ciasto na pierogi - 6633 przepisów (strona:288/443)

Kukurydza gotowana w kolbach z masłem czosnkowym 58

spodobać: Spring rolls z krewetkami. Niesamowite sosy do maczania sajgonek>>> Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską>>> Krewetki z czosnkiem na maśle i białym winie>>> Fasolka szparagowa z bułką tartą>>> Paluchy serowe z ciasta francuskiego>>> Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami shiitake

Moja Książka Kucharska
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 59

przesiać do misy miksera, dodać rozczyn i resztę składników. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, jeżeli lekko klei się do rąk, nie należy się tym przejmować, ani podsypywać mąką. Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia(...)papierem do pieczenia. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Z ciasta uformować długi wałek i podzielić go na 18 części (a jeżeli macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę

moj przepis na
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 77

przesiać do misy miksera, dodać rozczyn i resztę składników. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, jeżeli lekko klei się do rąk, nie należy się tym przejmować, ani podsypywać mąką. Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia(...)papierem do pieczenia. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Z ciasta uformować długi wałek i podzielić go na 18 części (a jeżeli macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę

moj przepis na
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 151

przesiać do misy miksera, dodać rozczyn i resztę składników. Wyrobić ciasto, dość długo, ja wyrabiałam w robocie przez 15 min na 1 biegu lub na minimum. Jak już ciasto jest wyrobione, jest gładkie i elastyczne, jeżeli lekko klei się do rąk, nie należy się tym przejmować, ani podsypywać mąką. Ciasto odstawić na godzinę lub dwie w ciepłe miejsce do podwojenia(...)papierem do pieczenia. Ponownie wyrobić ciasto, teraz już krótko. Z ciasta uformować długi wałek i podzielić go na 18 części (a jeżeli macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę

moj przepis na
Pierogi z Kapustą słodką i kiszoną z dodatkiem Borowików Suszonych 97

Uwielbiam pierogi :P jak z kapusta to zawsze robię ze słodką, ale tym razem postanowiłam trochę pomieszać smaki. Naprawdę okazały się przepyszne SKŁADNIKI NA CIASTO: 3 szkl mąki pszennej 1 szkl ciepłej wody 1 jajko szczypta soli 1/2 łyżeczki oleju SKŁADNIKI NA FARSZ: 1/2 główki kapusty 500g kapusty kiszonej 2 cebule 40g suszonych borowików szlachetnych Zaczarowany Ogród (znajdziecie

Dziś Ja gotuje
Bułeczki drożdżowe z truskawkami 152

rąk. Ma być miękkie i elastyczne.Ciasto przykrywamy ściereczką lub miską na jakąś godzinę by wyrosło. Po godzinie ciasto ponownie wyrabiamy i formujemy wałek. Dzielimy na 20 części. Robimy płaskie placuszki na które nakładamy pokrojone drobno truskawki z cukrem . Zlepiamy jak pieroga i formujemy wałeczek. Formę od pieca wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy nasze wałeczki,kładziemy zlepieniem na dół

Różowa kuchnia
Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami 125

Ciasto cienko rozwałkować. 7. Wykrajać kółka np. brzegiem szklanki i nakładać na ich środek łyżeczkę farszu. Ciasto złożyć i zlepić. 8. Gotowe pierożki układać luźno aby sie nie skleiły. 9. Zagotować wodę w dużym płaskim garnku. Lekko posolić. 10. Pierogi władać partiami na wrzątek, gotować ok 3 min do wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Uwaga! Pierogi

Atlas Smaków
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta 204

Ciasto cienko rozwałkować. 7. Wykrajać kółka np. brzegiem szklanki i nakładać na ich środek łyżeczkę farszu. Ciasto złożyć i zlepić. 8. Gotowe pierożki układać luźno aby sie nie skleiły. 9. Zagotować wodę w dużym płaskim garnku. Lekko posolić. 10. Pierogi władać partiami na wrzątek, gotować ok 3 min do wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Uwaga! Pierogi

Atlas Smaków
Drożdżówki z białym serem i kaszą jaglaną 155

podzielić go na 18 części (a jeżeli macie wagę kuchenną to polecam odrywać 50 gr kawałki ciasta, formować kulki, odstawiać na wysypany mąką blat. Każdą kulkę rozpłaszczyć w dłoni, nałożyć czubatą łyżeczkę sera (około 30-35 gr), zlepić jak pierogi, odłożyć na blachę lub tortownicę, zlepieniem do dołu. Każdą bułeczkę posmarować białkiem, posypać kruszonką. Odstawić do napuszenia pod ściereczką

moj przepis na
Chińskie ciastka z wróżbą 191

jajka, cukier, sól, olej i aromat przełożyć do miski i dobrze zagnieść, do otrzymania dość twardego ciasta. Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wykrawać koła. Na środku każdego umieścić orzech i złożoną karteczkę z wróżbą. Koła zlepić jak na pierogi. Następnie wywinąć w odwrotną stronę niż sklejenia. Ciastka umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Nastoletnie Wypiekanie
Pyzy z mięsem 165

ziemniaczanej). Nabieramy w dłonie porcje ciasta ziemniaczanego, rozpłaszczamy je, na środek dajemy porcję mięsa i zalepiamy dokładnie ciastem - w ten sposób tworzymy ładne kulki. W dużym garnku gotujemy posoloną wodę. Do gotującej się wody wkładamy partiami pyzy (tak jak np. pierogi - nie może ich być zbyt dużo w garnku). Gotujemy ok. 7 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Ugotowane

psgotujemy
Muffinki dyniowo-kakaowe 133

skorupką   Słoneczne smoothie dynia-jabłko-pigwa   Mięciutkie ciasteczka dyniowe z czekoladą   Ciasto na jesienną chandrę   Dyniowe tosty francuskie   Syrop dyniowy i Pumpkin Spice Coffee   Masło dyniowe   Prosta zupa dyniowa   Ciastka owsiane z masłem dyniowym Pierogi z dynią i orzechami Smoothie dyniowo-piernikowe   Rolada dyniowa    Pikantna zupa z dyni

My simple kitchen
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z KURCZAKIEM 835

Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi z kurczakiem, fetą i szpinakiem 14. Zapiekane bułki z wątróbka drobiową 15. Roladki z kurczaka z pieczarkami i mozzarellą 16. Kurczak w cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą 18. Kurczak w papirusie, wersja domowa 19. Roladki

Przepisy Aleksandry
Dziś mija roczek :) 122

ciasteczka serowe z jabłkiem w MARCU jak w garncu:P Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem

MarciochaKucharzy
Pierogi z serem 130

Dziś na obiad pierogi z białym serem. Autorem tego przepisu jest moja babcia wszyscy sobie chwalą ich smak mam nadzieje, że wam także zasmakują! Składniki na ciasto: - 2,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - łyżeczka masła - 1/2 szklanki ciepłego mleka - 1/2 szklanki ciepłej wody - 1 jajko Farsz: - 1/2 kg sera - 2 żółtka - 1 całe jajko - łyżkę kaszy manny

Tanio szybko zdrowo
Jagodzianki 101

łyżki masła 3 łyżki cukru 6 łyżek mąki Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Lekko ją schłodzić. Przygotowanie: Ciasto podzielić na 18 równych części. Każdy kawałek rozwałkować, formując okrąg. Na środek kłaść 2 łyżki jagód, a następnie skleić brzegi jak na pierogi. Dłonią uformować bułeczki i układać je sklejonymi brzegami do dołu na blasze pokrytej uprzednio papierem do pieczenia. Odstawić

Food Square
różowe kopytka z burakiem 117

[Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 500 g ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie 1 burak, ugotowany (ok. 130 g po obraniu) 1

Domowy Smak Jedzenia
KRUCHE SEROWE PIEROŻKI NADZIEWANE CZEKOLADĄ 161

Kruche, serowe ciastka w kształcie pieroga z czekoladą można dość długo przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Miękkie a zarazem kruche można nadziewać dowolnie, u mnie są z czekoladą, jednak doskonale będą też smakowały z powidłami, marmoladą czy innym nadzieniem. Spróbujcie koniecznie :) Do przygotowania serowych pierożków   wykorzystałam  twarożek sernikowo- kanapkowy "Mój ulubiony"  od  Wieluń . Składniki(...)proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć do zamrażalnika na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na grubość około 3 mm. Szklanką wykrawać koła, na każde ułożyć odrobinę nadzienia. Kołka składać na pół i skleić (postępować tak samo jak z klejeniem pierogów). Gotowe ciasteczka układać na blachę

Zrób to smacznie
Empanady z tuńczykiem 327

składniki łączymy w misce i za pomocą miksera lub własnych rąk wyrabiamy. Powinno nam powstać ciasto o podobnej konsystencji jak na pizzę. Dzielimy je na 3 części i po kolei każdą rozwałkowujemy na grubość około 2 mm. Za pomocą miski lub foremki do pierogów wycinamy koła o średnicy 20 cm. Na środek każdego nakładamy ok. 1,5-2 łyżek

