konsystencji jest pieczenie ciasta w kąpieli wodnej, zmniejszenie temperatury pieczenia po 10 minutach, dodanie śmietany kremówki oraz pokojowa temperatura wszystkich składników. Tego typu serniki zawsze kroimy szerokim nożem, który zanurzamy za każdym razem w gorącej wodzie. Polecam wszystkim miłośnikom kremowych serników - zwłaszcza w okresie Wielkanocy 😊 Na spód: (tortownica 24 cm średnica) 200 g herbatników 2 łyżki kakao
Walijskie PichceniePyszne ciasto z masą krówkową, orzechami i czekoladą. Błyskawicznie znikła ze stołu :) Składniki: - 1 szklanka mąki kukurydzianej - 1/2 szklanki cukru pudru - 5 szklanek mleka - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym - 150 g gorzkiej czekolady - szczypta soli polewa - 1/2 puszki orzechowej masy krówkowej oraz - 2 duże opakowania herbatników - garść posiekanych orzechów Przygotowanie: Do garnka wlewamy
Zainspirowana w kuchniBrak chęci na robienie jakiegoś ciasta....a domownicy domagają się słodkości ..i tak oto jest prosty i szybki deserek..Wystarczy jogurt owocowy lub naturalny - w razie potrzeby dosłodzony cukrem..kilka herbatników..jakiś dżem , konfitura..itp..u mnie wyszła mieszanka różnych smaków.. dżem brzoskwiniowy ... frużelina malinowa .. konfitura truskawkowa z cynamonem.. jogurt naturalny [ cukier do smaku] dżem, frużelina
Moje domowe kucharzenieSkładniki: (szklanka 250 ml) (blaszka 25x35) Twaróg mielony 1 kg Jajka 4 Cukier szklanka Cukier migdałowy paczka 15 g ( można pominąć lub dodać waniliowy) Masło 200
Kulinarne przygodyskładniki 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki zielone 2 czerwone galaretki 2 żółte galaretki 1 puszka mandarynek 1 puszka mango troszkę tryskawek 2 banany 1 opakowanie bitej
Moje Wyrobyproste w przygotowaniu ciasto, które przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Często, gdy mam mało czasu lub nie mam ochoty na długie stanie w kuchni sięgam właśnie po takie kremówki. Bez pieczenia, proste, słodkie, idealne do filiżanki ulubionej kawy lub herbaty. Wspaniale sprawdza się na spotkania z przyjaciółmi Polecam i Wam, spróbujcie. Składniki: 1 opakowanie herbatników – u mnie
Słodkie okruszkiSzybka i pyszna tarta na zimno. Można ją udekorować dowolnymi, kolorowymi, sezonowymi owocami, dzięki czemu wygląda baaardzo apetycznie i smakuje jeszcze lepiej. Na letni weekendowy
Simply FoodPolecam sernik gotowany tzw. gotujemy masę serową zamiast ją piec. Zalety? Sernik nie opada, ma zwartą i gęstą konsystencję sernika pieczonego, jest szybki do przygotowania. Oprócz
Ugotujmy CośSKŁADNIKI: Biała Masa 350 ml Śmietany 30% 1,5 tabliczki czekolady białej 1 serek mascarpone 200 g preparowanej pszenicy Ciemna masa 350 ml
Gotowanie Patkiprzykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25-30 minut. Po ostudzeniu dekorujemy zajączki i kurczaczki. Składniki potrzebne do dekoracji zajączków: 1/2 opakowania kokosu zielony barwnik spożywczy w proszku 3 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30% lub 36% śmietan fix (opcjonalnie) do ozdoby: herbatniki, rodzynki, śliwki suszone
Aromatyczne Podróżebardziej się odznaczały. Ciasto wyszło pyszne, a w upalne dni smakuje jeszcze lepiej :) składniki na tortownice o średn 18 : 250 gr serka mascarpone 200 gr śmietanki 30% 2 i 1/2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki kawy inki lub kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru waniliowego (ja dodałam jeszcze 1 łyżeczkę syropu waniliowego) około 50 gr herbatników kilka biszkoptów okrągłych kakao
Gotowanie...to proste !chodziło o pieczenie ciasta w piekarniku, ale o przygotowanie smacznego deseru. Tematem był blok czekoladowy, wspomnienie PRL-u. Blok czekoladowy, który kiedyś święcił triumfy. Wszyscy zajadaliśmy się tym pysznym kawałkiem ciemnej bryły czekoladowej i zatopionych w niej ciasteczek. Mój blok jest niczym innym jak domową czekoladą ze wspaniałymi dodatkami, żurawiną, orzechami i oczywiście herbatnikami. Ten przepis jest stary
Kuchnia u Krysihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Blok czekoladowy - to klasyka. Jest pyszny, ale ma dwie wady: cena mleka granulowanego i zbyt duża kaloryczność. A
Di gotujeBanalny wręcz w wykonaniu i nie wymagający pieczenia. Zaskakuje lekkością i puszystą konsystencją, a dodatek likieru sprawia, że jego smak jest miłą niespodzianką. Składniki: (na tortownicę
Pyry na Gazodstawiamy do wystygnięcia ciasto wyjmujemy z piekarnika, odstawiamy śmietanę ubijamy, sok jabłkowy podgrzewamy, żelatynę zalewamy 2-3 łyżkami, aby napęczniała, mieszamy, studzimy mus jabłkowy delikatnie dodajemy do ubitej kremówki, wykładamy na ostudzony spód, zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki na min 2 godziny, najlepiej na cała noc:) SMACZNEGO!! P.S jeśli nie chcecie piec spodu użyjcie herbatników lub innych ulubionych
Luźna Kuchnia