ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:303/616)

Ciasto tropikalne na oleju kokosowym i gęsich jajach- łatwe, szybkie, pyszne! 194

Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego, to warto zacisnąć zęby i nie iść do sklepu , tylko samemu upiec ucierańca. Składniki do zapamiętania. Ciasto robię już na pamięć. Jako miarek używam łyżki i szklanki 250 ml. Do dzieła! Składniki owoce tropikalne  HORTEX 2 szklanki mąki- niepełne 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jaja u mnie od gęsi pół szklanki oleju

Z Kuchni Do Kuchni
Podpatrzone ravioli ;) 189

chce, ale takie raviloi zrobie i ja.Oczywiscie nie jest to wierna kopia dania proponowanego przez Malgosie, choc mocno sie nim inspirowalam :) Ravioli z farszem ricotta w sosie pomidorowymskladniki na ciasto: 300g maki najlepiej krupczatki 2 jajka 2 lyzki wody sol skladniki na nadzienie: 1 opakowanie serka ricotta okolo 200g suszonych pomidorow 2 lyzki orzeszkow piniowych 2 lyzki startego parmezanu(...)suchej patelni, a nastepnie rozgniatamy.Do serka ricotta dodajemy pomidory, bazylie i orzeszki, a takze starty parmezan. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Ciasto dzielimy na porcje i cienko walkujemy na dosc spore prostokaty.Farsz nakladamy wzdluz dluzszej krawedzi ciasta, pozostawiamy odstepy miedzy kazda porcja. Nastepnie przykrywamy farsz reszta ciasta i za pomoca radelka wykrawamy ravioli.Dokladna instrukcje jak postepowac z ciastem

Przysmaki Karolki
Chałwowe bułeczki francuskie 165

chałwową, którą rozkładamy równomiernie na całej powierzchni. Drugi arkusz również smarujemy białkiem i kładziemy posmarowaną stroną na masę. Wierzch ciasta też smarujemy białkiem. Ciasto zawijamy wzdłuż dłuższego brzegu korzystając z papieru, na którym leży. Zwinięte - dzielimy i kroimy ostrym nożem na 16 porcji. Układamy na dwóch blaszkach. Pierwszą przeznaczoną do pieczenia zostawiamy i bułeczki smarujemy rozkłóconym jajkiem – boki i wierzch(...)próchnicy. Indeks glikemiczny [IG=3]. Zawiera także witaminy (kwas foliowy, witamina C), składniki mineralne (wapń, potas, magnez, żelazo) oraz silne antyoksydanty (związki fenolowe). Stevia może być używana do pieczenia ciast, ale w temperaturze do 200ºC, bo później ulega rozpadowi. * Ksylitol to wysokiej jakości naturalna substancja słodząca pozyskiwana z kory brzozy. Smakuje i wygląda jak zwykły cukier. Ma niski indeks glikemiczny

mojewypiekiinietylko
Jeszcze jeden mazur dzisiaj...z kokosową pianką 152

przechwalać! Ale naprawdę jestem z siebie dumna. I z tą wewnętrzną dumą i pewnością, że Was również zachwyci smak mojego pierwszego mazurka, dzielę się przepisem :) Mazurek na owsianym spodzie z kokosową pianką Potrzebujesz: Na ciasto: 200g mąki pszennej 100g masła 50g cukru  1 małe jajko 4 łyżeczki płatków owsianych Na kokosową piankę: 150ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka żelatyny

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto puszysta Hrabina 331

potrzebna nam już będzie nawet filiżanka kawy na rozbudzenie Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania ciasta puszysta Hrabina. Ciasto ciemne: 2 jajka 6 żółtek 12 dkg cukru pudru 8 dkg mąki pszennej 2 dkg kakao

mecooks
Potrójnie czekoladowa oszukana babka – ciasto last minute 170

wieczór i mamy straszną ochotę na coś świeżego, słodkiego… Zawsze mam w żelaznym zapasie spiżarni jakieś jasne lub ciemne ciasto z serii ‘duża blacha’ – czyli jak upieczesz, to nakarmisz wojsko. A że wojska nie karmię i ton słodyczy nie zjadamy, dzielę je na pół. Tak samo da się podzielić resztę składników potrzebną do jego przygotowania. Dodatki i ozdoba – bardzo dowolna

Karo in the Kitchen
Cupcakes Blondynki, czyli Czekoladowe z Ganache, Kremem Śmietankowym i Wisienką 202

wychodzi mi za każdym razem, a tak delikatnych muffinek nie jedliście! Dlatego też aby Wam było łatwiej pokazałam tą miskę z surowym ciastem i sami widzicie jak to wygląda przed i po upieczeniu. No to do dzieła! Do dużej miski wbiłam jajka, do drugiej mniejszej wsypałam mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól, cukier waniliowy. I teraz tak, jajka

