ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:82/132)

KASZOTTO MARCHEWKOWE 215

"Wybacz, ale ja nie rozumiem. Jak Ty możesz żyć bez mięsa?" Jak widać, mogę. Wychodzę z założenia, że nikomu w talerz nie zaglądam. Nie potrzebuję wiedzieć

W kuchni Karmel-itki
Piernik marchewkowy z orzechami 117

Jesień to czas kiedy w mojej kuchni zaczyna pachnieć przyprawami korzennymi. Nie ma nic przyjemniejszego w chłodne, długie wieczory od kawałka pysznego ciasta i filiżanki pachnącej miodem i cytryną herbaty.  Tym razem upiekłam piernik marchewkowy, który długo zachowuje świeżość, jest puszysty i wspaniale smakuje w połączeniu z orzechami i czekoladową polewą. Ciasto: 1 szkl cukru 1 szkl oleju

Smakołyki Asi
CIASTO ZE ŚLIWKAMI I KAWAŁKAMI CZEKOLADY 102

Jesienne wypieki kojarzą mi się z ciastami z owocami, najczęściej piekę wtedy rozmaite słodkości ze śliwkami, szarlotkę lub marchewkowe. Fasolowe czy brownie z filiżanką dobrej herbaty na ciemne i chłodne wieczory też polecam Puszyste, delikatne ciasto-baza z dowolnymi dodatkami. Bez miksera, szybkie i zawsze! wyjdzie. Dziś propozycja z kawałkami czekolady mlecznej, deserowej lub gorzkiej – do woli. Ja zaliczyłam

Zasmakuj Kuchni
Słodkie placki marchewkowe 55

Pyszne i słodkie placki marchewkowe to łatwy przepis na przekąskę, kolację lub jedzenie na wynos. Placki z marchewki robi się szybko, a składniki są w sklepach przez cały rok. Przyjemnym dodatkiem są wiórki kokosowe. Oto przepis na słodkie placki marchewkowe.  40 minut 2 porcje 2 marchewki (około 300 g) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g cukru trzcinowego(...)placka posypujemy wiórkami kokosowymi. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Placki marchewkowe podajemy na ciepło lub zimno z miodem lub naturalnym jogurtem. Placki marchewkowe można usmażyć. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju roślinnego, łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy około 3 minut z obu stron. Usmażone placki przekładamy na deskę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby pozbyć

My Chcemy Jeść
Piernik marchewkowy z przyprawą ras el hanout 107

Jeżeli smakował Ci piernik marokańsk i, to jego zdrowszą wersją jest piernik marchewkowy. Ponieważ marchewka jest słodka, można dodać do ciasta mniej cukru. Zakochałam się z wypiekach z korzenną przyprawą ras el hanout, która zwykle dodaje się do mięsa. Będę też eksperymentować z innymi jeszcze przyprawami do piernika. Może baharat będzie dobry? Zobaczymy!   Składniki: 2 szklanki startej na tarce(...)przyprawy ras el hanout 2 łyżeczki kawy zbożowej szczypta soli 2 jajka 2 łyżki miodu 250 g maślanki garstka kandyzowanego imbiru garstka posiekanych orzechów włoskich   Jak przygotować piernik marchewkowy z przyrawą ras el hanout? Mieszamy wszystkie suche składniki. Następnie w osobnej misce mieszamy marchewkę, miód i maślankę i miksujemy. Stopniowo dodajemy suche składniki do mokryc i mieszamy mikserem. Przelewamy

Ugotowane pozamiatane
Piernik marchewkowy 63

marchewkowy. jest bardzo łatwy do przygotowania, w środku ma rodzynki i orzechy, wspaniale pachnie przyprawami korzennymi. Możesz go zrobić na ostatnią chwilę, albo przygotować ze 2 dni przed świętami - wtedy przechowuj go w chłodnym miejscu, najlepiej w pojemniku, żeby nie wysechł. Piernik marchewkowy Piernik marchewkowy z orzechami Czas przygotowania: 90 minut Proporcje na formę o dł. 11 cm Składniki Ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Muffinki marchewkowe – najlepsze złote babeczki 164

