ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:667/932)

Mazurek z masłem orzechowym, karmelizowaną pomarańczą, gorzką czekoladą i solą. 90

łyżka skrobi ziemniaczanej) 1 szklanka mielonych migdałów słodzidło (u mnie 4 łyżeczki ksylitolu, 2 łyżeczki stewii, 1 łyżka agawy) 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki skórka z połowy pomarańczy szczypta soli Góra 1 szklanka orzechów ziemnych (lub gotowe masło orzechowe, bez dodatku cukru) pół pomarańczy ze skórką 100g gorzkiej czekolady 2 garści migdałów stewia syrop(...)drugiej mokre. Łączymy obydwie miski i dokładnie mieszamy. Masa będzie miała nieprzyjemną konsystencję – kleistą i trudną do opanowania ręcznie, dlatego najlepiej posługiwać się łyżką. Kwadratową formę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy na nią masę na ciasto (grubość na jeden palec) i równomiernie rozprowadzamy po papierze. Wkładamy do piekarnika i pieczemy aż się zarumieni, około 40 minut

Fill The Bowl
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 298

pomyłkę a niedostatecznie ubite białka po prostu opadną i beza nie wyjdzie.  Można użyć również cukru trzcinowego – beza zyska wtedy orzechowy kolor i intrygujący karmelowy smak. Ubite białka do ciasta tradycyjnego dodajemy na końcu, bardzo delikatnie dodając je do masy by powstałe w białku pęcherzyki powietrza nie uległy zniszczeniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)się dopiero po ubiciu białek z cukrem. Dzięki temu zabiegowi beza będzie krucha na zewnątrz i lekko ciągnąca w środku.     6. Dodatki. Do bezy można dodać wiórki kokosowe, mielone orzechy, migdały, kakao. Ważne by dodać je na samym końcu i wmieszać je do masy delikatnie przy pomocy łyżki.  Gotowe ubite białka z cukrem nie mogą czekać. Należy

maniapieczenia
Wielkanocny tort pod motylem 145

łyżki śmietany kremówki śmietana: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 400 ml śmietany kremówki poncz: 1 cytryna 100 ml wina białego 50 ml wody pozostałe: kulki kokosowe zielony barwnik kawałek mango 50 g czekolady białej lukier biały ciastka kruche: 100 g mąki pszennej 40 g masła 1 jajko małe szczypta soli 50 g cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku(...)przesiewam i dodaję w trzech porcjach do jajek. Mieszam delikatnie drewnianą łyżką od spodu, dodaję kilka kropli barwnika. Dno formy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto do formy. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i wstawiam formę. Biszkopt piekę około 40-45 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika wykładam na kratkę

wesoła kuchnia
BABA NA BANI - DROŻDŻOWA 261

prostu dynia, która jest bardzo zdrowa.Składniki:- 500g mąki orkiszowej białej- 1 paczka suchych drożdży- 80g ksylitolu (lub cukru trzcinowego) + 1 łyżka cukru waniliowego- 60g oleju - dałam kokosowy + 20ml wody ( lub 80g masła)- 0,5 szkl mleka (dałam roślinne)- 1 szkl przecieru dyniowego- szczypta soli- skórka otarta z pomarańczy ( ja pominęłam)Przecier dyniowy:Dynię ( najlepiej odm.Hokkaido) obrać ze skóry(...)późniejszym czasie, gdy nie będzie już w sklepach dyni. Wszystkie składniki suche zmieszać.Masło lub olej roztopić , dodać mleko,dynię ( przy oleju jeszcze wodę) i wmieszać do ciasta. Zostawić do podwojenia objętości ok.1h). Lekko wyrobić i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy. Odstawić przykryte ściereczką na ok.30-40 minut. Piec w temp.180*C aż się zrumieni ok.35 minut.Można polukrować : puder trzcinowy

Smaczne Zdrowe
Deser sojowy kokosowy oraz napój sojowy bananowy – Alpro 124

Dzień dobry! 😚 Niestety dziś nie uraczymy Was żadnym słodkim przepisem tylko taką właśnie recenzją. Powodem jest zabiegany tydzień i brak czasu na blogowanie i instagram ale

Candy Pandas
Wegański „sernik” proteinowy i proteinowe batony (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegański, bez pieczenia) 139

Kiedy temperatura nas rozpieszcza (naszym zdaniem za bardzo) sugerujemy nie uruchamiać piekarników 😊 Proponujemy Wam deser bez pieczenia, bez cukru, glutenu, laktozy i wegański a do tego

Candy Pandas
Batony: truskawka i wanilia/ figa i goji z miodem gryczanym/ sport - Baton Warszawski 131

