„To najsmaczniejsze naleśniki na słodko jakie jadłem” – tymi słowami podsumował je mój M. Zrobiłam je na podwieczorek i wszyscy zjedliśmy je z ogromnym
Smaki Na Talerzu1 i 1/3 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 250 g serka ricotta , 2 jajka, 2 łyżki roztopionego masła
Świat Domowej KuchniRok akademicki zaczął się na dobre, stąd też już coraz mniej wolnego czasu na gotowanie i wstawianie postów. Jednakże mimo wszystko, znalazłam chwilę, by podzielić się
Be Fit Be StrongPrzepis autorski (mój). Lubię przyrządzać różne potrawy z tofu , więc te placuszki od razu zapowiadały się na hit śniadaniowy i nie tylko. Są proste w
Di gotujePyszne, małe lekkie placuszki zachwycą zarówno dorosłych jak i nasze pociechy. Można przygotować je z każdym ulubionym owocem: morelami, brzoskwiniami, jabłkiem czy bananami. Najlepiej smakują
Walijskie PichcenieBłonnik 16 g 8 g Z powyższego przepisu powstają dwie porcje. Kaloryczność obliczona dla podstawowych składników z użyciem erytrytolu. Jeszcze więcej keto przepisów! Gnocci kalafiorowe Keto naleśniki na mascarpone Frittata ze szpinakiem Bułki z babki jajowatej Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Bułki bez drożdży Boczniaki po kaszubsku (wegańskie) Jajeczne placki z cukinii(...)dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) Konopno-orzechowe kulki czekoladowe (keto, bez cukru) Zupa kalafiorowa błyskawiczna (keto, wegańska) Ciasto czekoladowe leśne runo (bezglutenowe
WegePrzepisNie wyrzucaj zakwasu! Co zrobić z zakwasem? Jak często dokarmiacie swój zakwas na chleb? U mnie jest różnie i czasem wykorzystuję do pieczenia chleba cały zakwas
Tajemnice SmakuŁadnie wyrośnięte, delikatne w smaku, pachnące świeżymi drożdżami, delikatnym cynamonem i słodkimi daktylami. Są obłędne w smaku. Uwielbiam racuchy! Podaję je z cukrem pudrem, jednak zdarza
Zasmakuj KuchniNie wyobrażam sobie, że tak zaczęty dzień mógłby dobry nie być. Odkrywam, albo zwyczajnie uświadamiam sobie, że to co jem na śniadanie ma duży wpływ na
KucharzycaJak wiecie , naleśników nigdy nie mam dość! A , że sezon na rabarbar jest , postanowiłam wykorzystać go również do swojego ulubionego przysmaku – to był strzał w
Ostra na SłodkoPlacki ziemniaczane – prosta potrawa przygotowywana z ziemniaków smażonych na tłuszczu . Głównymi składnikami są starte surowe ziemniaki z dodatkiem cebuli , oraz jajka . Nic dodać - nic
Walijskie PichcenieSzary welon. Pomarańczowe liście. Pochmurny poranek. W końcu pojawiły się tutaj ponownie naleśniki. Tak się zdarza, że w moim przypadku są one mało fotogeniczne i dlatego
My simple kitchenDynia nie musi być nudna. Polecam zrobić z niej sos, pyszny gęsty serowy na bazie sosu jasnego Łowicz . Dzięki niemu sosu nie trzeba już doprawiać
wesoła kuchniaWczoraj pancakes, dzisiaj pancakes może jutro też pancakes? :) Bo kiedy je jeść jak nie teraz kiedy jeszcze są pyszne owoce sezonowe. Do tego syrop klonowy
DefinicjaSmakuCzasem coś prostego oznacza, coś zupełnie wyjątkowego! Tak własnie jest z racuchami. Nie dość, że są pyszne, proste, to jeszcze bardzo ładne, prawda? Dziś przygotowałam dla
Słodkie Przyjemności10.10 .2018 Magda Crêpes Suzette to klasyczny francuski deser z naleśników skąpanych w karmelowym sosie, pomarańczach, z efektywnym flambirowaniem likieru pomarańczowego. W mojej odsłonie postawiłam na
Smaczna StronaPomysł, by naleśniki podać z nadzieniem porowym z boczkiem spodobał mi się od razu. Mojej Rodzince – niestety nie;) Każdy do takiego połączenia podchodził sceptycznie i
Smaki Na TalerzuPomysł, by naleśniki podać z nadzieniem porowym z boczkiem spodobał mi się od razu. Mojej Rodzince – niestety nie;) Każdy do takiego połączenia podchodził sceptycznie i
Smaki Na TalerzuJak wiecie uwielbiam naleśniki – wszelkiego rodzaju! Nie ważne czy to na słodko, czy ostro czy nawet słono – naleśniki przynajmniej raz w tygodniu muszą u
Ostra na SłodkoTiganites to grecka odmiana pancakesów. Podaje się je na śniadanie lub podwieczorek. Aby je przygotować, wystarczy zaledwie kilka chwil, dlatego ich smakiem możemy cieszyć się zawsze
W mojej kuchniU mnie wciąż truskawkowo. Mam trochę czasu i jakoś spac nie mogę, więc opisuję zaległe wydarzenia kuchenne.Ponieważ wciąż mam zapasy dyniowe do racuchów dodałam
Gotuj Sam!Wszelkiego rodzaju naleśniki , racuszki , pancakes jak wiecie uwielbiam i to chyba one goszczą u mnie najczęściej na stole! ( pomijając oczywiście słodkości ;) ). Dziś mam dla Was kolejne rewelacyjny przepis na tego rodzaju smakołyki , ale w całkowicie innym wydaniu! Postanowiłam wykorzystać do nich mleko w proszku . Wychodzą niesamowicie puszyste … delikatne … mięciutkie … a z dodatkiem ulubionych owoców , kremu czekoladowego(...)mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku. RACUCHY: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , cukrem i mlekiem w proszku. Dodajemy 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego , by uzyskać ciasto bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na ok. 5 minut, by odpoczęło , a następnie smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju ( z obu stron ). Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy
Ostra na SłodkoPlacuszki, naleśniki, pancakes są bardzo wdzięczne Można je robić na wiele sposobów i smaków. Mogą być konkretnym obiadowym daniem, drobną przekąską czy smacznym
Codzienna kuchnia niecodzienna