ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:34/234)

Kruche ciasto z truskawkami i budyniem 2459

małej tortownicy i foremce kwadratowej).P.S Jak będzie sezon na śliwki to wypróbuję również ten przepis ze śliwkami. :) Śliwki i budyń waniliowy to również będzie udane połączenie! Kruche ciasto z truskawkami i budyniem PRZEPIS (forma: 30 x 25 cm)Temperatura: 190oC | Czas: ok. 1 hCiasto kruche 3,5 szkl. mąki pszennej (może być zwykła, ale najlepsza krupczatka) 1 opakowanie(...)mają za zadanie zagęścić masę, można zastąpić ew. mąką) kilka kropli zapachu migdałowego Dodatkowo ok. 300 g truskawek, średniej wielkości, pokrojone na pół (ilość wg uznania) płatki migdałowe, opcjonalnie  Przygotowanie Ciasto kruche. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść krótko, ciasto podzielić na dwie nierówne części i włożyć do dwóch torebek foliowych, wstawić do zamrażarki na czas przygotowania budyniu. Masa budyniowa

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort migdałowy z kremem czekoladowym 111

Tort migdałowy z kremem czekoladowym zachwyci nie jedno podniebienie i będzie wspaniałym zwieńczeniem każdego przyjęcia. 160 g masła w temperaturze pokojowej, 400 g migdałów, 400 g cukru, 8 jajek, krem: 3 żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć), 3 pełne łyżki cukru pudru, 500 g serka mascarpone, 200 g czekolady deserowej, maliny Migdały wysypać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego(...)wymieszać z pianą z białek. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić na parę minut, wyjąć z tortownicy, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Pokruszoną czekoladę włożyć do miski, którą ustawić na garnku z wrzącą

królestwo garów
Tort z migdałów palonych 128

Tort migdałowy , z migdałów w skórkach palonych. Według przepisu z „Uniwersalnej Książki Kucharskiej”, wydanej po 1910 roku, Marii Ochorowicz – Monatowej. 160 g masła w temperaturze pokojowej, 400 g migdałów, 400 g cukru, 8 jajek, lukier biały: 1 białko, 80 g cukru pudru, sok z cytryny Migdały wysypać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni(...)pianą z białek. Przelać do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Ciasto wyjąć z piekarnika, odstawić na parę minut, wyjąć z tortownicy, odstawić do całkowitego ostygnięcia. Lukier biały: ubić pianę z białka, dodać cukier i ucierać, aż zaczną pokazywać się bąble :) Następnie

królestwo garów
Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą 417

ciasto będzie odchodziło od miski (ok. 10 minut). Wlewamy masło i dalej wyrabiamy, aż składniki się połączą. Ciasto będzie lekko klejące, ale nie dosypujemy mąki. Formujemy kulę, wkładamy do miski oprószonej mąką, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1,5 godziny, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószony mąką blat, krótko wyrabiamy. Odważamy porcje ciasta (można rozwałkować(...)mnie na blogu? Tradycyjnie… i nie tylko: Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Szarlotka rosyjska 127

części. Następnie rozpuszczamy masło. W między czasie miksujemy żółtka z cukrem i dodajemy stopniowo rozpuszczone masło. Potem dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Ja wybrałam cukier migdałowy który nadał ciastu dodatkowego aromatu. W rondelku w którym rozpuszczaliśmy masło topimy czekoladę. Roztopioną czekoladę dodajemy do ciasta wraz z cynamonem i rumem. Jeżeli ktoś nie lubi alkoholu to polecam aromat

Kuchenne Wariacje
Kopiec kreta- wegański & fit 221

mojemu zdziwieniu idealnie naśladuje prawdziwy kopiec kreta. Nie wierzycie? Spróbujcie sami... Nie bez powodu 3/4 blaszki znikło w kilka godzin :D  SKŁADNIKI: NA CIASTO: szklanka mąki jaglanej 1/3 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) 4 łyżki karobu 1/3 szklanki mąki owsianej NA KREM: 2 banany 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 puszki mleka kokosowego + mleko(...)migdałowe do dolewania podczas gotowania WYKONANIE: Osobno mieszamy suche składniki na ciasto, osobno mleka. Do suchych powoli wlewamy wymieszane mleko i całość dokładnie razem łączymy (najlepiej użyć trzepaczki do jajek). Formę do pieczenia ciasta smarujemy olejem kokosowym i wlewamy do niej gotowe ciasto. Pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. W cieście wydrążamy środek zostawiając boki i spód. Część ciasta

healthy dreams
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2519

cukier drobny – 270 g * jajko – 7 szt * kasza manna – 3 łyżki * bułka tarta – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * ekstrakt do ciast rumowy lub migdałowy – 1 łyżeczka KREM ŚMIETANKOWY Z LIKIEREM: * likier śmietankowy Baileys – 125 ml * żółtko – 3 szt * cukier – ok. 50 g * mleko – 170 ml * mąka pszenna(...)próby piórka”. Do ubitych się białek wlewamy gorący syrop cieniutkim strumieniem i ubijamy na wysokich obrotach, aż białka wystygną i misa miksera będzie chłodna. CAŁOŚĆ: Układamy 1 blat ciasta, nasączamy go słodką herbatą, smarujemy dżemem aroniowym, zalewamy połową kremu śmietankowego, posypujemy prażynkami. Przykrywamy drugim blatem makowym, ponownie nasączamy słodką herbatą, smarujemy dżemem aroniowym, zlewamy kremem kokosowym i posypujemy prażynkami

