ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:50/234)

Czekoladowe ciasto migdałowe Cookie Monster | bez glutenu / mąki / białego cukru | 165

zakupionymi migdałami stworzyłam POTWORA...Ciasteczkowego Potwora :)  Ciasto nie zawiera mąki dlatego nie rośnie wysokie. Jest mocno czekoladowe, słodkie i urocze dzięki dekoracji. Ciasteczka "sklepowe" można pominąć lub dodać swoje ulubione np. owsiane. Cieszmy się naszym dniem przy kawałku pysznego ciasta. (Lekko koślawe, wybaczcie, to mój pierwszy raz!) Składniki: 200g zmielonych płatków migdałowych 80g cukru trzcinowego/kokosowego/ksylitolu 3 jajka 2 łyżki

Czarnawisienka
Migdałowa Pani Walewska 311

temperaturze 175 st. C przez ok 40 minut. W ten sam sposób postępujemy z drugą połową ciasta. Masa: 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 3 łyżki cukru 200 g masła kilka kropel aromatu migdałowego Połowę mleka gotujemy z cukrem. Resztę mleka miksujemy z żółtkiem oraz mąką pszenną i ziemniaczaną dodajemy do gotującego się

Słodka Kraina Wypieków
Szarlotka migdałowa 207

Wileńskich 1,5 łyżeczki cynamonu 50 g migdałów w płatkach Przygotowanie: Do misy miksera przesiać mąkę pszenną, migdałową i proszek do pieczenia. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, cukier, cukier waniliowy, żółtka i zmiksować końcówką do ucierania, aż składniki się połączą. Ciasto przełożyć na blat, uformować wałek. Podzielić na cztery części. Formę o wymiarach 33*23 cm wyłożyć papierem(...)czasie obrać i zetrzeć na dużych oczkach jabłka. Dodać płynny miód, cynamon i wymieszać. Po schłodzeniu ciasto na blaszce nakłuć widelcem, rozsmarować jabłka, zetrzeć resztę ciasta i na końcu posypać płatkami migdałowymi. Piec około 45-50 minut w 180 stopniach. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. * Jeśli jabłka mają dużo soku należy go odlać

Ala piecze i gotuje
Ciasto z brzoskwiniami i bezą 238

Dostałam "zamówienie" od męża na ciasto owocowe.  Pomyślałam, że owsiano-orzechowe robiłam już kilka razy, więc zrobię tym razem inne. Wpadło mi w oko

Zdrowa Kuchnia Sowy
Drożdżówka z truskawkami pod kruszonką migdałową 265

100g masła - nie używać tu margaryny, na maśle ciasto lepiej wychodzi 1 całe jajo + 2 żółtka 50g świeżych drożdży   200ml ciepłego mleka szczypta soli - istotne przy cieście drożdżowym KRUSZONKA: 50g słupków migdałowych - zmielone na proszek w młynku do kawy 150g mąki pszennej 100g miękkiego masła - nie używać margaryny, smak kruszonki opiera si ę na maśle 125g cukru 2 łyżki(...)żółtka z cukrem, domowym cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodać rozczyn maślano-mleczno-drożdżowy. Stopniowo dodawać przesianą przez sitko mąkę  - w ten sposób się ją napowietrza i ciasto wychodzi bardziej puszyste .   Wszystko wymieszać mikserem i wyrobić na gładkie ciasto - może z powodzeniem użyć tu miksera, bo ciasto nie jest mocno zwarte - tylko koniecznie trzeba zamienić przy wyrabianiu

Grunt to przepis!
Pyszne ciasto jagodowe z kruszonką 362

Wyrośnięte ciasto ponownie zagniec. Przełóż na przygotowana blaszkę, dokładnie wylep ciastem jej spód. Na placek wysyp jagody. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 20 minut , aby ciasto znowu podrosło. Placek równomiernie posyp migdałową kruszonką. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 C i piecz ok. 55 minut. Na mniej więcej 15 minut przed końcem pieczenia przykryj ciasto pergaminem

Słodkości i nie tylko
Mazurek wiśniowo-różany z białą czekoladą i bezami 142

Ciasto z powodzeniem można upiec kilka dni przed świętami i przechowywać owinięte folią do soboty a dekorowanie zajmie nam już tylko kilka minut :) Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej 100 g ziemnego masła 50 g cukru pudru żółtko łyżka kwaśnej śmietany spora szczypta soli Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego z płatkami róży biała czekolada kilka białych bezików łyżka płatków migdałowych kilka(...)jajeczek migdałowych w białej czekoladzie listki melisy do dekoracji Ciasto: wszystkie składniki posiekaj i zagnieć elastyczne ciasto. Formę na tartę (35x11 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Spód i boki wylep ciastem (zostało mi trochę ciasta na jeszcze 2 tartaletki). Nakłuj widelcem i wstaw do lodówki na pół godziny. Ciasto przykryj papierem do pieczenia i wysyp np. ryż, groch

Smakołyki Asi
Szybki mazurek różany na kruchym cieście 153

macie ochotę na sporo słodyczy Taki mazurek jest prosty w wykonaniu, nie za słodki, z pysznym różanym kremem, który idealnie komponuje się z migdałowymi płatkami i bardzo kruchym spodem. Spróbujcie. Szybki mazurek różany na kruchym cieście Szybki mazurek różany na kruchym cieście 2016-05-09 10:06:17 Write a review Save Recipe Print 855 calories(...)lodówki, przekładamy do miski i mieszamy rózgą lub mikserem na małych obrotach z konfiturą z płatków róży. Tak przygotowanym kremem smarujemy ciasto. Brzegi ciasta zdobimy obficie uprażonymi (delikatnie, mają się zarumienić) na suchej patelni płatkami migdałowymi. Na środek układamy połówki czekoladowych jajeczek (u mnie nadziewane) i kilka płatków migdałowych. Mazurka wkładamy do lodówki na około 30 minut. Podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Kruche migdałowe z truskawkami w piance. 366

cytryny. Ubijać do rozpuszczenia cukru. Oczyszczone truskawki wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Delikatnie wymieszać z pianą i wyłożyć na ciasto. Posypać startym ciastem ,tym z zamrażalnika, i posypać wiórkami migdałowymi. Piec 40 minut w temp.175 stop. Bardzo dobrze smakuje trochę ciepłe

Kulinarny karnet Christophera
Zemsta Teściowej 226

była jej zemsta. Swoją drogą jestem ciekawa czy to prawda i za co była ta zemsta. Wracając do ciasta muszę Wam powiedzieć, że jest przepyszne. Delikatny kruchy spód z mocno wiśniową galaretką, śmietankową masą i chrupiącą, migdałową bezą. Pycha!!! Zresztą przekonajcie się sami. Tylko pamiętajcie o tym, żeby użyć wydrylowanych wiśni ;-) Zapraszam!!! Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki tortowej(...)śmietanki kremówki 30%, 250 g serka mascarpone, 5 łyżek cukru pudru, Beza: 5 białek, 0,5 szklanki cukru, 1 szklanka płatków migdałowych   Wykonanie: Masło/margarynę kroimy w kostkę i zagniatamy ze wszystkimi składnikami ciasta na jednolitą masę. Dzielimy na dwie części. Pierwszą rozwałkujemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 34cm x24cm.   Pieczemy przez

Passion of Cooking
Tartaletki ze śliwkami i kremem migdałowym 173

dużej tarty, sympatyczne małe, zgrabne tartaletki, bardzo podzielne. Ciasto kruche jest wyjątkowo delikatne i bardzo maślane, a soczyste śliwki zatopione w migdałowym kremie i otulone migdałową kruszonką to gwarancja dobrego smaku. Składniki na ciasto: na 4 foremki o średnicy 12 cm 110 g mąki + na stolnicę szczypta soli 100 g zimnego masła+ do foremek 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Nadzienie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżowe ślimaki ze śliwką i migdałami 192

twarde i kwaśne, które w pieczeniu lekko zmiękły i prawie nie puściły soku. Ich mocno kwaśny smak przyjemnie kontrastował ze słodyczą brązowego cukru i lagodnością migdałowych płatków. Idealne bułeczki do mleka lub kawy. Składniki ciasta: 25-30 g drożdży świeżych 500 g mąki 60 g cukru 175 ml ciepłego mleka 150 - 200g g serka homogenizowanego (ilość w zależności od konsystencji(...)jeśli jest rzadzy, trzeba wziąć nieco mniej) 40 g masła 2 żółtka (białka zachowujemy do posmarowania ciasta) szczypta soli skórka otarta z jednej sparzonej cytryny  Nadzienie: 600 g twardych śliwek 100 g płatków migdałowych 5 łyżek brązowego cukru 3 łyżki bułki tartej lub pokruszonych herbatników (najlepiej razowych lub owsianych) kilka kropel aromatu migdałowego 3 łyżki czystej wódki 1 . Wydrylować

