ciasto marchewkowe - 1972 przepisów (strona:58/132)

wega drożdżowy marchewkowiec z tofu-kokosowym kremem 119

Dzisiejsze śniadanie zjadłam z wielkim uśmiechem na twarzy. Czekałam na nie z wielką niecierpliwością od  wczorajszego wieczoru. Przygotowałam ciasto marchewkowe- drożdżowe, na płatkach orkiszowych, z kremem z tofu i mleka kokosowego. Standardowo połączyłam jak najwięcej różnorodnych składników, przez co określenie smaku marchewkowca jest wręcz nierealne... Zapomniałam wspomnieć, że do kremu dodałam odrobinę soku z cytryny, co zdecydowanie mogę nazwać(...)wszystko razem mieszamy do zmieszanych składników dodajemy cynamon i nasiona chia- dokładnie mieszamy, przykrywamy i ostawiamy na 10 min do ciepłego miejsca (ja dałam na kaloryfer) po 10 min, ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy pieczemy ok 20 min 175 stopniach tofu blendujemy z mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny - smarujemy upieczonego marchewkowca ZAPRASZAM DO UDZIAŁU W KONKURSIE

healthy dreams
CIASTO MARCHEWKOWE 102

Dzisiejsze ciasto marchewkowe jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Pyszne,wilgotne i pachnące cynamonem. Jakie i ile bakalii dodacie zależy od Was. Ja dodałam płatki migdałów, suszone morele i śliwki. Ale jak najbardziej pasują także orzechy i wiórki kokosowe. Można również dodać pokrojonego ananasa.  Składniki:  2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki startej drobno marchewki(...)masła 1 łyżeczka cukru wanilinowego  50 g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Serek miksujemy z masłem. W trakcie dosypujemy pozostałe składniki. Polewę należy wylać na wystudzone ciasto. Mikserem utarłam jajka, aż podwoiły swoją objętość. Dosypywałam do nich cukier.  Wlewałam cienkim strumieniem olej. Wsypałam przesianą mąkę. Następnie sodę, proszek do pieczenia i sól. Wsypałam cynamon. Wszystkie składniki

potrawyregionalne
Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem 109

niespodzianka, a za sprawą solidnego chlustu domowej wiśniówki jest jeszcze bardziej aromatyczna i wilgotna. Tę cudną bożonarodzeniową babkę wieńczy dodatkowo korona z kremu maślanego z serkiem Philadelphia , znanego z ciasta marchewkowego . Nie dajcie się dłużej prosić i po prostu upieczcie ją w te Święta! ;) * SKŁADNIKI na babkę o średnicy 23 cm Babka: 200 g masła 100 g cukru trzcinowego (najlepiej(...)Wsyp mąkę, mielone migdały, przyprawy korzenne, proszek do pieczenia i sól oraz wlej wiśniówkę. Wymieszaj do połączenia się składników. Daktyle i orzechy pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do ciasta. Formę na babkę posmaruj masłem i posyp mąką. Następnie wlej ciasto, umieszczając w połowie wysokości marcepanowe kartofelki. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Babkę piecz przez 30 minut

Food Square
Muffinki owsiane z marchewką i cynamonem 80

Jesień w kuchni to dla mnie zapach korzennych przypraw, zwłaszcza mielonego cynamonu, którego zapach roznosi się po całym domu. Zainspirowana popularnym ciastem marchewkowym postanowiłam przygotować muffinki, ale w wersji fit, bo bez mąki, a z płatkami owsianymi. Cierpliwie czekają na porę deseru, już dwie spróbowałam, jak były jeszcze ciepłe! Chrupiące z wierzchu, miękkie i wilgotne w środku, pięknie brązowe(...)sobą startą marchewkę, płatki owsiane, jajka, jogurt, cukier, proszek do pieczenia, cynamon oraz kakao, najlepiej przy pomocy trzepaczki. Muffinki należy piec w foremkach silikonowych, w przypadku papierowych foremek ciasto może przykleić się. Masę przekładamy do foremek. Pieczemy w temp. 180 st. przez 20-25 minut.  Smakują bardzo dobrze na ciepło i na zimno. Babeczki można wzbogacić dodając orzechy

