Ciasteczka marchewkowe przekładane powidłami

Ciasteczka marchewkowe przekładane powidłami

Ciasteczka marchewkowe przekładane powidłami

Składniki: 1 kostka masła, 1,5 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,   2 marchewki, powidła śliwkowe, cukier puder. Przygotowanie:       Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Na stolnicę wysypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i siekamy ją z masłem. Następnie dodajemy startą marchewkę i zagniatamy ciasto. Odrywamy kawałki ciasta i wałkujemy, podsypując mąką. Wycinamy szklanką kółka i pieczemy je ok. 20 minut w 180 stopniach na blaszc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, marchewkowe, pieczenie, ciasto, marchewka, siekane, ciasto z powidłami śliwkowymi, ciasto z bezami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto marchewkowe, gotowana marchewka

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.