Ciasto z tego przepisu są w stanie zrobić nawet dzieci. Jest to więc doskonały sposób na wspólne spędzenie wolnego czasu. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieHej! Tym razem zjemy lekką cytrynową piankę. Ciasto jest orzeźwiające i dlatego znakomicie nadaje się na świąteczny stół. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieSezon letni zbliża się wielkimi krokami i coraz częściej nabieramy ochoty na ciasta bez pieczenia. Sernik na zimno z serka „wiaderkowego” jest świetną alternatywą dla tego najpopularniejszego, na bazie serków homogenizowanych. Podstawą jednak jest ser bardzo dobrej jakości. Użyjcie sprawdzonego, a się nie zawiedziecie. Im więcej czekolady dodacie, tym sernik będzie smaczniejszy. Nie przerażajcie się jej ilością wszak(...)wody 400 g mlecznej czekolady (połowę można zastąpić gorzką czekoladą) SPÓD CIASTECZKOWY 300 g czekoladowych herbatników 150 g masła 3 łyżki nutelli Herbatniki zblendować lub włożyć do woreczka i zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Masło rozpuścić i dodać razem z nutellą do pokruszonych ciastek. Dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ugnieść i wstawić
Pieguskowa Kuchniamieć spokój. Za najsmaczniejsze konfitury uważa się te z agrestu, malin, moreli, śliwek, truskawek i wiśni. Można je podać gościom do herbaty, posmarować herbatniki, domowe czekoladowe ciasteczka... Świetnie nadają się jako dodatek do ciast i deserów, do wysmarowania upieczonych blatów biszkoptu, przełożonych dowolną konfiturą, polane czekoladą, udekorowane owocami, najlepiej sezonowymi, latem. Czy nie brzmi prosto i kusząco? Przygotowanie
Zasmakuj Kuchni. Wylewamy na nią połowę gorącej masy serowej, układamy drugą warstwę z herbatników i wylewamy resztę masy. Na wierzchu układamy trzecią warstwę z herbatników. Gdy masa serowa nie będzie już gorąco to przekładamy ciasto do lodówki- najlepiej na całą
Aga w kuchniPyszne i szybkie ciasto bez pieczenia, idealne dla wielbicieli kokosu. Składniki: 400 gram herbatników maślanych Cukry Nyskie 0,5 szklanki cukru 1 kostka masła 200 gram wiórków kokosowych+do obsypania wierzchu 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Folia spożywcza Gosia Foremka aluminiowa 27x17 cm. Gosia Sposób przygotowania: Z mleka odlewamy szklankę, rozrabiamy obydwie mąki
Bajeczna Kuchniadniu nadają herbatniki w kształcie serc jakie zrobiłam ze starszą córcią :-) Przy okazji przetestowałam cukier do polew Diamant, jaki niedawno dostałam od firmy :-) Herbatniki wyszły obłędnie waniliowe, pachnące, kruche, pyszne... upieczcie koniecznie... SKŁADNIKI Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka ekstraktu waniliowego
Czary - gary w kuchnigram masła sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Herbatniki pokruszyć jak najdrobniej (ręcznie lub blenderem). Następnie dodać miękkie masło i połączyć z pokruszonymi herbatnikami. Na koniec dodajemy cytrynę. Teraz czas na wyłożenie foremek ciastem. Ja wykorzystałam silikonowe foremki, ponieważ potem łatwo wyjąć gotowe spody babeczek.Następnie wkładamy do lodówki na 2-3 godziny, aby masło stwardniało. Wyjmujemy z foremek
