ciasto na naleśniki - 6219 przepisów (strona:229/415)

Naleśniki faszerowane pieczarkami w sosie beszamelowym 642

Bardzo lubię faszerowane naleśniki. Wpadłam na pomysł by zapiec je w sosie beszamelowym, okazało się to strzałem w dziesiątkę:). Polecam! Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 500g pieczarek 3 cebule 1 łyżka śmietany 100g żółtego sera sól, pieprz olej Sos beszamelowy(...)gałka muszkatołowa 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy do połączenia składników. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanej, suchej patelni.  2. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Dodajemy ser starty na tarce i śmietanę.  3. Na środek naleśników wykładamy farsz, składamy je w kwadraty. Układamy

Szefowa kuchni
Ślimaczki szpinakowe 151

już jutro odpowiedź na to pytanie. Tymczasem przedstawiam przepis. Ciasto naleśnikowe 3 szklanki mleka 3 jajka 3 szklanki mąki Farsz szpinakowy z twarożkiem 1 opakowanie szpinaku w brykiecie 1 kostka białego sera półtłustego 15 - 20 dag żółtego sera pieprz, sól  Sposób Na rozgrzanej i natłuszczonej patelni smażymy naleśniki. Przygotowujemy farsz: zamrożony szpinak wykładamy na patelnię, rozgrzewamy, czekamy

Kuchenne aromaty
NALEŚNIKI RAZOWE Z SEREM MANDARYNKOWYM I CZEKOLADĄ 119

gotowania. Po pierwsze, można wrzucić na luz po stresującej pracy i wyżyć się na garach, a następnie można ten stres smacznie zjeść :-)))) Nawet, jak nie macie ciężkich dni, to polecam naleśniki, bo zawsze poprawiają humor i rozpieszczają podniebienie ♡♥♡♥♡♥ Składniki:  1 szklanki mąki razowej  1 jajko  2 szklanki mleka  szczypta soli olej do smażenia nadzienie:  kostka(...)nasmarować . Nalewać chochlą tyle ciasta na patelnie aż zakryje całe dno. Można śmiało podrzucać do góry, za którymś tam razem na pewno się uda, oczywiście wcześniej trzeba podważyć widelce.  Ser rozdłubać widelcem, dodać jogurt, połowę obranych mandarynek, cukier i zblendować na gładką masę.  Śmietankę zagotować, dodając kostki czekolady.  Każdy naleśnik smarować grubą warstwą sera posypując małymi

pieprzny smaczek
Naleśniki z serem białym i owocami 227

Lato lubię najbardziej z racji dostępu do świeżych owoców i warzyw. O tej porze roku smakują najlepiej i mają najwięcej wartości odżywczych. Wariacji na naleśniki możemy

Kuchnia Pełna Pasji
Naleśniki orkiszowe z musem jabłkowym 182

jeszcze jedną dodatkową zaletę-naleśniki można usmażyć na zapas i przechowywać w lodówce,a odsmażane są jeszcze smaczniejsze.Dzisiejsze są w całości z mąki orkiszowej i podane z musem jabłkowym oraz jogutrem greckim.Można dodatkowo wypełnić je białym serem,by danie było bardziej syte,a w wersji deserowej podać z bitą śmietaną. Składniki na ciasto naleśnikowe: 1,5 szklanki mąki(...)najmniej godzinę odpocząć.Pęczniejąca mąka sprawi,że staje się ono gęstsze,dlatego przed smażeniem dobrze jest ciasto jeszcze raz dokładnie wymieszać i ewentualnie skorygować ilość płynu przed smażeniem patelnię silnie rozgrzać,przetrzeć skórką słoniny lub pędzelkiem zanurzonym w płynnym maśle.Wylać porcję ciasta,rozprowadzić kolistym ruchem po całej patelni i smażyć do zrumienienia z obydwu stron jabłka obrać,wykroić gniazda

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paszteciki szczecińskie. Tradycyjny przysmak jak pączki z mięsnym farszem. PRZEPIS 86

nazwę „pasztecik”, która lepiej przystawała do charakteru wyrobu z ciasta drożdżowego nadziewanego zmielonym farszem mięsnym – czytamy na stronie Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Do zrobienia pasztecików w domowych warunkach wcale nie potrzebujesz specjalnych urządzeń. Wypróbujcie nasz przepis. Dla tego smaku warto zgrzeszyć! Przepis na paszteciki szczecińskie Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 20 gramów świeżych drożdży, 1 jajko(...)zrumienienia. Farsz należy zmiksować lub przepuścić przez maszynkę – powinien mieć gładką konsystencję przypominającą pasztet. Z ciasta odrywaj kawałki wielkości piłeczki pingpongowej, rozwałkuj na około 3 mm placuszek. Na każdy nakładaj kopiastą łyżkę farszu, zostawiając marginesy. Zawijaj, zakładając boki – tak jak naleśniki. Każdego pasztecika zroluj delikatnie przy pomocy dłoni. Smaż przez około 8 minut na głębokim tłuszczu

Kulinarna Polska
Brownie z kokosową nutą i Czekodżemem Łowicz 211

Truskawką, Śliwką, Brzoskwinią oraz Wiśnią- każda z nich warta spróbowania, nie tylko jako dodatek do naleśników czy pieczywa, ale także do wyjadania prosto ze słoiczka! Blaszka 20x20 cm: * 1 słoik Czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta * 120 g olej kokosowego nierafinowanego * 50 g cukru kokosowego * 50 g mąki kokosowej * 3 jajka * 1/3 szklanki kakao

