ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:22/169)

SERNIK WANILIOWY Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM 441

puszysty , delikatny i niesamowicie łatwy! Taki sernik zniknie z talerzy błyskawicznie! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: – mąka – 2 szklanki – proszek do pieczenia – 2 łyżeczki – masło – 100 g – cukier – 0,5 szklanki – jajka – 2 szt MASA BUDYNIOWA: – mleko – 1 l – budyń czekoladowy – 3 szt MASA SEROWA: – margaryna(...)serki homogenizowane – 600 g – cukier – 0,5 szklanki – jajka – 3 szt – budyń śmietankowy – 1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładkie ciasto. Wykładamy na blachę ( 22 x 28 ) MASA BUDYNIOWA: Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Gorące wylewamy na ciasto. MASA SEROWA: Białka ubijamy

Ostra na Słodko
Ciasto mandarynkowe 130

Ciasto jest proste w wykonaniu i sądzę, że nawet najmniej wprawionej w boje kucharce/kucharzowi nie może nie wyjść :)Składniki:3 szklanki maki4 jajka1 szklanka cukru3/4 szklanki oleju3/4 szklanki mleka2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka olejku o aromacie wanilii albo śmietankowego1 czubata łyżka kakaookoło 10 mandarynek1 tabliczka gorzkiej czekoladyłyżka mleka mleka lu śmietanki mięta do dekoracji(...)oraz mleko, a następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz olej. Blachę o wymiarach 30x40 wykładamy papierem do pieczenia. wlewamy połowę ciasta. Do drugiej połowy dodajemy kakao i miksujemy. Następnie wylewamy na jasne ciasto. Układamy obrane mandarynki (można obtoczyć w mące by nie opadły na dno ciasta)(można dodać z puszki).  Ciasto pieczemy ok. 30 minut

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto ze śliwkami, budyniem i kruszonką 177

bardziej ciasta ze śliwkami. Dzisiaj upiekłam proste ciasto ze śliwkami, budyniem i kruszonką . Składniki: 0,5 kg mąki 2 jajka  3 żółtka 1 kostka margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki kaszy mannej 1 kg śliwek 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 3 szklanki mleka Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy całe(...)żółtka i szczyptę soli. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Mniejszą część schładzamy w lodówce. Blaszkę posmarowaną margaryną wylepiamy pozostałą częścią ciasta i posypujemy kaszą manną. Ćwiartki śliwek bardzo gęsto układamy na cieście i zalewamy gorącym budyniem (2 budynie, 4 łyżki cukru, 3 szklanki mleka). Budyń posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy 45 minut w piekarniku

Salonik smaków
SERNIK "BAKUSIOWY" 372

masła kilka kropel aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Z podanych składników zagniatam ciasto  i na 30 minut odstawiam do lodówki. Następnie wylepiam nim suchą blaszkę. masa serowa: ok. 800-1000g serka homogenizowanego "Bakuś" 1,5 szklanki cukru 6 żółtek 6 białek + 3 pozostałe od ciasta 2 szklanki mleka kilka kropel aromatu waniliowego 3/4 szklanki oleju

W kuchni Karmel-itki
Ciasto kokosowe z owocami 173

Dziś przedstawię Wam przepis na rewelacyjne ciasto kokosowe z owocami.Owoce sezonowe i kokos to idealne połączenie:) Koniecznie wypróbuj. Składniki; 100 g margaryny, 100 g cukru pudru, 3 jajka, 6 łyżek mleka, 150 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 g skrobi kukurydzanej, 250 g rabarbaru, 250 g truskawek, 150 g cukru, 50 g wiórek kokosowych, szczypta soli, Wykonanie(...)Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek.Żółtka stopniowo dodajemy do margaryny ciągle ucierając.Następnie dodajemy mleko oraz połączoną mąkę z proszkiem do pieczenia i skrobią kukurydzaną. Całość starannie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.  Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki. Z truskawek

Anioły w kuchni
SERNIK MALINOWY Z BEZĄ 176

ktoś lubi mniej/bardziej słodkie to zmienia ilość), - 2 budynie malinowe, - cukier wanilinowy, - mleko w proszku - do zagęszczenia i nadania kremowego smaku, - pół śmietany 30% - Maliny 1 litr, - można dodać odrobinę jeżyn, - trochę cukru żelującego (była za rzadkie -taki ser tym razem - i potrzebowało "związania") Ciasto bezglutenowe: - przepis, składniki, wykonanie - tutaj! WYKONANIE: 1. Masło ucieramy z cukrem (+ wanilinowy) na biały puch(...)Jeśli masa wydaje nam się zbyt rzadka i/lub jeśli czegoś Wam w niej brakuje - czas na tajemną broń - mleko w proszku pełne (nie to granulkowe) - dodajemy tyle aby nabrało i kremowego smaku i idealnej konsystencji :) 5. Masę wylewamy na przestudzone ciasto. 6. Wkładamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika - PIECZEMY 45 minut - góra-dół z termoobiegiem. (obserwujemy - jeśli za bardzo

Wypisz Wymaluj
Ciasteczka w stylu japońskim z jagodami goji. 144

Japanese-style cookies with goji berries. Składniki.  8 ciasteczek. Ciasto. 1 białko sól -szczypta 25g cukru pudru 45g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka jagód goji Sos miętowo-miodowy . 100ml herbaty miętowej 100ml mleka skondensowanego 1 łyżka miodu Wykonanie. Jagody goji zalać wodą na 5 min. Osączyć(...)osuszyć. Białko ubić z solą, dodać cukier dalej ubijając. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać. Dolać mleko wymieszane z oliwką i jagodami, całość wymieszać. Do małych foremek ,najlepiej okrągłych ,przepędzlowanych delikatnie oliwką, nałożyć 1,5-2 łyżeczki ciasta. Foremki ułożyć w koszyku bambusowym i gotować na parze 15 minut. Większe ciasteczka około 20min. Składniki sosu wymieszać i polać

Kulinarny karnet Christophera
Brownies z czarnej fasoli 160

tego podawać brownies ze słodkimi dodatkami) 3 łyżki oleju kokosowego (w wersji płynnej) 5 łyżek siemienia lnianego 12 łyżek wody 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu śmietankowego sól opcjonalnie: 30 łyżek mleka migdałowego (dzieliłam ciasto na trzy porcje, do każdej dodałam po 10 łyżek mleka, w moim przypadku było to koniecznością, ponieważ mikser, który posiadam, nie radzi sobie(...)pozostałe składniki: kakao, cukier, olej, proszek do pieczenia, aromat śmietankowy, szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy. Nadszedł czas na miksowanie. Masę możemy podzielić na trzy porcje i trzy razy osobno miksować lub wszystko tylko raz - to zależy od możliwości naszego miksera/blendera. Jak już wyżej pisałam, do każdej z trzech porcji dodawałam po 10 łyżek mleka. Jeżeli ułatwi to pracę waszej maszyny

Weganizm infantylny
"Oczy carycy" z kremem cappuccino 564

szklanka mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju 7 białek 1 łyżeczka octu Ciasto ciemne 2 jajka 7 żółtek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju Krem 1/2 l mleka 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki cukru 3-4 łyżki cappuccino 1 jajko(...)dodawać olej a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasta wylewać na przemian, raz ciemne raz jasne, do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 40-50 minut w temperaturze 180°C, następnie wystudzić i przekroić na pół. Krem - jajko i cukier zmiksować na puszystą masę, dodać 1/2 szklanki mleka oraz obie mąki. Pozostałe mleko zagotować a następnie

Złote przepisy
Kruchutkie ciacho z rabarbarem i wiśniową pianką :) 122

Robiłam już z jabłkami - dokładnie musem z jabłek, a dla urozmaicenia smaku dzisiejsze jest z rabarbarem :) Pychotka! Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki - 5 żółtek - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -cukier waniliowy/aromat - pół kostki miękkiej margaryny - 1/3 szklanki mleka - 5 łyżek cukru Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie nierówne części :) Jedna to 2/3 ciasta

Zdrowie na języku :P
Racuszki z mleka w proszku z kremem jagodowym 118

gładka! ). Dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dosładzamy do smaku. RACUCHY: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia , cukrem i mlekiem w proszku. Dodajemy 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego , by uzyskać ciasto bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na ok. 5 minut, by odpoczęło , a następnie smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju

Ostra na Słodko
Krokiety z Cukinią i Pieczarkami 301

farsz: 500 g cukinii (po obraniu i wydrążeniu miąższu) 250 g pieczarek duża cebula 3 ząbki czosnku ok. 3 łyżki masła bazylia w proszku sól  pieprz ciasto na naleśniki: 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 duże jajka płaska łyżeczka soli olej ok. szklanka bułki tartej jajko + odrobina mleka  szczypta soli

Słodka Strona
Indyjskie pączki 164

mąki, 5 łyżek mleka, szczypta soli, 2 dkg  zmielonych pistacji, 100 ml wody, 1/2 kg cukru, ziarna kardamonu olej, Wykonanie; Mleko w proszku wymieszaj z mąką i solą.Dodaj mleko i pistacje. Wyrób  ciasto. Uformuj małe kuleczki. Kuleczki usmaż na głębokim oleju na rumiany kolor i odsącz na papierowym ręczniku. Z wody , cukru i kardamony zagotuj syrop

Anioły w kuchni
Tarta z gruszkami i masą marcepanową! 179

smaku! Gorąco Wam polecam!   SKŁADNIKI: -500 g mąki - 250 g masła (nie używaj margaryny!) - 3 żółtka - 1 białko - 2 łyżki zimnego mleka - łyżeczka proszku do pieczenia - 150g cukru zmielonego Wszystkie składniki zagnieć jak najszybciej. Ciasto owiń folią i schładzaj w lodówce przez godzinę. Tortownicę wyłóż papierem i ciastem. - 5 dużych gruszek Obierz gruszki i pokrój na cienkie plasterki, następnie

SMYKWKUCHNI
Chleb z figą i orzechem włoskim 160

ruszyły. 2. Na patelni prażymy przez 2 minuty otręby z pokrojonymi orzechami, odstawiamy do wystudzenia. 3. Do miski przesiewamy dwa rodzaje mąki, dodajemy sól, mleko w proszku, masło, sok z cytryny oraz rozczyn drożdżowy. Wyrabiamy ciasto przez kilka minut, dodajemy figi i prażone otręby z orzechami. Wyrobione ciasto zostawiamy w misce na ok 30 minut do wyrośnięcia, wierch miski przykrywamy

Apetyczna babeczka