ciasto na naleśniki - 6219 przepisów (strona:293/415)

Naleśniki biszkoptowe z musem jabłkowym 188

Naleśniki, to jedno z moich ulubionych dań, i nie tylko moich. Na śniadanie, obiad, czy kolację, zawsze smakują wyśmienicie. Z różnymi dodatkami, na słono, na słodko

mojewypiekiinietylko
Naleśniki na mleku sojowym, z waniliowym twarożkiem i truskawkami 134

Sezon na truskawki w pełni. Najchętniej zjadam je bez zbędnych ceregieli - bez śmietany, bez dodawania do deserów. Tylko takie świeże bez przetwarzania oddają swój prawdziwy smak

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cienkie naleśniki 174

Składniki :  wychodzi 10 naleśników o średnicy  20 cm 1 szklanka mąki pszennej 2/3 szklanki zimnego mleka 2/3 szklanki zimnej wody 3 duże jajka 1/4

Proste Potrawy
Szpinakowe naleśniki z serem i łososiem 337

Podczas ostatniej imprezy domowej w ramach kolacji zaserwowałyśmy rozmaite rodzaje przystawek. Największą popularnością cieszyły się plastry ze szpinkowanych naleśników z farszem z łososia. Danie niezwykle proste

Kolizje Smaków
RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI GRANATEM I MIĘTĄ 83

KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ   Racuchy drożdżowe z borówkami granatem i miętą(...)mięty – Cukier puder do posypania / opcjonalnie syrop klonowy, syrop z agawy / – Oliwa do smażenia PRZEPIS: 1. Mąkę, mleko, jajo, drożdże oraz szczyptę soli wymieszaj w większej misce tak aby ciasto miało jednolitą konsystencję. Dodaj borówki, nasiona granatu oraz syrop klonowy, ponownie dobrze wymieszaj. 2. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na min. 30 minut. 3. Gotowe ciasto wykładaj partiami

globuskulinarny
Placek/naleśnik z płatków owsianych z porem 147

konkretnego pomysłu na śniadanie, wtedy właśnie powstają najlepsze potrawy, tak jak dziś Bardzo lubię wszelkiego rodzaju plaski i naleśniki, dlatego bardzo chętnie kombinuję z ulubionymi dodatkami i wymyślam nowe przepisy. Dziś podzielę się przepisem na przepyszny placko-naleśnik z płatków owsianych na kefirze z dodatkiem pora, nadziany serem żółtym i pomidorkami koktajlowymi. Kolejny mój autorski przepis, który(...)osuszyć, pokroić w cienkie paski. Do płatków dodać jajko, mąkę, por i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, w razie potrzeby posmarować kapką oleju, wyłożyć „ciasto” i rozprowadzić łyżką po całej powierzchni patelni. Smażyć na średnim ogniu pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie na jedną połowę placka wyłożyć ser starty na tarce

Smaki Armine
Pierogi a’la kebab 275

Wpis pochodzi z mgotuje.pl Pierogi a’la kebab Pierogi a’la kebab to drożdżowe pierogi pieczone w piekarniku z rewelacyjnym farszem

Marta Gotuje
Bezglutenowa tortilla z kurczakiem 154

Dawno tutaj nie było przepisu obiadowego, więc oto i on – bezglutenowa tortilla z kurczakiem . Wbrew pozorom bardzo szybkie danie obiadowe. U mnie to danie w wersji

365 dni dookoła kuchni
Krokiety z mięsem i orzechami 174

Pyszne krokiety z orzechową nutą. Pikantnie doprawione i wypełnione po brzegi pysznym farszem.   Składniki: Składniki na farsz: średnia cebula 500g łopatki 1l wywaru warzywnego 100g

Pyry na Gaz
Placuszki maxi kokosowe (wg Gordona Ramsay'a) 135

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis znalazłam na blogu: W garze mieszane. (Zrobiłam z połowy proporcji z małymi modyfikacjami.) Podobno takie placki promuje sam Gordon

Di gotuje
"Czerwień i błękit" - urodzinowe tiraminu z truskawkami i błękitnym kremem 151

Dzisiaj, z pewnym opóźnieniem, świętuję z Wami szóste urodziny bloga. 27 maja 2009 roku napisałam swoją pierwszą notkę. Blog nie od początku był zbiorem przepisów, dopiero

Czerwień i błękit
Naleśniki ze szpinakiem i fetą 255

U mnie ostatnio na  szpinakowo ! Dziecięce demony papki szpinakowej zostały już przepędzone :-). Dziś danie w  wersji międzynarodowej: polskie naleśniki, grecka feta i zielony szpinak

Kulinarne przygody Gatity
Dziurkowane naleśniki 185

Składniki na 10-12 naleśników: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mleka 1/3 szklanki wody gazowanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 średnie jajka 1/3 szklanki cukru ok 1/4 kostki (75g) masła lub dobrej margaryny (70% tłuszczu) szczypta soli Przygotowanie: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Masło lub margarynę roztop w  garnuszku i odstaw do ostudzenia. Jajka utrzyj(...)chwilkę. Zostaw na kilkanaście minut - powinno pojawiać się coraz więcej pęcherzyków powietrza. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Jeśli patelnia nie ma warstwy przeciw przywieraniu, lepiej dodaj nieco oleju. Nakładaj ciasto po 2-3 małe chochelki. Piecz 2-3 minutki. Pojawi się mnóstwo dziurek. Gdy większość nie będzie już płynna, odwróć delikatnie na drugą stronę. Piecz jeszcze 2-3 minuty. Podawaj

Anioszek w kuchni
TU I TAM nr 25. Porzeczki. Perfect summer pudding i Nigel Slater. 186

jubiler - Słońce. Białe perły blanki czy rubinowe korale czerwonej? A może klasyczna czerń? Jak co roku ulegamy z   Amber porzeczkowym trendom. Pasują nam do wszystkiego - nalewek, soków, konfitur, ciast, lodów, deserów, chutneya. Na słodko i na wytrawnie. Zimno i ciepło. Zobaczcie jakie porzeczkowe kreacje wybrałyśmy tym razem. Zapraszamy! Codziennie czy od święta? A może tylko w weekendy? Nie wierzę(...)robię jedynie jeśli zjadam obiad w restauracji. Niemal zawsze rezygnuję z deseru, który od lat sprowadza się najczęściej do kiepskiej jakości tiramisu, suchego kawałka tortu czy podgrzanych w mikrofalówce naleśników z nutellą... Deser czeka w domu. Taki jak lubię - uszyty na miarę naszych zachcianek. Latem najczęściej królują w nim maliny i porzeczki. Czerwone z kokosem w tartaletkach, czarne

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania