ciasto migdałowe - 3507 przepisów (strona:30/234)

Sernik gotowany w miodowym cieście 221

cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać kakao i mieszać, aż polewa zgęstnieje. Na końcu dodać 2 łyżki zimnej wody. Gotową polewą polać sernik i posypać np. wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi lub orzechami. Ciasto smakuje najlepiej na drugi – trzeci dzień po upieczeniu, gdy smaki się ze sobą przegryzą

My simple kitchen
Ciasto ucierane z rabarbarem 227

szklanki mąki, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 4 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia oraz 300 g rabarbaru 2 łyżki cukru 2 garście płatków migdałowych Składniki na ciasto przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Do miski przełożyć masło i dodać cukier, utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierać i dodawać po jednym jajku. Następnie dodać makę wymieszaną

Monia miesza i gotuje
bananowe ciasto z orzechami 150

Ciasto szybkie w wykonaniu, idealnie zaspokoi głód "na coś słodkiego".  W moim domu spisało się świetnie, rozpieszczało podniebienie nie jednej osobie, jednak był jeden minus. Nim się obejrzałam, wszystkie kawałki zniknęły. SKŁADNIKI: szklanka mąki owsianej 3 małe banany szklanka orzechów ziemnych 1/3 szklanki mleka migdałowego WYKONANIE: Banany blendujemy, mieszamy z pozostałymi składnikami. Całość przekładamy do aluminiowej formy i pieczemy

healthy dreams
Ciasto rafaello bez pieczenia i bez jajek 244

herbatników, lekko dociskając je dłonią do dna. Herbatniki warto ułożyć dokładnie tak samo jak w warstwie pierwszej. Wtedy ciasto będzie nam się wygodniej kroić . Wyłożyć kolejną warstwę kremu. I znów ułożyć herbatniki, a potem rozprowadzić na nich resztę kremowej masy. Płatki migdałowe wysypać(...)rozgrzaną suchą patelnię. Podgrzać je i dosypać do nich 3 łyżki wiórków kokosowych. Uprażyć, co jakiś czas poruszając patelnią lub mieszając zawartość łyżką. Mieszankę wiórków i płatków migdałowych rozsypać na powierzchni ciasta. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki, by się ścięło i by herbatniki namiękły. Warto wyjąć rafaello z lodówki na przynajmniej godzinę przed podaniem. ----- Podobne: Cytrynowy jagielnik

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta z jabłkami (bez glutenu, masła i dodatku cukru) 283

roztopionego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego łyżka syropu z agawy 4 duże jabłka 2 łyżki konfitury z fig łyżeczka cynamonu 2 łyżki płatków migdałowych Składniki na ciasto zagniatamy i wykładamy nim formę o średnicy około 30 cm. Smarujemy je konfiturą z fig a na wierzchu układamy obrane i pokrojone jabłka. Posypujemy je cynamonem i płatkami

Mienta blog
Clafoutis- wiśnie pod kremowym ciastem 228

Wiśnie zapiekane pod waniliową warstwą ciasta, zwieńczone chrupiącymi płatkami migdałów i oprószone cukrem pudrem, czyli oryginalnie Clafoutis- deser pochodzenia francuskiego. Ciasto biszkoptowe na kremówce- puszyste, miękkie i wilgotne- które z powodzeniem można upiec do tortu- a co do owoców, to można wykorzystać każde inne lub swoje ulubione, mogą być i świeże, mrożone, jak również te z puszki. Prosty i nieskomplikowany(...)mąkę i całość wymieszać. Ubite białka delikatnie połączyć z masą. Do wysmarowanej masłem formy do zapiekania przelać połowę masy, ułożyć mrożone wiśnie i zalać pozostałą częścią masy. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Piec 35 minut. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto z rabarbarem, bezą i bitą śmietaną 326

prostu przepyszne. Połączenie kwaskowatego rabarbaru z bezą, bitą śmietaną i maślanym ciastem smakuje rewelacyjnie.Zaczynamy od ciasta. Spód i górę przygotowujemy w taki sam sposób. Czyli ciasto, na to beza i płatki migdałowe. Najwygodniej jest, kiedy posiadamy dwie identyczne tortownice i od razu obie części przygotowujemy jednocześnie. Jeżeli nie - to składniki musimy podzielić na dwie części i najpierw upiec spód(...)dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści i masa będzie gęsta i lśniąca. Na końcu dodajemy 2 (lub 1) łyżkę kisielu.Ubitą pianę wyłożyć równomiernie na surowe ciasto w tortownicy i posypać połową płatków migdałowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150ºC na funkcji termoobieg i piec przez 45 minut (jeśli mamy dwie tortownice, to wstawiamy obie do piekarnika przy funkcji termoobieg

