łyżka mąki kokosowej łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka sojowego waniliowego (można użyć dowolnego soku lub mleka) szczypta soli kilka kropli aromatu waniliowego masło klarowane do natłuszczenia foremek Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu. Frytkownicę nagrzać do 200 stopni (ustawić minutnik na 5 minut). Ciasto umieścić w foremkach
Poranek na słodkopatyczkiem.Warstwa ciasta jest cienka i dlatego)Po brzegach może się mocniej przypiec ,ale to nie problem bo to obcinamy nożem i zostaje nam ładny prostokątny biszkopt.Układamy ściereczkę wysypaną lekko cukrem pudrem .Ściągamy pergamin z biszkoptu i wykładamy gorący biszkopt na ściereczkę, szybko rolujemy ściereczką.Zostawiamy do całkowitego wystudzenia.A teraz zabieramy się za krem.:) Krem kokosowy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZnów naszło mnie na eksperymentowanie i kupiłam paczkę sezamu oraz puszkę cieciorki. Z tego zestawu można wyczarować podobno wiele. Cóż pora to sprawdzić. Na pierwszy ogień
Emskie SmakiW zeszłym tygodniu udało mi się zakupić mąkę kasztanową w bardzo okazyjnej cenie. Od razu skusiłam się na kilka paczek i zabrałam za robienie wypieków. Zbliża
Kasia Sarnałyżki cukru kokosowego ~2 łyżki (lekko czubate) masła orzechowego (moje było również z BioIndygo.pl ) ~2 łyżki mąki owsianej lub innej dowolnej ~1/3 łyżeczki sody ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Blendujemy ciecierzycę, banana i masło orzechowe. Nastepnie do masy dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy go lekko olejem i wykładamy porcje ciasta zachowując odstępy. Pieczemy
breakfast of dreams100g oleju kokosowego (u mnie nierafinowany) 60g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego (można pominąć) 2 łyżki wody 160g mąki pszennej (użyłam typu 405 ) Olej powinien być miękki (jednak nie płynny). Olej lekko ubić mikserem i stopniowo wymieszać z cukrem, ekstraktem i wodą. Ciągle mieszając - powoli wsypać mąkę. Połączone składniki przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia. Ciasto wyrównać
Di gotujepieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce
Magiczne Życie Martyszklanki mleka kokosowego sok z 1 limonki Składniki na masę kakaową dokładnie miksujemy. Formujemy kulę i na papierze do pieczenia rozwałkowujemy na prostokąt. Najlepiej masę ułożyć między dwoma arkuszami papieru, wtedy nie będzie przywierać do wałka. Namoczone orzechy dokładnie miksujemy z resztą składników. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Następnie rozsmarowujemy ją na ciemnym cieście. Całość delikatnie zwijamy
Mienta blogalkohol wiórki kokosowe cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem wiśniowy Rafaello ozdoby z masy plastycznej KLIK alkohol cytryna rodzynki w alkoholu BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem az powiększą swoją objętość, następnie dodać, połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć
Camilla w kuchniżółtka zagnieść ciasto . Przygotować 2 foremki w kształcie kwiatków z tym że jedna musi być mniejsza.Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy wycinamy kwiatki duże i małe tak żeby była para, mały kwiatek nakładamy na duży i robimy nacięcia wzdłuż listka ale nie do końca, lekko dociskamy środek kwiatka. W rondlu rozgrzewamy olej z 2 łyżkami oleju kokosowego który daje niesamowity
Sama słodycz i szczypta chiliCiasto podwoi swoją objętość. Uformuj z małych kuleczek bułeczki i ułóż na blaszce. Odstaw na 20 minut. W tym czasie bułeczki wyrosną. Natnij je nożem. Posyp czarnuszką Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temp. 200 stopni C. Czas pieczenia 35- 40 minut. Smażone banany i figi w sosie kokosowo- orzechowym: Na rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę oleju kokosowego
SMYKWKUCHNIskładniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki
Domowy Smak JedzeniaOWOCÓW DO CIASTA NA PATELNI, a jedynie dokładamy je do racuchów już na talerzu; - całość polewamy najlepszym sosem czekoladowym, o którym pisałam tutaj , a który króluje w naszej kuchni od dnia, w którym powstał w niej po raz pierwszy; - kropką nad "i" w tym królewskim śniadaniu są chrupiące płatki migdałowe (nieprażone) albo, jeśli wolicie kokos, chipsy kokosowe (prażone
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEciasto wybrać na debiut w kuchni-sukces gwarantowany. Składniki: Spód: 15 dag wafelków o smaku limonki 2 galaretki cytrynowe Masa serowa: 1/2 kg kremowego twarożku 1 kubeczek jogurtu greckiego- 18 dag 300 ml śmietany kremowej 30% 1 puszka liczi 1 łyżka soku z limonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej
Wanilia i KardamonKokosowy budyń jaglany z czekoladą Pancakes: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : 1 porcja budyniu bananowego Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta
Chocolate Muffin Blog