Małe co nie co podczas Świąt zamiast ciast z kremem, to moja propozycja na słodkości do kawki. MIODOWO-MIGDAŁOWE CIASTECZKA KORZENNE CIASTECZKA JAGLANE CIASTKA Z PISTACJAMI I ŻURAWINĄ ROGALIKI ORZECHOWO-CYNAMONOWE KRUCHE BABECZKI Z KREMEM ORZECHOWYM ORZECHOWE BABECZKI Z KREMEM ŚWIĄTECZNE MUFFINY PIERNIKOWO-MARCHEWKOWE MUFFINKI
słodki bratekCały czas kombinuję co by tu Córci zapakować do śniadaniówki. Oprócz wszelkich ryżów, kasz, granoli czy kanapek trafiają tam również ciekawe, trochę zdrowsze wersje ciast czy
Dzieje kuchennej WiewióryAkademię Smaku i fundację Marchewkowe pole. Ciasteczkowy mix tworzymy w zależności od tego jakie mamy dodatki, czy foremki. Składniki podstawowe: 1 szklanka* mąki tortowej 1/2 szklanki* mąki ziemniaczanej 1 jajko 1/2 szklanki* cukru pudru 150 g miękkiego masła 1/2 łyżeczki sody dodatki: konfitura z borówek groszki czekoladowe migdały * szklanka ma pojemność 250 ml Suche składniki ciasta mieszamy hakiem robota, dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWczorajszy nadmiar wolnego czasu i brak chęci do nauki sprawiły, że postanowiłam przygotować ciasto na racuchy (?), które dzisiaj upiekłam. Gotowanie fasolki zajęło mi dłuższą chwilę, ponieważ wcześniej jej nie namoczyłam- do czego gorąco was zachęcam. Koniecznie muszę stopniowo zużywać zapas jabłek, który tata przyniósł do domu, od jednego ze znajomych- w końcu nie ma mowy o marnotrawstwie! Dodatkowo smak wzbogaciłam(...)krem marchewkowy, na który mam ostatnio wielką ochotę. SKŁADNIKI: ok 50g białej fasoli (suchej) 1/2 jabłka (u mnie dużego) łyżeczka cynamonu kopiata łyżeczka karobu łyżeczka mielonego lnu WYKONANIE: fasolkę gotujemy do miękkości, jabłko trzemy na tarce całość razem blendujemy, dodajemy cynamon, karob i len, po czym dokładnie mieszamy na papierze do pieczenia układamy po łyżce ciasta formując placuszki pieczemy
healthy dreamsMuffinki marchewkowe super szybkie babeczki a do tego pięknie ozdobią stół ,np. podczas przyjęcia. Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu, zachęcam do skorzystania z przepisu:)) Składniki 2 szklanki tartej surowej marchwi 4 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki oliwy 1 szklanka cukru, najlepiej brązowego 1/2 łyżeczki cynamonu Lukier(...)ciasta, do 3/4 wysokości foremek i piec około 20 minut, do suchego patyczka. Gotowe wyjąć na kratkę i wystudzić. Białko ubić na sztywno, następnie dalej ubijać i dodawać porcjami cukier, sok oraz odrobinę barwnika lub kilka kropel soku z surowego buraka. W gotowym lukrze maczać wierzchy muffinek, kiedy jeszcze lukier nie zastygnie posypać cukrową posypką. Gotowe Smacznego:) Artykuł Muffinki marchewkowe
gotuj ze mnąPyszne, wilgotne muffinki czekoladowe z chilli to moja propozycja na dzisiejsze małe co nieco do kawy czy herbaty . A tu zapraszam na
magiczna kuchnia KasiŚwięta, święta i po świętach. Większość z nas czuje przejedzenie po wytrawnych posiłkach, które zjadamy tylko kilka razy w roku, jeśli ktoś dba o linie - oczywiście
Truskawkowa FiestaSkładniki : 8 średnich ugotowanych, obranych ziemniaków 4 ugotowane marchewki około 5-6 łyżek mąki pszennej 1 duże jajko, sól Przygotowanie : Obrane ziemniaki i marchew zmielić w
Proste Potrawypłynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą. Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek lub foremek. Muffinki pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem orzechowym. Mieszamy do połączenia składników i od razu polewamy babeczki. Smacznego :) Artykuł Pełnoziarniste muffinki marchewkowo-jabłkowe z kremem orzechowym pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogKluski marchewkowe polecają się na obiad. W energetycznym, słonecznym kolorze z aromatycznym masełkiem pietruszkowym posmakują każdemu. Mogą stanowić dodatek obiadowy lub samodzielne danie. Wyglądem przypominają tradycyjne kopytka, jednak bliżej im do leniwych. Przygotowane bez ziemniaków, za to w swoim składzie mają twaróg. Ciasto jest zwięzłe, przyjemne i łatwe do współpracy, a kluseczki są mięciutkie i dosłownie rozpływaja się w ustach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 1 kostka masła, 1,5 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 marchewki, powidła śliwkowe, cukier puder. Przygotowanie:
Aga w kuchniJeszcze wciąż pojawiają się piękne dni polskiej złotej jesieni. Wprawdzie większość liści już opadła , ale jakież piękne posłania tworzą teraz pod stopami. Postanowiłam dziś dopasować się
Malinowa Kawiarenkachlebek dyniowy. Koniecznie musi zagościć w Waszym menu jesienią. Możemy zajadać go zarówno na słodko jak i wytrawnie. Przygotowanie jest bardzo łatwe, wszystkie składniki mieszamy w misce, czekamy aż ciasto wyrośnie, pieczemy i gotowe Zapraszam Was do skorzystania z przepisu. Chlebek jest idealny zarówno dla małych dzieci jak i większych łasuchów Chlebek dyniowy – składniki: 400g mąki orkiszowej ( tu kilka(...)także pestki dyni i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszam. Ciasto nakrywam ręcznikiem i odstawiam na około 2 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie przerzucam je do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej kaszą manną. Chlebek piekę w rozgrzanym na 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Smacznego! Spróbuj także: chlebek imbirowo-marchewkowy, wytrawny chlebek z twarogu. Jeśli chcesz być na bieżąco
Natka Pietruszkidodaj posiekaną czekoladę. Napełnij foremki do 3/4 wysokości (ciasto intensywnie rośnie!), na wierzch każdej muffinki, kładziemy cieniutkie dwa plasterki (trzeci banan), troszkę posiekanych migdałów i kawałeczek czekolady. Pieczemy 45 minut w temp. 160 stopni C. (moje muffinki są dość spore, jeśli robisz mniejsze skróć czas pieczenia) Smacznego! Polecam Wam również marchewkowe muffinki z orzechami
SMYKWKUCHNImojprzepisna.pl | Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe Zdrowe bo z warzywami, z mąki pełnoziarnistej, z płatkami jaglanymi muffiny. Szybko się je robi i szybko znikają. Nie zawierają nabiału
moj przepis naczas szybko leci...i kolejne wspólne pieczenie ..tym razem wybór padł na mufinki..mufinki są bardzo proste i szybkie do zrobienia...Na początku Joasia nadała mi smaku na mufinki marchewkowe..takich jeszcze nie robiłam..ale sąsiad przyniósł mi trochę winogron [takich z własnego ogrodu..one są inne w smaku niż takie , które można kupić w sklepie, ale też są smaczne(...)misce wymieszać suche składniki.Masło rozpuścić, dodać maślankę i sok z cytryny, wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych i dokładnie wymieszać. Przygotować papilotki, do każdej nałożyć około 1 łyżki ciasta, nałożyć 3-4 winogrona, kolejną porcję ciasta, znowu winogrona i przykryć ciastem. Muffiny posypać cukrem waniliowym lub kokosowym. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut
Moje domowe kucharzenie