Zakręcony Widelec
Pierogi z truskawkami z sosem waniliowym 197

U mnie dzisiaj truskawkowo. Pyszne letnie danie, proste i jakie dobre:) składniki:  ciasto 350 g mąki pszennej 200 ml wrzącej wody 2 łyżki margaryny 1

Monia miesza i gotuje
Knedle z truskawkami 231

musem truskawkowym. Smacznego :) RADA: Jeżeli ktoś nie chce się bawić w zalepianie truskawek w ciasto, można ugotować puste knedle, a truskawki zmiksować z cukrem :)Będzie tak samo smacznie, a trochę mniej pracy. Kategoria: Bułki i drożdżówki , DANIA WEGETARIAŃSKIE , DLA DZIECI , Obiad , Pierogi, knedle , SŁODKO Tagged: drożdże , truskawki , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Wyśmienite pierożki w góralskim stylu. 136

Witajcie :) Jakiś czas temu robiliśmy pastę w stylu karpackim TUTAJ . Dzięki niej powstały nasze dzisiejsze pierożki. Natchnęła nas do zrobienia na jej bazie farszu, który oczywiście musieliśmy przerobić na pierogi jako starzy "pierogarze" :) Góralska kuchnia to proste dania z ciekawymi smakami. Oczywiście z reguły tłusta z dużą ilością mięsa, ale to twardzi ludzie ciężko pracujący, więc też i kuchnię(...)przygotowanego ciasta. Składniki ciasto: 1 kg ziemniaków 3/4 szklanki mąki 1 żółtko Ciasto robimy jak na kopytka. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy żółtko i podsypujemy mąką do uzyskania ciasta. Odrywamy kawałki ciasta, formujemy wałki średnicy ok. 4 cm i odcinamy kawałki wielkości orzecha włoskiego. Rozgniatamy na dłoni, aby uzyskać okrąg, w który nakładamy farsz jak do zwykłych pierogów. Białko

vegetanie
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem 66

świetnie się tutaj sprawdzi. Co najważniejsze, takie paluchy z ciasta francuskiego śmiem twierdzić, że zasmakują każdemu! Możecie je podać na ciepło, lub na zimno, z dodatkiem sosu lub solo. Zobacz więcej przepisów na ciasto francuskie lub na przekąski Przepis na paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Składniki opakowanie ciasta francuskiego (375 g) opakowanie tofu(...)dokładnie mieszamy ( koncentrat pomidorowy , ketchup , sól , papryka ostra , zioła prowansalskie ). Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy sosem . Następnie mocno odciskamy tofu z zalewy (można dodatkowo odcisnąć je w papierowy ręcznik). Tofu ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno siekamy. Połowę ciasta posypujemy tofu oraz serem żółtym . Przykrywamy drugą połową ciasta i kroimy na 10 pasków. Każdy pasek skręcamy , najlepiej podwójnie

WegePrzepis
Sernik tradycyjny pieczony 66

Zobacz więcej przepisów na ciasta Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto bananowe (wegańskie) Szarlotka Pani Ogonowskiej Ciasto siedem kubków Ciasto krówka bez pieczenia Ciasto bananowe z polewą serową Brownie z kremem orzechowym Beza z owocami Sernik czekoladowy bez cukru Sernik kokosowy Tort czekoladowy z wiśniami Ambasador z orzechówką Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie lub na ciasta wegetariańskie Jeszcze więcej wegetariańskich(...)słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy z góry Maślane ciasteczka owsiane z czekoladą Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! A może coś

WegePrzepis
Pieczone pierożki z kapustą z grochem, świetne na Wigilię 131

placki, podsypując mąką. Ja użyłam mąki razowej dla wzbogacenia konsystencji ciasta, ale śmiało możecie użyć pszennej. Z rozwałkowanych placów wytnijcie kółka, moje miały 7 cm średnicy. Ciasto jest bardzo elastyczne, więc nie powinniście mieś problemów z upchnięciem w nim dość sporej ilości farszu. Co więcej, pieczone pierożki mają tą zaletę, że nawet jeśli będą gdzieś niedokładnie sklejone to farsz(...)jedno żółtko potrzebne jest na około 25 pierogów), posypcie czarnuszką Niech trafią do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, z włączoną dolną i górną grzałką przez około 15 minut. Świetne do czerwonego barszczyku, czy zupy grzybowej, albo jako samodzielne danie. Jeśli nie macie czasu, cierpliwości i ochoty na zlepianie pierożków możecie ciasto podzielić na pół, i każdą część rozwałkować

