ciasto na herbatnikach - 4518 przepisów (strona:119/302)

Ciasto śnieżny puch 1107

wcale się nie dziwię bo ciasto rzeczywiście jest pyszne. Ja również tak jak inni szczerze polecam i zachęcam do zrobienia. Z tym ciastem doskonale komponowało się wino Monte Santi. Składniki: ok 200 g herbatników kakaowych 500 g sera z wiaderka  2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka  5 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku(...)wlewać tężejące galaretki. Gdy całość dobrze się połączy wylać na herbatniki. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała.  Posypka kokosowa:  Masło stopić na patelni, dodać cukier i wiórki kokosowe. Stale mieszając, podsmażać na niewielkim ogniu aż wiórki się zrumienią. Ostudzić i posypać wierzch ciastaCiasto włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą

Ala piecze i gotuje
Ciasto Kinder Country 163

papierem a następnie układamy na dno herbatniki. Następnie przekładamy przygotowaną wcześniej masę z białą czekoladą. Na wierch ponownie układamy herbatniki a na nie masę z mleczną czekoladą. Wyrównujemy łyżką. Wierzch posypujemy kilkoma garściami płatków i gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Kulinarne przygody
Kokosowy przekładaniec (bez pieczenia ) 189

jedno z nich ,jest fajnie słodkie dla tych to uwielbiają dość słodkie ciasta do kawy ,na spotkania w gronie rodzinnym i nie tylko .    Składniki        800 ml śmietany 30%       1 duża  paczka herbatników maślanych        200 ml mascarpone        6 sztuk batonów bounty(...)delikatnie wszystko razem mieszam . Kiedy śmietana jest już ubita ,a czekolada wystudzona , na blaszkę o wymiarach 31 cm wykładam na spód herbatniki i następnie śmietanę i czekoladę i tak przekładamy po wykorzystania wszystkich składników . Na wierzch ciasta można ozdobić owocami według własnego uznania ,doskonale się komponują owoce z super słodką czekolada z batonów .Ciasto wstawiamy do lodówki

Mój Smak
Budyniowiec owocowy- w sam raz na upały mało pracy i piec nie trzeba 179

składniki 2 paczki herbatniki kakaowe 1 l mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego 3 łyżki kopiate cukru kryształu 200 g masła 1/2 puszka ananasów maliny ok 1 szklanka 3 galaretki wiśniowe przygotowania wyłożyć na blaszkę ciastka 1 warstwę, a w między czasie ananasy sobie odsączyć. Teraz ugotujemy budyń. Połowę mleka zagotować i dodać masło, w pozostałym mleku rozpuścić budynie(...)znów 2 część budyniu i ciastka kładziemy oraz wylewamy ostatnią część budyniu na to kładziemy owoce i zalewamy galaretką .Galaretkę rozpuszczamy wedle przepisu na opakowaniu,galaretkę musi być stężała.Ciasto przez noc musi poleżeć w lodówce i można kroić na 2 dzień

Moje Wyroby
Snikers bez pieczenia 922

Snikers bez pieczenia Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam!     Składniki: około 30 sztuk kakaowych herbatników około 40 sztuk słonych krakersów 1 puszka masy kajmakowej 1 szklanka orzechów włoskich Składniki na krem: 4 budynie(...)krakersach wykładamy kolejną warstwę kremu i całość przykrywamy kakaowymi herbatnikami *** *** Następnie wykładamy resztę kremu i kolejną warstwę słonych krakersów *** *** Na krakersach rozsmarowujemy masę kajmakową. Puszkę z masą możemy wcześniej umieścić na kilka minut w ciepłej wodzie, aby lepiej się rozsmarowywała *** *** Orzechy włoskie siekamy i obsypujemy nimi wierzch ciasta *** *** Ciast wstawiamy na minimum kilka godzin do lodówki, a najlepiej

Blog z Apetytem
Deser z kaszą manną i herbatnikami 153

wylewamy białą masę, szybko układając na górze warstwę herbatników i znowu ją pokrapiamy amaretto. Wykładamy masę kakaową i ostatnią warstwę herbatników. Na górę można dać masę kakaową lub rozpuszczoną czekoladę.  Ciasto wstawić do lodówki. Znika w zawrotnym tempie, więc trzeba być pierwszym chętnym do zjedzenia!  Wygląda niepozornie, ale smakuje

Lawendowe Niebo
Szybka kokosowo-orzechowa krajanka (bez pieczenia) 130

orzechowego z wiórkami kokosowymi* 1 szklanka cukru kokosowego 100 g masła około 100 g gorzkiej czekolady opcjonalnie: chrupiące kuleczki w czekoladzie (dekoracja do ciast) *jeśli takiego nie macie dodajcie do masy wiórki kokosowe Przygotowanie: Pokruszone herbatniki (nie rozdrabniamy ich w blenderze, mają być ciut większe i mniejsze kawałki – ja robiłam to w dłoniach, ale możecie np. wrzucić

Słodkie okruszki
Sernik Bounty bez pieczenia 104

warstwy: chrupiący spód, kokosowy środek oraz czekoladowa polewa na górze. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Szklanka to pojemność 250ml. Składniki na spód 200 g ciasteczek herbatników 50 g roztopionego masła 5 łyżek zmielonych wiórek kokosowych lub mąki kokosowej PS możesz użyć jasnych lub ciemnych ciasteczek. Jeśli użyjesz jasnych, a chcesz uzyskać ciemny spód – dodaj 2 łyżki(...)Przygotowuję spód. W małym garnuszku roztapiam 50 g masła i odstawiam do ostudzenia. W tym czasie 200 g ciasteczek herbatników rozdrabniam w misce np za pomocą blendera. Jeśli nie masz urządzenia mechanicznego, możesz oczywiście użyć wałka do ciasta lub tłuczka do mięsa. Wówczas włóż ciasteczka do płóciennego woreczka lub szczelnie owiń czystą, bawełnianą ściereczką kuchenną. Uderzając mocno wałkiem

