ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:33/169)

Ciasto bakaliowe z masą budyniową 658

jajek 4 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto bakaliowe: 200 g fig 200 g rodzynków 100 g zmielonych orzechów włoskich 100 g pokrojonych orzechów włoskich 6 białek 6 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 200 g masła 6 żółtek 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)dodajemy cukier cały czas mieszając. Wsypujemy mąkę połączoną z proszkiem i mieszamy. Następnie dodajemy bakalie ( figi kroimy) i wszystko delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy ok. 2o minut dopóki ciasto nie zrobi się złote.   Masa budyniowa: Żółtka miksujemy z 10 łyżkami mleka i mąką . Pozostałe mleko należy zagotować z cukrem. Gdy mleko zaczyna wrzeć

Słodkości i nie tylko
orzechowo-kawowy tort 197

szklanka drobno pokrojonych orzechów włoskich 1 i 1/4 szklanki mąki 3/4 szklank cukru łyżeczka proszku do pieczenia ciasto kokosowe: 200 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru 4 białka z jajek masa kawowa: kostka masła 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki cukru 1 l mleka 2 budynie śmietankowe Wykonanie: biszkopt: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, wszystko razem delikatnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Twarogowe rożki 156

łyżeczki proszku do pieczenia 150 g chudego twarogu 5 łyżek mleka 6 łyżek oleju 80 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Nadzienie: 250 g chudego twarogu 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego kilka kropli aromatu pomarańczowego 2 łyżki proszku budyniu waniliowego 1 żółtko Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania ciasta cukier puder do posypania Tym razem zaprezentuję przepis na mało

Świat Ciasta
czekoladowo- migdałowy but 205

dekoracji Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka . Na koniec delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Odlewamy z mleka szklankę i resztę zagotowujemy z cukrem. Do mleka zimnego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Gdy mleko z cukrem zacznie się

ciastkarnia na kruchym spodzie
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 346

grzanie góra – dół. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami i przygotowujemy ciasto. Potrzebujemy: łyżkę masła ¾ szklanki mleka tabliczkę dobrej czekolady 3 łyżki dobrego kakao (ja użyłam surowego) dwa jajka pół szklanki brązowego cukru 300 ml kefiru (tak, dobrze czytacie) – najlepsze Zsiadłe Mleko z Krasnego Stawu ½ szklanki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczyptę soli mąkę ok 2,5 szkl. solony(...)powstałej masy dodajemy czekoladę i dokładnie mieszamy. Do osobnej miski przesiewamy mąkę, łyżkę kakao i proszek do pieczenia. Łączymy z mokrymi składnikami. Ma wyjść bardzo gęste ciasto w którym łyżka będzie stała. Gdyby było za rzadkie dodajemy mąki, jak za gęste dodajemy mleka. Jak już mamy ciasto to zaczynamy zabawę. Na dno papilotki dajemy odrobinę ciasta, wypukłą stroną małej łyżeczki

ladykitchen
Tort miś 202

proszek do pieczenia miksujemy mikserem ok. 2 minut, aż powstanie jednolite ciasto. Na końcu dodajemy roztopioną (chłodną, ale jeszcze płynną) czekoladę. Ciasto dzielimy na dwie części wykładamy do tortownicy o średnicy 26cm, wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C ok. 25 minut (sprawdzamy patyczkiem). Ciasta po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia. Mamy dwa ciasta zabieramy się(...)obręczy z formy do pieczenia. Więc składamy główkę misia :) Jeden krążek ciasta układamy na paterze zaciskamy wokół niego obręcz. Wykładamy połowę masy budyniowej, przykrywamy drugim krążkiem, wykładamy resztę masy i przykrywamy trzecim krążkiem. Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.  Masa budyniowa Pół szklanki mleka i cukier zagotowujemy. Do reszty mleka dodajemy cukier waniliowy i mąkę ziemniaczaną

NA MOIM TALERZU
Wilgotne ciasto pomarańczowe 4020

jajek dodać przesianą mąkę proszek do pieczenia oraz margarynę, sok i skórkę z pomarańczy. Całość mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach C przez 30-40 minut do momentu suchego patyczka. Następnie ciasto studzimy a potem przekrawamy wzdłuż i nasączamy sokiem z połowy pomarańczy. Krem: do rondla wrzucamy margarynę, cukier, cukier waniliowy oraz mleko i sok z pomarańczy

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto z truskawkami przypominające drożdżowe 323

przypominające drożdżówkę. Jednak upieczone bez dodatku drożdży. Z owocami i krusznką, polane lukrem. Komu kawałek? Zapraszam! Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej; 1,5 szklanki białego cukru; 3 jaja; 1 szklanka oleju; 0,5 szklanki mleka; 1 łyżka octu jabłkowego; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g); 300 g truskawek; 1 kisiel cytrynowy (waga 77 g). Kruszonka(...)pieczenia. Jajka ubić mikserem z cukrem na puszystą masę. Stale ubijając dodawać powoli olej i mleko na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać łyżkę octu. Formę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wylać ciasto. Truskawki wymieszać z kisielem. Wyłożyć na ciasto. Mąkę razową, cukier i masło rozetrzeć palcami na kruszonkę. Kruszonką