Świat Ciasta
Koperty z ciasta filo z pstrągiem łososiowym, pomidorowym pesto i migdałami 268

filety pstrąga łososiowego bez skóry (ok. 600-700 g) 6-7 suszonych pomidorów z oliwy 3 łyżki oliwy (od pomidorów) + oliwa do smarowania ciasta garść płatków migdałowych sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Pstrąga kroimy na 5 części i doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odkładamy na minimum 15 minut. W międzyczasie pomidory i oliwę przekładamy

Zakręcony Widelec
Brytyjska kruszonka. CRUMBLE TRUSKAWKOWE Z MIGDAŁAMI. 243

ciasto na kruszonkę. Schładzam je ok. 15 minut. W tym czasie wypełniam kokilki owocami. Połowę płatków migdałowych siekam i mieszam z truskawkami.Następnie posypuję wszystko "pokruszonym" ciastem. Wierzch posypuję cukrem oraz pozostałymi płatkami migdałowymi.Wstawiam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piekę 20-30 minut, aż wierzch się zezłoci. Podaję na ciepło, najlepiej z kwaśną, zimną śmietaną. Smacznego! Pozdrawiam, Karmel

W kuchni Karmel-itki
Mazurek Wielkanocne jajo marcepanowe 161

Delecta 3/4 szklanki cukru szczypta soli Przełożenie: 1 szklanka marmolady wiśniowej 2 łyżki likieru wiśniowego Dekoracja; 40 dag masy marcepanowej kolorowe barwniki w żelu -żółty, czerwony,zielony płatki migdałowe Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrami oraz żółtkami, dodać posiekane zimne masło, siekaczem do ciasta kruchego połączyć składniki a potem szybko zagnieść ciasto. Podzielić

Wanilia i Kardamon
Kruche ciasto z jabłkami i migdałami 335

waniliowegoJabłka:6 kwaskowych jabłeksok z 1 cytryny1 op. cukru waniliowego2 łyżki kaszki manny błyskawicznejMasa migdałowa200g płatków migdałowych 200g cukru200g masła   PRZYGOTOWANIECiasto:Mąkę przesiewamy z proszkiem i solą. Dodajemy masło i siekamy. Dodajemy jajka, cukry i śmietanę wymieszaną z amoniakiem. Wyrabiamy ciasto i wkładamy na 20 minut do lodówki. Wałkujemy ciasto(...)wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą.Jabłka kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z cukrem waniliowym. Wykładamy na ciasto i posypujemy kaszką manną.Masa migdałowa - cukier i masło roztapiamy w rondelku, dodajemy płatki migdałowei doprowadzamy do wrzenia. Wykładamy masę na jabłka.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około godzinę

Moje Kuchenne Rewelacje
Czekoladowy tort Goplana 180

słoiczek konfitur z czarnej porzeczki PONCZ DO NASĄCZENIA: 1 szklanka naparu z czarnej herbaty 4 łyżeczki brązowego cukru 150 ml likieru migdałowego DEKORACJA: Ażurki z deserowej czekolady 1 tabliczka mlecznej czekolady z fistaszkami Goplana PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Oddzielić  żółtka od białek, białka ubić z cukrem na lśniącą pianę połączyć z żółtkami. Mąkę pszenną przesiać przez sito razem z proszkiem(...)połączenia. Odstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia wmieszać w masę serek mascarpone i zmiksować mikserem do połączenia. Poncz: Zimną osłodzoną cukrem herbatę wymieszać z likierem migdałowym. Przełożenie: Jeden placek ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować konfiturą z czarnej porzeczki, nałożyc połowę kremu czekoladowego, przykryć drugim plackiem, znów nasączyć i posmarować konfiturą wyłożyć resztę kremu, wygładzić, posypać startą czekoladą

Wanilia i Kardamon
Ida goscie :-) 262

Czasem nachodzi mnie na slodkie zachcianki, ale nie takie ze sklepu, to byloby zbyt proste.Czasem tez okazuje sie, ze zaraz przyjda niespodziewani goscie, a w domu

Przysmaki Karolki
BABKA Z SERKIEM MASCARPONE 259

jajekkilka kropli aromatu cytrynowego do jasnej części kilka kropli aromatu migdałowego do ciemnej warstwy 3 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia5 dag płatków migdałowych (do posypania)50 ml mleka    dodatkowo na ciasto ciemne: 25 ml mleka (około 0,5 cm w szklance) 5 dag cukru 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Miękką margarynę utrzeć z serkiem mascarpone, dodać cukier(...)masa ciemna). Foremkę wysmarować masłem i obsypać mąką lub bułką tartą. Przełożyć do niej 2/3 masy białej. Do pozostałej masy dodać kakao, cukier,mleko i aromat migdałowy. Wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne. Piec 1 godzinę w temperaturze 175 stopni C. Przestudzić, polać polewą i obsypać płatkami migdałów

Walijskie Pichcenie