Pichceniomania
pierogi z leśnymi jagodami 113

szklanki jagód świeżych lub mrożonych 2-3 łyżki cukru masło do polania Mąkę, wodę, sól i olej wymieszać i zagnieść elastyczne ciasto. Ponieważ mąka różnie może wchłaniać wodę, możemy potrzebować odrobinę mniej lub więcej wody. Kiedy ciasto będzie gotowe rozwałkować je i dużą szklanką wycinać koła. Na każdym ułożyć po łyżce jagód wymieszanych z cukrem. Jeśli używamy mrożonych(...)rozmrażamy ich. Każde koło złożyć na połowę i skleić brzegi nadając im dowolny kształt. Wrzucać do osolonego wrzątku i gotować około 2-3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów. Podawać polane stopionym masłem i posypane cukrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chrupiąca choinka z grzybami 160

być po prostu przekąską na spotkaniu z przyjaciółmi, bo przyjemnie urwać sobie nadziany grzybami kawałek ciasta i zjeść go ze smakiem.  Moja rodzina to tradycjonaliści więc kolacja wigilijna co roku składa się właściwie z tych samych potraw. Karp, barszcz z uszkami , pierogi z grzybami, grzybowe placuszki... Ale ja lubię zaskoczyć ich jakimś nowym daniem. Dlatego co roku staram(...)jakich konkretnie dań mają być użyte. Zapraszam na świąteczną choinkę, którą można zjeść! różne rodzaje Vegety Natur Choinka z farszem grzybowym czas przygotowania: 60 minut składniki: 2 op. gotowego ciasta francuskiego, 300 g każde FARSZ: 300 g świeżych pieczarek  100 g pora - jasna część 1 łyżeczka oleju roślinnego  1 łyżka masła  2 łyżeczka Vegety Natur z czosnkiem

Smaczna Pyza
Kruche ciasto z jagodami i kremem cytrynowym 143

Jagody to dla mnie smak lata i wakacji. W dzieciństwie chodziłam z mamą na jagody do lasu dość często, potem zajadałam się pierogami i jagodziankami. Teraz do lasu chodzę rzadziej, a właściwie po naszej zeszłorocznej wizycie (podczas której powstały zdjęcia do tego postu o koktajlach z jagodami ) z której przyniosłam dwa kleszcze w dość niewygodnych do wyciągnięcia miejscach(...)finalnie skończyło się wizytą u chirurga) raczej staram się unikać zbyt długiego przebywania w lesie. Zatem w tym roku nie wybrałam się do lasu po jagody, ale ciasta z jagodami nie mogłam sobie odmówić. Na urodziny Emilki wymyśliłam kokosowe, kruche ciasto z jagodami zapieczonymi w cytrynowym kremie i tak mi to połączenie smaków posmakowało, że postanowiłam powtórzyć w ostatni weekend

Cooking for Emily
Pierogi z czereśniami i sosem z białej czekolady 106

Ciasto: 560 g mąki pszennej tortowej 250 ml gorącej wody (60 - 70 stopni) 2 łyżki oleju 1 jajko L 1/2 łyżeczki soli Sos z białej czekolady: 175 ml śmietanki 30% 100 g białej czekolady 1. Składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto, do momentu, aż będzie ono jednolite i gładkie i będzie odchodziło nam od dłoni. 2. Ciasto dzielimy(...)koła, nakładamy po 2 czereśnie (4 połówki) i formujemy pierożka. 3. W międzyczasie do garnka wlewamy wodę, dodajemy troszkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Na wrzątek wrzucamy partiami przygotowane pierogi. Gotujemy do momentu wypłynięcia. 4. Podczas gotowania się pierożków możemy przygotować sos: śmietankę wlewamy do rondelka, podgrzewamy i jak zacznie się gotować zdejmujemy z gazu. Wrzucamy do niej pokruszoną

kruche babeczki
Pierogi z białym serem 162

rozmów z miłymi ludźmi (a ludzie którzy lubią jedzenie musza być mili!) naładuje mi akumulatory na dalsze przygody :) Co dziś przygotowałam dla Was? Mmm, coś idealnego na weekendowe leniuchowanie. Pierogi z białym serem i wanilią. Do tego słodka waniliowa śmietana i błogie lenistwo gwarantowane. Skusicie się na taką słodką chwilę przyjemności?" Składniki : 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki(...)Ugniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką. W drugiej misce ugniatamy cer razem z żółtkami i cukrem. Gdy masa będzie jednolita odstawiamy na później. Ciasto dzielimy na kilka części, każdą z nich cienko rozwałkowujemy i wycinamy kółka - ja to robiłam kubkiem do herbaty :) Na każde kółko nakładamy około 1 łyżeczki masy serowej i zlepiamy ręcznie, albo za pomocą przyrządu do lepienia pierogów

Słodkie Przyjemności