Muffinki marchewkowe , czyli złote babeczki są wyjątkowo wilgotne, mięciutkie i uwielbiane zarówno przez dorosłych jak i dzieci. Marchewka to składnik, który doskonale odnajduje się w słodkich

Poezja smaku
Muffinki marchewkowe 139

Trudno zdobyć mi się na coś wybitnie twórczego. Muffiny nie po raz pierwszy goszczą na naszym blogu. Upodobałem je sobie szczególnie i tym razem przedstawiam ich

Ania i Marcin gotują
Tort marchewkowy z kremem budyniowym 211

Składniki ciasto: 300 g marchewki 100 g ananasa 50 g orzechów włoskich 80 g wiórków kokosowych 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 … Czytaj dalej Tort marchewkowy z kremem budyniowym

czarrna od kuchni
Karmelowiec ze słonecznikiem 300

moja wersja  ,,,  prosta i szybka do zrobienia , A smak musicie ocenić sami  ... dla mnie jest taki jakiego się spodziewałam :) Ciasta z karmelem są słodkie , dlatego postanowiłam przełamać ją dżemem pomarańczowym,( u mnie marmolada pomarańczowo marchewkowa własnej produkcji. ) No i esencja smaku - prażony słonecznik ... pyszny sam w sobie   fajnie chrupie na cieście. Składniki : Biszkopt

Malinowa Kawiarenka
Bigos z indykiem i dynią 161

pojawią się niedługo kolejne przepisy z jej udziałem. Może podsuniecie jakiś pomysł? W planie mam kopytka z dynią a co weekend ostatnio gości u nas ciasto dyniowe, które zasmakowało nam równie bardzo jak marchewkowe. Jeśli jeszcze takiego nie robiliście to koniecznie spróbujcie. Przepis niedługo na blogu :) Składniki dla 3-4 osób: 0,5 kg kiszonej kapusty 300 g obranej dyni

Ze smakiem i z pasją
Wielkanocna baba marchewkowa 81

Wielkanocna Baba to podstawa, w tym roku na naszym stole zagości w wersji marchewkowej z polewą z białej czekolady. Bardzo szybki przepis i przez obecność marchewki ciasto jest miękkie oraz wilgotne przez kilka dni.  Składniki:   5 jajek  150 g cukru brązowego  150 ml oleju  350 g mąki  łyżeczka proszki do pieczenia

Niezły Młynek
Wielkanocna baba marchewkowa 149

Wielkanocna Baba to podstawa, w tym roku na naszym stole zagości w wersji marchewkowej z polewą z białej czekolady. Bardzo szybki przepis i przez obecność marchewki ciasto jest miękkie oraz wilgotne przez kilka dni.  Składniki:   150 g cukru brązowego  150 ml oleju  350 g mąki  łyżeczka proszki do pieczenia   sok z połowy

Niezły Młynek
Muffiny marchewkowe z kremem mascarpone 238

Święta tuż tuż dlatego pewnie zastanawiacie się i szukacie przepisów nie tylko na świąteczne ciasta ale również babeczki, ciasteczka i słodkie przekąski. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne muffiny marchewkowe z kremem mascarpone, które ucieszą nie jedno podniebienie waszych gości. Składniki /18 sztuk: – 1 szklanka i 3 łyżki mąki pszennej – 1 szklanka drobno startej marchewki(...)solą. Wszystko wymieszać. Ciasto przekładać do foremek na muffiny i piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 160*170 stopni. Wyjąć i wystudzić. Przygotować krem. Mascarpone ubić z cukrem. Dodać cytrynę. Muffiny wypełniać kremem za pomocą strzykawki do dekoracji wypieków. Jeśli nie mamy strzykawki smarujemy kremem muffiny na wierzchu Smacznego !   Artykuł Muffiny marchewkowe z kremem mascarpone pochodzi

I LOVE LIFE