zdrowym cukrem kokosowym, a gotowe knedle polewam syropem z agawy. Knedle ze śliwkami podaję obowiązkowo z chrupiącą bułką tartą i palonym masłem. Oczywiście jeśli nie macie ochoty na knedle w zdrowszej wersji, możecie tradycyjnie użyć zwykłego cukru. Ziemniaki do knedli powinno się gotować w całości i bez obierania. Dzięki temu ziemniaki nie będą chłonąć wody. Dodatkowo ciasto na knedle zagniata
Moja Delicjałyżka oleju kokosowego Wykonanie Kaszę przelewamy kilkakrotnie na przemian gorącą i zimną wodą, aby pozbawić ją goryczki. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy olej, sól i kaszę. Gotujemy kaszę dodając daktyle i połamaną czekoladę. Kaszę blendujemy z dodatkiem mleka (dolewamy mleko partiami), do uzyskania ulubionej konsystencji. Artykuł Czekoladowy budyń jaglany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki
Mieszam w Garnkuciągle wyjadała ciasto, oblizała wszystkie łyżki i miski. O mało co nie miałbym co upiec. Wciąż głośno komentowała jakie dobre, nawet nie upieczone Babeczki świąteczne są zupełnie bez cukru, słodzone tylko daktylami do tego oczywiście bez glutenu i zbóż. Składniki: 1 szklanka daktyli ½ szklanki masła orzechowego ( TUTAJ przepis na 3 rodzaje masła migdałowego) 3 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki mąki
PaleoLifenp.rzepakowy czy kokosowy Dowolne dodatki: owoce,jogurt,śmietana,powidła . Przygotowanie: 1.W misce rozgniatamy widelcem banana. 2.Dodajemy mleko,jogurt,jajko,cukier,sól,proszek. 3. Dokładnie łączymy za pomocą widelca lub trzepaczki kuchennej . 4. Następnie na koniec dodajemy mąkę. Mieszamy dokładnie. Masa nie będzie bardzo gęsta . 5. Rozgrzewam olej na patelni,za pomocą łyżki (dużej) nabieram porcje ciasta i robię placuszki
Gotowanie Patkisłodsze. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymaga użycia ani miksera ani innego sprzętu mieszającego. Wystarczy miska,widelec, blaszka i piekarnik. Wspaniale smakuje ale też pachnie. Polecam jako słodkie śniadanie z kremem czekoladowym i orzechami. Pycha! Składniki: 3 bardzo dojrzałe banany 100 g cukru brązowego 1 jajko, rozbełtane 75 roztopionego masła lub oleju kokosowego 170 g mąki szczypta
Smakowity Blog Kulinarnydobrego jogurtu kokosowego 2 jajka 6 łyżek oleju Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę na muffinki z 12 papilotkami. W dużej misce wymieszaj maki, cukier i proszek do pieczenia. Wrzuć pokrojone brzoskwinie i jeszcze raz dobrze wymieszaj. W osobnej misce, lub niewielkim dzbanku, roztrzep widelcem mokre skladniki. Wlej mieszankę mokra do suchej i szybko wymieszaj. Rozdziel ciasto pomiędzy przygotowane papilotki
Lejdi of the houseTym razem krwawo nie będzie ale bardzo dyniowo. Gdyby ktoś miał wątpliwości, to tak tego drinka pijemy na bazie pieczonej dyni i to nie jest
Niezły MłynekNiedawno jechałam na wieś, więc przygotowywałam drobny poczęstunek. Ponieważ nie miałam czasu na pieczenie, zdecydowałam się na słodkie kule na bazie daktyli. Idealnie wpisały się w
Kasia Sarnasmalec, olej kokosowy , masło klarowane sól himalajska pieprz czarny curry 15 g koperku Cukinię umyć, poodcinać końce a następnie bez obierania zetrzeć na grubych oczkach tarki lub robota kuchennego. Wyłożyć na sitko, posolić i odstawić na 15-20 minut. Cukinię odcisnąć z nadmiaru wody. Można użyć również ręczników papierowych. Im mniej wody, tym lepiej. Opcjonalnie można ciasto zagęścić za pomocą
Ola la LCHFolej kokosowy. Miksujemy do połączenia 2. Mąkę lnianą łączymy z 2,5 łyżkami wody mieszamy do otrzymania lepkiej, zwartej i gładkiej papki. Uwaga składnik ten jest konieczny po służy jako spoiwo (jajko). Odstawiamy. 3. Mleko ryżowe łączymy z octem i wodą. Do suchych składników dodajemy mieszankę mąki lnianej i wody mieszając partiami wlewamy płyny. Mieszamy. Ciasto zacznie momentalnie pracować
vaniliowoczekoladowaWszystkiego najsłodszego z okazji Dnia Dziecka ! 😚 Każdemu należą się życzenia, ponieważ wszyscy jesteśmy dziećmi dla naszych rodziców. Prezentem od nas jest recenzja pasty sezamowej ... ok, może
Candy PandasLody, które udadzą się każdemu! Lody, które nie potrzebują maszyny do lodów! Lody, które po zamrożeniu nie mają krysztalików lodu! Tak, to właśnie przepis na perfekcyjne
Kuchnia Łukaszaoleju kokosowego 2 łyżki ksylitolu szczypta proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 250g (1 opakowanie) serka mascarpone 2,5 łyżki żelatyny + 6 łyżek ciepłej wody 2 łyżki ksylitolu Wierzch: winogrona 1 galaretka np. pomarańczowa + 1 szklanka wrzącej wody Sposób przygotowania: Spód: Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Szybko zagniatamy, ciasto powinno mieć
Truskawkowa Fiestanajbardziej charakterystycznych ciast wielkanocnych obok mazurka i sernika. Jednak mimo wszystko uniwersalna - chętnie jemy ją właściwie cały rok! Dziś przygotowałam Wam moje "babkowe" propozycje. Jest ich sporo, także myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. A Wy pieczecie świąteczne babki? Babka kakaowo-bananowa na mące pełnoziarnistej Babka z mandarynkami i zieloną herbatą Babka makowo-kokosowa Babka śmietankowa Babka Caffe Latte
Mania Wypiekaniazupełnym ostygnięciu ciasta, oblać je glazurą i dowolnie udekorować - u mnie akurat świeżo starta skórka z cytryny . WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: MARCEPANOWY KĄCIK - Dietetyczne batony bakaliowe CZARNA OD KUCHNI - Pralinki z paluszków CZARNA OD KUCHNI - Krajanka bakaliowa ESMERALDA ZE SMAKIEM - Kołacz drożdżowy z bakaliami i serkiem MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Szybka drożdżówka bez wyrabiania i wyrastania KATALOG SMAKÓW - Kokosowe ciasteczka z bakaliami
Grunt to przepis!dodałam wiórków kokosowych-nie każdy lubi! Przepis dostałam od mamy mojej uczennicy- jeszcze raz dziękuję! SKŁADNIKI: 3 szkl. mąki 1 kostka Kasi 4 płaskie łyżeczki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 6 dużych winnych jabłek 5 białek 3/4 szkl. cukru kisiel cytrynowy cukier puder do posypania WYKONANIE: z podanych składników zagniatamy ciasto, 1/3 wkładamy
Kuchnia Beatyłyżka mąki kokosowej łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka sojowego waniliowego (można użyć dowolnego soku lub mleka) szczypta soli kilka kropli aromatu waniliowego masło klarowane do natłuszczenia foremek Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu. Frytkownicę nagrzać do 200 stopni (ustawić minutnik na 5 minut). Ciasto umieścić w foremkach
Poranek na słodkopatyczkiem.Warstwa ciasta jest cienka i dlatego)Po brzegach może się mocniej przypiec ,ale to nie problem bo to obcinamy nożem i zostaje nam ładny prostokątny biszkopt.Układamy ściereczkę wysypaną lekko cukrem pudrem .Ściągamy pergamin z biszkoptu i wykładamy gorący biszkopt na ściereczkę, szybko rolujemy ściereczką.Zostawiamy do całkowitego wystudzenia.A teraz zabieramy się za krem.:) Krem kokosowy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZnów naszło mnie na eksperymentowanie i kupiłam paczkę sezamu oraz puszkę cieciorki. Z tego zestawu można wyczarować podobno wiele. Cóż pora to sprawdzić. Na pierwszy ogień
Emskie SmakiW zeszłym tygodniu udało mi się zakupić mąkę kasztanową w bardzo okazyjnej cenie. Od razu skusiłam się na kilka paczek i zabrałam za robienie wypieków. Zbliża
Kasia Sarnałyżki cukru kokosowego ~2 łyżki (lekko czubate) masła orzechowego (moje było również z BioIndygo.pl ) ~2 łyżki mąki owsianej lub innej dowolnej ~1/3 łyżeczki sody ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Blendujemy ciecierzycę, banana i masło orzechowe. Nastepnie do masy dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy go lekko olejem i wykładamy porcje ciasta zachowując odstępy. Pieczemy
