Jestem chyba mimo wszystko tradycjonalistką. Znalazłam ten przepis gdzieś w poście na grupie Thermomixa i jednak mnie skusił. Dla kogo: dla uczulonych na gluten dla lubiących ciasta marchewkowe dla posiadających migdały na zbyciu Składniki: 250g marchewki 250g migdałów (najlepiej blanszowanych) 250g cukru 7 jajek łyżeczka rumu (opcjonalnie) Wykonanie tradycyjne: Marchewkę umyć, a następnie rozdrobnić w blenderze
Mania WypiekaniaIdealna do ciast i serników. Jest bardzo aromatyczna ta kupna niech się schowa. Łatwa w przygotowaniu, ja uwielbiam ją dodawać do serników ale nadaje się również do keksów, pierników, ciast marchewkowych. Kiedy ją przygotowywałam cudowny aromat unosił się po całym domu, zaraz przypomniały mi się święta :) Zapraszam do jej zrobienia :) Składniki : 3 cytryny 2 duże pomarańcze woda 1 szklanka wody
Sama słodycz i szczypta chilizwracają uwagę na dźwięk włączonego blendera. Używam go od kilku tygodni przynajmniej raz dziennie, więc zdążyliśmy się już zaprzyjaźnić. Świetnie sprawdza się do robienia ciasta naleśnikowego, a także do ciasta marchewkowego. Jedynym minusem jest jak dla mnie trochę zbyt krótki przewód (1 metr), ale z tym można sobie jakoś poradzić. Do tej pory używałam blendera z mniejszym i plastikowym
Codzienna kuchnia niecodziennakażdej Pani domu. Elegancki, z podświetleniem ledowym, płynną regulacją prędkości sprosta nawet najtrudniejszym wyzwaniom. Z wykorzystaniem blendera stojącego z linii Amica IN przygotowałam koktajl idealny na jesień. Smakuje jak ciasto marchewkowe i zawiera wiele cennych dla naszego zdrowia witamin, tak potrzebnych zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Marchew to przede wszystkim najbogatsze źródło beta-karotenu. Warto pić np. koktajle czy soki
Moja smaczna kuchniapieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut albo do momentu aż patyczek wetknięty do ciasta będzie suchy po jego wyjęciu. Odstawiamy do przestygnięcia. Smacznego! Artykuł Ciasto marchewkowe pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plPrzedstawiam Wam klasyczne angielskie carot cake, czyli marchewkowe ciasto. Przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią korzenne przyprawy i cynamon. Dodałam migdałowe płatki i sporo przypraw. Jest mięsiste i miękkie a z kremem z cream chesse to już doskonałość. Porcja dla naszej rodziny okazała się na jedno popołudnie. Polecam Wam a nie zawiedziecie się ;) Przepis z bloga
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKrem cynamonowy to idealny dodatek do świątecznych wypieków, ale nie tylko! Polecam go szczególnie do przełożenia ciast marchewkowych, pierników i tortów, np. Tort cynamonowy. Ze względu na delikatny smak najlepiej będzie komponował się z jasnym biszkoptem i słodkimi owocami np.: gruszka, ananas. Składniki: 450 g serka mascarpone 400 ml kremówki
Słodki Pomysłdelektować się smakiem farszu. Przyznam, że deser było nam zmieścić dość ciężko (porcje były bardzo sycące), jednak nie mogliśmy nie skorzystać z takiej okazji. Beza z malinami i ciasto marchewkowe z dodatkiem cynamonu dopełniło tą przepyszną wyżerkę! Podsumowując: to miejsce na mapie Torunia, które musicie odwiedzić! Róże i Zen – klimatyczna, pyszna restauracja! Do restauracji prowadzą dwa niepozorne wejścia, jedno
Kuchnia Bazyliinajedzeni, co traktuję jako mój wielki sukces. Wspólnie ugotowaliśmy ciecierzycę z cukinią w sosie pomidorowym, duszoną kapustę czerwoną z tempeh, ciasteczka owsiane z bananem, gorzką czekoladą i nasionkami chia, ciasto marchewkowe z ananasem i wiele wiele innych dań. Udane warsztaty zaowocowały zaproszeniem do poprowadzenia wykładu na Uniwersytecie III Wieku. Ukłony dla wszystkich aktywnych seniorów! Artykuł WARSZTATY KULINARNE DLA SENIORÓW
Looking for Cookingskórkę. (ważne, aby serek i pomarańcza miały temperaturę pokojową)Takim kremem przełożyć ciasto. Wierzch posypać cukrem pudrem lub udekorować dowolnie. /na podstawie przepisu z mojewypieki.com z moimi zmianami/ Artykuł Ciasto marchewkowe z pomarańczowym serkiem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniajabłek, bataty z pieczoną fetą, kalafior marynowany w przyprawach, szparagi z kiszoną cytryną i chili, biriani, oraz mule w harissie. A co na deser? Świetnym pomysłem jest ciasto marchewkowe, gdzie marchewkę zastąpiono pasternakiem i do tego tarta pistacjowo-jerzynowa Sirocco. Wspaniałe smaki Bliskiego Wschodu Autorka: Sabrina Ghayour Wydawnictwo Insignis Data premiery: 2017 Ilość stron: 240 Artykuł “Sirocco”- recenzja pochodzi
Ugotowane pozamiatanePyszne, wilgotne i lekko piernikowe ciasto marchewkowe. Zakochacie się w smaku i konsystencji. Idealne, szybkie i smaczne. Składniki 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka oleju słonecznikowego 1 1/2 drobno startej marchewki 3 duże jaja, u mnie kacze 1 1/2 szklanki nierafinowanego cukru trzcinowego 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 1/2 łyżeczki sody
Z Kuchni Do Kuchniszybko się robi i nawet zamiast śniadania porcja zjedzona pożywi i doda energii na cały poranek, zachęcam do pieczenia. Moje koleżanki oszalały na jego punkcie a to dobry znak. Ciasto marchewkowe nadziane serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieStyczeń w statystykach wyglądał tak : 10 94 polubień na FB 15 5 obserwujących 13 postów 2 6 , 997 wyświetleń najpopularniejsze posty : Ciasto marchewkowe z ananasem Strogonow ze schabu i pieczarek Tort czekoladowy z wafelkami ziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek! Chcę Was też zaprosić
Magiczne Życie Marty