Agnieszka, blog Apetyczna babeczka, przepis na ciasto Słodka pomarańcza * Mariola , blog Kulinarne pyszności Molki , przepis Torcik tęczowy letni * Joanna, blog Kuchnia w czekoladzie , przepis Muffinki marchewkowe z kremem śmietankowym * Anna , blog Cafe Amaretto , przepis Ciasto Bajka Wszystkim z całego serca najmocniej gratuluję! Proszę jeszcze raz o wiadomość mailową, w celu potwierdzenia zgodności danych do wysyłki nagród
Ostra na Słodkoświęta królują pierniki, ciasta orzechowe, miodowe, makowe, keksy... Nie zawsze mamy czas przygotować wszystko, dlatego z pomocą przychodzi piernik marchewkowy! ;) Kilka chwil, garść składników i mamy gotowe pyszne wilgotne ciasto. Gwarantuję, że nikt nie pozna się, że w środku ukryliście marchewkę ;) Polecam szczególnie wszystkim zabieganym oraz tym, którzy twierdzą że nie mają ręki do wypieków. Oczywiście całej reszcie też! ;) Spróbujcie
Czerwona Porzeczkabudyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego puree, bądź jako baza do kremów do ciast. W ramach wydarzenia Ciasto na niedzielę – Słodkości bez pieczenia przygotowałam kokosowe kulki a’la Raffaello. Składniki na ok. 40 sztuk: - 200 g białej czekolady
mojewypiekiinietylkobudyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego puree, bądź jako baza do kremów do ciast. W ramach wydarzenia Ciasto na niedzielę – Słodkości bez pieczenia przygotowałam kokosowe kulki a’la Raffaello. Składniki na ok. 40 sztuk: - 200 g białej czekolady
mojewypiekiinietylkopodwyższoną temperaturą. Ja zawsze najpierw je sparzam, a potem mogę zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta. Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych foremek. Podałam z kremem chałwowym, świeżymi owocami granatu i świeżą kolendra. Zaskoczyłam chyba samą siebie
Sajkofanka smakupomysłów świątecznych Domowy kisiel malinowy Kanapka bałwanek w nausznikach Świąteczna kanapka – piernikowy ludzik Kanapka zielona choinka Kokosanki kolorowe Szaszłyki owocowe Choinka – Makowiec z ciasta francuskiego Makowiec w kształcie choinki Piernik z choinką Piernik bananowy Piernik marchewkowy Ciasteczkowy kalendarz adwentowy Ciasteczka dla Mikołaja Kruche ciasteczka renifery Rudolfy Ślimaczki cynamonowe z ciasta drożdżowego Granola piernikowa Leniwe z cynamonem Sernik piernikowy Babeczki świąteczne
Dorota Smakujejednonienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w migdałach korzystnie działają na obniżenie poziomu cholesterolu LDL. Ciasto jest wyjatkowo lekkie i puszyste, ale też mokre za sprawą migdałów i marchewki; cytryna natomiast dodaje aromatycznej świeżości) Przepis z książeczki “I dolci si fanno cosi – Cameo” Biszkopt marchewkowy – na zdrowie Składniki na tortownicę 22-24 cm: 5 jajek (białka i zółtka oddzielnie(...)cukru. Białka muszą być doskonale ubite( aż błyszczące). Ubite białka porcjami i delikatnie mieszamy z masą zółtkowo-marchewkową. Następnie stopniowo dodajemy przesiane mąki. Formę o średnicy 22-24 cm wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym nie smarujemy. Do formy wlewamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez 45-50 minut, do suchego patyczka. Przez pierwsze 15 minut studzimy
Mia Cucina SofietaPonętny zapach unosi się w całym mieszkaniu. Piekarnik na pełnych obrotach, w rondlu bulgocze potrawka, na patelni skwierczy olej. Zabawa w gotowanie. Nie, to nie narcyzm
W kuchni Karmel-itkiLubicie soki marchewkowe?? Po jakie smaki najczęściej sięgacie? Moim faworytem jest oczywiście sok marchewkowy :) A dziś kilka słów o Jakości i Tradycji z sokami Cymes. W
Niezły Młynekprzesadzać – dwie łyżki miodu to nie zbrodnia:) Jedna muffinka ma i tak mniej niż 100 kalorii! Tydzień temu prezentwaliśmy Wam przepis na mega proste FitMuffiny z fasoli . Muffinki marchewkowe robi się w równie łatwy sposób: wystarczy najzwyklejszy robot kuchenny, mikser, czy blender, garść płatków owsianych, marchew, mleko, jajko, 2 minuty miksowania i gotowe! Przepis pochodzi z bloga thebigmansword.com Składniki(...)wysokości. Wstaw do piekarnika i piecz 20-25 minut. Sprawdź wykałaczką czy muffiny są gotowe: jeśli patyczek wyciągnięty z babeczki nie jest oblepiony ciastem, są one już gotowe. Odstaw muffiny do całkowitego ostygnięcia. Artykuł FitMuffiny marchewkowe z orzechami bez mąki pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzciasto pietruszkowe natknełam się przeglądając jakąś gazetę i pomyślała, że to świetny pomysł i przecież nie może się nie udać skoro marchewkowe się zawsze udaje. Ciekawa tylko byłam jego smaku. To ciasto może być świetną alternatywą dla piernika czy keksu. Jeśli chcecie zaskoczyć bliskich upieczcie je koniecznie. Jest wilgotne z wyczuwalnym smakiem pietruszki i orzechową posypką, po prostu pyszne :) Składniki
Cynamonowe szczęścieSkładniki: 3 marchewki, ok. 370 g 100 g śliwek suszonych 130 g płatków owsianych 4 jajka 2-3 łyżeczki cynamonu 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
czarrna od kuchnikawy?? Oczywiście dobre ciacho. Mamy dla Was dzisiaj biszkopt migdałowo-marchewkowy z serkiem mascarpone. Jest przepyszny! Delikatny, bezglutenowy i rozpływający się w ustach! :) Biszkopt migdałowo-marchewkowy z serkiem mascarpone pyszne, delikatne, bezglutenowe ciasto Składniki: Biszkopt: 12 dag startej na drobnej tarce marchewki 12 dag cukru pudru 20 dag migdałów bez skórki 6 jajek 3 łyżki soku z cytryny
Moja Mama Gotujeciekawe, wszystkie odmiany smakują bardzo podobnie, kolor nie ma na to większego wpływu. Marchewka w kuchni ma niesamowicie dużo zastosowań. Od klasycznych surówek, tartej marchewki czy marchewkowej zupy po wykorzystywanie marchewki do przygotowania ciast. Marchewka jest też idealną surową przekąską dla dzieci i dorosłych oraz bazą do soków. Więcej o polskich warzywach przeczytasz na stronie Moc Polskich Warzyw www.mocpolskichwarzyw.pl
nietylkopasta.plJabłka pokroić w cząstki, a pomarańczę podzielić na większe cząstki. Przez sokowirówkę przepuścić najpierw marchew - w ten sposób otrzyma się w pojemniku na resztki czysty odpad marchewkowy, który można potem wykorzystać do pieczenia ciasta, czy chleba . Następnie nakarmić maszynę pozostałymi warzywami i owocami. Otrzymany sok dokładnie wymieszać i przelać do szklanek. Pić od razu po przyrządzeniu - świeży ma najwięcej wartości
Grunt to przepis!