożyć do papilotek, do 3/4 ich wysokości, na wierzch każdej babeczki powykładać maliny, lekko dociskając. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Smacznego :) Na koniec kilka zdjęć z weekendu w Tatrach :) Pierogi z jagodami i kwaśną śmietaną, pierwszy obiad w Zakopanem

Domowa cukiernia Ewy
Culurgiones czyli sardyńskie ravioli 188

świetny sposób na trochę inne pierogi ruskie.     Składniki  / na ok.100 szt/ farsz: 1,5 kg ziemniaków 250 g białego sera /  w oryginale pecorino/ mała cebula drobno posiekana 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy z oliwek extra virgin 1,5 łyżeczki  suszonej mięty sól/ do smaku ciasto: 600 z mąki/ semoliny plus

Zakamarki mojej kuchni
Drożdżowe bułeczki z jagodami 590

objętości (u mnie ciasto rosło 1,5 godziny). Następnie ciasto krótko wyrobić, podzielić na 16 części (ok. 60g każda). Uformować jak bułeczki, w kule, i znów pozostawić na 15 minut do napuszenia. Z każdej kuli zrobić placek i na jego środku umieścić kopiastą łyżkę jagodowego farszu. Zlepić placki jak pierogi, dokładnie dociskając. Każdą umieścić złączeniem w dół na blacie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Recenzja książki "Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler" 129

Szarlotka z lodami - zwykła, najzwyklejsza szarlotka na kruchym cieście. Do tego ani wzmianki w przepisie o lodach, na zdjęciu też ich nie widać. Widać za to bezę na wierzchu, o której w przepisie również nie ma ani słowa.  - Gołąbki, hamburger, hamburger z mielonego i jeszcze dwa inne hamburgery, pierogi ruskie z miętą (różnią się od zwykłych tylko "miętą

Kraina Tysiąca Smaków
Pierogi z łososiem i suszonymi pomidorami 141

Uwielbiam pierogi. W moim regionie robi się ich dużo i na wiele sposobów. Kilka z nich już Wam przedstawiałam. Tym razem zdecydowałam się na zupełnie inny farsz. Wędzony na ciepło łosoś bardzo dobrze komponuje się z suszonymi pomidorami i oliwą.  Składniki: Ciasto: 2 czubate szklanki mąki 3 żółtka 3/4 szklanki ciepłej wody sól Farsz: 40 dag łososia wędzonego

Pasja Smaku
Zielona Góra Winobranie 7-15 września 111

drewna. Łyżeczki, łyżki,chochle czy pędzelki do ciast. Za dosłownie parę złotych.  Dla dzieci było mnóstwo atrakcji w postaci balonów, kolorowych makijaży czy karuzeli oraz waty cukrowej. Oczywiście można było spróbować przeróżnych win - także z lubuskich winnic. Z jedzeniowych budek zauważyłam gofry , mini pączki , naleśniki francuskie czy pierogi wileńskie. Oczywiście pajda chleba ze smalcem czy masłem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
Pierożki wigilijne w kruchym cieście z Podlasia 112

400 g kapusty kiszonej 20 g grzybów suszonych sól pieprz 1/4 cebuli 3-5 łyżek oleju ciemnego rzepakowego 1 łyżka bułki tartej ciasto; 2 szkl mąki

Gotowanie jest łatwe
Ziemniaczana rolada z rybą 202

sokiem z cytryny, dodać posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub dobrze potłuc. Dodać mąkę, kaszę, masło i żółtka. Przyprawić solą. Zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować lub rozgnieść rękami na prostokąt o wymiarach ok 20x40cm. Nałożyć na wierzch posiekaną rybę, pozostawiając czyste brzegi. Zwinąć ciasno w roladę wzdłuż dłuższego boku. Przekroić na pół. Nie jest(...)plastry i podać z gorącym sosem porowym. Smacznego :) RADY: Roladę można odgrzać krojąc w plastry i obsmażając na maśle klarowanym. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: pstrąg łososiowy , ziemniaki , łosoś

https:KKuchniaMniam
Keto pad thai z tofu (wegański) 68

Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny

WegePrzepis
Mizeria – tradycyjny przepis (keto) 88

Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny

WegePrzepis
Sałatka grecka (keto, low carb) 60

Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny

WegePrzepis
Keto pad thai z tofu (wegański) 72

Przepisy sezonowe Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Bounty

WegePrzepis
Uszka z grzybami 783

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uszka z grzybami tuż obok pierogów z kapustą i grzybami są niezastąpionym elementem na naszym wigilijnym stole. Idealnie komponują się z barszczem czerwonym :) Uszka z grzybami – Składniki: Na farsz: 100g suszonych grzybów 2 małe cebule (140 g) olej rzepakowy do smażenia pieprz, sól do smaku Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej (ok. 300 g) szczypta

Kulinarne Przeboje
Pierożki z bobem gotowane na parze 146

została, to taka myśl w głowie mi powstała:… pierogi bym zjadła sobie, ale z czym, ja je zrobię! I tak na bób ugotowany popatrzyłam i takie oto pierożki wymyśliłam. Przepis jest prosty, banalny, ale efekt dla tych co lubią bób genialny. Pierożki fajnie wyglądały i ciekawy smak miały.  Składniki: ciasto: 250 g mąki pszennej

Moniki Smakołyki
Elesz- tatarskie pierogi pieczone z mięsem i ziemniakami 103

Uwielbiam wszelkiego rodzaju pierogi pieczone i dziś polecam wypróbować przepis narodowej kuchni tatarskiej. Elesz- to pierogi w formie okrągłych koszyczków z nadzieniem z mięsa z dodatkiem ziemniaków i cebuli. Są bardzo soczyste, sycące i po prostu przepyszne. Idealnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 400g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 185g(...)masło i sól, wymieszać i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Zagniecione ciasto włożyć do miski, przykryć ręcznikiem kuchennym i odstawić na około 10-15 minut. Ww tym czasie robimy nadzienie. Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać cebulę i ziemniaki pokrojone w bardzo drobną kostkę, przyprawić i wszystko dokładnie wymieszać. Wypoczęte ciasto podzielić na 10 równych części. Od każdej części oderwać

Smaki Armine
Leniwe pierogi 151

specjalną prośbę naszego czytelnika, zamieszczam mój ulubiony przepis na pierogi leniwe. Te lubiane przez nas „kluski” nieodłącznie kojarzą mi się z czasami dzieciństwa. Była to jedna z moich najukochańszych potraw. W naszym rodzinnym domu jadało się je z kwaśną, gęstą śmietaną wymieszaną z cukrem lub cukrem waniliowym. Choć obecnie bardziej wolimy wersję leniwych ze zrumienioną na masełku bułką tartą(...)żółtek, a następnie żółtka dodać do sera i odrobinę posolić. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Przesiać mąkę i ponownie wszystko razem wymieszać. Ciasto, najlepiej fragmentami, kłaść na posypany mąką blat i uformować w wałek grubości ok. 2 cm, spłaszczyć, a następnie kroić ukośnie na kawałki. Leniwe wrzucać partiami do gotującej się, lekko osolonej wody

MyCookBook.pl