Moja smaczna kuchnia
Migdałowe ciasto marchewkowe 42

Ciasto marchewkowe bezglutenowe z mąką migdałową, jagodami goji, żurawiną z kremem jogurtowym oraz z konfiturą z pomarańczy. Brzmi pysznie? I tak jest ;)  Składniki: 5 dużych jaj ( temperatura pokojowa) 225 ml syropu klonowego ( w diecie keto erytrytol) 1 łyżczka proszlu do pieczenia 60 ml oleju  50 ml mleka/ napoju migdałowego 1 łyżczka sody 250 gram mąki migdałowej 1 szklanka(...)erytrytol i ubić. Do ubitych zółtek dodać marchew, przyprawy, proszek i sodę (dałam sam proszek) oraz orzechy włoskie. Nastepnie dodać mąkę migdałową i trzepaczką wymieszać. Na koniec do ciasta dodać ubite białka i wymieszać a całość przelać do dużej trotownicy lub na blachę. Piec 1 180  st.C około 50 minut

AZgotuj!
Bezglutenowe ciasto marchewkowe 980

Rewelacyjne, bezglutenowe ciasto marchewkowe. Wilgotne, aromatyczne i proste w wykonaniu. Zamiast Mixu mąk można z powodzeniem użyć mąki gryczanej lub ryżowej . Koniecznie spróbujcie. Inspiracja z bloga Moje Wypieki. SKŁADNIKI: 2/3 szklanki mąki bezglutenowej ( u mnie Mix per dolci Nutrifree) 140 g cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy(...)jajka z oliwą. Połącz zawartość obu naczyń i wymieszaj drewniana łyżką. Dodaj orzechy włoskie i marchew. Wymieszaj. Tortownicę o średnicy ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Wyrównaj powierzchnię. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piecz  45 minut. Po tym czasie ciasto wyjmij i wystudź. Polewa: serek zmiksuj dokładnie z olejkiem i cukrem pudrem

Kuchnia bezglutenowa
Wurzelbrot – Szwajcarski zawijany chleb 83

przekonałam się, że chleb wychodzi na takowej inny, smaczniejszy, rozpływający się w ustach. Biorąc udział w akcji Szwajcarskie Inspiracje nie chciałam powielać przepisów na znane placki ziemniaczane, czy ciasto marchewkowe, które bardzo lubię. Z tego co zauważyłam szwajcarska kuchnia nie należy do „lekkich”, ale jak się cały dzień jest na nogach to nie można jeść samych warzyw. Wurzelbrot(...)mąki pszennej chlebowej (typ 750); - płaska łyżeczka soli; - 7 g suszonych drożdży; - 300 ml ciepłej wody; - 2 łyżki oleju; Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać i zagniatać 15 minut, ciasto będzie dość twarde. Następnie włożyć do lodówki na 12-14 godzin. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki i odstawić na godzinę. Ugniatać ciasto 10 minut, zrobić z niego wałek i skręcić

dom-agi.pl
Piernik mocno orzechowy 99

kilku dniach robi się bardziej suchy. Jem go przez cały rok, ale szczególnie smakuje w okresie świątecznym. Moja ulubiona polewa to serek mascarpone z cytryną, taki jak na cieście marchewkowym. Ponieważ mam sporo orzechów włoskich z działki, to najczęściej one trafiają do środka. W dużych ilościach! Praktyczne i pyszne! Składniki: 5 jajek szklanka cukru szklanka miodu szklanka mleka lub maślanki(...)mokrego i miksujemy całość na gładką masę Pieczemy w 180 stopniach przez 50 min (góra i dół bez termoobiegu) w keksówce posmarowanej masłem. Pamiętaj, że piernik urośnie, więc wlewamy ciasto tylko do 3/4 wysokości formy. Kiedy piernik ostygnie smarujemy środek polewą zrobioną z serka mascarpone wymieszanego z cytryną i posypujemy kamyczkami do dekoracji

Ugotowane pozamiatane
CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMEM ORZECHOWYM 117

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 ŚREDNICA TORTOWNICY: 22 CM. Składniki na ciasto marchewkowe: 2 jajka - w temperaturze pokojowej, 150 ml oleju, 150 g cukru, 200 g mąki, 200 g startej marchewki (na małych oczkach), 100 g startego jabłka (na dużych oczkach), 50 g wiórków kokosowych, 1/2 łyżeczki proszku(...)piekę przez 50-60 minut w 150 stopniach (grzałka góra-dół) do suchego patyczka. W międzyczasie przygotowuję krem - ubijam przez 2 minuty mascarpone z masłem orzechowym i cukrem. Upieczone ciasto całkowicie studzę i przekrawam na pół. Każdą warstwę ciasta smaruję połową kremu, dekoruję posiekanymi orzechami i czekoladą

