przygotowania krokietów. Jak to wyszło? Może ocenicie sami?:) 8 krokietów 2,5 h składniki: Ciasto naleśnikowe jak w tym przepisie: TUTAJ farsz: 400 g ziemniaków 300 g białego sera 1 duża cebula sól, pieprz dodatkowo: 2 jajka bułka tarta wykonanie: Usmażyć naleśniki Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na patelni. Ziemniaki
Ania i Marcin gotująkliknij po przepis Pulpeciki w zalewie octowej. Przepis: kliknij po przepis Naleśniki z mięsem mielonym. To jeden z przepisów, do którego naprawdę często zaglądacie od kiedy tylko pojawił się na blogu. Przepis: kliknij po przepis Mini pieczarki w cieście naleśnikowym. Przepis: kliknij po przepis Pierś z kurczaka w zalewie octowej. Przepis: kliknij
W kuchni u MonikiOstatnio bardzo często mam ochotę na słodkie śniadania, a że owsianka i naleśniki mi się już trochę przejadły, spróbowałam zrobić wegańskie tosty francuskie. Wyszły pyszne i są bardzo łatwe do przygotowania. Aby zrobić takie tosty francuskie potrzeba chleba i ciasta, w którym będzie on zanurzony. W skład ciasta wchodzi mleko roślinne, banan i mąka. Po zanurzeniu chleba
wegujemyNaleśniki z masłem czekoladowym i truskawkami świetnie sprawdzą się jako podwieczorek bądź jako danie obiadowe. Polecam :) Składniki: * ciasto na naleśniki (przepis tutaj) * masło czekoladowe
Zrób to smacznieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie takie placuszki? Ja bardzo Plasterki jabłek usmażyłam w cienkim, lekko chrupiącym cieście, które wyszły rewelacyjnie. W sam raz na
Marta GotujeCzy ktos z was nie kocha malin? albo naleśników ? ;) kochani zapraszam na naleśniki mocno malinowe składniki: Ciasto naleśnikowe: 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki 1,5
NaKońcuJęzykaJeśli chodzi o smak, krem jest bardzo słodki i delikatny, lekko kakaowy, jeśli chcielibyście upodobnić go bardziej do nutelli, proponuję zmielić orzechy laskowe albo nerkowce i dodać do kremu. Naleśniki dyniowe z serem 1 szkl. mąki pszennej lub orkiszowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 300 ml mleka 1/4 szkl. wody 1 szkl(...)jajka i olej), które trzeba dobrze wymieszać, żeby powstało gładkie ciasto. Następnie po łyżce, wciąż mieszając energicznie albo miksując, wsypywać suche składniki do mokrych. Wszystko ma się dobrze połączyć. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego albo masła klarowanego. W międzyczasie połączyć serek z kremem miodowym. Serwować naleśniki posmarowane serkiem i zwinięte w rulonik lub złożone
Przepysznik - BLW i nie tylkoJeżeli chcecie swojej drugiej połówce sprawić wielką frajdę w sobotni poranek polecam zrobić te proste naleśniki. Składniki banalne a efekt powala na kolana. Do kompletu świeżo zaparzona kawa i dzień należy do Was! A więc zapraszam na śniadanie do łóżka :) Składniki na 8 sztuk- 10 sztuk: - 1,5 szklanki mąki - 1,5 szklanki maślanki - 0,5 szklanki oleju(...)minut. Rozgrzać patelnię, nakładać po dwie łyżki ciasta. Smażyć 2 minuty, odwrócić i smażyć do zezłocenia. Przełożenie: - 200 g serka kremowego - cukier waniliowy Śliwkowy karmel: - 8 węgielek - 4 łyżki cukru - 1 łyżka masła Na suchą patelnię wsypać cukier i masło. Rozpuścić. Dodać wydrylowane śliwki w połówkach. Podgrzewać do zeszklenia owoców. Naleśniki układać w stosik przekładając serkiem. Na wierzchu polać
kawawszklancewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Krokiety mają pyszny farsz i chrupiącą panierkę. Grzyby można zastąpić pieczarkami, wtedy nie będą takie czasochłonne. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2-3 jajka szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz: 40 dag kapusty kiszonej 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela anielskiego 20 dag grzybów świeżych/mro(...)ugotowane) pokroić w drobną kostkę i dodać do reszty składników. Całość przesmażyć i doprawić solą z pieprzem (Do farszu można dodać odrobinę bułki tartej). Gotowy farsz nakładać na naleśniki. Placki pozwijać nadając im odpowiedni kształt (złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość ciasno pozwijać w rulony) . Następnie obtoczyć je w jajku (wymieszanym z mlekiem) i bułce tartej. Smażyć
Di gotujeMoja wersja tradycyjnego, niskiego, słodkiego ciasta kuchni polskiej, pieczonego w okresie Wielkanocy, z kruchym spodem pokrytym truskawkową konfiturą, która idealnie komponuje się z warstwą masy kokosowej. Wielkanocny mazurek to również piękna ozdoba świątecznego stołu. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła ekstra 4 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Wypełnienie mazurka(...)Dekoracja: wiórki kokosowe czekoladowe jajka Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać jajko i dokładnie zagnieść na jednolite ciasto. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką, wyłożyć dno formy u mnie w kształcie jajka wysmarowanej masłem. Z pozostałej części ciasta uformować dekoracyjny brzeg w postaci kwiatka. Piec
Szalona Kuchnia EwelinyLubicie faszerowane naleśniki? Ja bardzo:). Staram się podawać je tak by zaskakiwać gości - i tak powstały te faszerowane ruloniki. Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 300g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz(...)Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso mielone, cebulę i marchewkę. Obsypujemy przyprawami, podsmażamy jeszcze chwilę, po czym dodajemy pomidory w puszce. Dusimy przez około 20 minut do odparowania wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy. 3. Na całej powierzchni naleśników rozsmarowujemy farsz. Zwijamy naleśniki
Szefowa kuchnistół wjechał naleśnik. Ale nie taki zwykły. Naleśnik na bulionie KRAKUS z nutą cytrynowego vinegrette. Dodatkowo jest dużo natki pietruszki. Naleśnik możemy przygotować według własnych upodobań jednak zachęcam do spróbowania go w tej wersji. Mój mąż mimo, że nie lubi szpinaku (ja zresztą też) tą wersję uwielbiamy. Składniki: 4 łyżki masła 6 jajek rozcieńczony bulion KRAKUS warzywny w 3/4 szklanki(...)patelnią. Gdy naczynie będzie gorące smarujemy je masłem i wylewamy ciasto naleśnikowe. Posypujemy szczypiorkiem, natką pietruszki oraz tymiankiem. Pieczemy ok 20 minut do uzyskania złotego koloru. Pomidor i paprykę kroimy w kostkę.. Kabanosa kroimy w drobne plastry. Szpinak blanszujemy. Pokrapiamy delikatnie cytrynowym vinegrette. Na upieczonego naleśnika dodajemy pomidora, paprykę, ser, kabanosa oraz szpinak. Podajemy ciepłego #krakus, #smacznieiszybko
Kuchnia w oparachskładniki: 400 g miąższu z dyni 200 g klarownego masła 2 jajka 170 g mąki orkiszowej 1-2 łyżeczki imbiru 1 łyżka miodu sól, pieprz tłuszcz
Domowy Smak JedzeniaUwielbiam naleśniki ze szpinakiem. To było danie, którym mąż mnie w sobie rozkochał :). Tym razem ja zrobiłam je samodzielnie i wyszły super, a on miał wielką niespodziankę. Nie było tak trudno jak myślałam, nawet z przewracaniem placków dałam radę. To świetny pomysł na pyszny obiad na dwa dni. Kolejnego dnia można zrobić tylko inny farsz. Polecam. Składniki: 3 jajka(...)smarujemy cieniutko pędzelkiem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy cieniutko ciasto i smażymy po kilka minut z każdej strony. 4. Po usmażeniu i przestudzeniu placków, smarujemy je farszem i zawijamy albo w rulon albo w trójkąt. 5. Kiedy wszystkie placki są zawinięte rozgrzewamy na patelni odrobinę masła i smażymy naleśniki jeszcze po minutce z każdej strony. Gotowe! Smacznego! Naleśniki
Mama z miastaUwielbiam naleśniki ze szpinakiem. To było danie, którym mąż mnie w sobie rozkochał . Tym razem ja zrobiłam je samodzielnie i wyszły super, a on miał wielką niespodziankę. Nie było tak trudno jak myślałam, nawet z przewracaniem placków dałam radę. To świetny pomysł na pyszny obiad na dwa dni. Kolejnego dnia można zrobić tylko inny farsz. Polecam. Składniki: 3 jajka(...)smarujemy cieniutko pędzelkiem. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewamy cieniutko ciasto i smażymy po kilka minut z każdej strony. 4. Po usmażeniu i przestudzeniu placków, smarujemy je farszem i zawijamy albo w rulon albo w trójkąt. 5. Kiedy wszystkie placki są zawinięte rozgrzewamy na patelni odrobinę masła i smażymy naleśniki jeszcze po minutce z każdej strony. Gotowe! Smacznego
Mama z miasta