ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:84/132)

Placuszki marchewkowe 633

oddzielić od żółtek. Żółtka wymieszać z marchwiowym puree, miodem, mąką, solą oraz jogurtem. Białka natomiast ubić na sztywną pianę, a następnie delikatnie wmieszać do marchewkowej masy.   Na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem nakładać porcje ciasta (1 łyżka= 1 placuszek) i smażyć z obu stron po kilka minutek do ładnego zarumienienia. Podawać na ciepło, np. z jogurtem. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Placuszki marchewkowe 4990

Dzisiaj na obiad placuszki marchewkowe z dipem czosnkowym - pychota! Uwielbiam placki a szczególnie ziemniaczane, jednak ostatnio staram się je przyrządzić z wszystkiego i muszę powiedzieć

Niezły Młynek
KRUCHY PLACEK Z KUBUSIOWĄ MASĄ. 216

stopni. Wstawiam ciasto, podpiekam  przez 10 minut, aż się nieco zezłoci. Wyjmuję z pieca. W tym czasie zagniatam kruszonkę, tak samo, jak ciasto kruche. Wstawiam na 30 minut do lodówki. Sok marchewkowy ( 900 ml - duża butelka ) wlewam do rondelka,  wsypuję cukier. Zagotowuję. W tym czasie do pozostałego soku wsypuję budyń, dokładnie rozrabiam. Kiedy sok w rondelku się zagotuje

W kuchni Karmel-itki
Ciasto dyniowe z kremem i nutą cynamonu 103

łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 szklanki oleju 400g obranej dyni Krem 200g śmietany 30% 250g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Polewa 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy płatki kokosowe do dekoracji Wykonanie: 1. Ciasto dyniowe: Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puch, dodać olej, wcześniej przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i przyprawą

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort marchewkowy z masą budyniową 109

dziś coś niesamowicie pysznego!  Jest to tort marchewkowy z masą budyniową, Idealny na Wielkanoc i każdy inny wiosenny dzień! Mocno cynamonowy, zdrowy, z kremowym budyniem... Składniki: Ciasto : 300 g mąki orkiszowej 300 g startej marchewki 4 jajka 50 g drobno posiekanych orzechów 150 ml oleju rzepakowego 1/2 szkl. ksylitolu 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa

Czarnawisienka
Marchewkowe mini ciacha z twarogowym kremem 134

marchewki dodajemy cynamon, sodę, mąkę, syrop z agawy, serek, mieszamy białko z jednego jajka ubijamy na sztywną pianę do marchewkowej masy dodajemy całe jajko, żółtko i ubite białko, delikatnie mieszamy tak przygotowaną masę przekładamy na silikonowych foremek wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut, studzimy wszystkie składniki (na krem) wrzucamy do blendera i miksujemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Marchewkowe z kremem 150

soli Składniki na krem śmietana kremówka 30%, 200ml serek twarogowy mielony, 200g śmietan-fix, 1 opakowanie cukier puder, 4 łyżki Składniki na polewę sok marchewkowy, 500ml budyń śmietankowy, 1 opakowanie galaretka pomarańczowa, 1 opakowanie Przygotowanie Ciasto: jajka ucieramy z cukrem i szczyptą soli. Dalej miksując dodajemy na przemian stopniowo olej i mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem, sodą i cynamonem

Gotowanie moimi oczami
Babeczki marchewkowe bez cukru 126

Babeczki marchewkowe to sposób na przemycanie warzyw w diecie mojego synka, który się nimi zajada Babeczki nie są dodatkowo słodzone, są zdrowe i pożywne! Świetnie sprawdzą się podczas rozszerzania diety u niemowląt, dodatek do śniadaniówki dla dzieci do szkoły, jak również deser do kawy dla osób na diecie. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 9-12 porcji Składniki(...)mokre produkty 3. Przelać mokre produkty do suchych 4. Wymieszać łyżką do połączenia składników 5. Dodać startą marchew i jeszcze raz wymieszać 6. Przełożyć ciasto do foremek Prev 1 of 6 Next Artykuł Babeczki marchewkowe bez cukru pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Kopytka marchewkowe z rozmarynem 148

zmieniam tylko dodatkowe składniki. Te, które proponuję przygotować dzisiaj, od zwykłych kopytek odróżnia je dodatek lekko zmiksowanej marchewki. Robiłam już jakiś czas temu kluski kładzione marchewkowe. Natomiast te kopytka marchewkowe z rozmarynem są zwarte, ale jednocześnie miękkie i rozpływające się w ustach. Kopytka dodatkowo zrumieniłam na maśle rozmarynowym (kiedyś Margarytka podsunęła ten pomysł), są delikatnie chrupiące. Rozmaryn ostatnio był składnikiem(...)jajko i wyrabiamy ręką na jednolitą masę, gdy zbytnio klei się podsypujemy mąką podczas wyrabiania. Na lekko posypanej mąką stolnicy formujemy 2 wałki z ciasta, lekko je spłaszczamy nożem i kroimy w romby. Kopytka marchewkowe gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie,  po wypłynięciu na powierzchnię, wyjmujemy kopytka łyżką cedzakową. Zostawiłam kopytka by wystygły, gdyż chciałam je podać odsmażane na maśle

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe Moni. 170

Zdjęcia również wykonane przez młodą kucharkę. Składniki na ciasto : 2 szklanki startej marchewki 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru brązowego po 2 łyżeczki sody i cynamonu Składniki na krem : 300 g śmietany kremówki 200 g serka mascarpone cukier puder do smaku Składniki na krem marchewkowy : 1/2 l soku marchewkowego 1 budyń waniliowy 1 galaretka(...)łyżce serka i cukier puder do smaku - miksujemy razem Na garnuszka wlewamy połowę soku marchewkowego, w reszcie mieszamy budyń i wlewamy na wrzący sok - gotujemy mieszając Na koniec wsypujemy galaretkę pomarańczową, wyłączamy gaz i mieszamy do zupełnego rozpuszczenia galaretki Na jedną część przekrojonego ciasta wykładamy masę śmietankowo-serową i rozsmarowujemy, przykrywamy drugą częścią Na wierzch ciasta wylewamy tężejącą masę budyniowo

Proste Potrawy
Tort pomarańczowo - marchewkowy 136

pracy. Tort pachniał pięknie i tak też smakował. Trochę się zawiodłam, że smak pomarańczowy prawie całkowicie zdominował marchewkowy ale nawet w takiej formie tort był smaczny. Polecam bardzo wszystkim fanom wilgotnych tortów.  Składniki: ( na tortownicę o średnicy około 28 cm) ciasto: 2 szklanki startej marchewki  3/4 kostki margaryny 1 1/2 szklanka cukru 4 jajka łyżeczka sody oczyszczonej

ciastkarnia na kruchym spodzie
MARCHEWKOWE BLATY DO TORTU 65

zrobić tort marchewkowy? 🙂 Cały przepis na tort znajdziesz w kolejnym wpisie – dzisiaj skupmy się na cieście 🙂 Składniki (na 1 blat ∅24cm): 125g miękkiego masła 150g cukru 50ml mleka 2 jajka 2 łyżki miodu 100g marchewki startej na drobnej tarce 150g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka [...] Artykuł MARCHEWKOWE BLATY DO TORTU pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Babka marchewkowa z orzechami i czekolada czyli poWeekendowe Lakocie odc.73 169

Jestem babka i lubię babki :) i w ogóle ciasta a szczególnie te wilgotne i pełne orzechów, czekolady i innych dobroci takich jak marchewka czy banany. Bardzo chciało mi się czegoś słodkiego, marzyłam o ciachu pełnym smaku, pachnącym tak, że dech zapiera i... upiekłam tę babkę! Baba marchewkowa z orzechami i czekolada 2 duże jajka 2 szkl. mąki  1 szkl

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciacho marchewkowe :) 134

Przepyszne ciasto :) Nawet mogę powiedzieć, że jedno z najlepszych jakie kiedykolwiek upiekłam. Zdrowe, bez cukru i zbędnego tłuszczu. A ponad to już mały kawałek syci na

Zdrowie na języku :P
Ciasto marchewkowe z makiem 103

Miałam ochotę na ciasto z makiem,gdy usłyszałam,że rodzina ma ochotę na coś marchewkowego,powstało to właśnie ciacho.Inspirację znalazłam na blogu:http://wkadrzesmaku.blogspot.com/. Składniki: 6 jaj 3 szklanki cukru 1,5 szklanki oleju 2,5 szklanki mąki 6 szklanek drobno startej marchewki 9 łyżek maku  1,5 łyżeczki cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki(...)proszkiem do pieczenia i makiem.Dokładnie wymieszać.Na samym końcu dorzucamy marchewkę startą na małych oczkach.Ciasto wlewamy do tortownicy (28cm średnicy). Pieczemy ok. 80 minut(do suchego patyczka). Gdy ciasto wystygnie przekładamy je kremem zrobionym z ubitej śmietany,wymieszanej z cukrem pudrem i serkiem mascarpone.Schładzamy w  lodówce. Ciasto najlepiej zrobić dzień przed podaniem. Smacznego! Ten i inne przepisy

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania