ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:71/132)

Ciasto Jesienne 106

Mimo wszystko lubię jesień: ) Mimo , że bywa ponuro, deszczowo i smutno, to ta pora roku wybitnie skłania do refleksji nad życiem, jego sensem i w ogóle

Domowe ciasta
Gofry marchewkowe – łatwe i tanie 92

sztuk. PRZEPIS NA GOFRY MARCHEWKOWE Składniki na gofry: 2 średnie marchewki 3 jajka 2 szkl maki pszennej 2 szkl mąki graham 3 lyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do pierników 3 łyżki oleju 2 szkl mleka 2 szkl wody Jak zrobić gofry marchewkowe: Zaczynamy od przygotowania ciasta – ja lubię mieszać je za pomocą miksera. Najpierw(...)ciasta. Następnie mieszamy do uzyskania gładkie konsystencji. Ciasto musi być dość gęste – gęściejsze niż naleśnikowe ale nadal lekko płynne. Potem rozgrzewamy mocno gofrownicę. Następnie do gofrownicy wylewamy porcje ciasta i pieczemy gofry. Jeśli chcemy by pozostały chrupiące, studzimy je na kratce, jeśli chcemy by były miękkie studzimy na talerzu, desce czy innej płaskiej powierzchni by zaparowały. Artykuł Gofry marchewkowe

Dorota Smakuje
Hinduskie ciasto marchewkowe z kremem mascarpone . 145

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto Hinduskie marchewkowe z kremem mascarpone . Do ciasta użyłam oleju kokosowego  od firmy Skworcu  . Ciasto jest przepyszne z nutką goździków , kardamonu i skórki pomarańczowej .Do kremu dodałam pyszne cytrynki z imbirem w miodzie z  Ogródka Dziadunia . Przepis na to ciasto znalaz łam w książce Ciasta świata .   Zapraszam :) Składniki : 4 jajka

Sama słodycz i szczypta chili
Marchewkowe ciasto 97

Marchewkowe słodkie szaleństwo na stole, przysmak ... miękkie, wilgotne, smaczne i zdrowe. A dla lubiących ostrzejsze smaki zamiast bakali można dodać drobno posiekaną suszoną papryczkę chilli z gorzką czekoladą jako polewą do ciasta - smakuje wówczas niesamowicie :) Składniki: 2 szklanki utartej marchewki 2 szklanki mąki 1 szklanka oleju 1 szklanka cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Z notatnika
Domowe tiramisu – prosty przepis 167

Tiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
łatwe ciasto marchewkowe... 150

galaretką mikserem, jedną część ciasta posmarować grubo dżemem, nakryć drugim ciastem lekko dociskając dwie części do siebie. Ciasto posmarować ubitą śmietaną, posypać posypką czekoladową, marchewką, schować do lodówki - ciasto ucierane marchewkowe jest bardzo łatwym, szybkim, tanim ciastem do upieczenia, można je przekładać dżemem, bitą śmietaną............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Szybkie ciasto bananowe 195

Ciasto bananowe jest proste i szybkie w przygotowaniu. Nie musimy do jego przygotowania wykorzystywać miksera, składniki mieszamy przy pomocy łyżki. Jest to ciasto, które zawsze się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto jogurtowe z borówkami 233

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, a nie chcecie zbyt wiele czasu spędzić w kuchni polecam wam szybkie ciasto jogurtowe z borówkami. Samo przygotowanie ciasta nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszne ciasto marchewkowe 129

Już dawno słyszałam o tym cieście, ale nigdy go nie robiłam. Bardzo się cieszę że w końcu go mam. Przepis na wykonanie w thermomix na dole

Kuchnia Pokoleń
CIASTO MARCHEWKOWE Z NUTĄ POMARAŃCZY 176

  Weekendowe marchewkowanie. Na słodko, z nutą pomarańczy. W sam raz na słodkie leniuchowanie. Na podwieczorek z przyjaciółmi. Na poranek niedzielny przy kawie. Do pieczenia –

Mam To Na Widelcu
Czekoladowo-orzechowe ciasto z truskawkami (bezglutenowe,bez cukru i słodzików) 335

Bardzo polubiłam wypieki z mąki gryczanej ale należą one to raczej tych suchych a tym razem miałam ochotę na wilgotne ciacho. Nie wiedziałam czy z mojego

Mienta blog
Ciasto marchewkowe z kremem daktylowym 134

pyszne fit ciacho marchewkowe, przygotowane z resztek po soku marchewkowym. To ciacho nie dość, że jest pyszne i zdrowe to jeszcze wpisuje się w popularny ostatnio trend "zero waste", bo nie dość że mamy pyszny, pełen witaminek sok, to nic się nie marnuje, bo resztki z wyciskania wylądowały w cieście. Oczywiście Ci którzy wyciskarki nie mają mogą użyć startej marchewki(...)ciasto wygląda odrobinę niepozornie, ale uwierzcie mi smakuje naprawdę genialnie, dzięki dodatkowi cynamonu ma niepowtarzalny aromat, a pyszny i lekki krem dodaje mu charakteru.  Ciasto: 2 szklanki pulpy z wyciskarki (użyłam marchewkowo-jabłkowej, ale może być sama marchewka) 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej (u mnie orkiszowa) 4 jaja 3/4 szklanki ksylitolu (może być biały cukier ale wtedy

Cynamonowe szczęście
MARCHEWKOWE CIASTKA z orzechami włoskimi w karmelu (wegańskie, orkiszowe) 184

takich składników – jest to marchewka i orzechy. Przepis jest bardzo prosty, a efekt końcowy na pewno zaskoczy każdego. Kruche, orkiszowe ciasteczka marchewkowe świetnie pasują ze słodkimi orzechami włoskimi w karmelu Zapraszam do obejrzenia przepisu // Składniki na ciasto: 230 g mąki orkiszowej 60 g płatków owsianych, jaglanych lub innych (u mnie jaglane) 200 g startej na małych oczkach tarki marchewki

Via Gusto
Kremówka z kremem marchewkowym 122

Zapraszam na smaczne ciasto z aromatycznym kremem marchewkowym. Krem dzięki marchewce ma piękny pomarańczowy kolor i niezwykły smak. Polecam Składniki: 275 g ciasta francuskiego 330 ml śmietanki 30% 350 ml soku wyciśniętego ze świeżych marchewek 250 g mascarpone 1/4 szkl cukru pudru 2 łyżki żelatyny oraz cukier puder do posypania blaszka 24x24cm Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy(...)całości przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Drugą połowę ciasta dzielimy na 9 kawałków i również pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone ciasto francuskie studzimy. Sok marchewkowy wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do gotującego się soku wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy sok z gazu i studzimy. Zimną galaretkę marchewkową wstawiamy do lodówki na około

słodkie i nie tylko historie kulinarne
,,Marchewkowe ciasto z piernikami’’ 141

garnuszku na wolnym ogniu. Kiśle rozprowadzamy w soku, dodajemy rozpuszczone masło. Zagotowujemy cały czas mieszając. Dodajemy galaretkę rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody. Mieszamy. Masę marchewkową studzimy, tężejącą wykładamy na wystudzone ciasto i wykładamy pierniczki. Wstawiamy do lodówki, żeby(...)masa całkowicie zastygła. Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodając cukier i przestudzoną żelatynę. Gotową masę wykładamy na wystudzoną masę marchewkową. Tak przygotowane ciasto dekorujemy suszoną wcześniej startą marchewką. Ciasto schładzamy w lodówce

Podróż w kulinaria