ciasto na pierogi - 6633 przepisów (strona:281/443)

Szybkie pierogi z mięsem 89

średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI FARSZ : 600g mięsa mielonego drobiowego 1 duża cebula 1 czosnek 1 łyżka oleju szczypta soli szczypta pieprzu SKŁADNIKI CIASTO : 500 g mąki 300 ml gorącej wody 4 łyżki oleju do ciasta 1 łyżeczka soli Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy mięso pieprz i sól. 2. Usmażony farsz blendujemy lub mielimy maszynką(...)poparzyć a następnie ugniatamy ciasto ręcznie. Gotowe odstawiamy przykryte na 15 minut. 4. Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko nakładamy sporą porcje farszu i sklejamy zaczynając od środka w kierunku jednego brzegu, następnie w kierunku drugiego brzegu. Dodatkowo dociskam sklejenie widelcem. 5. W dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli. Wrzucamy pierogi na gotującą wodę partiami

karolgotuje
Pełnoziarniste pierogi leniwe 134

łyżki mąki żytniej 1, 2 łyżeczki soli   Składniki umieścić w misce i posiekać nożem, aby się wymieszały. Zagnieść ciasto lub zarobić mikserem ze spiralnymi końcówkami. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie*, można dosypać odrobinę mąki (im mniej tym lepiej). Ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć ma stolnicę oprószoną mąką (każdą część osobno), uformować wałek o średnicy ok. 2 cm, delikatnie(...)przyklepać i nożem lub łopatką odcinać kluseczki (w kształcie rombów - ok. 3 cm).  W dużym garnku zagotować sporą ilość wody (jak na pierogi), posolić - u mnie dwie łyżeczki.  Kluseczki wrzucać na wrzątek i gotować ok. 4-5 minut. Odcedzić na sitku.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Ciastka serowe całuski 120

też się jakoś tak nazywały. Moje ciastka to nic innego jak ciastka kruche przełożone masą serową i razem pieczone, oprószone cukrem pudrem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto kruche: 2,5szl. mąki pszennej tortowej 1 budyń waniliowy bez cukru 0,5szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g zimnego masła 3 małe jajka(...)jednolite ciasto. Ciasto rozwałkowałam na placek o grubości kilku milimetrów. Z ciasta szklanką wycinałam kółka. Skrawki ciasta ponownie zagniatałam, wałkowałam i wycinałam kołka. Ser biały przełożyłam do miski. Wbiłam do niego jajko, dodałam śmietanę, olejek pomarańczowy, budyń oraz cukry. Wszystkie składniki wymieszałam najpierw łyżką, a na koniec zmiksowałam jeszcze mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Na przygotowane krążki ciasta nakładałam

Waniliowe Improwizacje
Pełnoziarniste pierogi z borówkami FIT 50

pierogi z borówkami. Oczywiście w zdrowszej wersji, bo z mąki pełnoziarnistej*, zamiast śmietanki – z jogurtem, a zamiast cukru – z erytrolem. Czy może być jeszcze smaczniej? Przy podziale na 14 pierogów, jeden to 48kcal, B: 1,5g, T: 0,6, W: 8,9g. * pamiętajcie, że pierogi z takiej mąki będą nieco twardsze. Składniki na 13-14 pierogów(...)ciasto będzie gładkie i elastyczne. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek (2-3 mm). Szklanką wycinamy kółka, a następnie na środek nakładamy po jednej łyżeczce borówek. Składamy na pół i zlepiamy dokładnie brzegi, układamy na desce obok. W dużym garnku zagotowujemy wodę i jak będzie mocno wrzała, wkładamy pierogi. Gotujemy pierożki

Be Fit Be Strong
Pierogi drożdżowe - półfrancuskie z jagodami 106

Będą też pączki, ale karnawał zaczynamy od pierożków drożdżowych z oszukanym ciastem półfrancuskim. Oczywiście nie musimy go robić dwa dni hehe. To wersja przyspieszona na już

Niezły Młynek
4 pomysły na pieczone pierogi 85

Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Rożki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

Moja smaczna kuchnia
Gruzińskie pierożki Chinkali 125

Gruzińska specjalność Pierożki chinkali z mięsem. Pierogi w kształcie sakiewki wypełnione mięsem i bulionem podane z dużą ilością grubo mielonego świeżego pieprzu. ok 20-25 pierożków chinkali Ciasto 500-600 gramów mąki pszennej 1 jajko szczypta soli ok. 300 ml gorącej wody 5 łyżek roztopionego masła Farsz 400-500 gramów mielonego mięsa z łopatki  1 duży pęczek

Andzia Pichci
Pełnoziarniste pierogi z borówkami FIT 78

zamiast cukru – z erytrolem. Czy może być jeszcze smaczniej? Przy podziale na 14 pierogów, jeden to 48kcal, B: 1,5g, T: 0,6, W: 8,9g. * pamiętajcie, że pierogi z takiej mąki będą nieco twardsze. Składniki na 13-14 pierogów: – 150g mąki pszennej pełnoziarnistej – 75ml ciepłej wody – 1 łyżeczka oleju – szczypta soli(...)ciasto będzie gładkie i elastyczne. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek (2-3 mm). Szklanką wycinamy kółka, a następnie na środek nakładamy po jednej łyżeczce borówek. Składamy na pół i zlepiamy dokładnie brzegi, układamy na desce obok. W dużym garnku zagotowujemy wodę i jak będzie mocno wrzała, wkładamy pierogi. Gotujemy pierożki