breakfast of dreams100g oleju kokosowego (u mnie nierafinowany) 60g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego (można pominąć) 2 łyżki wody 160g mąki pszennej (użyłam typu 405 ) Olej powinien być miękki (jednak nie płynny). Olej lekko ubić mikserem i stopniowo wymieszać z cukrem, ekstraktem i wodą. Ciągle mieszając - powoli wsypać mąkę. Połączone składniki przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia. Ciasto wyrównać
Di gotujepieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce
Magiczne Życie Martyszklanki mleka kokosowego sok z 1 limonki Składniki na masę kakaową dokładnie miksujemy. Formujemy kulę i na papierze do pieczenia rozwałkowujemy na prostokąt. Najlepiej masę ułożyć między dwoma arkuszami papieru, wtedy nie będzie przywierać do wałka. Namoczone orzechy dokładnie miksujemy z resztą składników. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Następnie rozsmarowujemy ją na ciemnym cieście. Całość delikatnie zwijamy
Mienta blogalkohol wiórki kokosowe cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem wiśniowy Rafaello ozdoby z masy plastycznej KLIK alkohol cytryna rodzynki w alkoholu BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą woda i cukrem az powiększą swoją objętość, następnie dodać, połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć
Camilla w kuchniżółtka zagnieść ciasto . Przygotować 2 foremki w kształcie kwiatków z tym że jedna musi być mniejsza.Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy wycinamy kwiatki duże i małe tak żeby była para, mały kwiatek nakładamy na duży i robimy nacięcia wzdłuż listka ale nie do końca, lekko dociskamy środek kwiatka. W rondlu rozgrzewamy olej z 2 łyżkami oleju kokosowego który daje niesamowity
Sama słodycz i szczypta chiliCiasto podwoi swoją objętość. Uformuj z małych kuleczek bułeczki i ułóż na blaszce. Odstaw na 20 minut. W tym czasie bułeczki wyrosną. Natnij je nożem. Posyp czarnuszką Wstaw do nagrzanego piekarnika. Temp. 200 stopni C. Czas pieczenia 35- 40 minut. Smażone banany i figi w sosie kokosowo- orzechowym: Na rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę oleju kokosowego
SMYKWKUCHNIskładniki: 2 i 1/2 szk mleka 250 – 300 g miękkiego masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 żółtka 20 g mąki 20 g mąki
Domowy Smak JedzeniaOWOCÓW DO CIASTA NA PATELNI, a jedynie dokładamy je do racuchów już na talerzu; - całość polewamy najlepszym sosem czekoladowym, o którym pisałam tutaj , a który króluje w naszej kuchni od dnia, w którym powstał w niej po raz pierwszy; - kropką nad "i" w tym królewskim śniadaniu są chrupiące płatki migdałowe (nieprażone) albo, jeśli wolicie kokos, chipsy kokosowe (prażone
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEciasto wybrać na debiut w kuchni-sukces gwarantowany. Składniki: Spód: 15 dag wafelków o smaku limonki 2 galaretki cytrynowe Masa serowa: 1/2 kg kremowego twarożku 1 kubeczek jogurtu greckiego- 18 dag 300 ml śmietany kremowej 30% 1 puszka liczi 1 łyżka soku z limonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej
Wanilia i KardamonKokosowy budyń jaglany z czekoladą Pancakes: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : 1 porcja budyniu bananowego Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta
Chocolate Muffin Blogszklanki wiórków kokosowych; 1/2 szklanki oleju; 1 szklanka mleka lub maślanki; 2 łyżki rumu; 1 jajko; Wykonanie: W jednej misce mieszamy składniki suche, zaś w drugiej składniki mokre. Następnie mokre składniki dodajemy do suchych i niedbale mieszamy widelcem, tylko tak aby składniki się połączyły. Wgłebienia formy do muffinek należy posmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotkami. Papilotki napełnić ciastem do mniej więcej
In my kitchenwiórków kokosowych 4 łyżki sezamu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo : pół słoiczka powideł śliwkowych W misce utrzeć masło i cukier na jasną, puszystą masę. Po jednym dodawać jajka i miksować do połączenia. Wsypać pozostałe składniki i wymieszać łyżką. Uformować kulkę i wstawić do lodówki na pół godziny. Rozgrzać piekarnik do 180*C. Łyżeczką nabierać ciasto i formować
Chocolate Muffin Blogwiórki kokosowe polewa czekoladowa formę do muffinek papilotki papierowe Sposób wykonania: Masło rozpuścić, przestudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko. Przesianą mąkę z proszkiem wymieszać z cukrem i szczyptą soli. W misce wymieszać roztrzepane jajka z mlekiem i roztopionym masłem. Mokre składniki wymieszać z suchymi. Papilotki włożyć do formy na muffinki, napełnić ciastem do 2/3 wysokości
Przepisy i porady kulinarneBardzo lubimy to ciasto, chlebki bananowe są szybkie w przygotowaniu, smakują wybornie za każdym razem, niezależnie co da się do środka bo smak można kombinować do woli. Tym razem elementem najważniejszym był dodatek masła orzechowego, do tego rewelacyjna polewa. Przepis pochodzi ze strony Taste and Tell.Przy okazji polecam inne wersje: chlebek z dodatkiem dyni, ananasowo-kokosowy. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzypadku właśnie tak było! Dlatego też z wielką radością dzielę się swoim przepisem, bo bezglutenowe pierogi są naprawdę pyszne. Świetnie smakują zaraz po ugotowaniu a także odgrzewane na patelni. Ciasto jest delikatne i nie twardnieje. Pierwsze 25 pierogów, które zrobiłam zniknęło jeszcze tego samego dnia. Potem jeszcze 2 razy je przygotowałam. Chciałam sprawdzić czy da się je zamrozić ale były(...)godziny Składniki: 20g suszonych grzybów 250g kapusty kiszonej odciśniętej z soku 2 liście laurowe 2-3 ziaren ziela angielskiego 1 mała cebula biała 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego sól i pieprz do smaku 90g kleistego ryżu lub mąki z kleistego ryżu + 2 łyżki do obsypania stolnicy 35g mąki z białego ryżu 30g mąki z tapioki 15g skrobi kukurydzianej
Book of spellsSłodkie ciasto bananowo-czekoladowe bez grama mąki. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute("src", "//partnerzyapi.ceneo.pl/External/ap.js?"+stamp); script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 321648, ad_channel: 36965, ad_partner: 21453, ad_type(...)banan – 2 jajka – 2,5 łyżki erytrytolu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na jasną warstwę: – 100 g ciecierzycy ze słoiczka – łyżka oleju kokosowego – banan – 2 jajka – 2,5 łyżki erytrytolu – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania Ciecierzycę przepłukaj pod bieżącą wodą. Żółtka oddziel od białek. Połowę ciecierzycy dokładnie zblenduj
Mrs. Endorfinamocno wilgotne, zwieńczone dużą ilością słodkich jabłek w cynamonie. A przy tym zdrowsze od tradycyjnej wersji z białą mąką, którą zastąpiłam moimi ukochanymi płatkami owsianymi. Owsiana baza sprawia, że ciasto jest treściwsze, zawiera więcej witamin, związków mineralnych i błonnika, a także nadaje mu ciekawy, przyjemny posmak, który doskonale komponuje się z całą resztą. Jabłka zawierają dużą ilość pektyn wspomagających naturalne(...)przepis na aromatyczną szarlotkę . Składniki (forma o średnicy 26 cm): 1 szklanka płatków owsianych zwykłych lub górskich 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 1/4 szklanki oleju 1/4 mleczka kokosowego lub zwykłego mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej kilka kropli naturalnego aromatu waniliowego szczypta soli Dodatkowo: 2-3 jabłka najlepiej szara reneta lub inne nadające się
Fitsweet.mekremem i kokosowo-orzechową bezą. Poezja smaku <3 nie jest trudne do zrobienia, jednak trochę czasochłonne. Przepis dostałam od Basi, mojej koleżanki z pracy, która bardzo zachwalała to ciasto no i nie rozczarowałam się jego smakiem :) Jestem pewna, że i Was zauroczy. To jak, pieczecie? ;) Ps. Zajrzyjcie tutaj - http://www.chromecrm.com/ Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej(...)wyłożonej papierem do pieczenia (spód). Piec w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut. Wystudzić. Beza kokosowo - orzechowa: 8 białek 400 g pokrojonych drobno orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże Prince Polo 8 łyżek cukru Prince Polo pokroić na małe kawałki, odłożyć. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać orzechy, wiórki kokosowe, proszek
Domowa cukiernia Ewyteż się składa, że sporo biszkoptów mi jeszcze zostało. Jak też się domyślacie nie mam już więcej ochoty ich jeść :-) Chyba, że w innej formie np. jako ciasto. SKŁADNIKI NA BISZKOPT 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody 1-2 krople aromatu rumowego NA KREM BUDYNIOWY 1 opakowanie budyniu(...)CZEKOLADOWĄ Z BISZKOPTAMI biszkopty 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej około 200 ml wódki 2 gorzkie czekolady (można dać 1 gorzką i 1 mleczną) 200 ml śmietany 30% do dekoracji: wiórki kokosowe, kolorowa posypka WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie wymienione składniki na biszkopt muszą być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, spód blaszki 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić
Passions hobbies lifeCoś małego i pysznego – czyli kokosanki z kleksem z ulubionego dżemu. Taki szybki sposób na wykorzystanie białek po upieczeniu tarty albo ciasteczek . Dżemowy kleks zapewnia fantastyczne
Słodki sentymentCoś małego i pysznego – czyli kokosanki z kleksem z ulubionego dżemu. Taki szybki sposób na wykorzystanie białek po upieczeniu tarty albo ciasteczek . Dżemowy kleks zapewnia fantastyczne
Słodki sentymentKochani powracam po długich wojażach wyjazdowych. Trochę ostatnio nie miałam czasu na nowe wpisy ale postaram się to szybciutko nadrobić. Pierwszy pourlopowy przepis na pewno
Niezły Młynekgotowe placki tortilli lub zrobione samemu (przepis: 200g mąki pełnoziarnistej, 100ml przegotowanej wody, 1 łyżka oliwy, zioła prowansalskie (łyżka lub więcej), 1 łyżeczka soli morskiej) - 2 łyżki oleju kokosowego; - 2 średnie cukinie; - 0,5kg pieczarek; - 1/2 papryki; - 1 cebula; - 3 ząbki czosnku; - 4 pomidory; - 1 puszka pomidorów; - 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej; - oregano, bazylia, czosnek niedźwiedzi, pieprz ziołowy, pieprz(...)lnianego; - 1 łyżka octu jabłkowego; - 1 łyżeczka musztardy; - zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, słodka papryka, szczypta soli morskiej, szczypta czarnego pieprzu - do woli i do smaku. Przygotowanie placków: Ciasto dobrze wyrabiamy, aż wszystkie składniki się połączą (gdy ciasto jest za rzadkie podsypujemy delikatnie mąką), następnie tworzymy 4 kulki i każdą wałkujemy w formie okrągłego placka. Smażymy pojedynczo na dobrze
MintTastewzględu na to, że nasz organizm nie trawi glikozydów, stewia nie dostarcza nam kalorii, jest odporna na działanie wysokich temperatur i można ją stosować do wypieków, z wyjątkiem ciasta drożdżowego, jedna łyżeczka sproszkowanej stewii odpowiada pod względem słodkiego smaku aż szklance białego cukru! Tyle o dobroczynnych właściwościach stewii, a teraz czas na przepis! Bajaderki z ciecierzycy – składniki (około(...)odsączeniu 415g, 3 czubate łyżki masła migdałowego, 3 czubate łyżki prawdziwego kakao 100%, 3-4 krople aromatu migdałowego, około 1/3 łyżeczki sproszkowanej stewii, około 2-3 łyżki wody, wiórki kokosowe niesiarkowane do obtoczenia kuleczek. Sposób przygotowania Najpierw wrzucam ciecierzycę na sitko i dokładnie przepłukuję. Następnie umieszczam ją w kielichu blendera. Dodaję pozostałe składniki i powoli blenduję na gładką masę
Natka Pietruszki