Gospodyni Miejska
Czekoladowa pychotka - pyszna babka dla leniwych 8952

naprawdę babka wychodzi przepyszna, zresztą trafnie ją nazwała autorka   „Czekoladową pychotką” . Z podanego przepisu wychodzi jedna mała blacha ciasta. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao ½ szklanki mleka 125 g masła lub margaryny 150 g mlecznej czekolady tłuszcz i bułka tarta do formy Sposób wykonania: Masło lub margarynę rozpuścić(...)wystudzić. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać kakao i jajka., całość wymieszać dokładnie łyżką. Do wymieszanych składników wlewać stopniowo rozpuszczone i schłodzone masło połączone z mlekiem i cukrem. Całość mieszać energicznie łyżką, do momentu aż   składniki się ze sobą dokładnie połączą. Formę z kominem wysmarować tłuszczem, posypać bułką a następnie napełnić ciastem. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika

Na słodko lub wytrawnie
TORT SEROWY Z MIGDAŁAMI I CZEKOLADĄ 871

obłędnie , prawda?! I tak samo smakuje! Ciasto jest świetnym dodatkiem do ulubionej kawy! Ten tort + filiżanka jacobs Crema Gold = POŁĄCZENIE IDEALNE! Polecam! SKŁADNIKI : ( tortownica 16 cm ) BISZKOPT : * jajko – 2 szt * cukier – 1/3 szkl * mąka pszenna – 0,5 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka PONCZ : * kawa rozpuszczalna – 1 łyżka * mleko – 100 ml MASA : * ser biały

Ostra na Słodko
Empanada z kurczakiem 358

 Na wstępie małe wyjaśnienie. Przepis który zaprezentujemy poniżej nie ma nic wspólnego z słynnym przysmakiem argentyńskim o tej samej nazwie. Empanadas argentyńskie to pierożki które

Smaki Brazylii
Mleczna kanapka 305

wymieszać z proszkiem i kakao, wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto wyłozyć do formy o wymiarach 25*34 cm (wcześniej wyłożona papierem do pieczenia) i piec około 20-25 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. SKŁADNIKI NA MLECZNA MASĘ: 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku niebieskiego pełnego 2/3 szklanki cukru 350 g masła 16 g cukru(...)Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać przesiane mleko w proszku i ucierać do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 70 g masła Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. gotową polewą polać ciasto. Przechowywać w lodówce. Wyjąć ok 1-2 godziny przed planowanym podaniem

Blondynka Gotuje
Kąski z kurczaka w cieście kokosowym 268

cukru Olej do głębokiego smażenia Przepis: Do miski przesypujemy mąkę, sól, cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, dolewamy mleko oraz wbijamy jajko.Ciasto dokładnie mieszamy (ma być dość gęste). Pierś kroimy w paski o grubości ok. 1 cm, a następnie w kostkę. Pokrojoną pierś dodajemy do ciasta i całość mieszamy, tak aby ciasto pokryło kurczaka. Olej nagrzewamy do 160C i łyżką

Emcia Pichci
Czekoladowe ciasto fasolowe (light) 227

pf.src=js;document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(pf)})(); PRZEPIS /inspiracja: DS/ Temperatura pieczenia: 180 o C Czas pieczenia: 4 5 - 50 min. Ciasto /keksówka/ puszka fasoli czerwonej (380 g przed odsączeniem) 3 jaja 4 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego 4-5 łyżek kakao 5 łyżek cukru brązowego 1 łyżka syropu z agawy garść suszonych moreli garść suszonych śliwek kilka orzechów(...)papkę przy pomocy blendera. Można to zrobić również widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, wszystko zależy od stopnia twardości fasoli. ;) Puree musi być gładkie! Jest to bardzo ważne by w cieście nie pojawiły się kawałki fasoli. :) Do puree z fasoli dodać wszystkie pozostałe składniki. Dobrze wymieszać mikserem. Przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 o C przez

coolinarnastrefa.blogspot.com
Naleśniki o smaku sernika brzoskwiniowego 168

niesamowicie soczystymi! ) brzoskwiniami. Niebo w gębie! SKŁADNIKI: ( 6 szt ) NALEŚNIKI: * mąka – 1,5 szkl * jajko – 2 szt * mleko sojowe Alpro ( lekko słodkie ) – 1 szkl * woda gazowana – 3/4 szkl * olej – 3 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olejek do ciast cytrynowy – 1 łyżeczka * sól – 1 szczypta NADZIENIE: * soczyste brzoskwinie – 3 szt * ser biały dwukrotnie mielony

Ostra na Słodko