Ania gotuje
Kruche ciasteczka herbaciane 142

Masło maślane i herbatniki herbaciane ? W sumie to tak, bo i masło i herbata, które to spotkały się w jednym herbatniku. Aromatycznie, chrupiące, takie och... ach... Na jednym nie poprzestaniecie. Ba nawet jedna filiżanka herbaty może nie wystarczyć. Te ciasteczka chce się chrupać nieustannie i bez końca. Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej 150 g cukru 1 małe opakowanie(...)przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i pył herbaciany - wymieszać. Dodać pokrojone w drobną kostkę zimne masło - rozetrzeć mąkę z masłem. Następnie dodać jajko oraz esencję herbacianą - zagnieść szybko zwarte ciasto. Ciasto uformować w kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto wałkować na grubość około 0,5 cm i wykrawać kształty. Ciasteczka układać

kolorowotorcikowo
SERNIK Z MASĄ ORZECHOWĄ 505

sera, miksujemy, dodajemy cukry, mąki, mleko, proszek budyniowy, miksujemy. Dodajemy ostudzony tłuszcz, na koniec pianę, mieszamy delikatnie. Do prodiża wykładamy  papier, obkładamy herbatnikami, wylewamy masą serową, pieczemy 60 minut. Studzimy  upieczone ciasto, smarujemy masą orzechową.Odstawiamy do lodówki- najlepiej

Z Majeczką w kuchni
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 100

wybierzmy ten o zwartej konsystencji. Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć pokojową temp., dlatego wyciągnijmy je z lodówki na 1-2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 410 g gotowego kajmaku 1/3 szklanki(...)formę o wymiarach 24/30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przekładamy ciasteczkowy spód, którym przy pomocy dłoni wylepiamy dno blaszki, całość wyrównujemy łyżką. Wkładamy ciasto do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut. Przygotowujemy warstwę serową: na średnich obrotach miksera (u mnie pozycja 4) ucieramy ser z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy kajmak, ucieramy, nie przerywając ucierania dodajemy po jednym

KulinarneImpresje.pl
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 104

wybierzmy ten o zwartej konsystencji. Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć pokojową temp., dlatego wyciągnijmy je z lodówki na 1-2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka 410 g gotowego kajmaku 1/3 szklanki(...)formę o wymiarach 24/30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do formy przekładamy ciasteczkowy spód, którym przy pomocy dłoni wylepiamy dno blaszki, całość wyrównujemy łyżką. Wkładamy ciasto do piekarnika i podpiekamy przez 10 minut. Przygotowujemy warstwę serową: na średnich obrotach miksera (u mnie pozycja 4) ucieramy ser z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy kajmak, ucieramy, nie przerywając ucierania dodajemy po jednym

KulinarneImpresje.pl
Tarta z batoników i ciasteczek 357

Witajcie :) Dzisiejszy wpis (i dzień) jest szczególnie ważny, z tego względu, iż jednemu z nas przybył kolejny rok w metryce. ;) 🎈 Z tej okazji upiekłam ciasto z książki “The Hummingbird Bakery. Home Sweet Home” (z małymi modyfikacjami w przepisie), które spełniało funkcję urodzinowego tortu. Ba, nawet świeczka się znalazła :) 🎂 Z okazji urodzin życzę Pawłowi, aby zawsze był sobą(...)Łaciata 30%) 100 g solonych orzeszków ziemnych, drobno posiekanych SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Spód tarty: Ciasteczka Oreo i herbatniki wkładamy do kielicha blendera i miksujemy na okruchy. Przekładamy rozdrobnione ciastka do miski, dodajemy rozpuszczone masło i dokładnie mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Przekładamy “ciasto” na foremkę do tarty i palcami rozprowadzamy je na dnie i bokach foremki dobrze dociskając. Odstawiamy gotową

W kuchni Katie
Ciasto Raffaello wg siostry Anastazji 3989

Ciasto Raffaello wg siostry Anastazji Raffaello jest tak popularnym ciastem, że wstyd mi się przyznać, że robiłam go pierwszy raz. No cóż, pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Jadłam w wielu wersjach, pieczony, bez pieczenia, na krakersach, na herbatnikach, raz mi smakowało bardzo, nieraz w ogóle.  Mieli przyjść sąsiedzi na kawę, trzeba było więc postawić coś słodkiego(...)się raffaello wg siostry Anastazji. Często sięgam właśnie po jej przepisy, nigdy mnie nie zawiodły, tak i stało się i tym razem. Ciasto wyszło nieziemsko dobre :) troszkę zmodyfikowałam, ale myślę, że wyszło tylko lepiej :) Składniki: 5 paczek herbatników petit 300 g masła 250 g wiórków kokosowych 2,5 szklanki mleka szklanka cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej

na moim stole...
Tarta z mascarpone i malinami 170

Tarta z mascarpone i malinami nie wymaga pieczenia i jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę :) Jedynie musicie pamiętać, aby spód ciasta przygotować dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Tarta z mascarpone i malinami – składnik 330 g herbatników maślanych 130g śmietany 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka śmietanfixu maliny 170g masła Tarta z mascarpone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!