Be Fit Be Strong
Pierogi schabowe 114

wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych,polecam:) Składniki 4 kotlety schabowe (około 1 cm grubości) 300 g pieczarek 1 rolka ciasta francuskiego 2 łyżki masła olej do smażenia pieprz,sól Pieczarki pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i … Czytaj dalej Pierogi schabowe

gotuj ze mną
Pierożki z makiem 110

owiń je folią i wstaw na 1h minut do lodówki. W tym czasie przygotuj masę makową. Po schłodzeniu ciasto podziel na trzy części. Każdą z nich rozwałkowuj na cienki (ale też nie za cienki) placek. Za pomocą kubka wycinaj pierogi. Następnie wykładaj na nie niewielką ilość masy makowej, a następnie dokładnie sklej. Gotowe pierożki przełóż na blachę do pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Chinkali-pierogi gruzińskie 121

Chcę Wam zaproponować kawałek kuchni gruzińskiej- na początek pierożki gruzińskie chinkali. Jest, to rodzaj pieroga faszerowany mięsem- bardzo często stanowi danie główne. Przepis Tamuny Kiladze, rodowitej gruzinki. Dzięki Tamuna za tą piękną kulinarną podróż. SKŁADNIKI: ciasto: 1 kg. mąki np. tortowa 1 jajko 1 łyżeczka soli około 2 szkl. zimnej wody farsz: 1 kg. mięsa mielonego np. karkówki(mięso

Kuchnia Beaty
Drożdżowe pierożki z kiełbasą 211

dodać tłuszczu który się wytopił z kiełbasy). Doprawiamy łyżeczką majeranku, imbirem, słodką i ostrą papryką, pieprzem. Z ciasta odrywamy kulki mniej więcej wielkości piłki do ping ponga, w rękach formujemy okrąg, na środek nakładamy farsz i sklejamy jak pieroga. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce, smarujemy roztrzepanym jajkiem i zostawiamy na około 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w 180 stopniach

Delusional Trine
Christian Grey VS Sasha Grey - walentynkowy spaghetti calzone 119

oraz trochę oleju i ugniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy wody lub mąki. Sypiemy mąkę na stół i wałkujemy ciasto na cienki okrągły placek. Na połowę placka kładziemy makaron z sosem, przykrywamy drugą połową zlepiając brzegi żeby powstał nam wielki pieróg. Wkładamy go do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy aż się zarumieni

Kryzysowa Książka Kucharska
Święta tuż, tuż – potrawy wigilijne 181

sobie grzyby zebrane parę miesięcy wcześniej w lesie. Pierogi wigilijne Bardzo ważną potrawą na wigilijnym stole są pierogi . Tradycyjnie chodzi o te z kapustą i grzybami. Ich przygotowanie jest czasochłonne, jednak efekty są zaskakujące – samodzielnie przygotowane i wykrajane ciasto ma całkiem inną jakość niż kupne. W wigilię według tradycji nie powinno się spożywać mięsa, za wyjątkiem tego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ciasteczka z wróżbą 136

przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder, jajka, olej oraz wodę. Siekamy nożem a następnie zagniatamy elastyczne ciasto. Zagniecione ciasto cienko rozwałkowujemy. Wycinamy kółeczka, brzegi każdego kupeczka smarujemy delikatnie wodą. Na każde wkładamy złożoną karteczkę z wróżbą, i zlepiamy jak pieroga. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi z awokado i fetą 102

zasadzie powstały przez przypadek...rano oglądaliśmy wywiad z The Dumplings, który bardzo lubimy i...przyszła myśl...pierogi. No ale z czym? Chodziliśmy itd...zakupy, to weźmiemy to, to tamto. Weryfikacja ustaliła, do dyspozycji...awokado i feta... ;)   Składniki   Ciasto:   250 g mąki   1 łyżeczka masła   200 ml wrzącej wody   Farsz:   200 g fety

R'n'G Kitchen
Kluseczki ziemniaczano-marchewkowe 232

Zamiast tradycyjnych klusek śląskich czy też kopytek polecam kluseczki ziemniaczano-marchewkowe. Ciasto robię tak samo jak na kopytka tylko po prostu część ziemniaków zastępuje marchewką. Z

Monia miesza i gotuje
Pierogi z mięsem 99

Niby nic takiego, a jednak??? Pierogi są i zawsze będą moim rarytasem. Po prostu je uwielbiam.Najbardziej z mięsem a potem twarożek ze szpinakiem.Moje ulubione. Składniki  na ciasto :  mąka pszenna typ 500 2 szklanki  jajko  2 szt  masło 2 łyżeczki  sól -1 szczypta  gorąca woda 2/3 szklanki curry 1 łyżeczka ( naturalny

Różowa kuchnia
TORTELLINI Z SEREM I SOSEM KARMELOWYM 189

Dziś zapraszam Was na przepyszne pierożki tortellini na słodko! Delikatne, pierogowe ciasto wypełnione po brzegi słodkim twarożkiem i oblane fantastycznym sosem karmelowym – wiem wiem, już

Ostra na Słodko
Pierogi wołowe z soczewicą i ziołowym sosem 116

Pierogi te zachwycają swoim smakiem, są pożywne, aromatyczne sos ziołowo-rozmarynowy wspaniale podkreślił smak wołowego mięsa, jednym słowem warte wypróbowania. Ciasto zrobiłam na mące od Młynomag  i jestem tą mąką zachwycona, pracowałam na mące wielu firm, ale jak dotąd żadna nie zrobiła na mnie takiego wrażenia-jest idealna i nie jest to żadna reklama a rzetelna opinia

Wanilia i Kardamon
Kiszona kapusta 158

Kiszona kapusta, to podstawa niemal każdej potrawy wigilijnej. Dodajemy ją m.in. do krokietów, pierogów, pasztecików, bigosu. Przepis zdobyliśmy od Taty Ryśka. Wypróbujcie i oceńcie sami

Ania i Marcin gotują