Dziś bardzo spóźniona recenzja wreszcie ma swoje 5 minut 😉 Wszystkie trzy batony otrzymałyśmy od Ani i Oli . Bardzo cieszyłyśmy się na ich testy, ponieważ jest nam

Candy Pandas
KOKTAJL CZEREŚNIOWO-KOKOSOWY Z MELISĄ 158

      Z tego, co dobrze kojarzę, zaczynamy dziś astronomiczne lato. Dlatego zapytuję: GDZIE JESTEŚ?! Końcówka czerwca "raczy" nas wiecznym deszczem, silnym wiatrem i

W kuchni Karmel-itki
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 321

proste w przygotowaniu batony muesli czy ciasteczka owsiane. Jeśli wolicie raczej słone przekąski, to w sezonie polecam np. bób lub popcorn przygotowany na suchej patelni lub na odrobinie oleju kokosowego, bez dodatku masła, osolony solą himalajską, która jest nieporównywalnie zdrowsza od zwykłej soli kuchennej.   5. Co jadasz najczęściej, gdy Ci się spieszy? U mnie daniem awaryjnym jest albo makaron(...)produktów nigdy nie brakuje w mojej lodówce/kuchni: jajka   Używane do wypieków, do panierowania, do smażenia, do pysznych śniadań - niezbędne w każdym domu mąka  Nie tylko do ciast i deserów, ale także do zagęszczania sosów, beszamelu, panierowania makaron Mój ukochany produkt, można polać go tylko oliwą z przesmażonym czosnkiem i posypać przyprawami i będzie wyśmienity, nieoceniony w kuchni

Cooking Monster
W jakie przepisy klikamy najczęściej? 172

robić ciast z przepisu, cukiernictwo wymaga precyzji i cierpliwości, której mi brakuje. Zawsze gotuję na oko, dorzucę jeszcze to trochę tego, trochę tamtego. Nie potrafię powstrzymać tych zapędów robiąc ciasto co niestety przy precyzyjnych przepisach nie kończy się najlepiej. 5 1736 wejść Szybki obiad bez wysiłku To kolejny przepis z serii obiad, który robi się sam. Minimum przygotowań i wysiłku(...)tylko wymyślicie: pomidorek koktajlowy, cebulka marynowana, winogrono, korniszon, pieczarki marynowane, oliwki. Wszystko symetrycznie ułożone zapewni jeszcze lepszy efekt.   3 2053 wejść Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym   Czyli kolejne starcie z kuchnią lidla i po raz kolejny absolutny zachwyt przepisami Okrasy.  Nic dodać nic ująć dlatego też kopiuję cały przepis, bez żadnych zmian

Brzuszki Łakomczuszki
Mini ptysie 846

podgrzewając na małym ogniu aż powstanie zwarta kluska. Kiedy ciasto nie jest już bardzo gorące przekładamy je do miski, dodajemy po jednym jajku i miksujemy za każdym razem. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wyciskamy kółka o średnicy ok. 3 cm. Wyrównujemy wierzch ciasteczek palcem zanurzonym w wodzie. Ptysie pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym(...)kratce i odstawiamy do ostudzenia. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną z cukrem waniliowym i utrwalaczem do bitej śmietany. Podgrzewamy 3 łyżki Nutelli i 1 łyżkę oleju kokosowego lub masła (dzięki temu polewa będzie bardziej płynna i łatwiej zastygnie). Śmietanę przekładamy do worka z malą okrągłą tylką. Robimy dziurkę w spodzie ptysia i nadziewamy bitą śmietaną. Wierzch ptysiów maczamy

Ciastkozercy
Belgijskie ciasteczka czekoladowe z konfiturą 107

zależy jaki kształt i wielkość sobie wymarzycie. Składniki na około 20 sztuk: 130 g mąki pszennej białej 130 g mąki ziemniaczanej 150 g oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego delikatnego w smaku 100 g cukru 2 czubate łyżki ciemnego kako 1 banan łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczki ziela angielskiego szczypta soli płaska łyżeczka sody(...)konfitury malinowej (lub innej ulubionej) Przygotowanie: Suche składniki czyli mąki i przyprawy przesiej. Cukier, olej i banana zbelnduj na gładką masę. Połącz zawartość obu misek. Zagnieć gładkie ciasto, owiń je w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez 20-30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wykrawaj ciastka. Ja się trochę pobawiłam i zrobiłam połowę ciastek

greenscarf
Mini ptysie 514

podgrzewając na małym ogniu aż powstanie zwarta kluska. Kiedy ciasto nie jest już bardzo gorące przekładamy je do miski, dodajemy po jednym jajku i miksujemy za każdym razem. Gotowe ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wyciskamy kółka o średnicy ok. 3 cm. Wyrównujemy wierzch ciasteczek palcem zanurzonym w wodzie. Ptysie pieczemy przez ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym(...)kratce i odstawiamy do ostudzenia. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną z cukrem waniliowym i utrwalaczem do bitej śmietany. Podgrzewamy 3 łyżki Nutelli i 1 łyżkę oleju kokosowego lub masła (dzięki temu polewa będzie bardziej płynna i łatwiej zastygnie). Śmietanę przekładamy do worka z malą okrągłą tylką. Robimy dziurkę w spodzie ptysia i nadziewamy bitą śmietaną. Wierzch ptysiów maczamy

Ciastkozercy
Salsa z mango 132

owocem, które sprawdza się nie tylko w daniach słodkich, ale również i w tych wytrawnych. I tak, będzie idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju koktajli i sałatek owocowych, deserów, kremów, ciast i lodów. W daniach wytrawnych jest wykorzystywane między innymi do przygotowania curry, a w przystawkach będzie pysznym dodatkiem do sałatek, szynki parmeńskiej czy do krewetek. Mango w moich przepisach(...)szynką Sałatka z mango i zielonym majonezem Sałatka z grillowanym kurczakiem i salsą z mango Sałatka z mango i kurczakiem Tatar z łososia z mango Smażony kurczak z mango Kokosowa owsianka z mango Jogurtowe śniadanie z mango Jogurtowe lody z mango Smoothie ananasowe z mango Smoothie z mango i pomarańczą Koktajl jogurtowy z chia i mango ------------------------------------------------------------- Salsa z mango Czas

Kulinarne przygody Gatity
Domowe lody z rabarbarem i truskawkami 123

Pogoda w weekend w końcu ma być świetna Czemu więc nie osłodzić go sobie czymś pysznym? Na przykład bezglutenowym ciastem z rabarbarem albo właśnie możemy przygotować takie pyszne domowe lody z rabarbarem i truskawkami. Do przygotowania w kilka chwil, a bez tych wszystkich dodatków, które serwują nam w kupnych lodach ( soi, zbóż, glutenu, syropu glukozowego, itp. ). A i co najważniejsze(...)potrzeba żadnej maszynki do lodów do ich przygotowania, tylko blender. Składniki: 500 gr rabarbaru 2 dojrzałe banany zamrożone 2 szklanki truskawek (zamrożonych) 2/3 szklanki śmietanki kokosowej Przygotowanie: Rabarbar myjemy, tniemy na kawałki, wrzucamy do garnka, zalewamy odrobiną wody. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut. Banany obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki i mrozimy. Do blendera wrzucamy ugotowany

PaleoLife
Marynowany pieczony schab – idealna domowa wędlinka lub mięsko na obiad 848

miski. Cebulę obrać, pokroić w plastry, obłożyć mięso. Przykryć miskę z mięsem folią. Odstawić do lodówki na kilka godzin ( optymalnie na noc). Mięso podsmażyć na patelni (użyłam oleju kokosowego) Przełożyć mięso wraz z cebulą i wydzielonym sokiem/pozostałością marynaty do rękawa do pieczenia. Po ok 40-45 min, rozciąć rękaw i pozwolić mięsu zrumienić się z każdej ze stron. Piec(...)wagi mięsa. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/marynowany-pieczony-schab-idealna-domowa-wedlinka-lub-miesko-obiad/ BosowKuchni Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Marynowany pieczony schab – idealna domowa wędlinka lub mięsko na obiad pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasteczka owsiane z kokosem 188

będzie jeszcze większa, a dobra zabawa przy tym gwarantowana! Składniki: 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g mąki pszennej typ 500 50 g płatków owsianych błyskawicznych 20 g wiórków kokosowych 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru brązowego 100 g roztopionego masła 1 jajko 4 łyżki mleka Przygotowanie: W misce mieszamy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy(...)wszystko łyżką, a następnie ugniatamy ręką,aby powstała zwarta kula.Zawijamy ją w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki.  Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, kładziemy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, rozgniatamy dłonią i formujemy ciasteczka o grubości około 0,5 cm. Ciasteczka pieczemy 15-18 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasteczka owsiane z bananami, wegańskie, bez cukru 129

roztopionego) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego 4 łyżki syropu z agawy (proszę dosłodzić do smaku) 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki zmielonych migdałów 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 4 łyżki poszatkowanych orzechów 1/3 szklanki suszonej żurawiny lub rodzynek   1. Siemię lniane zalać(...)minut. 2. Banany rozgnieść widelcem, dodać pozostałe mokre składniki razem z siemieniem lnianym, wsypać proszek do pieczenia, sodę i wymieszać mikserem. 3. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Ciasto odstawić na około 10 minut. 4. Z ciasta formować w rękach kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać. Ciasto jest dosyć wilgotne, więc można również nakładać

Mała Cukierenka
Szybkie i zdrowe ciasteczka bez pieczenia i recenzja nowego grilla od Russel Hobbs 222

tacka ociekowa 2400W Przepis na walijskie ciasteczka : Składniki :  1 czubata szklanka mąki orkiszowej typu 1000 1/4 kostki masła klarowanego można zamienić na olej kokosowy 1/4 szklanki cukru kokosowego szczypta soli 1 jajko  odrobina domowego ekstraktu waniliowego w oryginalnym przepisie jest 1/4 szklanki rodzynek ja natomiast dodałam 1/4 szklanki pokruszonych ziaren kakao, można dodać kawałki czekolady lub inne suszone(...)masa się nie trzyma) Przygotowanie :  Masło siekamy i umieszczamy do miski razem z innymi składnikami, wyrabiamy masę jeśli się  nie trzyma dodajemy odrobinę mleka, następnie rozwałkowujemy ciasto między dwoma arkuszami papieru na grubość ok 5mm i wkładamy ciasteczka na patelnie/grill i smażmy ok 3 minuty z każdej strony na odrobinie oleju, pilnujcie żeby nie były surowe w środku

zdrowa vege kuchnia
Proste ciasto z masłem orzechowym i renklodami 230

czasu. Lubię przepisy, które nie zajmują dużo czasu a ciasto powstaje szybko. Tak jest właśnie w tym przypadku. Kilka zmiksowanych składników, foremka, piekarniki i po kilku, kilkunastu minutach smakowite ciasto już jest w piekarniku. Najgorsze jest czekanie aż się upiecze a potem wystygnie żeby można było kroić i delektować się kawałkiem pysznego placka . Ponieważ mamy końcówkę lata to oczywiście placka(...)nadają się do wypieków więc warto je wykorzystywać a połączenie ich smaku z masłem orzechowym to strzał w dziesiątkę. O maśle orzechowym pisałam więcej przy przepisie na Lody bananowo-kokosowe z masłem orzechowym . Przeczytajcie koniecznie bo to ciekawe informacje. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Dynia faszerowana kasza gryczaną i pieczarkami 191

Dynia,prawdziwa krolowa jesieni nadal zajmuje poczesne miejce w mojej kuchni.Nadaje sie nie tylko na pyszna ,rozgrzewajaca zupe,dodatek do ciast i nalesnikow,sprawdzi sie rowniez swietnie w roli dania glownego.Najlepiej nada sie tu malenka dynia o wadze 700-800 g,jesli jej polowka ma stanowic porcje dla jednej osoby.Danie bardzo latwe do przygotowania,smaczne i niezwykle efektowne.Jest(...)moja druga dynia faszerowana.Pierwsza byla z nadzieniem miesnym,niestety nie zdazylam zrobic zadnego zdjecia.Dzisiejsza jest faszerowna kasza gryczana i pieczarkami .A calosc pieczona w pysznym pomidorowo-kokosowym sosie.Swietne danie rowniez dla wegetarian.Bardzo polecam!Skladniki na 2 duze porcje:1 dynia hokkaido 700-800 g100 g kaszy gryczanej ( 1 woreczek)200-250 g ciemnych pieczarek1 spora cebula,1 zabek czosnku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka miodowo-owsiane z kokosem 189

choć trochę przetrwają.. Zabrałam je na moją działkę, gdzie zostały pochłonięte w oka mgnieniu przez działkowiczów. Smakowało i o to mi chodziło! Bardzo smaczne, dla miłośników wiórek kokosowych i płatków owsianych - idealne! Nie przepadasz za kokosem? Spróbuj, na pewno zmienisz zdanie! :)Składniki na 25 całych ciastek, czyli 50 połówek:100 g wiórków kokosowych130 g mąki pszennej110 g masła70(...)rozpuścić w odrobinie gorącej wody i szybko wlać, ciągle mieszając, do rondelka. Mieszankę przelać do suchych składników i wymieszać drewnianą łyżką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto na blaszkę i spłaszczamy. Pieczemy ok. 12 minut w 170 stopniach. Ciastka wyrosną ogromne. Wyciągamy je z piekarnika, i przekrawamy delikatnie na pół. Odstawiamy do wystygnięcia, aby stwardniały.  Ciasteczka

Czarnawisienka