łyżek śmietanki lub serka mascarpone.Wszystko zależy od twarogu. Na sporym kawałku folii aluminiowej ułożyć warstwę herbatników 6 na 3 i posmarować większą połową masy kakaowej .Ułożyć drugą warstwę herbatników i posmarować ją jasną masą serową,na środku wycisnąć pasek masy kakaowej.Pomagając sobie folią złożyć boki formując dach domku i lekko docisnąć.Owinąć folią spożywczą i schłodzić(...)mlecznej czekolady 60 ml śmietanki 30% W małym garnuszku śmietankę doprowadzić prawie do wrzenia,odstawić z ognia i wrzucić połamaną czekoladę-odstawić na 5 minut.Wymieszać i polać ciasto kiedy polewa zacznie gęstnieć.Posypać wiórkami kokosowymi.Schłodzić
Anielskie wypiekijogurtu greckiego powiem tylko tyle, iż jego konstystencja zdecydowanie różni się od konsystencji jogurtu naturalnego. Jogurt grecki jest dużo gęstszy i ma nieco inny smak. Początkowo obawiałam się, iż ciasto na jogurcie może wyjść mi dość rzadkie, jednak tak się nie stało. Do jogurtu dodałam dodatkowo serek mascarpone i oczywiście po wierzchu zrobiłam polewę z jagód. Jagody połączyły się świetnie(...)śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sernika jogurtowego. Spód: 8,5 dkg masła bez soli 1 łyżka brązowego cukru 15 dkg herbatników Masa serowa: 50 dkg serka mascarpone 50 dkg jogurtu greckiego 2 jajka 30 dkg cukru pudru sok z 1 pomarańczy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego Polewa jagodowa
mecookssięgała do połowy wysokości foremki z sernikiem Ciasto pieczemy w 170-180*C przez ok. 60-70 min. Po upieczeniu sernik powinien być ścięty i lekko zarumieniony Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy na noc do lodówki by stężał. Moje uwagi: mój spód zrobiłam z gotowych herbatników maślanych. Miałam mniej pracy :) Do niewielkiej ilości sera dodałam
Proste PotrawyPrzepis na to cudo znalazłam u Diany i zauroczyło mnie ale był mały problem, przynajmniej u mnie: nigdzie nie mogłam zakupić tych cudnych czekoladowego koloru herbatników
Moje Małe CzarowanieWiecie już, że męczę Agnieszkę? Męczę o desery, ciasta czy batoniki bez cukru lub z minimalną ilością? Tak! Wiecie bo już o tym pisałem... 😆 Jednak chyba bywam inspirujący🤔 (albo nudzący😥) bo są efekty! 😄 Oto kolejny przepis, który prezentuje Aga! Tadadada... !!! Brawa i oklaski, a kwiaty i autografy przez telefon... 😃 Składniki: herbatniki lub inne ciastka (ja użyłam własnych maślanych
Dieta Rozdzielna i ZdrowieWymiary Formy : 26cm x 26cm Składniki: *Pianka agrestowa: - 600ml śmietany 30% - 2 galaretki agrestowe - 200ml wody *Dodatkowo: - 2 galaretki agrestowe - 200ml wody - 400g winogron - 18-19
Dziś Ja gotujeznaleziony w necie..Nie wiem jak dla innych ciasto smakowało..ale u mnie w rodzinie za bardzo nie przypadło do smaku..po prostu szału nie ma w tym niby batoniku ..Razem ze mną kinder country robiły: Asa , Angelika , Ewa . 350 ml śmietanki słodkiej 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szkl
Moje domowe kucharzeniewięc szybkie w przygotowaniu ciasta są u nas mile widziane:) To ma tez inne zalety, jest bez mąki, jajek i uwielbiają je dzieci:) foremka 24x24 cm Masa Kubusiowa: 1 litr soku Kubuś np. marchewkowo - bananowy, 3 budynie waniliowe bez cukru, 3 łyżki cukru, 150g masła, 450g herbatników. Na dnie blaszki
Z miłości do słodkościNa słodko i na szybko :) Składniki: 1 galaretka owocowa, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wody, 4 białka jaj, 1 puszka mleczka skondensowanego (niesłodzonego), 1 opakowanie herbatników
Tradycyjna KuchniaPrzepis dostałam od znajomej, pochodzi z internetu. Pyszne ciasto na zimno z masą krówkową, idealne na każde przyjęcie. Herbatnikowiec z budyniem Składniki: Masa budyniowa: mąka ziemniaczana - 5 łyżek mąka pszenna - 5 łyżek spirytus - 1 łyżka masło - 200 g mleko - 1 l żółtka jaj - 3 szt cukier - 0,5 szkl Dodatkowo: herbatniki jasne - 25 szt herbatniki czekoladowe
Kuchnia DanusiSuper słodki deser. Bez pieczenia. Połączenie karmelu i bananów na spodzie krucho - maślanym. Na wierzchu bita śmietana wraz z mleczną czekoladą. Pyszności ! Polecam łasuchom !
Magiczne Życie Martyłyżeczki żelatyny 1/2 szkl wody biało czarna czekoladowa posypka ze sklepu Słodki Świat serca czekoladowe ze sklepu Słodki Świat 1 kg truskawek deserowych Wykonanie: Rozpuszczamy masło, studzimy. Dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy. Do smaku dosypujemy cukru pudru, dokładnie ponownie mieszamy. Wykładamy dno tortownicy. dociskamy. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietany ubijamy na sztywno, do smaku dodajemy cukru pudru(...)ubitej śmietany, miksujemy. Truskawki przekrawamy na połowę, odcięta stroną przyciskamy do boków tortownicy, układamy tak naokoło. Wylewamy masę śmietanową, wygładzamy. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Na wierzch stężałego ciasta wykładamy pokrojone resztę truskawek, ozdabiamy płatkami czekoladowymi i układamy serca
Z Majeczką w kuchniserek mascarpone i cukier i miksujemy aż cukier się rozpuści.Następnie dodajemy zimną płynną czekoladę i miksujemy dodajemy też płynną żelatynę i miksujemy.1/3 masy wylewamy na blaszkę z herbatnikami,banany obieramy ze skórki i kładziemy na masie lekko dociskając.Można banany przekroić wzdłuż jak kto woli :).Na banany wyłożyć pozostałą część masy i wyrównujemy ładnie wierzch.Wstawiamy do lodówki. Teraz(...)mleko dodajemy żelatynę i odstawiamy aby napęczniała.Następnie podgrzewamy mleko i mieszamy aby żelatyna się rozpuściła.Wystudzić.Śmietankę ubijamy na sztywno, wlewamy żelatynę i miksujemy.Masę wykładamy na wierzch ciasta,wyrównujemy i posypujemy startą czekoladą.Ciasto wstawiamy jeszcze do lodówki najlepiej na noc aby dobrze stężało. SMACZNEGO
Mała w garnku mieszakażda zapracowana osoba. Najlepiej użyć do tarty słonawych ciasteczek pełnoziarnistych typu digestive. Połączenie ich ze słodkim kajmakiem, puszystą bitą śmietaną, gorzkim kakao i bananowym smakiem to strzał w dziesiątkę. Ciasto jest kaloryczne, ale warto od czasu do czasu skusić się na jeden kawałek. Kajmak można ugotować samemu (gotując przez około dwie godziny puszkę słodzonego mleka skondensowanego) – jednak przyznam się(...)mleko i cukier – bez sztucznych dodatków. Całość przygotowania, nie licząc chłodzenia w lodówce, zajęła mi mniej więcej 20 minut. Tarta bananowa bez pieczenia: 350 g ciasteczek pełnoziarnistych digestive (herbatniki będą zbyt mdłe) 120 g masła 250 – 350 g kajmaku / masy krówkowej (wg preferencji – im więcej, tym słodsza tarta) 400 – 500 ml śmietanki kremówki
Poezja smaku