ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:77/132)

Zdrowie w szklance – 4 pomysły na świeżo wyciskany sok 71

pijemy na zdrowie. Nie wyrzucajcie pulpy! Pulpę po soku można wykorzystać. Pulpę z warzyw można dodać do innych składników i przygotować zupę krem. Z pulpy marchewkowej można przygotować pyszne marchewkowe babeczki lub ciasto. Z innych pozostałości po soku można zrobić np. szybkie placuszki.       The post Zdrowie w szklance – 4 pomysły na świeżo wyciskany sok first appeared

Słodkie okruszki
na zakończenie roku pyszna niespodzianka za przepis.... 172

REGIONALNY mój przepis został nagrodzony "zobacz TUTAJ" i takie oto otrzymałam w paczce pyszne nagrody, w tym 2 książki ze słodkimi przepisami ciasto z konkursu:marchwiowi peperkuch-kaszubskie ciasto piernikowo-marchewkowe

W Mojej Kuchni Lubię
Piernikowe serca z marchewką, curry i owocowym maczkiem 146

rozpuszczenia. Dodać przyprawy, zamieszać. Odstawić do ostudzenia. Mąkę przesiać z sodą do miski. Zrobić zagłębienie, wbić jajo. Dodać ostudzone masło z miodem, cukrem i przyprawami oraz puree marchewkowe. Wyrobić gładkie ciasto. W razie konieczności dodać nieco mąki. Ciasto piernikowe schłodzić w lodówce przez 45 minut. Po chłodzeniu powinno mieć konsystencję plasteliny. Ciasto partiami rozwałkowywać na placki o grubości

Pełny talerz
Jesienne ciasto dyniowo-marchewkowe 66

sezonie jesiennym nie może u mnie zabraknąć ciasta dyniowego oraz marchewkowego, które zawsze kojarzą mi się z tą porą roku. Poniższy przepis to połączenie tych dwóch pysznych deserów. Całość wyszła przepysznie, korzennie, lekko oraz zdrowo, a to za sprawą zamienników mąki pszennej na gryczaną i migdałową, oleju kokosowego oraz kawałków orzechów i migdałów. Koniecznie do wypróbowania

Milion Smaków
859. Bananowy krem jaglany z tahini & ciasto marchewkowe. 136

niebotycznie dużej ilości wolnego czasu na proste smaki mam ostatnio smaki ;) I nie sądziłam jak wiele szczęścia mogą dać zapomniane pokłady jagód w zamrażalniku, nawet te najmniejsze. ;) Najlepsze ciasto ostatnich czasów. (Marchewkowe z ananasem, pekanami i daktylami przełożone kremem z mascarpone) Faceb

More food, love and dreams
Boże Narodzenie 136

Pierożki z migdałami i batatamiZupa rybnaZupa czosnkowaGreckie ciasto orzechoweTorcik marchewkowyGalette des RoisSoczewica na Nowy RokKalafiorowe gratinCynamonowe palmierWaniliowe sableMigdałowe polvoronesHiszpańskie tradycjePanforte, piernik ze SienyWłoskie tradycjeLasagne bożonarodzeniowa

Chilli Czosnek i Oliwa
Dodatki poprawiające jakość bezglutenowych wypieków 153

zapach.  Jest używany jako zamiennik kakao. Dodany do ciasta nadaje jednak wypiekom jaśniejszy, szarobrązowy kolor.  Z powodu tego szarawego zabarwienia najlepiej sprawdza się jako dodatek do ciast dyniowych i marchewkowych. karob mielony  Guma karobowa jest polisacharydem otrzymywanym z nasion, ma jasny beżowożółtawy kolor i jest szeroko wykorzystywana w przemyśle spożywczym jako stabilizator. Mączka chleba świętojańskiego uważana jest

głodny alergik
Rolada marchewkowa z serkiem mascarpone 197

galaretką w środku. Zawsze zjadałam galaretkę, a reszta zostawała.  Teraz nie używam do ciast, ani do kremów margaryny. Wczoraj nie zdążyłam, ale dzisiaj zaległości nadrobione. Ciasto upieczone. Polecam Wam pyszną marchewkową roladę z serkiem mascarpone. Na moim blogu znajdziecie już kilka różnych tego typu ciast. Szczególnie polecam Wam bardzo łatwą do zrobienia roladę z jabłkami i bakaliami(...)zwinąć w roladę. Pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i wymieszać. Posmarować ciasto i ponownie zwinąć w roladę. Posypać wierzch cukrem pudrem. Odstawić do lodówki na około trzy godziny. rolada marchewkowa z serkiem mascarpone

