ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:30/169)

Ciasto z truskawkami. 280

Puszyste ciasto wanilinowe z truskawkami, to chyba jeden z licznych deserów, który całkowicie nie potrzebuje opisu, bo i tak wiadomo, że to jest boskie połączenie smaków. Zapraszam! Składniki: 200 g miękkiego masła szklanka cukru 2 jajka 250 ml mleka 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30-50 truskawek łyżeczka(...)cukru wanilinowego Przygotowanie:  Masło lekko ubijamy z cukrem, dodajemy jajka i ponownie ubijamy. Dodajemy cukier wanilinowy, połowę mąki z całym proszkiem do pieczenia, mieszamy i dodajemy wszystkie mleko, ponownie mieszamy, dodajemy pozostałą mąkę, mieszamy do powstania gęstego ciasta.  Ciasto przekładamy do posmarowanej masłem i oprószonej mąką formy do pieczenia, na górze układamy truskawki i pieczemy w rozgrzanym

Kuchnia Łukasza
Ciasto kokosowe 211

białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy aż powstanie puszysty kogel mogel. Wrzucamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kokos, olejek waniliowy i olej z mlekiem. Mieszamy powoli, delikatnie aby jajka nie opadły. Ciasto wlewamy do keksówki. (30x 10 cm) Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka. Smacznego

Wypieki Uli
CIASTO Z MORELAMI NA ZSIADŁYM MLEKU 110

ukoronowaniem tego pysznego ciasta ....  Pamiętajmy, aby wszystkie składniki użyte do ciasta miały pokojową temperaturę - najlepiej wyjąć je z lodówki poprzedniego dnia. Składniki: 2 całe ja ja 1  opakowanie zsiadłego mleka 330 g 3 szklanki mąki 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczeni 1 mały cukier waniliowy (16g) morele (świeże lub z puszki(...)uzyskania konsystencji mokrego piasku. Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy kolejno zsiadłe mleko (po 2 łyżki) i olej, cały czas miksując. Na koniec dodajemy przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.  Ciasto przelewamy do formy, na wierzchu układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy w temp. 180st ok 50 minut

Walijskie Pichcenie
Ciasto mandarynkowo- śmietankowe 440

Smaczne i wykwintne ciasto, które kiedyś publikowałam na moim pierwszym blogu. Odświeżam , bo warto. SKŁADNIKI: Ciasto: 125 g maki  65 g cukru 65 g masła lub margaryny 1 jajko  jeden proszek mały do pieczenia Masa: 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe 200 g cukru 3 szklanki śmietany ok. kilogram mandarynek 2 łyżki żelatyny WYKONANIE: Z podanych składników zagnieść

W kuchennym oknie Ewy
Karpatka 380

przygotować dzień wcześniej, krem wtedy nabiera odpowiedniej tekstury. Karpatka PRZEPIS temperatura pieczenia: 200°C | czas pieczenia: 30 min. Ciasto 1 szkl. wody 125 g margaryny 1 szkl. mąki pszennej 5 jajek 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia (można pomiąć) Krem 500 ml mleka (2 szkl.) 3/4 szkl. cukru (w tym 2 opakowania cukru waniliowego lub ekstrakt waniliowy) 2 czubate łyżki mąki(...)czas mieszać). Wyłączyć palnik. Ostudzić. Dodawać kolejno jajka i za każdym razem dobrze ucierać mikserem. Można dodać proszek do pieczenia, ale można pominąć ten składnik. Ciasto podzielić na pół. Połowę ciasta wyłożyć nierównomiernie na papierze do pieczenia w blaszce 25x30 cm. Na cieście widelcem lub łyżką porobić tzw. zadziorki do góry (dzięki temu zabiegowi otrzymamy charakterystyczne górki). Placek piec przez

