dałam, podczas mieszania wydawało mi się wręcz, że tam jest sama marchew. Ale upiekłam i bardzo mi to ciasto smakuje. Jest idealne do porannej kawy. Nie pasuje raczej jako ciasto urodzinowe, czy na jakieś przyjęcie, ale jako śniadanie czy drugie śniadanie jest idealne. Jest lekko słodkie, wilgotne, ma przyjemną konsystencję. Polecam spróbować :) Składniki: Mokre: 3 średnie marchewki 2 rozgniecione(...)widelcem i wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę) Do powstałej masy dodać suche składniki i dokładnie wymieszać Dodać marchewkę i ponownie wymieszać (powstała masa jest bardzo marchewkowa ;) Piec w temp. 170 st przez godzinę Po upieczeniu można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą Smacznego
pyszne zdrowościMam wrażenie, że blogosferę opanowały przygotowania do Świąt. I dobrze. Każda podpowiedź na przygotowanie karpia mile widziana ;) Weekend pewnie u Was równie pracowity jak u mnie
W kuchni wieczoremPlacuszki z borówkami, makiem i lukrem bazyliowym Już dawno nie miałem okazji publikować śniadaniowych placków na łamach bloga. Ostatnie były marchewkowe placuszki , które bardzo Wam przypadły do gustu, a tym razem poszedłem w owocową stronę mocy. Ukręciłem placuszki z borówkami i makiem , które ozdobiłem lukrem bazyliowym… To się nazywa śniadanie na bogato ! Przyrządzenie placków wbrew pozorom nie zajmuje dużo(...)swoją strukturę. Pamiętaj, żeby placki z borówkami smażyć na średnim ogniu. Dzięki temu ładnie się wypieką zarówno z zewnątrz jak i w środku. Podana ilość borówek ma wylądować w cieście. Jeśli chcesz użyć ich tak jak ja do dekoracji, musisz ich mieć troszkę więcej. Nie wiesz co jeszcze fajnego możesz ukręcić o poranku? Sprawdź moje pomysły na śniadanie . Znajdziesz
BlendmanWpadłam na pomysł, by do zwykłych kopytek dodać startą na tarce marchew. Kopyta nabrały ładnego koloru oraz smaku. Polecam, bardzo fajna propozycja :) Składniki : 1 kg
Bea(u)ty kitchen(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad? Wasze codzienne dania już Wam się przejadły? Zapraszam Was do zapoznania się z poniższym przepisem, gdzie zaserwuję
Przepiski.plDzielę się z Wami moim najnowszym przepisem na rewelacyjne pierniczki marchewkowe bez dodatku białego cukru, jajek czy miodu. Dzięki marchewce pierniki są mięciutkie, więc nie trzeba ich piec z wyprzedzeniem, aby zmiękły na święta, a daktyle robią genialną robotę, bo zastępują cukier i miód. Jestem bardzo zadowolona z tego przepisu i mam nadzieję, że Wy również będziecie. Myślę, że mało(...)proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika. 4. W malakserze umieścić daktyle i marchew, chwilę miksować do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodać mąkę i miksować do połączenia składników. 5. Ciasto przełożyć do miseczki, przykryć folią i odstawić na noc w chłodne miejsce. 6. Na drugi dzień podzielić ciasto na kilka porcji i wałkować na ok. 0,5 cm, podsypując
Domowa Cookierenka AgiJesień, to czas w którym zawsze sięgam po moje ulubione przepisy z aromatycznymi przyprawami takimi jak cynamon, przyprawa do piernika, anyż. Ciasta, ciasteczka, kakao, gorąca czekolada… nie ma nic przyjemniejszego. Przyprawy królują w mojej kuchni. Nie wyobrażam sobie bez nich żadnego dania czy wypieku. Mam ich naprawdę dużo Dlatego tak dbam o organizację w kuchni i cenię różne pomocne(...)takie jesienne szare dni polecam Wam trzy pyszne, szybkie wypieki , które w towarzystwie ulubionej kawy lub herbaty umilą Wam każdą chwilę Uwielbiane przez moje dzieci i przeze mnie marchewkowo-piernikowe babeczki Ich przygotowanie zajmie Wam dosłownie chwilę. A przyprawa do piernika sprawi, że już dziś poczujecie zbliżające się święta Nasze ukochane małe miękkie pierniczki bez których nie wyobrażam sobie
Słodkie okruszkioliwy i pieprzna chmurka z świeżo mielonego pieprzu dopełnia idealnie całości. Świetne jako dodatek do indyjskich potraw, do hummusu, do wszelakich zup. INNE PYSZNE PRZEPISY ŚNIADANIOWE: SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ(...)dużej miski przesyp 200g mąki, dodaj zaczyn i mieszaj do momentu kiedy będzie to trudne. Przełóż masę na oprószony mąką blat. Dodawaj pozostałą mąkę do momentu, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i nie będzie się kleić. Gotowe ciasto przełóż do miski wysmarowanej oliwą, olejem, zakryj ściereczką i odstaw na minimum godzinę do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 części
globuskulinarnyJuż wiele miesięcy nie dołączałam do Piekarni , jakoś czasu brakowało. Tym razem nie mogłam sobie tego odmówić. Spodobał mi się jego kolor i zaintrygowało połączenie marchwi
Dzieje kuchennej Wiewióryhummusów. INNE PYSZNE PRZEPISY ŚNIADANIOWE i/LUB KOLACYJNE: OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ(...)dużej miski przesyp 200g mąki, dodaj zaczyn i mieszaj do momentu kiedy będzie to trudne. Przełóż masę na oprószony mąką blat. Dodawaj pozostałą mąkę do momentu, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i nie będzie się kleić. Gotowe ciasto przełóż do miski wysmarowanej oliwą, olejem, zakryj ściereczką i odstaw na minimum godzinę do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 części
globuskulinarnyWspaniała, pełna smaku cudowna babka. Polecam. Składniki: 150 g startej na drobnych oczkach marchewki 100 g mąki pszennej 150 g cukru 3 jajka 150 g orzechów
MojaQchnia.plMuffiny marchewkowe o mocnym korzennym aromacie, a to za sprawą przypraw, takich jakich używamy do przygotowania pierników. Zanim przyprawy korzenne zostały docenione w kuchni, służyły jako leki, afrodyzjaki, składniki kadzideł. Po drogocenne gwiazdki anyżu, goździki czy imbir wyruszały kiedyś całe wyprawy, a szczęśliwcy, którzy weszli w ich posiadanie, traktowali je jak klejnoty.Dziś zdobycie tych przypraw jest bardzo proste(...)cukier, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy i orzechy. W drugim naczyniu mieszamy lekko roztrzepane jajko z olejem. Łączymy zawartość obu naczyń, dodajemy startą marchewkę i gruszkę. Wszystko razem mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny, wyłożonych papilotkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 25-30 minut, lub do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy na kratce
Smakowity Blog KulinarnyTyle siatek, ile palców u rąk, zmęczona, przygarbiona wnosi do mieszkania. Sprawunki tu, sprawunki tam. Całe życie kręci się wokół jakichś spraw do załatwienia w różnych
W kuchni Karmel-itkiJeżeli znudziły się Wam placki ziemniaczane, szukacie odmiany, chcia ł am zaproponowa ć Wam chrupi ą ce placki marchewkowe. Proste i szybkie w przygotowaniu, podane z kwaśną śmietaną mogą być miłym zaskoczeniem dla domowników. Smacznego! SKŁ ADNIKI (na ok. 25 sztuk) 500 g marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki m ą ki 2 łyżki szczypiorku(...)tritati finemente insieme con una cipolla; aggiustando di sale e pepe. Mescolate bene tutti gli ingredienti. Na rozgrzanej patelni z 1-2 łyżkami oliwy łyżką nakładamy ciasto, formując okrągłe placuszki; smażymy ok. 3-4 minut z każdej strony na złoty kolor. Placuszki podajemy od razu po przygotowaniu np. z kwaśn ą ś mietan
La grande e la piccola cuocaJeśli w jesienny, ponury dzień zechcecie poprawić sobie nastrój czymś słodkim to te babeczki idealnie się do tego nadają. Już sam ich zapach jest lekiem na
Mienta blog