ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:26/169)

Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 687

Post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Tort czekoladowo-śmietankowy z owocami 309

poprzestaniecie na jednym kawałku... Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków. SKŁADNIKI NA CIASTO CZEKOLADOWE: 1 i 1/4 szklanki brązowego cukru 150 g mąki pszennej 3 duże jajka 150 ml mleka 130 ml oleju rzepakowego 1 łyżka esencji waniliowej 60 g kakao pól łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  SKŁADNIKI NA KREM: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 serka(...)cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej DO DEKORACJI: świeże owoce listki mięty lub melisy  WYKONANIE: CIASTO CZEKOLADOWE: Wszystkie składniki na ciasto czekoladowe powinny być w temperaturze pokojowej. Nie będziesz potrzebować tutaj miksera, wystarczy rózga kuchenna. W misce roztrzep lekko jajka, dodaj mleko, brązowy cukier, olej oraz esencję z wanilii. Wszystko wymieszaj do połączenia się składników. Do drugiego naczynia przesiej mąkę

Słodko-Słony Świat Ilony
Metrowiec 183

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na krem: 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego ilość cukru podana na opakowaniu budyniu jeżeli jest bez cukru 750 ml mleka 250 g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej Na polewę: 1 czekolada deserowa 1 czekolada gorzka 1 czekolada mleczna 3 łyżki mleka 1 łyżka margaryny Sposób wykonania ciast: Jajka w całości(...)stopniowo olej i 2 szklanki mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą, ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać dwie łyżki mąki, do drugiej dwie łyżki kakao. Dwie małe keksówki ( ja piekłam w foremkach jednorazowych) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. To jednej foremki wlać ciasto jasne, do drugiej ciemne. Obie foremki wstawić

Na słodko lub wytrawnie
Karpatka z kremem cytrynowym 365

jajka, ciasto dokładnie miksujemy.Pod koniec dodajemy szczyptę soli i proszku do pieczenia. Całość miksujemy jeszcze przez ok 2 min.Ciasto dzielimy na dwie porcje.Formę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Przelewamy porcję ciasta do formy i rozprowadzamy szpatułką.Tak przygotowane ciasto wstawiamy do pieczenia na 30 min.Upieczone i ładnie zarumienione ciasto wyjmujemy z formy i pozostawiamy do wystygnięcia.Czynność powtarzamy(...)drugą porcją ciasta.PRZYGOTOWANIE kremu cytrynowego:Z cytryny ścieramy skórkę i wyciskamy sok.W 100 ml mleka rozpuszczamy budyń i dodajemy cukier. Mieszając dodajemy startą skórkę z cytryny i sok.Pozostałe 400 ml mleka zagotowujemy w garnku i intensywnie mieszając dodajemy rozpuszczony budyń z cukrem i cytryną. Gdy budyń zgęstnieje, zdejmujemy z ognia i przekładamy do miski. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy

kulinarnyJa
Rodzynkowiec 369

zachowujemy!).2. Robimy biszkopt: białka ubijamy, dodajemy cukier, stopniowo żółtka, a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy na blaszkę (25x30cm). Pieczemy w 180 st. C do suchego patyczka. Wystudzony biszkopt kroimy na dwa blaty.3. Robimy masę budyniową: na mleku gotujemy budyń z cukrem. Studzimy.4. Masło / Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń.5. Robimy masę czekoladową

Kuchnia domowa Ani
Dietetyczne pizzerinki 241

pizzerinkę w piekarni polecam upieczenie swojej własnej dietetycznej wersji. Dietetyczne pizzerinki   Składniki:   Ciasto: 3 łyżki otrębów przennych 1 czubata łyżka skrobi kukurydzianej (maizeny)lub mleka w proszku ½   łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka drożdży 3 łyżki chudego twarogu    2 jajka Farsz: papryczki jalapeno w zalewie lub papryczka chili salami (można użyć light - dostępne w Lidlu(...)Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni. Salami kroimy na mniejsze kawałki. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Twaróg rozgniatamy widelcem. Składniki na ciasto mieszamy dokładnie.   Na końcu dodajemy do nich pianę z białek i delikatnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni, a blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na blasze układamy ciasto w odległości

Mania Gotowania
Snickers Brownie jak z Coffee Heaven 483

szklanki mleka w proszku (użyłam mleka odtłuszczonego, granulowanego) ·         100 g solonych orzeszków ziemnych ·         250 g mascarpone Polewa : ·         1/2 puszki masy krówkowej ·         4 łyżki mleka(...)Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i piec przez 25 minut. Przygotować masę karmelową. M asło roztopić, dodać cukier. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści. Uważać, aby nie przypalić masy. Następnie wlać 1/2 szklanki wody. Gotować przez kilka minut, aż karmel będzie gładki i brązowy. Odstawić aby karmel się przestudził i zgęstniał.   Mleko w proszku

Mania Gotowania
Pychotka z twarogiem 152

przygotowania 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. 2. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać roztopioną margarynę , zmielony ser mąkę i proszek. Chwilę ubić mikserem . 3. Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać. 4. Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą , 5. Do formy wlewamy najpierw ciasto jasne , ciemne, jasne

Sama słodycz i szczypta chili
Chlebek bananowo-orzechowy z karmelizowanymi pomarańczami 112

blenderze z odrobiną mleka. Masę z bananów wlać do miski i dodać do niej wszystkie mokre składniki: jajko, rozpuszczone masło i olejek waniliowy.W drugiej misce wymieszać wszystkie sypkie składniki: mąka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, soda, orzechy, cynamon, kakao cappuccino, rodzynki, skórka otarta z pomarańczy. Następnie zawartość obu misek połączyć ze sobą - mieszając łyżką.  Ciasto piec w formie

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto na cztery pory roku 180

chwile gdy zasiade sobie na kanapie z filizanka pysznej, cieplej herbatki i kawalkiem ciasta. Szarlotka z budyniem skladniki: 1 kostka margaryny 4 jajka 1,5 szklanki cukru 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka maki ziemniaczanej maly proszek do pieczenia 2 budynie smietankowe 3/4 l mleka 1 kg jablek cynamon wykonanie: Margaryne ucieramy z 1 szklanka(...)cukru i zoltkami. Dodajemy make i proszek do pieczenia, ucieramy. Bialka ubijamy na sztywna piane i dodajemy do ciasta. Dokladnie mieszamy. 3/4 ciasta wykladamy na natluszczona blache ( ja uzylam tortownice o srednicy 26 cm) Na ciasto wykladamy jablka, starte na duzych oczkach i wymieszane w odrobina cynamonu. Dwa budynie gotujemy w 3/4 litra mleka z dodatkiem 0,5 szklanki cukru

Przysmaki Karolki
Wytrawne gofry 161

słodko.. tym razem wytrawne..podane z sosem tysiąca wysp ..Do takich gofrów ..do ciasta możemy dodać to co lubimy lub to co mamy  lodówce.. 1 szkl.mąki  1/2 szkl. mleka 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz przyprawa do  pizzy dowolne dodatki: ogórek, pomidor, szynka, ser żółty Szynkę , ogórek , pomidor

Moje domowe kucharzenie
Ciasto szachownica "szach- mat" 911

wyglądzie nie przesłodzone ciasto a w dodatku dość szybkie w wykonaniu Składniki: Ciasto: 1,5 szk mąki pszennej 6 jajek 3/4 szk cukru 5 łyżek wody 9 łyżek oleju 3 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem 0,5 l mleka 1 budyń waniliowy 6 łyżeczek żelatyny 0,5 l śmietany kremówki ( ubiłam zwykłą(...)przekroić na 2 placki. Cienki będzie spodem ciasta, grubszy pokroić w paski szerokości ok 1,5 cm W dwóch naczyniach rozpuścić w niewielkich ilościach gorącej wody po 3 łyżeczki żelatyny, ostudzić. Na mleku ugotować budyń wniliowy, pzrestudzić go a następnie połączyć z żelatyną. Zimną śmietanę ubić z cukrem i " bitą śmietaną w proszku" , dodać kilka kropel aromatu śmietankowego i dodać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto kawowe z powidłami i bitą śmietaną 210

ciasto było trochę "nijakie" :) więc przełożyłam powidłami, dodałam bitą śmietanę, wierzch oprószyłam kawą i wyszło pyszne i efektowne ciasto. Składniki: 2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl cukru 4 jajka 60 g miękkiej margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szkl mleka 3 łyżki kawy rozpuszczalnej szczypta soli powidła śliwkowe Bita śmietana 300 ml zimnej kremówki 1,5 łyżki cukru pudru(...)cukrem i szczyptą soli, dodać miękką margarynę i zmiksować do połączenia się składników. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Miksując na średnich obrotach dodawać do masy jajecznej na przemian z zimnym mlekiem z kawą. Białka ubić na sztywno dodać do ciasta i delikatnie wymieszać łyżką.Ciasto przełożyć do foremki o wymiarach 33* 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piec

Ala piecze i gotuje
Gofry 139

cukier puder do posypania ( co kto lubi) Zoltka oddzielamy od bialek  Ubijamy bialka na sztywna piane  Do zoltek dodajemy make, proszek do pieczenia, cukier puder, olej i mleko  Wszystko razem miksujemy  Do ciasta dodajemy bialka i mieszamy delikatnie lyzka  Gofry pieczemy w gofrownicy ok 3 min  Upieczone gofry przystrajamy dzemem, owocami, cukrem

Klaudynkowa kuchnia
Pyszne serowe racuszki 140

proszku do pieczenia - odrobina mleka Przygotowanie: 1. Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę. Następnie dodajemy pokruszony twaróg i dokładnie miksujemy. 2. Dodajemy proszek do pieczenia, odrobinę mleka (ok. 1-2 łyżki) i stopniowo mąkę. Ciasto ma być dosyć gęste. Jeśli będzie za rzadkie dodajemy trochę więcej mąki, jeśli za gęste więcej mleka. 3. Racuszki smażymy na oleju, kiedy się

Kraina Tysiąca Smaków

Proponowane wyszukiwania