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasteczka z miodem i żurawiną 162

wszystkich ekspresowo :).  Ciasta powstały z dość dużej modyfikacji z ciasta na pierniczki, które już wcześniej wam publikowałam.  Składniki: (na ok. 30 sztuk) 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki brązowego cukru 3/4 szklanki suszonej żurawiny 125 g masła 4 łyżki mleka 3 łyżki miodu Wykonanie(...)Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Naszą brytfankę wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę przesiewamy i mieszamy z sodą, proszkiem i cukrem. Następnie dodajemy masło i siekamy nożem, aby powstały takie grudki (niewielkie). Dodajemy mleko, miód oraz żurawinę i całość dokładnie zagniatamy. Następnie z ciasta odrywamy po kawałku i formujemy kulki (takiej samej wielkości), przekładamy na blachę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy

Moje pyszne gotowanie
Tarta z jeżynami 103

zostało zamroziłam i mam nadzieję, że mi się przydadzą w zimie :) Składniki: na ciasto: - 150 g mąki - 40 g cukru pudru - 100 g zimnej margaryny - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 żółtko - 1 łyżka śmietany na krem: - kostka masła - 1/4 szklanki przegotowanego mleka - 1 szklanka cukru pudru - sok z jednej cytryny Przygotowanie: Mąkę przesiewamy(...)proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Całość siekamy z margargaryną, po czym dodajemy żółtko i śmietanę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w wielu miejscach (jeżeli mamy groch to możemy na ciasto wyłożyć papier a na to wysypać groch wtedy na 100 % ciasto nie urośnie) i pieczemy przez 30 minut w 180 C. W trakcie pieczenia ciasta

Zainspirowana w kuchni
Tort stracciatella z malinami 364

się je robi:) Jeden z lepszych tortów jakie jadłam, polecam! Inspiracja Ciasto: 5 jajek, 200g mąki pszennej, 150g margaryny lub masła, 250g brązowego cukru, 2 łyżki kakao, 75g gorzkiej czekolady, 60ml mocnej zaparzonej kawy, szczypta soli, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki mleka, 100g śmietany 18%. Margarynę stopić, dodać połamaną na kawałki czekoladę. Mieszać(...)rozpuści. Lekko przestudzić. Całe jajka ubić z cukrem - około 7minut. Dodać stopioną czekoladę. Kakao zmieszać z przecedzoną kawą, śmietaną i mlekiem. Dodać do jajek. Na koniec wsypać przesianą mąkę zmieszaną ze solą, proszkiem i sodą oczyszczoną. Dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę 34x27cm. Piec ok. 45min w temp. 165st. Ostudzić i przepołowić. Masa: 250g serka mascarpone, 600ml śmietanki

Z miłości do słodkości
Sernik tęcza 179

żółtka , 0,5 szkl  cukru , 150 g  margaryna , 1 łyżka  śmietany , 1 łyżka  proszek do pieczenia , 750 g  ser biały mielony , sok z cytryny , 0,5 szkl  olej , 1 opak  budyń śmietankowy , 2 szkl  mleko zwykłe , 3 szt  jajka , 1 szkl  cukru , 1 szczypta  barwnik spożywczy czerwony , 1 szczypta(...)żółtka, margarynę pokrojoną na kawałki, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, cukier. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylepić blachę ciastem, włożyć do piekarnika na 10 minut w temp.180 stop, podpiec ciasto. MASA  Ser, 3 całe jajka, szkl. cukru, budyń śmietankowy, sok z cytryny, olej i mleko. Połączyć wszystkie składniki, dobrze wymieszać robotem. Masę serową

Kuchnia Danusi
MIĘTUSEK – CIASTO CZEKOLADOWE Z MIĘTOWO-BUDYNIOWYM KREMEM I LANDRYNKAMI 565

kremowi. Wspaniale orzeźwia! SKŁADNIKI: CIASTO: – jajko – 3 szt – cukier – 0,5 szklanki – mąka – 0,5 szklanki – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – kakao – 1 łyżka WARSTWA MIĘTOWA: – landrynki miętowe – 180 g – woda – 1/4 szklanki – budyń śmietankowy – 1 op – mleko – 360 ml – masło(...)śmietana 36% – 200 g DODATKOWO: * herbatniki – ok. 20 szt * czekolada – 20 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodajemy żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Ostra na Słodko
Placek z budyniem i rabarbarem 178

uwielbiam ten kremowy budyń, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe... Możecie użyć dowolnych owoców;) Składniki: 200g masła lub margaryny, 3 szklanki mąki pszennej, jajko + 2 żółtka, 1 i 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków, łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 4 łyżki śmietany 12%, 400g rabarbaru, 2 budynie waniliowe z cukrem, 3 szklanki mleka. Przygotowanie Mąkę przesiać wraz(...)proszkiem do pieczenia, zrobić dołek, dodać jajko i żółtka, wsypać cukry. Dodać posiekane masło oraz śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto.  Podzielić na 2 nierówne części. Mniejszą owinąć folią aluminiową i włożyć do zamrażalnika. Większą częścią ciasta wylepić dno przygotowanej formy o wym. 33x23cm, nakłuć widelcem.   Rabarbar oczyścić, pokroić w kosteczkę i rozłożyć równomiernie na cieście. Budyń ugotować

Z miłości do słodkości
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 349

poprawienie humoru upiekłam ciasto drożdżowe z jagodami i pyszną chrupiącą kruszonką. Ciasto jest puszyste , idealne do kawy. Nie ma potrzeba długiego wyrabiania. Bardzo polecam do wypróbowania. Blaszka wymiary : 37 x 25 cm Czas pieczenia: ok. 55 minut Temp. pieczenia : 185 C Składniki: pół kg jagód 1 szkl. mleka 1 kostka masła ( 20 g ) 80 dag mąki pszennej 2 op. suszonych(...)czubate łyżki drobno posiekanych migdałów szczypta proszku do pieczenia 1 torebka cukru waniliowego   tłuszcz i bułka tarta Sposób przygotowania: Mleko i 1/2 kostki masła podgrzewaj , aż masło sie rozpuści, przestudż. Do miseczki wsyp 3 szkl. mąki, drożdże oraz 1/2 szkl. cukru. Wbij 2 jajka. Powoli dolewaj mleko z masłem, zagniec ciasto. Kiedy zacznie odstawac od ścianek miseczki, przykryj

Słodkości i nie tylko
Ciasto marchewkowo- truskawkowe z masą budyniową 229

dodatkiem migdałów. Robi bardzo dobre wrażenie wzrokowe jak i co najważniejsze smakowe :) Składniki: Ciasto marchewkowe: 2/3 szkl. cukru 300 g marchwi 200 g zmielonych migdałów 4 jajka 10 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 1 i 1/2 szkl. mleka 1 op. budyniu waniliowego 5 łyżek cukru 2 łyżki masła Ponadto : 500 g truskawek Sposób(...)utrzec z resztą cukru. Dodac marchew i pianę. Migdały wymieszac z mąką , proszkiem do pieczenia. Dodac do ciasta. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyc papierem do pieczenia i wysmarowac tłuszczem. Ciasto wlac do foremki. Piec ok. 40 minut w temp. 180 C . Masa budyniowa: Budyń ugotowac na mleku , po ugotowaniu dodac cukier i masło. Utrzec. Ciasto marchewkowo - truskawkowe: Ciasto posmarowac

Słodkości i nie tylko
Ciasto z musem jabłkowym i budyniem 558

oleju 2 łyżki wody ½ proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 łyżki masła 1/4 szklanki wody 3-4 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 ½ opakowania galaretki pomarańczowej Masa budyniowa: 900ml mleka 3 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki cukru 200g miękkiego masła Polewa: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 8-9 łyżek mleka Ciasto rozpoczynamy od przygotowania biszkoptu(...)umieszczamy ponownie w lodówce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Na koniec przygotowujemy polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz z mlekiem i masłem. Mieszamy do połączenia składników. Gotową polewę wylewamy na ciasto i odstawiamy by nieco stężała. Ciasto jest gotowe. Smacznego

Kolizje Smaków
Brownie z gruszką, bananami i cynamonem! 203

banany - 4 gruszki - 5 jaja - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - cynamon   Wykonanie: W rondelku rozpuszczamy: margarynę, cukier, kakao, mleko.  Mieszamy aż składniki się połączą, doprowadzamy do wrzenia.  Rondelek zdejmujemy z kuchni.  Odlewamy 1/3 szklanki masy (będzie to polewa na ciasto).  Rondelek stawiamy w zimnym miejscu aby masa wystygła. Wystudzoną masę za pomoca

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania