ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:131/302)

Princessa zebra kokos 182

Składniki: Duża paczka kakaowych herbatników 650 ml śmietany 30% 10 dag wiórek kokosowych słoik dżemu malinowego 200g białej czekolady łyżka cukru pudru 250g serka mascarpone

Kuchenne inspiracje Sylwii
Sernik ze śliwką 181

Sernik bez sera i spód z herbatników, a do tego akcent w postaci śliwek. Składniki : jogurt typu greckiego duży 400 g waniliowy serek homogenizowany 150

Lena Gotuje
Sernik czekoladowo-kajmakowy 116

Sernik na spodzie z herbatników, z dodatkiem masy kajmakowej i budyniu czekoladowego. Spód: 250 g herbatników 10 łyżek mleka 100 g masła Masa serowa

Bullio
Sernik bananowo-karmelowy 169

Do kawki Składniki spód: 100 g herbatników 100 g wiórków 100 g masła masa serowa: 1 kg sera na sernik 250 ml śmietany 30% 4

czarrna od kuchni
Sernik trzysmakowy 344

SKŁADNIKI: ok. 15 dag herbatników – u mnie tradycyjne i kakaowe 1 kg sera trzykrotnie mielonego 6 dużych jajek 25 dag miękkiego masła 20 dag cukru

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik na zimno 106

  Sernik na zimno Składniki 150 g herbatników 1 kg   sera twarogowego 3 łyżki kakao 50 gr masła ½ szklanki cukru Gorzka czekolada 5 płaskich

Miód i pieprz
BAJADERKA POD PIERZYNKĄ 332

BAJADERKA POD PIERZYNKĄ Składniki: - 60 sztuk herbatników - 200ml mleka - 3/4 szklanki cukru - 6 łyżek nutelli (może być zamiennik z Biedronki "Kremuś") - 280g powideł śliwkowych - 280g

Mentor Smaku
Ciasto bez pieczenia z kajmakiem i kokosem 249

zawartością co najmniej 45% kakao łyżeczka miodu naturalnego 70 ml śmietany 30% Dodatkowo: 450 g herbatników kakaowych  4 łyżki wiórków kokosowych (do dekoracji)  migdały do dekoracji (opcjonalnie) Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. Jak zrobić ciasto bez pieczenia z kajmakiem i kokosem? Masa kokosowa: W zimnym mleku rozmieszać budynie. Mleczko kokosowe(...)składników. Masę z kajmakiem wyłożyć na herbatnikach i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Wstawić na chwilę do lodówki.  Polewa: Czekoladę rozdrobnić, dodać śmietanę, miód i rozpuścić w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Ciągle mieszać, aby powstała jednolita konsystencja. Polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi i drobno posiekanymi migdałami. Ciasto wstawić do lodówki

Kuchcik gotuje
CIASTO NA DELICJACH Z BANANAMI I MASĄ BUDYNIOWĄ 139

masy. Dzielę na 3 części. Banany kroję w niezbyt grube plasterki. Pierwszą część masy wylewam na delicje, układam plasterki banana i warstwę herbatników, powtarzam czynność. Następnie wylewam pozostały krem, układam banany i zalewam tężejącą galaretką. Ciasto chłodzę około 12 godzin (najlepiej pozostawić w lodówce

JejKuchnia
Kinder country ciasto bez pieczenia 310

Ciasto kinder country bez pieczenia. Bardzo popularne w internecie. postanowiłam i ja spróbować.  Strzał w dziesiątkę. Mega smaczne, szybko się go przygotowuje, a jeszcze szybciej znika z talerza. Polecam Wam koniecznie spróbujcie i zróbcie. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Mile również widziane Wasze zdjęcia potraw. Składniki 250 g serka mascarpone(...)rozpuścić czekoladę mleczną wraz z deserową i ostudzić. Ubić na sztywno 200 g śmietany kremówki i dodawać stopniowo rozpuszczone czekolady. Wyłożyć na herbatniki i posypać płatkami (pszenica  miodem) Odstawić w chłodne miejsce. kinder country ciasto bez pieczenia

O kuchni z uczuciem
Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 753

Lubicie serniki wysokie i puszyste? Taki jest właśnie sernik mleczny z dodatkiem mleka w proszku. To przepis na ciasto na dużą blachę, więc świetnie sprawdzi się, gdy gościmy większą ilość osób. Na spód użyłam zwykłych herbatników – smakowo sprawdzają się świetnie, jednak namakają i ciężko ukroić sernik, aby herbatnik nie przywarł do papieru. Na szczęście znalazłam patent i się(...)musimy wymieszać dokładnie, aby sernik wyrósł równomiernie. Wlewamy masę na wyłożoną papierem (i ewentualnie herbatnikami) blachę i wstawiamy na środkowy poziom piekarnika (lub lekko niżej). Zagotowujemy wodę w czajniku i wlewamy ją do blaszki pozostawionej na dnie (wrzątek będzie parował i nawilżał ciasto). Pieczemy 20 minut w 180°C (koniecznie bez termoobiegu), a potem zmniejszamy temperaturę i pieczemy