Kraina Miodem Płynąca
Owsiane placuszki na jogurcie greckim z masłem orzechowym i bananem 202

napisów hiszpańskiego serialu... To na prawdę oznacza ogromne przemęczenie.. Dlatego dziś szybko i na temat. Naleśniki, placuszki, pancake'sy... w każdej formie są cudowne. A te z dodatkiem masła orzechowego i banana przyczyniają się do porannej euforii smakowej!  Składniki na ciasto: -4 łyżki mąki owsianej (ok. 35g) -jeden dojrzały banan (połowa do ciasta) -jedno jajko -3 łyżki

Gawron w rosole
Ulubieńcy lipca i sierpnia 119

zbiera:) . Najczęściej jadałam je w tofucznicy albo z sosem a'la śmietanowym.   Kolejnym ulubieńcem są naleśniki z dżemem jagodowym, masłem orzechowym i polewą waniliową. Takie połączenie to bomba kaloryczna, ale też smakowa :) Jak dla mnie deser idealny! Przepis na najprostsze ciasto naleśnikowe można znaleźć  tutaj :). Nie mogło tu tez zabraknąć wcześniej wspomnianej tofucznicy

wegujemy
pierogi z pieczarkami 168

mięsa;) Na pomysł wpadłam przeglądając stare gazetki kulinarne, takie nadzienie proponowano w którejś z nich do naleśników. Zdecydowałam się zamknąć je w pierogach i wyszło super! Dodatek świeżej szałwii do smażonej cebulki jest fenomenalny - bardzo polecam; również do innych dań. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej jajko 1 szkl gorącej wody 3/4 łyżeczki soli łyżka oliwy farsz

6niebo
Mus jabłkowy. 141

Domowy mus jabłkowy jest bardzo pysznym i zdrowym dodatkiem do ciast oraz wszelkich deserów, a także do kanapek. Dostałam ostatnio trochę ekologicznych jabłek od koleżanki i postanowiłam zrobić z nich pyszny mus. Szarlotka zimową porą, naleśniki z musem prawdziwe pyszności. Aby mus miał ładny, jasny kolor należy na bieżąco obierać jabłka ze skórki. SKŁADNIKI: 6 kg. jabłek

Kuchnia Beaty
Wegańskie Chili con carne 178

szklanki mąki pszennej około 120 ml gorącej wody 2 łyżki oliwy szczypta soli Wyrabiamy ciasta, pozwalamy mu odpocząć jakieś 15 minut, dzielimy na ilość porcji, rozwałkowujemy cieniuteńko- uprzedzam, że to niewdzięczna robota. Smażymy na suchej patelni (najlepiej takiej do naleśników) około minutę z każdej strony, przewracamy i dosmażamy jeszcze kilka sekund obie strony. Mój patent

greenscarf
Naleśniki biszkoptowe 8963

wiele sposobów, na słodko, ostro, wytrawnie, z różnymi dodatkami. Na blogu znajdziecie już kilka przepisów na naleśniki i oprócz tego wkrótce dołączą do nich inne, nieco zdrowsze, można rzec - dietetyczne. Ja dzisiaj serwuję Wam wersję biszkoptową, czyli bardzo lekkie i puszyste ciasto z dodatkiem słodkiej śmietanki, serka mascarpone i owoców leśnych. Mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu. Zapraszam

Pora coś zjeść
Sakiewki szparagowe z fetą i kurkami 137

Wczoraj słodka propozycja na makaron naleśnikowy , dziś mam dla Was wytrawny pomysł na wykorzystanie naleśników.  Sakiewki naleśnikowe z  kurkami świeżo zebranymi przez dziadka do tego szparagi i feta. Pomysł na lekki obiad jak znalazł. Jeżeli jednak wolicie coś na słodko, zapraszam na słodką wersję sakiewek. Pss.. trzymajcie kciuki, żeby dzisiejszy dzień nie minął mi na gotowaniu(...)jajka, oliwę. . Mieszamy, a następnie dodajemy wody - wody powinno być tyle ile wchłonie ciasto - powinno być płynne (ale nie przeźroczyste ). Smażymy na rozgrzanej patelni naleśnikowej. Jeżeli macie już 'zużytą' patelnie, polecam dodać troszkę oleju - im mniej tym lepiej, choć tak najlepiej, to zainwestować w nową :) Naleśniki smażymy z obu stron na złoty kolor. Szparagi myjemy i odcinamy 1/3 łodygi

Słodkie Przyjemności
Zdrowe naleśniki pełnoziarniste gryczano-orkiszowe na maślance 155

Często robię naleśniki. Zazwyczaj podaję je na szybki obiad, bo mam zawsze pod ręką różne rodzaje mąki. Tym razem chcę Wam zaproponować zdrową wersję z mąką gryczaną, mąką orkiszową pełnoziarnistą i maślanką. Idealnie pasują do nich jagody i syrop klonowy, ale jeżeli nie posiadacie, to można wykorzystać inne owoce, np. maliny lub truskawki. Syrop klonowy zaś można zastąpić miodem(...)lodówki na godzinę (lub na całą noc). Na rozgrzaną patelnię wlewać po jednej chochli ciasta naleśnikowego, rozprowadzić go po patelni kulistym ruchem ręki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać od razu polane syropem klonowym i posypane jagodami. Uwagi: Dzięki zawartości oleju rzepakowego naleśniki smażymy bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej lub innej nieprzywierającej powłoce. Przepis bierze

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania