ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:103/132)

Ryba i marchewkowe spaghetti 218

Proponujemy efektowne, dietetyczne, proste w wykonaniu -  danie z udziałem wszechobecnej w takim przypadku - marchewki, a w połączeniu z zielonym groszkiem i rybą w ziołach, to

kgwjanczewo
Zamiast pączków Bezglutenowe gofry marchewkowe 248

gofry! delikatne, pachnące, wierzchu chrupią a w środku są wilgotne. Łatwo je przygotować więc zrobiłam je dzisiaj na pierwsze śniadanie :)  Inspirację znalazłam TUTAJ . Zamiast pączków Bezglutenowe gofry marchewkowe 2 duże jajka 6 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 4 czubate łyżki mąki owsianej 2 łyżki cukru szczypta soli 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 40 g masła(...)odciśniętą z nadmiaru soku). Mieszamy trzepaczką. Ubijamy białka na sztywno i delikatnie łączymy z resztą składnikó. Odstawiamy na 10 minut. Nagrzewamy gofrownice i smaujemy masłem. Nakładamy łyżka porcje ciasta, pieczemy 4 minuty. Zdejmujemy z gofrownicy i odparowujemy na kratce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Chlebek dyniowo-marchewkowy 138

mało czasu na takie przyjemności. Jednakże czas to zmienić! Nowe mieszkanie, nowa kuchnia, nowe sprzęty kuchenne! Pełnia szczęścia :) Z początkiem listopada, chcę Was zaprosić na pyszny, jesienny chlebek dyniowo marchewkowy. Jeżeli wolicie, żeby  był mniej miękki, zamiast puree z dyni, możecie dodać startą dynie. Częstujcie się :)"Składniki:300 g mąki100 g masła80 g cukru4 jajkałyżeczka proszku do pieczeniapół szklanki(...)jajku - nadal miksując. Do tak przygotowanej masy dorzucamy puree z dyni i mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia. Mieszamy, następnie wrzucamy startą marchewkę i orzechy włoskie.Gotowe ciasto przekładamy do podłużnej formy (keksówki) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 60 minut - do suchego patyczka.Studzimy w formie po wcześniejszym wyjęciu

Słodkie Przyjemności
Kopytka pszenno - kukurydziane z serem feta 100

kostce). Wbiłam jajka, wsypałam szczyptę soli oraz obydwa rodzaje mąki. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Jeśli ciasto się mocno klei w trakcie wyrabiania można dodatkowo podsypać mąką pszenną. Ciasto uformowałam w wałek i pokroiłam go na kilka grubszych plastrów. Następnie każdy plaster uformowałam w długi i cienki wałeczek i pokroiłam na ukośne kluseczki/kopytka. Kopytka odkładałam na drewnianą deskę wysypaną(...)cebulką i skwarkami, twarogiem, sosem mięsnym lub innymi ulubionymi dodatkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia pozostałych moich przepisów na kopytka i inne kluski, np.: kopytka ziemniaczano - serowo - marchewkowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/kopytka-ziemniaczano-marchewkowo-serowe.html), kluski leniwe z białego sera (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/03/kluski-z-biaego-sera-leniwe.html), kluski leniwe ziemniaczano - serowe (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/11/leniwe.html), gnocchi z rzeżuchą i czosnkiem

Waniliowe Improwizacje
Zimowe muffiny marchewkowe ze śnieżną polewą 145

przepis na pierniczki lukrowane. Postawiłam za to na rozpływające się z ustach muffinki marchewkowe z mleczną polewą , która świetnie je uzupełnia i nadaje im zimowo- świątecznego charakteru.  MUFFINY MARCHEWKOWE  ZE ŚNIEŻNĄ POLEWĄ Składniki: (na 15 szt) 220 g mąki 120g cukru 170 ml oleju 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 marchewki 1 szczypta soli 2 łyżeczki(...)oczkach tarki. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia,szczyptę soli i cynamon wsypujemy do miski. Do składników suchych dodajemy 2 jajka,olej i sok z cytryny. Wszystko mieszamy na gładkie ciasto. Do ciasta dodajemy marchewkę, mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek wyłożonych papilotakmi do 3/4 ich wysokości. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni pieczemy 25 minut  polewa: Masło rozpuszczamy

Bon appetit mon amie
Marchewkowe rogaliki 133

Bardzo fajne w smaku rogaliki, dużo daje też rodzaj dżemu jakim nadzialiśmy nasze wypieki, ja wybrałam tym razem śliwkową nutellę, bo miałam na nią wielką ochotę

charlotte gotuje
Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie 169

komplikacji czy zbędnych procedur kuchennych: wszystkie składniki mieszamy, przekładamy do papilotek i pieczemy. Dosłownie w 40 minut mamy aromatyczne, wilgotne i przepyszne babeczki na słodki walentynkowy prezent lub poczęstunek. Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Składniki: 1 jabłko pokrojone w kosteczkę  2 szklanki mąki 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru brązowego ¾ szklanki cukru białego 1 szklanka(...)stopni. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, a  w drugiej te mokre. Następnie łączymy i dokładnie mieszamy zawartość obu misek. Papilotki napełniamy do 3/4  wysokości  ciastem i ustawiamy na blaszce do  pieczenia . Pieczemy przez ok. 25 minut. Babeczki studzimy na kratce,  ubieramy  w ozdobne  osłonki  i posypujemy cukrem pudrem

Kulinarne przygody Gatity
Racuchy z marchewki 180

Pulchniutkie, smaczne racuchy to znakomity obiad lub podwieczorek nie tylko dla najmłodszych. Dzisiejsze marchewkowe z dodatkiem orzechów włoskich idealnie wpisują się w jesienne klimaty. Marchewkowe racuszki rozpływają się w ustach i znikają w oka mgnieniu. Przygotujesz je w kilka minut ze składników, które na pewno masz na stanie. Składniki: 20 dkg marchewki 5 dkg orzechów laskowych 4 łyżki mąki orkiszowej(...)tarki jarzynowej, orzechy posiekać mąkę z proszkiem i sodą połączyć z rotrzepanymi jajkami, ze startym serem, z solą i pieprzem. Dodać marchewkę i orzechy, wymieszać całość smażyć niewielkie porcje ciasta na głębokim tłuszczu usmażonje racuchy odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu podawć na ciepło z cukrem pudrem. Same też wspaniale smakują

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka marchewkowe 148

 Zdrowo, smacznie i bardzo marchewkowo! Dziś proponuję szybkie, zimowe ciasteczka przygotowane na bazie mąki owsianej (to tylko zmielone płatki owsiane ;) ), aromatyczne dzięki dodatkowi cynamonu i

Chocolate Muffin Blog
Marchewkowe kotleciki z fetą 571

Kochani w mojej kuchni zaczną się wkradać potrawy bez glutenu, a to tylko dlatego, że ostatnio robiłam sobie badania i coś poszło nie tak. Okazuje się

Niezły Młynek
Brokułowe pizzerinki 200

powtórkę. Tak się złożyło, że zostały mi w lodówce resztki po dwóch brokułach, więc musiałam w jakiś sposób je wykorzystać. Bardzo nie lubię marnować jedzenia. Pomyślałam o przepisie na marchewkową pizzę z którym niedawno dzieliłam się na blogu i spróbowałam zrobić coś podobnego. Efekt? Pyszne pizzerinki w wersji mini! czyli pomysł na nietypową przekąskę w zdrowej wersji. Składniki(...)kawałki i miksujemy w blenderze na bardzo drobne kawałeczki. Odciskamy z nadmiaru wody. Piekarnik ustawiamy na 180 stopni C.  Mieszamy w misce z mąką, jajkami i przyprawami. Wyrabiamy ciasto (może się kleić).  Z jednej większej kulki wybieramy porcje ciasta i na papierze do pieczenia formujemy mniejsze spody do naszych pizzerinek.  Podpiekamy przez ok. 5-10 minut

Kuchnia Ellie
Placki marchewkowe z serem / Carrot fritters with cheese 57

kolorze radości". Jak na nie spojrzeć, od razu buzia się uśmiecha, że gdy ponuro i szaro za oknem można schrupać coś radośnie pomarańczowego i kojarzącego się ze słoneczkiem :) Placuszki marchewkowe to tylko kilka składników, a smak jest niepowtarzalny. Koniecznie wypróbujcie te placuszki z dodatkiem sera! Składniki: ( 10 małych placuszków) 3 średnie marchewki 2 jajka 1/2 cebuli 80 g. żółtego sera(...)oczkach. Do startej marchewki i cebuli dodaj jajka, starty żółty ser i mąkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Rozgrzaną nieprzywierającą patelnię posmaruj odrobiną oleju. Kładź porcje ciasta na patelnię, po 1 łyżce na 1 placuszek i formuj cieknie placki grzbietem łyżki. Smaż na średniej mocy palnika z obu stron na rumiano. Podawaj od razu, np. ze śmietaną

Delicious Place
Placki marchewkowe z serem / Carrot fritters with cheese 87

kolorze radości". Jak na nie spojrzeć, od razu buzia się uśmiecha, że gdy ponuro i szaro za oknem można schrupać coś radośnie pomarańczowego i kojarzącego się ze słoneczkiem :) Placuszki marchewkowe to tylko kilka składników, a smak jest niepowtarzalny. Koniecznie wypróbujcie te placuszki z dodatkiem sera! Składniki: ( 10 małych placuszków) 3 średnie marchewki 2 jajka 1/2 cebuli 80 g. żółtego sera(...)oczkach. Do startej marchewki i cebuli dodaj jajka, starty żółty ser i mąkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Rozgrzaną nieprzywierającą patelnię posmaruj odrobiną oleju. Kładź porcje ciasta na patelnię, po 1 łyżce na 1 placuszek i formuj cieknie placki grzbietem łyżki. Smaż na średniej mocy palnika z obu stron na rumiano. Podawaj od razu, np. ze śmietaną

Delicious Place
Muffinki z cukinią. 138

można pominąć. Babeczki z dodatkiem cukinii są przyjemnie wilgotne, wyraźnie cytrynowe w smaku. Lubię takie niestandardowe dodatki w deserach. Piekłam już  muffinki z czerwonej fasoli  czy  marchewkowe . Wszystkie godne polecenia. P.S. Przepis pochodzi z  tej strony . Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki kardamonu 2 jajka szczypta soli 125 ml oleju(...)wymieszać. W drugiej misce jajka połączyć z olejem, cukrem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać suche składniki oraz przetartą na dużych oczkach cukinię. Wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości papilotki. Piec w temperaturze 170°C przez 30 minut (do tzw. suchego patyczka

zadanie-gotowanie
marchewkowy tofurnik z karobem i masłem orzechowym 146

przygotowanie nie mają końca, co daje nam możliwość ciągłego eksperymentowania. Przez ciągłe ich robienie opracowałam porcję idealną dla mojego brzuszka, która nie jest za duża, ani za mała. Marchewkowy tofurnik z rodzynkami (tutaj zielonymi, które są nowym odkryciem), naturalnie słodziutki posypany karobem z łyżką masła orzechowego na wierzchu, czyli wisienką na torcie.  Co za szalony dzień, ciągle śpię(...)małych oczkach. startą marchewkę blendujemy z tofu szklankę wody gotujemy,dodajemy agar (energicznie mieszamy i gotujemy ok 3 min) agar z cynamonem dodajemy do zblendowanych składników, ponownie blendujemy do ciasta dodajemy rodzynki, całość mieszamy ciasto przelewamy do aluminiowej formy/formy wyłożonej folią spożywczą- odkładamy do stężenia gotowy tofurnik wyciągamy z formy, posypujemy karobem i dekorujemy masłem orzechowym

healthy dreams

Proponowane wyszukiwania