Blondynka Gotuje
Tartine bread - przepis na chleb. 263

wodę, następnie cztery godziny na pierwszą fermentację i całonocne wyrastanie uformowanych bochenków w lodówce.  Mój levain przygotowałam w piątek wieczorem, w sobotę ciasto rosło i było składane, a następnie uformowane w bochenki, a w niedzielę cały dom pachniał chlebem.  To rzeczywiście chleb wyjątkowy, o niezwykle miękkim, wilgotnym miąższu, pełnym nieregularnych dziur i z cudownie chrupiącą skórką. Pozostaje wilgotny(...)będzie nieco kwaśniejszy w smaku, lub do połowy zaczynu dodać 100g ciepłej wody i 50g mąki pszennej chlebowej+50g mąki pszennej pełnoziarnistej i przefermentować jeszcze przez 2 godz. Ciasto właściwe: 700+50g letniej wody 200g zaczynu 900g mąki pszennej chlebowej 100g mąki pszennej pełnoziarnistej 20 g soli Do 700g wody dodać 200g zaczynu, wymieszać. Dodać obie mąki

KUCHARNIA
Ciasto gruszkowo-imbirowe 179

owoców mogą być słodkie a jednocześnie delikatnie kwaskowate i orzeźwiające. Czekam z niecierpliwością na świeże truskawki, maliny, borówki. Będzie się działo Tym razem musiałam zadowolić się gruszkami. Ale to nic, bo je też bardzo lubię i do tego ciasta były jak znalazł. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam także

mecooks
MARLENKA - ORMIAŃSKIE CIASTO, KTÓRE PODBIŁO CZECHY 2927

przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). W 1995 roku przepis na "miodowy cud" przywiozła do Czech ormiańska rodzina Avetisyan. Pierwsze ciasta Gevorg Avetisyan piekł ze swoją siostrą dla przyjaciół, później dla lokalnej kawiarni. Stopniowo ciasto stawało się coraz popularniejsze. Dostało nazwę

Przepisy Aleksandry
Tort truskawkowo-migdałowy 134

powinien być ładnie zarumieniony i sprężysty przy dotyku. Upieczony wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Biszkopt można też upiec bez dzielenia go na blaty, po prostu należy potroić ilość składników i od razu upiec 1 duże ciasto, które następnie należy przekroić na 3 części. Ja jednak preferuje pieczenie blatów osobno, gdyż wówczas każdy wygląda tak samo

MyCookBook.pl
Paszteciki z tymiankowym kurczakiem 185

lodówce tak ,,na wszelki wypadek" Prosto, szybko i pysznie - idealnie PASZTECIKI Z TYMIANKOWYM KURCZAKIEM łatwe 40 minut (z pieczeniem) Składniki opakowanie ciasta francuskiego pojedyncza pierś z kurczaka 3-4 pieczarki szczypta soli i pieprzu szczypta tymianku Do dzieła!!! Pierś kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek wrzucamy pieczarki - gdy grzyby puszczą

sierotka maRysia w kuchni
Mazurek Cygański 178

pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 3 żółtka 12 dag margaryny 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Formujemy w kule, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Dzielimy na 2 części. Składniki na kajmak : 500 ml mleka 400 g cukru cukier waniliowy 150 g masła Mleko gotujemy z cukrami na wolnym

Domowe ciasta
Trójwarstwowy trójczekoladowy sernik na zimno. 216

Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto!  A tak zostawiam Was z przepisem. Miłej niedzieli! źródło: przepiśnik Mamy Składniki: 1kg sera w wiaderku 3 białe czekolady 3 mleczne czekolady 3 gorzkie czekolady 600gram śmietanki kremówki 1 pół szklanki(...)podzieloną również równo śmietanę Do brytfanki 30x24x6 (bądź do dwóch keksówek 30x12x6) wlewamy masy serowe w kolejności” gorzka, mleczna, biała. Wierzch lub spód wykładamy ciastkami. Opakowane w folie spożywczą ciasto wkładamy do lodówki. Na drugi dzień wykładamy je z foremki Pozostałe czekolady rozpuszczamy pojedynczo i przygotowujemy polewę

U Fiolki
Trójwarstwowy trójczekoladowy sernik na zimno. 158

Pracochłonne. Wymagające dużej zmywarki(lub dłuższego posiedzenia przy zlewie by pozmywać wszystkie garnki, miseczki, łyżki, łopatki...) Czy warto jednak poświęcić się i zrobić ciasto? Jeśli jesteś czekoladożercą - warto!  A tak zostawiam Was z przepisem. Miłej niedzieli! źródło: przepiśnik Mamy Składniki: 1kg sera w wiaderku 3 białe czekolady 3 mleczne czekolady 3 gorzkie czekolady 600gram śmietanki kremówki 1 pół szklanki(...)podzieloną również równo śmietanę Do brytfanki 30x24x6 (bądź do dwóch keksówek 30x12x6) wlewamy masy serowe w kolejności” gorzka, mleczna, biała. Wierzch lub spód wykładamy ciastkami. Opakowane w folie spożywczą ciasto wkładamy do lodówki. Na drugi dzień wykładamy je z foremki Pozostałe czekolady rozpuszczamy pojedynczo i przygotowujemy polewę

Fiolka w kuchni

Proponowane wyszukiwania