tojestpyszne.blogspot.comptasie mleczko. Już raz przedstawiałam Wam moją wersję tego pysznego deseru ( Przepisu tu ). A dziś przedstawiam wersję numer 2, w formie ciasta. Ptasie mleczko. Składniki na tortownicę 24 cm: 180 g herbatników 60 g masła 250 ml mleczka skondensowanego 2 galaretki (smak dowolny, mogą być różne) Herbatniki kruszymy w mikserze i dodajemy rozpuszczone masło
MiksturownikCiasta przypomina blok, ale nie ma w nim orzechów i herbatników. I jest miększy. Wyszedł pyszny, choć zastanawiałam się nad tym czy, aby coś z tego będzie. Przepis wpadł mi do głowy i po prostu musiałam go zrobić. Zajadaliśmy się nim dzisiaj ;). Najlepiej przetrzymać go w lodówce przez całą noc przed jedzeniem. Składniki: Masa Biała szklanka mleka w proszku
Moje pyszne gotowaniePonieważ bardzo długo w mojej lodówce zalegały borówki postanowiłam wykorzystać je do tej tarty. A, że nie chciało mi się wyrabiać ciasto na tartę postanowiłam pójść na łatwiznę i wykorzystać kruszone herbatniki :-P Składniki: 1 litr borówek amerykańskich 2 szklanki pokruszonych herbatników (pół na pół zwykłe z kakaowymi) kostka stopionego masła 2 łyżki
Bon Appetit Małgorzatybrytyjska dziennikarka przygotowywała właśnie tort z kremem orzechowym. Niestety nie udało mi się zapisać całości przepisu, ale z tego co usłyszałam i zanotowałam postarałam się odtworzyć ciasto. Oto efekty: Składniki: 150gram herbatników Słoik nutelli 350g 3 łyżki masła 3serki kremowej konsystencji i śmietankowym smaku po 135g (oryginalnie były użyte dwa serki Philadelphia) 3 łyżki cukru pudru Orzechy
Kolizje SmakówBajaderka to dobry sposób na wykorzystanie suchego lub nieudanego ciasta..dodatki są dowolne...orzechy , rodzynki, wiórki itd. 50 dkg dowolnego ciasta 150 ml mleka 2
Moje domowe kucharzeniepowstało to pyszne cudo Ciasto Wenus bez pieczenia jest lekkim ciastem o niezbyt zbitej konsystencji, bardzo cytrynowe i mega smaczne, a całość dopełniają podsmażone wiórki kokosowe Gorąco polecam Przepis na tortownicę o średnicy 24 cm. SKŁADNIKI: Ciasteczkowy spód: 100 g masła 200 g herbatników maślanych Masa serowa: 2 galaretki cytrynowe 1 lekko czubata łyżka żelatyny 1 szklanka(...)pudru 1 kg białego sera z wiaderka sok wyciśnięty z 1 cytryny Wierzch ciasta: 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki masła 4 łyżki cukru PRZYGOTOWANIE: Galaretki i żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej, ale nie wrzącej wodzie i wystudzić. Ciasteczkowy spód - masło stopić i wystudzić. Herbatniki rozkruszyć na piasek przy pomocy blendera, a następnie przesypać do miski i wlać
WSZYSTKO SMACZNEmały kawałeczek doskonale zaspokoi głód na słodkie. Kawałki orzeszków zatopione w polewie przyjemnie chrupią. Ciasto po schłodzeniu dobrze się dzieli a krem nie wypływa. Polecam na różne okazje, w tym świąteczne. Choć mega słodkie szybko znika ze stołu. Foremka 24/24 cm Składniki: 40 dag herbatników maślanych 1 puszka kajmaku ½ tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao ½ tabliczki białej czekolady(...)orzeszków ziemnych niesolonych Krem mleczny: 1 szklanka mleka 3,2 % ¼ szklanki cukru 1 torebka cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 3 szklanki mleka w proszku 20 dag masła 82% Przygotowanie ciasta: Ciasto rozpoczynamy od przygotowania mlecznej masy: Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem z wanilią, mieszamy do rozpuszczenia cukru, studzimy (można chłodne włożyć do lodówki) Miękkie masło o temperaturze pokojowej ucieramy
Wanilia i Kardamon