ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:664/932)

Gofry drożdżowe z ciasta nocnego 341

wieczorem przygotowujemy ciasto, a rano jest ono gotowe do przyrządzenia gofrów. Przyznam, że w weekendy dosyć często je robię wg tego przepisu, ale jakoś do tej pory nie miałam okazji, by się nim z Wami podzielić - gofry zbyt szybko znikają z talerza ;)  Jest to wersja fit przepisu - bez mleka, bez dodatku cukru, na zdrowym oleju kokosowym. Polecam! Składniki

Domowa Cookierenka Agi
Kołacz ze śliwkami i kokosem 129

wiórek kokosowych -2 jajka i jedno białko -5 dkg cukru oraz jajko do smarowania. Drożdże ucieramy z łyżeczką cukru, dolewamy 50 ml mleka, dodajemy 5 dkg mąki, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy jajko i żółtko, pozostały cukier, mleko, wanilię, pozostałą mąkę, wyrabiamy a na koniec dodajemy roztopione masło i wyrabiamy, aż się wchłonie. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia. Jajka ucieramy

Maminek kulinarny
Ryżowa zapiekanka z truskawkami 342

zimno, zastępuje ciasto. Posypcie ją cukrem pudrem i zajadajcie do kawy. Pamiętajcie, gotując następnym razem ryż na mleku ( a takowy również smakuje wybornie ze świeżymi truskawkami ), ugotujcie go nieco więcej. Będzie do zapiekanki. Składniki: 1 szklanka ryżu 1,5 szklanki mleka 2% 0,5 szklanki wody 3 jajka 3-4 łyżki cukru 1 łyżka oleju kokosowego ( lub masła ) cukier waniliowy

kolorowotorcikowo
Bezglutenowe muffiny z truskawkami z mąki kokosowej… 234

200g mąki kokosowej 2 jajka 2 łyżki ksylitolu (lub innego zdrowego słodzika) 1 łyżeczka sody 200g truskawek   Sposób przygotowania: Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną pianę. W osobnej misce łączymy mąkę, ksylitol, żółtka oraz sodę. Dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Truskawki kroimy w małe kawałeczki i dodajemy do ciasta i również mieszamy

madamekuchnia.wordpress.com
Bezglutenowe placuszki jaglane 148

olej kokosowy  Przygotowanie: Suchą kaszę uprażyć w garnuszku do czasu, aż poczujemy przyjemny zapach. Zalać szklanką wody, zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie płyn. Zajmie to ok. 15-20 minut. Dodać szczyptę soli. Odstawić do lekkiego wystudzenia. W blenderze zmiksować kaszę dodając banana, jajko,sodę, ksylitol i mleko. ,,Ciasto" przelać do miski, następnie

Kuchnia Ellie
Naleśnik bananowy bez mąki z kremem kokosowym 158

dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do silikonowej formy, tak, aby utworzyło cienką warstwę (nie martwcie się - urośnie). Piec 4-5 minut w mikrofali lub 20 minut w 180*C (tej wersji nie próbowałam - korzystam z szybkiej wersji w mikrofali). Wyjąć i wystudzić.  Krem: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego 3 łyżki wiórków kokosowych miód,stevia

Chocolate Muffin Blog
Bezglutenowe racuchy z jabłkami. 140

kopiastą łyżeczką oleju kokosowego. Będziemy na niej smażyć racuchy – ich smak zależy w dużej mierze od oleju więc trzeba na bieżąco go dokładać, tak by patelnia nie była sucha (dla średniej patelni, ok. 1 łyżeczki oleju na jedną partię racuchów). Na rozgrzanej patelni układamy jabłka – ok. 4-5 plasterków. Smażymy minutę. Każdy plasterek osobno kładziemy na cieście, po czym wyławiamy

Fill The Bowl
Mini chlebki z oliwkami 160

masła kokosowego (lub 3 łyżki oleju roślinnego) szczypta soli łyżeczka cukru jakieś zielsko jeśli lubicie typu rozmaryn, tymianek, oregano na farsz: 6 połówek suszonych pomidorów 10-15 oliwek Przygotowanie zaczynu (na minimum 12 h przed pieczeniem chlebków): Rozpuść drożdże w ciepłej wodzie. Do dużej miski wsyp mąkę, sól i dodaj rozpuszczone drożdże. Zagnieć gładkie ciasto, przykryj miskę czystą szmatką

greenscarf
Piernikowy murzynek z kokosowym lukrem 132

wiórków kokosowych do dekoracji Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 170*C Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy następnie stopniowo: mleko, olej oraz powidła dalej miksując. Suche składniki czyli: mąka, kakao, proszek do pieczenia, soda- przesiewamy i stopniowo dodajemy do płynnej masy delikatnie łącząc wszystkie składniki.  Blaszkę keksówke smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy

W Moim Magicznym Domu
kruche ciasteczka z kokosanką 115

pół godziny.  Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość około 3 mm. Okrągłą foremką ( ja wycinałam foremką do babeczek) wycinać ciastka i układać je na blaszce wyłożonej papierem. Zimne białka ubić z solą, kiedy piana będzie sztywna dodawać do łyżce cukier puder. Na końcu dodać kokos i wymieszać. Na ciasteczka nakładać po łyżeczce masy kokosowej. Wstawić do piekarnika

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kokosowe muffiny z morelami 151

szklanka wiórków kokosowych 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3  jajka pół szklanki oleju 1 i ½ szklanki mleka 20 – 30 dag  brzoskwiń pokrojonych w kostkę Sposób wykonania W jednym naczyniu zmieszać ze sobą składniki suche i drugim płynne, a następnie płynne wlać do składników suchych i wymieszać wszystko łyżką. Napełniać ciastem (2/3 wysokości

Na słodko lub wytrawnie
Bezglutenowe pierogi z kapustą i grzybami 295

przypadku właśnie tak było! Dlatego też z wielką radością dzielę się swoim przepisem, bo bezglutenowe pierogi są naprawdę pyszne. Świetnie smakują zaraz po ugotowaniu a także odgrzewane na patelni. Ciasto jest delikatne i nie twardnieje. Pierwsze 25 pierogów, które zrobiłam zniknęło jeszcze tego samego dnia. Potem jeszcze 2 razy je przygotowałam. Chciałam sprawdzić czy da się je zamrozić ale były(...)godziny Składniki: 20g suszonych grzybów 250g kapusty kiszonej odciśniętej z soku 2 liście laurowe 2-3 ziaren ziela angielskiego 1 mała cebula biała 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego sól i pieprz do smaku 90g kleistego ryżu lub mąki z kleistego ryżu + 2 łyżki do obsypania stolnicy 35g mąki z białego ryżu 30g mąki z tapioki 15g skrobi kukurydzianej

Book of spells
Wegańskie KRUCHE CIASTECZKA PIWNE 188

margaryny + pół szklanki jasnego piwa. Moje ciastka są trochę podrasowane bo zrobione tak: - zamiast 2 szklanek mąki pszennej: - 2 szklanki mąki orkiszowej i dodatkowo: - pół szklanki mąki kokosowej, - pół szklanki płatków amarantusowych; - 1 kostka margaryny - oczywiście wegańskiej, Alsan; - zamiast jasnego piwa: - pół szklanki piwa ciemnego, nie napiszę jakiego, żeby nie było, że reklamuję tu jakieś browary. Wykonanie jest(...)mąkę i płatki, dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę i rozcieramy to wszystko razem w palcach. Kiedy miska jest już pełna margarynowo-mącznych grudek, podlewamy je piwem i zagniatamy ciasto. Gotową kulę ciasta zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na jakieś 15 minut do zamrażalnika albo na kilka godzin do lodówki, w zależności od tego, jak bardzo nam się spieszy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
domowa granola z miechunką 149

składniki: 200 g płatków owsianych 60 g goldenberry miechunki suszonej Helio 50 g orzechów włoskich 40 g siemienia lnianego 100 g płatków migdałowych 1 jabłko, obrane

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania