Chleb pełnoziarnisty z porzeczkami w lipcowej piekarni

Chleb pełnoziarnisty z porzeczkami w lipcowej piekarni

Chleb pełnoziarnisty z porzeczkami w lipcowej piekarni

Po nieudanej czerwcowej próbie wypieku w piekarni Amber nadeszła pora na niesamowity i przepyszny chleb pełnoziarnisty. Jest słodko-kwaskowaty dzięki zawartości porzeczek. A wybrał go do wspólnego wypieku po raz kolejny Adam z bloga Kuchnia Gucia . Dziękuję - świetny wybór! :) Składniki (na keksówkę): 400 g zakwasu żytniego 130 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej 70 g wody 8 g soli 200 g namoczonych nasion słonecznika (120 g łamanego żyta i 80 g wody); w oryginale: ziarno żyta 60 g suszonych czarnych porzeczek (u... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.