Poezja smaku
Tarta snickers – z karmelem i orzechami 370

MASA KARMELOWA : * cukier – 3/4 szkl * śmietana kremówka 36% – 200 ml * orzeszki ziemne niesolone – 1,5 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD : Herbatniki drobniutko kruszymy ( lub tłuczemy wałkiem ) i mieszamy w roztopionym masłem. Przygotowanym ciastem wykładamy tortownicę ( 16-18cm ) i dokładnie dociskamy. Wkładamy do zamrażarki. MASA KARMELOWA : Śmietanę kremówkę wyciągamy z lodówki ok. 1 godzinę przed robieniem ciasta

Ostra na Słodko
Sernik z masą krówkową (kajmak) 365

łyżki masy krówkowej dodatkowo: płatki migdałów do dekoracji foremka około 28 cm Wykonanie Spód pod ser: Masło roztopić.  Herbatniki pokruszyć na drobne kawałeczki. Można użyć do tego blendera, rozdrabniacza lub zwykłego wałka do ciasta. Orzechy drobno pokroić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wysypać na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia, starannie dociskać łyżką do dna wyrównując powierzchnię. polewa: Miękkie(...)długo miksować tylko do połączenia się składników. Zbyt długie miksowanie za mocno napowietrzy sernik i może być nierówny i popękany. Masę serową delikatnie wylać do foremki wyłożonej masą z herbatników. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C, wcześniej na blachę z najniższego poziomu wylać 300 ml wody. Na poziom drugi z dołu piekarnika wstawić sernik, piec 20 minut

Kuchcik gotuje
Sernik pomarańczowy 139

wypieki i desery. P omarańczowy orzeźwiający sernik o aksamitnie kremowej konsystencji zwieńczony przepysznym pomarańczowym kremem, należy do takich właśnie podkręconych pomarańczą ciast. Polecam! Składniki: Spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive (w wersji bez glutenu należy użyć herbatników bezglutenowych np. Digestive Landtaler Schar) 60 g masła Ciastka bardzo drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki(...)pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać masę ciasteczkową, równomiernie rozprowadzić ją po całym dnie i docisnąć. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 1000 g półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrego twarogu

maniapieczenia
Ciasto śmietankowe z winogronami i galaretką + film 120

Bardzo proste w przygotowaniu i pyszne ciasto śmietankowe z winogronami i galaretką jest fajną propozycją na deser lub podwieczorek .Ciasto nie wymaga pieczenia można je również zrobić je na spodzie z herbatników. Świetnym dodatkiem są tutaj winogrona, które również można zamienić na inne swoje ulubione owoce. składniki na okrągłą tortownicę 23 cm 800 g śmietany 12% 500 g winogron(...)ubijamy . Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Schłodzoną żelatynę delikatnie mieszamy ze śmietaną . Do masy śmietanowej wrzucamy pokrojone winogrona i wszystko razem łączymy, część winogron zostawiamy do dekoracji ciasta. Na wyłożoną folią aluminiową tortownicy, układamy biszkopty . Na biszkopty kładziemy masę śmietanową z winogronami i dokładnie rozprowadzamy. Wierzch ciasta dekorujemy pozostałymi owocami . Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Na ciasto

Smakowite Dania
Ciasto Snickers 3296

Ciasto snickers bez pieczenia to przepyszne połączenie słonych orzeszków ziemnych ze słodką masą kajmakową i masłem orzechowym. Proste ciasto idealne od święta i na co dzień. Trafi w prawie każde gusta Wśród wielu wersji tego dość popularnego ciasta to właśnie ta przypadła mi najbardziej do gustu!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 litr mleka 3 budynie śmietankowe 200 gram masła plus(...)pieczenia wykładamy warstwą herbatników, na herbatnikach rozprowadzamy masę budyniową z kajmakiem i układamy drugą warstwę herbatników, następnie na herbatniki wykładamy i rozprowadzamy masę z masłem orzechowym, układamy trzecią warstwę herbatników, dalej na herbatniki wykładamy i rozprowadzamy pozostałą masę kajmakową, orzeszki możemy lekko przesiekać i posypujemy nimi wierzch ciasta lekko dociskając je do masy kajmakowej

Blog kulinarny S9.PL