poukładamy wokół rantu – w nagłych przypadkach ciasto nawet może robić za torcik. Mus jest sycący, dlatego już mały kawałek wystarczy do uzyskania błogości. Mus czekoladowy z truskawkami: 2 gorzkie czekolady min. 70% (200 g) 400 ml śmietany kremówki 30% 250 g mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru 120 g herbatników 80 g rozpuszczonego masła 1 łyżka kakao
Poezja smakupralinki, wspaniały sposób na wszystkie niezjedzone resztki ciast, które zostały po weekendowym słodkim szaleństwie, a cały sekret tkwi w prostocie wykonania. Te małe mini-bajaderki to słodkie cudeńka , obtoczone w trzech różnych posypkach - wiórkach czekoladowych, wiórkach kokosowych i kakao, niezwykle efektowne. Na pewno zachwycą niezapowiedzianych gości ;) SKŁADNIKI: 4 paczki herbatników 1/2 - 1 słoiczka marmolady owocowej 2 czubate łyżki
Z Marcepanemproszku. Orzechy i wafle siekamy. Herbatniki kruszymy. Wrzucamy do garnka dodatki. Mieszamy. Jeśli masa jest bardzo gęsta, można dodać kilka łyżek mleka. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/bialy-blok-bakaliami-wafelkami/ MieszamWGarnku Przepis bierze udział w konkursie „Lusette inspiruje” Artykuł Biały blok z bakaliami i wafelkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuilością soczystych malin i płatkami kokosa. Ciasto smakuje rewelacyjnie – jest bardzo lekkie, delikatne , idealne nie tylko na upały! Robi się je błyskawicznie, bo nie wymaga pieczenia i jest wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie! Takie Rafaello z malinami zachwyci wszystkich łasuchów! Polecam! SKŁADNIKI: ( foremka 12×20 ) * masło – 70 g * herbatniki – 150 g * mleczna czekolada
Ostra na SłodkoDOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD MOJEJ DOBREJ KOLEŻANKI,CIASTO ZROBIŁAM WCZORAJ I OKAZAŁO SIĘ PYSZNE ,PROSTE BEZ PIECZENIA I JESZCZE TRZYMA SIĘ JE W LODÓWCE WIĘC NA TAKĄ POGODĘ IDEALNE,DZIĘKI DODANIU DŻEMU PORZECZKOWEGO NIE JEST ZA SŁODKIE TYLKO W SAM RAZ,NA PEWNO POSMAKUJE I WAM SKŁADNIKI: 4-5 PACZEK HERBATNIKÓW MASA KRÓWKOWA W PUSZCE PACZKA KRAKERSÓW DŻEM
Swojskie jedzonkogorzkiej czekolady (min.70%) 5 łyżek mleka ryżowego Herbatniki, fistaszki, wiórki wrzuć do blendera i miksuj do uzyskania sypkiej masy przypominającej mokry piasek. Przełóż ją do miski, następnie dodaj masło i wmieszaj je w okruchy. Wlej ostrożnie mleko sojowe i ponownie wymieszaj wszystko do momentu uzyskania zwartej mieszaniny. Najwygodniej jest ugnieść ciasto rękami. Masę rozprowadź równomiernie na beztłuszczowej formie
Roślinna - blog wegańskiprzepis od razu wiedziałam, że to ciasto muszę zrobić. Łatwe w wykonaniu, szybkie i jakby tego było mało nie trzeba go piec ! Przepis (z moimi małymi modyfikacjami) pochodzi ze strony: www.ewawachowicz.pl SKŁADNIKI 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200g masła 1 szklanka kaszy manny 3 paczki herbatników 1 opakowanie gotowej polewy czekoladowej opcjonalnie: bakalie
Zofiananazwę :) Z resztą parafrazując Mistrza: Jagoda nazwana inaczej, smakowałaby równie wspaniale. Ale wracając do ciasta: przepis znalazłam na I love bake i u Mirabelki ; odrobinkę go zmodyfikowałam - ale tylko odrobinkę i... wyszło: niebo w gębie. Przepis: na spód potrzebne będą: 200g herbatników petit beurre; 100g roztopionego masła; 6 kostek białej czekolady; Herbatniki rozdrabniamy blenderem; czekoladę "kruszymy(...)trzemy na tarce i dodajemy do herbatników. Podobnie robimy z roztopionym masłem - dokładnie mieszamy. Do tortownicy wyłożonej papierem lub folią wykładamy powstałą masę i dokładnie ją dociskamy i wstawiamy na co najmniej pół godziny do lodówki. na masę potrzebne będą: 900g sera - ja użyłam takiego z "wiaderka"; 200g cukru; cukier waniliowy; 4 jajka; 2,5 łyżki mąki; łyżka soku
Miksturowniknajróżniejsze ciasteczka czy też chlebek bananowy- owszem, ale sernik to trochę "wyższa ranga". Niemniej jednak- jak pomyślałam, tak zrobiłam, a wszystkie moje obawy okazały się zbędne Już sam zapach ciasta nie pozostawia żadnych wątpliwości, co do użytych składników. Mimo dość długiego czasu pieczenia (ale w niskiej temperaturze), sernik jest wilgotny i bardzo delikatny. Wyraźnie orzechowy spód i lekko słodka masa(...)Herbatniki połamać na mniejsze kawałki, rozdrobnić w blenderze. Dodać masło orzechowe i mieszać do uzyskania konsystencji "mokrego piasku". Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie przesypać herbatniki z masłem orzechowym, ubić i wyrównać za pomocą łyżki Masa serowa: 3 jajka 75g miodu 500g twarogu mielonego 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 350ml mleka aromat waniliowy Jajka ubić
peanutbuttermonsterherbatników 20-30 g masła Dekoracja: 50 g truskawek 1 duże kiwi zielona galaretka- ja użyłam agrestowej Przygotowanie: Spód: 1. Pokruszyć przy pomocy widelca bądź blendera wszystkie herbatniki na piasek 2. Dodać masło 3.. Wszystko razem wymieszać aż do otrzymania konsystencji mokrego piasku 4. Wyłożyć na dno tortownicy i lekko przycisnąć. Odstawić do lodówki i przygotować masę(...)Odstawić do schłodzenia do lodówki na 2-4 godziny Dekoracja: 1.Zrobić galaretkę wedle instrukcji na opakowaniu, odstawić do lodówki, gdy zacznie tężeć ale nadal będzie płynna: 2. Wyjąć ciasto z lodówki, Ułożyć na wierzchu pokrojone w plasterki truskawki i kiwi 3. Wylać tężejącą galaretkę na warstwę owoców. 4. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki Podawać schłodzone Smacznego
KreatywnePinySkładniki: 400 g musu z dyni 400 g jogurtu greckiego (1 duży kubeczek) 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2-3 płaskie łyżki chia 1/2
czarrna od kuchniKto sięgnie po jeden kawałek zaraz będzie sięgał po następny, jest tak pyszna że nie można jej się oprzeć – kusi swoim delikatny smak składniki
Moje WyrobyMaślany, delikatny i zawsze się udaje. Nie dość że pyszny to jeszcze przygotujemy go w kilka minut. Nic tylko piec. Sernik możemy upiec na spodzie
Życie zaczyna się w kuchniCoś dla osób lubiących krówki 🙂 Kuleczki migdałowo – kajmakowe – Są bardzo słodkie i trochę przypominają krówki ciągutki 🙂 Pyszna przekąska nadczas oglądania Kevina, gdy
KuchniaWeDwoje.plpyszny deser prosto z lodówki, który rozpływa się w ustach i wspaniale smakuje! :) i co ważne, nie wymaga pieczenia! Składniki: (na dużą blachę) -3-4 paczki
KasiekGotujePojawiły się już pierwsze truskawki.Sezon krótki więc trzeba korzystać tym bardziej że truskawki bardzo lubimy.Więc zapraszam na pyszny,delikatny torcik na jogurcie naturalnym. Składniki: Spód
Ala piecze i gotujejajka 300 g surowej dyni 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 200 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 150 g czekolady białej Herbatniki rozkruszyć w rozdrabniaczu na proszek i wymieszać z kakao oraz miękkim masłem. Wyłożyć na dno formy 21 x 25 cm w wyłożonym papierem do pieczenia na dnie. Wyrównać dociskając(...)wiaderka) zmiksować razem z płynną czekoladą. Gęsty krem wyłożyć na schłodzony sernik i wyrównać. Można zrobić wzorek widelcem lub specjalną łopatką z ząbkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Serniki na zimno , Serniki pieczone Tagged: czekolada , dynia , mascarpone , twaróg , żurawina
https:KKuchniaMniamTruskawkowy sernik na zimno to pyszne ciasto bez pieczenia. Lekki, delikatny i puszysty dzięki dodatkowi śmietanki. Idealny deser na sezon truskawkowy. Smaczny kąsek dla wszystkich miłośników serników i truskawek :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg sera sernikowego z wiaderka 200 ml śmietany 30% ok 1 kg truskawek mrożonych lub świeżych, ja akurat użyłam mrożonych 900 gram 4 galaretki truskawkowe(...)gram podłużnych biszkoptów, możemy zastąpić okrągłymi lub herbatnikami, wg upodobań 4 łyżki cukru pudru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia, śmietanę ubijamy na sztywną pianę, do dużej miski przekładamy twaróg, miksujemy go z cukrem pudrem, następnie cały czas miksując dodajemy wystudzone ale nie tężejące truskawkowe galaretki, dokładnie miksujemy
Blog kulinarny S9.PLspód: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem, a potem ciasto odkładamy na przynajmniej 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do okrągłej formy na tartę wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tatą. Środek ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Ciasto przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy kulkami do pieczenia bądź grochem/fasolą. Ciasto z obciążeniem pieczemy przez(...)obciążeniem (kulki czy groch) i zapiekamy jeszcze przez kolejne 15 minut. Upieczony spód studzimy. uwaga: jeśli macie ochotę na szybszą wersję na spód do tarty zróbcie go z herbatników przepis tu: klik masa limonkowa: Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy partiami serek mascarpone, a na końcu skórkę i sok z limonki. (Limonkę można zastąpić cytryną, jeśli ktoś woli
Bon appetit mon amieniego różnorodne pomysłowe ciasta bez pieczenia, przekładańce, nugaty czy najbardziej popularny piszinger. Łącząc dawne klimaty z nowoczesnym smakiem S nickersa powstała domowa wersja słodkiego wafla. Koniecznie poczęstujcie mamę, tatę, babcię lub dziadka – będą mieć nie lada frajdę. Taki powrót do przeszłości J SKŁADNIKI: 1 opakowanie wafli kwadratowych Herbatniki opakowanie 50 g Orzechy ziemne solone
Marcepanowa kuchniaSernik to ciasto, obok którego nie da się przejść obojętnie. A obok takich małych, uroczych serniczków to już zupełnie awykonalne :) Czekoladowy spód, waniliowa masa serowa, delikatny mus truskawkowy, słodkie borówki i świeża mięta - czy do szczęścia potrzeba czegoś więcej ? :) SKŁADNIKI (ok. 20 mini serniczków) spód 150g herbatników 2 łyżki kakao 80g masła masa serowa 450g serka kanapkowego/ ricotty
DefinicjaSmakuCiasto idealne do przygotowania dla niezapowiedzianych gości, samo przyrządzenie zajmuje nie przesadzając 20 minut, dodatkowo jest bardzo tanie. Masa: 1 litr mleka 2 łyżki masła (włożyc do mleka) 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 1,5 szkl kaszki manny rodzynki Dodatkowo: 6 paczek dużych herbatników typu Petit Beurre Sposób Na spód blachy układamy duże herbatniki
Kuchenne aromatydomów tyle nazw dla tego ciasta bez pieczenia. Na przykład w rodzinnym domu mojego Męża był to "Domek". Jak zwał, tak zwał - w każdym razie pracy niewiele, a wrażenie smakowe wspaniałe. No i ten sentyment do dawnych lat... Składniki: 0,5 kg tłustego twarogu małe Masło Roślinne w kubku herbatniki Petit Beurre - największe opakowanie (ok 36 szt.) cukier
Kuchnia po mojemuwierzch wykładam masę białą i składam ,,chatkę". Herbatniki leżące po bokach, podnoszę do góry i łączę na wierzchołku w kształt trójkąta. Zaczynam od najbardziej oddalonych ciastek, stopniowo przesuwając się do początku. Gotową ,,chatkę" schładzam w lodówce. Składniki polewy wrzucam do garnuszka i gotuję do połączenia składników. Studzę i polewam tym moje ciasto. Ponownie odstawiam w chłodne miejsce, aż czekolada
Ciasteczkowy Potwór