O kuchni z uczuciem
Piernik marchewkowy z polewą serową 167

idealnie się wpasowuje w ten klimat. Można by rzec, że jest to ciasto owocowo-korzenne, bo marchewka wg przepisów Unii Europejskiej jest owocem. Dlaczego? Też się zdziwiłam! Otóż, jednym z narodowych produktów kulinarnych Portugalii jest dżem marchewkowy i dopóki marchewka była warzywem, Portugalczycy nie mogli sprzedawać swojego dżemu w krajach Unii(...)cukrem i cukrem wanilinowym, dodać olej i jogurt dalej ubijając. – Mokrą masę wymieszać z marchewką. – Połączyć wszystkie suche składniki ciasta i dodać do masy marchewkowej, lekko przemieszać dodając pianę z białek. – Na koniec wmieszać rodzynki i posiekane orzechy włoskie. – Ciasto wylać do średniej tortownicy wyłożonej papierem

To co kocham
Chlebek imbirowo-marchewkowy 59

Chlebek imbirowo-marchewkowy to typowo jesienne małe co nieco. Nie dodałam do niego cukru, a swój słodki smak zawdzięcza on tylko marchewkom i bananowi. Jest to fajna, zdrowa przekąska także dla maluchów. Przygotowanie jak zwykle bardzo proste. Chlebek imbirowo-marchewkowy możemy zajadać zarówno do śniadania jak i potraktować go jako kawałek ciasta do popołudniowej kawy. Chlebek imbirowo-marchewkowy – składniki

Natka Pietruszki
Walentynkowo. I ciasto z czekoladą... 112

Hiper proste ciasto. Kokosowo-czekoladowo-marchewkowe. Znalezione u  Konsti  i z wdzięcznościa wykorzystane. Bo nie ma chyba nic prostszego, niż wypiek wymagajacy tylko zamieszania wszyskich składników i wylania masy do foremki... Takie ciasto nada się idealnie, jako przyjemna niespodzianka z okazji, albo pyszna przekaska dla dzieci do parku - bez okazji. Składniki:   (keksówka 20/8cm) 200 g mąki

Lejdi of the house
Tort marchewkowy z kremem kokosowym 63

Dzisiaj coś dla miłośników ciast strukturalnych, w których dużo się dzieje :) Przepyszny, wilgotny i wypełniony bakaliami - tort marchewkowy z delikatnym kremem kokosowym. Ciasto wprost rozpływa się w ustach, a dodatek chrupiących orzechów i słodkiego ananasa sprawia, że jego smak jest naprawdę wyjątkowy. Jeżeli jeszcze go nie znacie - to koniecznie wypróbujcie! Składniki na ciasto: 300 g marchewki 100 g ananasa (świeżego

Świat Ciasta
Piernik marchewkowy 93

Piernik pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok. 70 minut. Pozycja piekarnika to góra – dół. Na koniec pieczenia sprawdźmy drewnianym patyczkiem czy piernik jest gotowy. Piernik marchewkowy jest wilgotny i aromatycznym ciastem. Można go przełożyć śliwkową konfiturą lub polać polewą czekoladową. The post Piernik marchewkowy appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Poniedziałkowe narzekania i babeczki z marchewką 191

lodówki i zaczęłam pisać. Bo niby co innego miałabym robić...?Na osłodę poniedziałku mam babeczki - dla Was, bo tutaj już nic nie zostało.C. poprosił o ciasto do pracy. Najlepiej marchewkowe - nie mam pojęcia, skąd mu to przyszło do głowy. Najpierw myślałam o formie kwadratowej, gdzie ciacho można by pokroić na zgrabne kwadraty, jednak w gazetce Pieczenie jest proste(...)1/2007 w oko wpadły mi marchewkowe babeczki. Ślicznie wyglądały z maleńkimi, marcepanowymi marchewkami. Wczytałam się w przepis - orzechy laskowe do marchewki pasują bardzo. Nie wahając się, właśnie te upiekłam. Trochę czasu zabrało mi lepienie marcheweczek, ale efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Babeczki wyglądają cudnie, w pracy ponoć zrobiły furorę, i odezwały się niezadowolone głosy, że nie ma szans na dokładkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Placki marchewkowe z daktylami w aromacie cytrusów 139

