Wczorajszy nadmiar wolnego czasu i brak chęci do nauki sprawiły, że postanowiłam przygotować ciasto na racuchy (?), które dzisiaj upiekłam. Gotowanie fasolki zajęło mi dłuższą chwilę, ponieważ wcześniej jej nie namoczyłam- do czego gorąco was zachęcam. Koniecznie muszę stopniowo zużywać zapas jabłek, który tata przyniósł do domu, od jednego ze znajomych- w końcu nie ma mowy o marnotrawstwie! Dodatkowo smak wzbogaciłam(...)krem marchewkowy, na który mam ostatnio wielką ochotę. SKŁADNIKI: ok 50g białej fasoli (suchej) 1/2 jabłka (u mnie dużego) łyżeczka cynamonu kopiata łyżeczka karobu łyżeczka mielonego lnu WYKONANIE: fasolkę gotujemy do miękkości, jabłko trzemy na tarce całość razem blendujemy, dodajemy cynamon, karob i len, po czym dokładnie mieszamy na papierze do pieczenia układamy po łyżce ciasta formując placuszki pieczemy
healthy dreamsMuffinki marchewkowe super szybkie babeczki a do tego pięknie ozdobią stół ,np. podczas przyjęcia. Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu, zachęcam do skorzystania z przepisu:)) Składniki 2 szklanki tartej surowej marchwi 4 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki oliwy 1 szklanka cukru, najlepiej brązowego 1/2 łyżeczki cynamonu Lukier(...)ciasta, do 3/4 wysokości foremek i piec około 20 minut, do suchego patyczka. Gotowe wyjąć na kratkę i wystudzić. Białko ubić na sztywno, następnie dalej ubijać i dodawać porcjami cukier, sok oraz odrobinę barwnika lub kilka kropel soku z surowego buraka. W gotowym lukrze maczać wierzchy muffinek, kiedy jeszcze lukier nie zastygnie posypać cukrową posypką. Gotowe Smacznego:) Artykuł Muffinki marchewkowe
gotuj ze mnąPyszne, wilgotne muffinki czekoladowe z chilli to moja propozycja na dzisiejsze małe co nieco do kawy czy herbaty . A tu zapraszam na
magiczna kuchnia KasiŚwięta, święta i po świętach. Większość z nas czuje przejedzenie po wytrawnych posiłkach, które zjadamy tylko kilka razy w roku, jeśli ktoś dba o linie - oczywiście
Truskawkowa FiestaSkładniki : 8 średnich ugotowanych, obranych ziemniaków 4 ugotowane marchewki około 5-6 łyżek mąki pszennej 1 duże jajko, sól Przygotowanie : Obrane ziemniaki i marchew zmielić w
Proste Potrawypłynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą. Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek lub foremek. Muffinki pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem orzechowym. Mieszamy do połączenia składników i od razu polewamy babeczki. Smacznego :) Artykuł Pełnoziarniste muffinki marchewkowo-jabłkowe z kremem orzechowym pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogKluski marchewkowe polecają się na obiad. W energetycznym, słonecznym kolorze z aromatycznym masełkiem pietruszkowym posmakują każdemu. Mogą stanowić dodatek obiadowy lub samodzielne danie. Wyglądem przypominają tradycyjne kopytka, jednak bliżej im do leniwych. Przygotowane bez ziemniaków, za to w swoim składzie mają twaróg. Ciasto jest zwięzłe, przyjemne i łatwe do współpracy, a kluseczki są mięciutkie i dosłownie rozpływaja się w ustach
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 1 kostka masła, 1,5 szklanki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 marchewki, powidła śliwkowe, cukier puder. Przygotowanie:
Aga w kuchniJeszcze wciąż pojawiają się piękne dni polskiej złotej jesieni. Wprawdzie większość liści już opadła , ale jakież piękne posłania tworzą teraz pod stopami. Postanowiłam dziś dopasować się
Malinowa Kawiarenkachlebek dyniowy. Koniecznie musi zagościć w Waszym menu jesienią. Możemy zajadać go zarówno na słodko jak i wytrawnie. Przygotowanie jest bardzo łatwe, wszystkie składniki mieszamy w misce, czekamy aż ciasto wyrośnie, pieczemy i gotowe Zapraszam Was do skorzystania z przepisu. Chlebek jest idealny zarówno dla małych dzieci jak i większych łasuchów Chlebek dyniowy – składniki: 400g mąki orkiszowej ( tu kilka(...)także pestki dyni i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszam. Ciasto nakrywam ręcznikiem i odstawiam na około 2 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie przerzucam je do foremki wysmarowanej masłem i obsypanej kaszą manną. Chlebek piekę w rozgrzanym na 200 stopni piekarniku przez około 45 minut. Smacznego! Spróbuj także: chlebek imbirowo-marchewkowy, wytrawny chlebek z twarogu. Jeśli chcesz być na bieżąco
Natka Pietruszkidodaj posiekaną czekoladę. Napełnij foremki do 3/4 wysokości (ciasto intensywnie rośnie!), na wierzch każdej muffinki, kładziemy cieniutkie dwa plasterki (trzeci banan), troszkę posiekanych migdałów i kawałeczek czekolady. Pieczemy 45 minut w temp. 160 stopni C. (moje muffinki są dość spore, jeśli robisz mniejsze skróć czas pieczenia) Smacznego! Polecam Wam również marchewkowe muffinki z orzechami
SMYKWKUCHNImojprzepisna.pl | Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe Zdrowe bo z warzywami, z mąki pełnoziarnistej, z płatkami jaglanymi muffiny. Szybko się je robi i szybko znikają. Nie zawierają nabiału
moj przepis naczas szybko leci...i kolejne wspólne pieczenie ..tym razem wybór padł na mufinki..mufinki są bardzo proste i szybkie do zrobienia...Na początku Joasia nadała mi smaku na mufinki marchewkowe..takich jeszcze nie robiłam..ale sąsiad przyniósł mi trochę winogron [takich z własnego ogrodu..one są inne w smaku niż takie , które można kupić w sklepie, ale też są smaczne(...)misce wymieszać suche składniki.Masło rozpuścić, dodać maślankę i sok z cytryny, wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych i dokładnie wymieszać. Przygotować papilotki, do każdej nałożyć około 1 łyżki ciasta, nałożyć 3-4 winogrona, kolejną porcję ciasta, znowu winogrona i przykryć ciastem. Muffiny posypać cukrem waniliowym lub kokosowym. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut
Moje domowe kucharzeniemożna je robić razem z dziećmi ponieważ robi się je bardzo łatwo i nie wymagają umiejętności kulinarnych. Zawsze wychodzą smaczne i znikają zdecydowanie za szybko. Moje babeczki są czekoladowe, marchewkowe, kokosowe oraz cytrynowe. Z tego przepisu, przygotowywałam również babeczki jabłkowe oraz z truskawkami, i były równie pyszne. To co dodacie do nich to Was wybór. Babeczki są średniego rozmiaru(...)mieszamy delikatnie metalową łyżką. Rozlewamy masę na 4 porcje. Dodajemy po kolei nasze dodatki, i całość dokładnie mieszamy. Blaszkę na babeczki wykładami papierowymi foremkami i nakładamy w nie łyżkę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez 28-30 minut, aż przy naciśnięciu ciasto będzie jak gąbka, czyli powróci do pierwotnego kształtu, a odcisk palca się nie wgniecie. Babeczki kokosowe
Klasyka Gotowaniamojprzepisna.pl | Zdrowe muffiny jabłkowo-marchewkowe Zdrowe bo z warzywami, z mąki pełnoziarnistej, z płatkami jaglanymi muffiny. Szybko się je robi i szybko znikają. Nie zawierają nabiału
moj przepis na