Ostra na Słodko
Jabłecznik bez pieczenia 3750

dobrze schłodzoną ubić i po trochu wymieszać z masą karmelową. Wyłożyć na wystudzone jabłka i wstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Posypać zmielonymi orzechami lub stostowanymi płatkami migdałowymi. Porada: Można ciasto przygotować również na spodzie biszkoptowym.Przepis znajdziecie również w e-booku wielkanocnym serwisu http://zpierwszegotloczenia.plSmacznego Post Jabłecznik bez pieczenia pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Battenberg cake 114

przekrojeniu ciasta powinna być widoczna szachownica, której kolory to różowy i blado żółty. Biszkopty na to ciasto piecze się oddzielnie by uzyskać dwa kolory a następnie kroi się je w długie paski, przekłada dżemem i zawija w masę marcepanową. Składniki: 200g masła 200g cukru 3 jajka 50g migdałów 150g maki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka esencji migdałowej barwnik spożywczy(...)skórki z dokładnie zmiel. W misce zmiksuj razem masło i cukier aż powstanie puszysta masa. Następnie dodaj jajka, zmielone migdały, esencję migdałową, proszek do pieczenia oraz mąkę. Wszystko dokładnie zmiksuj a następnie podziel ciasto na 2 części i jedną z nich wymieszaj z różowym barwnikiem. Przełóż masy do prostokątnych foremek do pieczenia (najlepsze będą takie do pieczenia chleba) i piecz

wysmienity
Makowiec drożdżowy 235

mąki1 kostka margaryny12 dag cukru pudru5 dag drożdży2 jajka2 żółtka2 łyżki gęstej śmietanyszczypta soliMasa makowa:1/2 kg maku12 dag margaryny30 dag cukru2 jajka2 żółtkazapach migdałowy+piana ze wszystkich białek, jakie zostały z przygotowania ciasta i masy makowej (czyli 4)Sposób przygotowania:1. Mak sparzyć i zemleć dwukrotnie.2. Mąkę posiekać z tłuszczem i cukrem, dodać jajka i śmietanę wymieszaną z drożdżami(...)Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i żółtku. Potem dodać zmielony mak. Na koniec dodać pianę ubitą ze wszystkich pozostałych białek i aromat migdałowy.4. W blaszce układamy warstwami: ciasto - połowa maku - ciasto - połowa maku - ciasto.5. Ciasto odstawiamy na 12 godzin (najlepiej na noc) w chłodne miejsce.6. Blaszkę w ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 50 minut

Kuchnia domowa Ani
Pani Walewska po mojemu 138

Pani Walewska to ciasto, które na pierwszy rzut oka wydaje się trudne do zrobienia. Ja osobiści długo się czaiłam i w końcu dojrzałam aby je upiec. I wcale nie jest trudne. Przepis zaczerpnęłam z książki, którą kiedyś wygrałam na Fb na profilu Kasia moje ciasto. Zamiast płatków migdałowych dałam wiórki kokosowe i dałam żurawinę. Ciacho powinno postać

Ewa w kuchni
Bazylia z kiwi w postawci sernika na owsiano-migdałowym spodzie. 158

końcu chwila wytchnienia od codziennych obowiązków umożliwia mi oddanie trochę czasu na coś, co sprawia mi przyjemność. Dziś proponuję niecodzienne połączenie bazylii z kiwi w postaci ciasta.. Ponadto interesujący spód ciasta owsiano-migdałowy... W domu ostała się już niemal pusta blacha.. Mam nadzieję, że Wam podobnie przypadnie do gustu :) Składniki: -> 200g płatków owsianych -> 50g płatków migdałowych

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Jaja sadzone na szpinaku i cukinii z serem kozim 153

ścianą ludzie, jakby nigdy nic -siedzą, piją Limoncello , jedzą ciasteczka, głośno się śmieją, a ja normalnie jestem głodna. Po ludzku chce mi się jeść coś innego niż ciast z kremem, migdałowych ciasteczek,deserów, lodów.... Patrzę na zegar i myślę , że jak wrócę do domu, to będzie 4.00 nad ranem. I być może sen wcale nie nadejdzie

Z Kuchni Do Kuchni
Paczka zdrowej żywności od Look Food :) 161

prawdę, tego nie wiem. Wiem, że pestki są bardzo, ale to bardzo gorzkie, wręcz ciężkie dla mnie do przełknięcia. Posiadają też bardzo intensywny smak identyczny jak aromat migdałowy dodawany do ciast. Zalecane dzienne spożycie: maksymalnie 2 pestki dziennie!   OLEJE Zarówno olej konopny jak i palmowy będę używać po raz pierwszy. Na co dzień w mojej kuchni znajduje się olej

Zdrowie na języku :P