Sobotnia inspiracja z odrobiną słodkości, ale z umiarem. Czyli  placki marchewkowe z bananami, daktylami i aromatycznym cynamonem. Jedliście już takie? Jeśli nie, to polecam

kulinarnyJa
Babeczki marchewkowe 192

Składniki: na 12 babeczek 1 i 2/3 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka sody 3/4 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1 łyżeczka cynamonu

czarrna od kuchni
Tarta z marchewką i cukinią 196

termoobiegu. Wszystkie składniki ciasta przełóż do dużej miski lub na blat i zagnieć na gładkie ciasto. Blaszkę do tarty posmaruj odrobiną oleju i wyłóż ją ciastem. Włóż do lodówki. W tym czasie obierz marchewkę i cukinię. 400g marchewki zetrzyj na grubych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kostkę, przełóż na patelnię razem z marchewką i smaż całość, aż warzywa zmiękną. Następnie(...)końcu dodaj jajko, wymieszaj całość i dopraw solą i pieprzem. Pozostałą marchewkę i cukinię obierz obieraczką do warzyw w taki sposób, żeby powstały szerokie paski. Masę marchewkowo – jajeczną przełóż na ciasto a na masie ułóż na sztorc paski marchewki i cukinii. Górę tarty posmaruj odrobiną oleju. Wstaw do piekarnika na 40-50 minut. Tarta musi się ładnie zrumienić. Smacznego

wiecejwarzyw.pl
Babka marchewkowa 219

Babka marchewkowa Babka marchewkowa, to wyjątkowa babka. Łatwa do przygotowania, wilgotna, delikatnie cynamonowa... No, po prostu pyszna. I tyle. Marchewka nie jest jakoś specjalnie wyczuwalna, ale nadaje fajnej wilgotności. Dzięki temu ciasto nie jest suche nawet przez kilka kolejnych dni. Do tego jest zdrowsza od innych, bo z mąką pełnoziarnistą, chociaż oczywiście możecie użyć tylko białej. Jeżeli nie macie problemu

Pełny talerz
Marchewkowe pancakes 174

sodą i cynamonem. Sypkie składniki dodać do pure marchewkowego i dobrze wymieszać.  Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju kokosowego lub innego tłuszczu. Na gorącą patelnie wlewać porcję ciasta, formując okrągłe placuszki. Placki marchewkowe smażyć około 3 minuty z każdej strony, na bardzo małym ogniu. Usmażone pancakes układać na talerzyku, polewać płynnym miodem lub syropem i posypywać orzechami. Smacznego

kolorowotorcikowo
Wspomnienie zimowej focacci i o tym, co w szkole słychać 123

egzaminie muszę przygotować słynne duńskie kransekage , i jestem tym lekko przerażona, ale... W trzy tygodnie się nauczę, prawda...? Przynajmniej taką mam nadzieję... Póki co pomalutku pieczemy ciasta czekoladowe, cytrynowe i marchewkowe, dzisiaj przygotowaliśmy karmel, a jutro będę lepiła różyczki z marcepanu i malowała czekoladą. Świetna zabawa! Szkoda tylko, że tak daleko od domu... Dzisiaj mam dla Was przepis na focaccię(...)Przesiać mąkę do dużej miski. Po środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, zasypać cukrem i zalać połową wody. odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie dodać resztę wody, zagnieść ciasto. Dodać oliwę, sól, drobno posiekany rozmaryn, tymianek i skórkę z pomarańczy. Wyrobić gładkie ciasto, odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. W tym czasie obrać cebule, pokroić w piórka. Na patelni

Pożeraczka, czyli raz adobrze