Kuchnia Prezydentowej
Kruche ciasto ze śliwkami 236

jeszcze są. Było już szybkie ciasto ze śliwkami , pulchne ze śliwkami , ze śliwkami i cytrynowa pianką więc nadszedł czas na najzwyklejsze kruche z pysznymi owocami. Kruche ciasto połączone z winnymi śliwkami i płatkami migdałowymi... cóż dużo mówić pycha.  Czas pieczenia:  40 min - 50 min                    Temperatura pieczenia

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Brownie z migdałami i borówkami 125

Takim deserem z pewnością traficie do serca ukochanej osoby. Czekolada to niesamowity afrodyzjak, po którym mamy większą ochotę na seks oraz  mamy lepsze samopoczucie. Płatki migdałowe, którymi posypałam Brownie są również afrodyzjakiem. Otóż migdały to synonim płodności. Do deseru zabrakło mi tylko truskawek, których nie mogłam(...)cukier 4 łyżki, jajko 1 szt, m ą ka pszenna 2 łyżki, polewa: czekolada mleczna 50 g, mleko 2 łyżki, dodatkowo: płatki migdałowe 2 łyżki, borówki 10 szt, Sposób przygotowania: Ciasto: Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej. Jajko ucieramy z cukrem, dodajemy czekoladę, przesian

kulinarne odsłony pati
Babka piaskowa 148

kąpieli wodnej + kilka łyżek mleka płatki migdałowe do dekoracji    Całe jajka ubić wraz z cukrem na puszysta jasną masę. Nie przestając miksować powoli dodać wymieszane mąki oraz proszek do pieczenia. Na koniec dolać ekstrakt waniliowy i rozpuszczone ciepłe masło, chwilę miksować. Formę na babkę natłuścić i oprószyć bułką tartą, przelać ciasto do formy. Piec przez(...)minut w 180 stopniach C, aż do suchego patyczka. Po upieczeniu nie wyciągać od razu z piekarnika tylko stopniowo studzić, aby nie opadło. Ostudzone ciasto polać polewą czekoladową, obsypać płatkami migdałowymi. Poczekać, aż stężeje i podawać

Simply Food
Pączki serowe 146

sera śmietankowego, 4 żółtka, 4 białka, 300g mąki orkiszowej jasnej, 200g gęstej śmietany 30%, może być i 18%, 1-2 łyżki ekstraktu pomarańczowego, użyłam domowej roboty, garść pokruszonych płatków migdałowych,   2 łyżki drobno pokrojonej skórki pomarańczowej w syropie, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, płaska łyżeczka sody, ½ łyżeczki soli. Dodatkowo Smalec do smażenia, około 1kg, łyżka do lodów lub zwykła(...)miksujemy ze śmietaną, żółtkami, ekstraktem pomarańczowym na jednolitą masę. 2. Dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Mieszamy łyżką do połączenia. 3. Następnie skórkę pomarańczową, płatki migdałowe i sól. 4. Gotowe ciasto powinno być dość gęste i lepiące. 5. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek dokładnie mieszamy. 6. Smalec rozpuszczamy w garnku. Robimy próbę z kawałkiem ciasta, sprawdzając

Leśny Zakątek
Kokosowe scones z rokitnikiem 129

zdrowym odżywianiu, mam dla Was przepis na zdrowe śniadanie ( lub drugie śniadanie ). Śniadaniowe bułeczki scones pojawiły się u mnie w wersji "healthy". Przygotowałam je na mące kokosowej, dodałam płatki migdałowe oraz dżem z rokitnika. Bułeczki są bardzo syte. Rano zjedzcie je, popijając zieloną herbatą lub zbożową kawą. Jeśli zaś wolicie zabrać je do pracy czy szkoły, jako drugie śniadania(...)migdałowych  Wykonanie: Ziarna amarantusa rozdrobnić w młynku do kawy lub w innym urządzeniu na mąkę. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, czyli obie mąki, cukier, sodę, proszek do pieczenia i sól. Do suchych składników dodać olej kokosowy ( w postaci stałej . Palcami lub widelcem rozetrzeć składniki. Następnie dodać dżem z rokitnika, jajko, płatki migdałowe oraz napój roślinny - zagnieść ciasto. Gdyby