JejKuchnia
Ciasto marchewkowe z masą na bazie masła orzechowego 143

theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś zaczynamy lekko na słodko, lekko dietetycznie i niecodziennie. Ciasto marchewkowe - klasyk w wielu krajach, jednakże dziś starałem się pokazać trochę inny sposób jego podania. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :)   Składniki: -> 2 szklanki mąki pełnoziarnistej(...)uzyskania jednolitej masy. Dodajemy startą marchewkę wraz z rodzynkami. Przelewamy do misy z suchymi składniki, dokładnie ze sobą mieszamy. Tortownicę należy wysmarować tłuszczem i obłożyć papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto, pieczemy około 50-60 minut ( jest też możliwość rozlania na 3 niższe placki i piec 25-30 minut), najlepiej sprawdzać wykałaczką czy ciasto jest gotowe. Podczas pieczenia należy przygotować krem

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Wegańskie ciasto marchewkowe 95

blogu jest kilka wypieków z ich dodatkiem. Były bardzo smaczne muffiny z cukinią, było brownie również z tym dodatkiem a tym razem na blogu pojawia się przepis na wegańskie ciasto marchewkowe, które jest przepyszne. Dla urozmaicenia smaku postanowiłam przełożyć je konfiturą figową i udekorować (to już w wersji niewegańskiej) polewą ze śmietany z dodatkiem wanilii. Jest prosto i smacznie(...)cukrem oraz marchewką. Olej mieszam z siemieniem lnianym i wodą. Składniki mokre mieszam ze składnikami suchymi z marchwią i dokładnie mieszam. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia i wypełniam ją ciastem. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Studzę a następnie wystudzone kroję na dwa blaty. Jeden z nich smaruję konfiturą figową i przyciskam drugim. Składniki polewy

Mango Papaja
Ciasto marchewkowe z jabłkiem i cynamonem 129

Ciasto marchewkowe wpisało się już na stałe na listy słodkich wypieków. Ja proponuję wersję z jabłkami, które nie tylko dodają smaku ale również wilgoci. Cynamon natomiast doskonale komponuje się z jabłkiem. Składniki: (na formę o wymiarach 25cmx25cm) 4 jajka M 2 szklanki mąki mąki szymanowskiej tortowej ¾ szklanki Oleju Polskiego Rzepakowego ½ szklanki mleka 3,2% 1 szklanką brązowego cukru nr muscovado(...)olej i mleko. Pod koniec dodajemy łyżkę octu (nie będzie wyczuwalny w smaku) oraz starta marchewkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy obieramy i z grubsza siekamy. Do ciasta dodajemy jabłka i orzechy i mieszamy do połączenia składników. Do wyłożonej papierem formy wylewamy ciasto i wyrównujemy. Pieczemy w 180 stopniach C do tzw. „suchego patyczka” około 50 minut

Pyry na Gaz
Ciasto marchewkowe 240

Poniżej przedstawiam Wam ciasto marchewkowe, które idealnie pasuje do kawy w jesienne poranki:) Użyłam przepisu z mojewypieki.com, ale troszkę je zmodyfikowałam. Zamiast ananasa dodałam jabłka oraz pominęłam krem. Ale jestem pewna, że skuszę się również na opcję z kremem, ponieważ wyglądało obłędnie :) Składniki: 2/3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka(...)olejem. Następnie należy połączyć zawartość obu naczyń, dodać marchewkę, orzechy  oraz ananasy(lub jabłka). Wszystko wymieszać łyżką. Keksówkę, posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wylać do niej ciasto i równomiernie je ułożyć łyżką. Piec ok 50 minut w temperaturze 170*C. Należy zaczekać aż ciasto wystygnie i wyłożyć je na kratkę, żeby mogło zupełnie wystygnąć. Smacznego

The Sweet Damsel
E-book ZDROWA WIELKANOC – 17 zdrowych przepisów 33

sprawdzone przepisy na pieczywo, sałatki, warzywne pasztety i pasty, które mogą posłużyć jako farsz do jajek. Oczywiście są też propozycje na słodkości, w tym mazurek i babka bananowo-waniliowa. Ciasta, które znajdziecie w tym e-booku bazują tylko na naturalnej słodyczy zawartej w suszonych i świeżych owocach. Mają niski lub średni ładunek glikemiczny i nadają się dla osób z zaburzoną(...)CUKINII WARZYWNY PASZTET Z SELERA, KASZY JAGLANEJ I MARCHEWKI PASZTET Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ I WARZYWAMI A dla wszystkich łasuchów są ciasta z niskim lub średnim ładunkiem glikemicznym: ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC-BAKALIOWIEC BEZGLUTENOWY MAZUREK Z MASĄ CZEKOLADOWĄ BABKA BANANOWO-WANILIOWA CIASTO MARCHEWKOWE Z KREMOWYM SERKIEM ORZECHOWY JAGIELNIK Z KREMEM DAKTYLOWYM W e-booku dzielę się z Wami także moimi ulubionymi przepisami

Natka Pietruszki

Proponowane wyszukiwania