kolorowotorcikowo
Kutia babci, wersja wnuczki 168

domu mojej babci na wigilijnym stole zawsze stała kutia. Pyszna, słodka, makowo-migdałowa pszenica. Gdy babci zabrakło, zabrakło też przepisu. Kutia już nigdy nie była taka sama. Moja też nie jest, ale przywołała smak dzieciństwa i wspomnienie świąt, które naprawdę miały wymiar Bożego Narodzenia. Nie biegania ze sklepu do sklepu, jedzenia ponad miarę i świątecznych porządków. Świąt, które miały zapach(...)erytrolu lub ksylitolu 4 łyżki miodu 50 g rodzynek 50 g migdałów 30 g płatków migdałów 30 g żurawiny suszonej 20 g orzechów włoskich 1 łyżka olejku migdałowego (może być aromat do ciast) Orkisz namaczamy na noc. Po tym czasie wodę zlewamy, zalewamy świeżą i gotujemy do miękkości – ok. 3 godzin. Można pominąć moczenie, ale czas gotowania będzie dłuższy

Kucharzyca
SZARLOTKA Z CHRUPIĄCĄ SKORUPKĄ MIGDAŁOWĄ 182

masło, dodać migdały lekko podsmażyć i powoli wsypywać 1/2 szkl. cukru. Powinno się ładnie skarmelizować dosłownie do rozpuszczenia cukru i patelkę zdejmujemy z ognia.  6. Wyjąć ciasto z piekarnika rozprowadzić masę migdałową i wstawić do piekarnika na kolejne 20 min. zmniejszając temp

Kubki smaku
Ciasteczka z patelni 97

proszek do pieczenia. Robimy zagłębienie i wrzucamy w nie posiekaną margarynę, wbijamy jajka i dodajemy aromat waniliowy. Wszystko razem sprawnie zagniatamy. Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy płatki migdałowe i delikatnie wyrabiamy. Otrzymane ciasto chowamy na chwilę do zamrażarki aby stwardniało. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wyjmujemy ciasto z zamrażarki i z dodatkiem sporej ilości mąki rozwałkowujemy na placek o grubości

peggiwkuchni
706. Budyń, i ciasto na deser. 160

przelać słowa na papier. Jak wyrzucić z siebie emocje. Pamiętnik gdzieś zapomniany leży. I tu też mnie jakoś tak mało. Ale, przynajmniej piekarnik wciąż mnie lubi.(ciasto bananowe z malinami i migdałową kruszonką, na jogurcie greckim z daktylami)Przepis:200ml mleka ( u mnie zwykłe i kokosowe ok.3:1)mały zmiksowany banan(ok.100g)25g mąki ziemniaczanejszczypta soliMąkę rozpuszczamy w 1/4 podanego

More food, love and dreams
Gruszki na okrągło 196

soku z cytryny 10 dag migdałów w płatkach Wykonanie. Składniki ciasta zagnieść i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Wyłożyć ciastem natłuszczoną formę i podpiec  przez 15 minut w temp.200 stopni. Nadzienie. Wymieszać masło z cukrem i płatkami migdałowymi, do wytworzenia jasnej masy. Dodać(...)jajka , sok cytrynowy i dokładnie wymieszać. Obrane gruszki bez gniazd nasiennych pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny , posypać cukrem i wymieszać. Na podpieczonym cieście ułożyć 2, 3 warstwy gruszek  i przykryć nadzieniem migdałowym .Wierzch posypać migdałami. Piec przez 30 minut  w temperaturze 190 stopni, aż tarta stężeje i zarumieni się. Kliny tarty można podać z bitą śmietaną

Kulinarny karnet Christophera
Orzechowo-jęczmienne ciasteczka z nutą cytryny 171

misce łączymy ze sobą mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Do takiej mieszaniny dodajemy płatki jęczmienne, po czym chwilę mieszamy. Dosypujemy orzechy, siemię, słonecznik i płatki migdałowe i ponownie mieszamy, aż ciasto się sklei. Nie powinno być lepkie, ale też nie powinno się rozlatywać. Gdyby po dokładnym mieszaniu składniki wciąż nie chciały się połączyć, dodajemy troszkę wody i mieszamy

Weganizm infantylny
Ciasto na maślance z brzoskwiniami 157

połączyć zawartość obu misek. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunać petki i pokroić na małe kawałki. Następnie ułożyć na cieście. Na wierzchu posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika i piec ok 40 minut

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania