ciasto kakaowe - 5049 przepisów (strona:198/337)

"Sernik" marchewkowy 192

jaglanej. Tym razem w wersji... marchewkowej. Pierwotnie miała pojawić się dynia, ale jakoś nieszczególnie spieszyło mi się do pobliskiego warzywniaka, więc wykorzystałam to, co akurat leżało w lodówce. Marchewkowe ciasto zapewne doskonale znacie, ale co powiecie na jego odnowioną, wegańską wersję?  Z dużą dawką cynamonu, daktylowego karmelu i rodzynek....  Skłamałabym mówiąc, że jest banalnie proste w przygotowaniu. Troszkę(...)Przygotowałam je z myślą o długim weekendzie, ale po niecałych dwóch dniach, wszystkie kawałki zniknęły przez jakieś nieznane moce:( ZOBACZ CAŁY PRZEPIS KROK PO KROKU NA FILMIKU  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ Składniki: kakaowy spód: szklanka mąki żytniej 8 łyżek płatków owsianych 1/3 szklanki oleju rzepakowego mus bananowy*  2 łyżeczki naturalnego kakao kilka łyżek daktylowego karmelu* (do smaku) Do miski wsypujemy szklankę mąki

Kuchnia Ellie
Sernik na jogurcie greckim 181

herbatników (mogą być dowolne ja użyłam kakaowych) Żółtka oddziel od białek. Z żółtek zrób kogiel - mogiel. Dodaj olej jogurt, budyń w proszku i 1/4 szklanki cukru. Dobrze zmiksuj. Białka ubij z  pozostałym cukrem. Piane dodaj do pozostałych składników. Delikatnie wymieszaj. Przygotuj formę posmaruj ją masłem obsyp mąką i wyłóż herbatnikami. Wlej ciasto. Wstaw do nagrzanego na 180 stopni piekarnika

cukrem pudrem posypane
Torcik kakaowy z kremem pomarańczowym 243

łyżka mąki ziemniaczanej łyżeczka oleju Krem kakaowy: 250 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao      W pierwszej kolejności pieczemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywno, po czym łyżkami dodajemy cukier puder. Gdy masa będzie jednolita, dorzucamy żółtka i porcjami dosypujemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto przelewamy do małej blaszki z dnem(...)puder, miksujemy chwilę do połączenia się składników.      Wystudzony biszkopt przecinamy na 3 blaty, które przekładamy kremem pomarańczowym (odrobina zostaje do degustacji na żywo ;). Torcik obkładamy masą kakaową, dekorując w dowolny sposób. Ja wykorzystałam płaską tylkę Wiltona nr 124, żeby po bokach zrobić falbanki.      Jak przy każdej ważnej okazji, musi być Bon :) Ostatnio nawet zawisł

sama złodycz
CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ 240

jakoś super "fit" ale nie popadajmy w skrajność, wszystko jest dla ludzi 😀 Jest bez cukru, z optymalną ilością tłuszczy , ważne aby nie upchać w siebie na raz pół ciasta a nikomu w boczki nie pójdzie 😁 Składniki: Biszkopt: - 3 szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik(...)Masa: - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego - mleko do ugotowania budyniu Krem: - 1 śmietanka 30% - 1 saszetka fix śmietany - dodatki na wierzch wedle uznania (u mnie orzechy włoskie, polewa kakaowa) Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na biszkopt miksujemy do połączenia składników (maślanka musi być w temp. pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasto serowo-brzoskwniowe 120

Delikatne, kremowe, przekładane ciasto z dodatkiem brzoskwiń. Biszkopt przekładany masą budyniową i masą serową. Ciasto, którego zrobienie wymaga odrobinę więcej pracy, ale zapewniam Was, że efekt jest tego wart. Ciasto serowo – brzoskwiniowe to ciasto, które każdego kolejnego dnia smakuje dużo lepiej. Z każdym zjedzonym kawałkiem szkoda, że już się kończy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto serowo-brzoskwniowe Składniki Składniki(...)kokosowych 250 g herbatników kakaowych (np. Petitki) Instrukcje Biszkopt: Piekarnik nagrzewamy do 170 C, formę o wymiarach 23×36 smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka i delikatnie miksujemy. Mąkę z proszkiem przesiewamy przez sitko i dodajemy do jajek, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy

To co lubię - gotuję i polecam
Zając Wielkanocny 173

Cudowny, banalny i pyszny torcik, który świetnie sprawdza się na każdym przyjęciu, ale na Wielkanoc będzie również cudowną ozdobą każdego stołu. Składniki: na ciasto: 300 g drobno startej marchwi    100 g ananasa   40 g migdałów w płatkach   70 g wiórków kokosowych   300 g mąki pszennej   1 opakowanie cukru wanilinowego   2 łyżeczki przyprawy piernikowej(...)barwnik motylki cukrowe ciastka kakaowe   Sposób przygotowania: Do startej marchewki dodajemy wiórki kokosowe, drobno pokrojonego ananasa, posiekane migdały. W drugim naczyniu mieszamy mąkę, sodę, proszek, przyprawę piernikową i cynamon. W kolejnym naczyniu ubijamy na puszystą pianę jaja, dodając stopniowo cukier i olej. Następnie dodajemy mieszankę z mąką i marchewkę. Dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Ciasto wlewamy do formy

Wielki apetyt
Tort czekoladowo - chałwowy z Whisky 662

prezencie dla drugiej osoby. Na urodziny mojej przyjaciółki przygotowałam coś specjalnego i mam nadzieje, że trafiłam  dziesiątkę, smaki wyraziste a zarazem delikatne Składniki: ciasto 14 żółtek 8 białek 160 g cukry 160 g mąki uniwersalnej 40 g maki ziemniaczanej 4 łyżki kakaa 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli poncz(...)łyżeczek cukru 300 ml Whisky  masa 200 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 czekolady białe śmietan fix łyżka mleka  dodatki 200 g chałwy kakaowej 2 opakowania biszkoptów podłużnych kakao do posypania ok  4 duże łyżki czekoladowe pałeczki mięta wstążka Przygotowanie: Biszkopt: Blachę tortownicy wykładamy papierem pergaminowym i nagrzewamy piekarnik na 180 C dół

Niezły Młynek
Amarantuski kakaowe 111

Zawsze smakują rewelacyjnie choć przygotowuję je na wiele różnych sposobów. Tym razem amarantuski kakaowe. Idealne dla maluchów. Oczywiście bez dodatku cukru, a słodkie tylko dzięki dodanemu bananowi. Są idealne jako małe co nieco do kawki także dla mam Serdecznie polecam Wam ten prosty przepis. Amarantuski kakaowe – składniki (10 sztuk): 1/2 średniego dojrzałego banana, płaska łyżka kakao 100%, około(...)jajko. Sposób przygotowania Najpierw banana blenduję na gładką masę blenderem ręcznym. Następnie dodaję jajko oraz kakao. Wszystko mieszam łyżką. Na koniec dosypuję amarantus i ponownie wszystko mieszam. Konsystencja ciasta ma być taka, aby łatwo było lepić z niej kulki. Można dosypać więcej lub mniej amarantusa. Wszystko zależy od wielkości użytego banana i jajka. Z powstałej masy lepię rękoma kulki wielkości

Natka Pietruszki
Babki Wielkanocne - 4 pyszne inspiracje 124

Cytrynowa, pomarańczowa, kakaowa czy ekspresowa-dwukolorowa? Którą wybierasz?  U nas w tym roku ekspresowa - dwukolorowa - bo mam w domu wszystko do jej przygotowania :)  PRZEPISY ZNAJDZIECIE  TU-KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do  babek, ciast i ciasteczek możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! A  TUTAJ - KLIK!  znajdziecie wielkanocne dekoracje do Waszego domu   Zapraszam do polubienia

Moje Kuchenne Rewelacje
Orzechanki 216

proszkiem do pieczenia i olej 3. Ciasto przelać do formy i upiec biszkopt 4. Pokroić biszkopt 5. Zmielić orzechy 6. Do roztopionego masła dodać cukier i kakao 7. Wymieszać całość ze śmietaną 8. Każdy kawałek biszkoptu obtoczyć w polewie kakaowej i orzechach Pobierz wersję do druku: Pobierz Orzechanki Artykuł Orzechanki

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta z owocami leśnymi 220

Tarta, w której łączą się różne smaki: kakaowy spód z lekko kwaśnym owocowym wnętrzem, a do tego słodka polewa z białej czekolady. Coś w sam raz dla głodnych wrażeń ;-) Korzystałam z formy do tarty o średnicy 30 cm. SKŁADNIKI Na ciasto kruche: 240 g mąki tortowej 30 g kakao 130 g masła 80 g cukru trzcinowego (jeżeli nie posiadacie

Passions hobbies life
Jeden czy dwa? Północ - Południe. Tureckie księżyce. 170

pianę z białek ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać ją z masą kakaową. Wyłożyć na dużą natłuszczoną lub wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 25 x 38 cm. Piec ok. 15 minut.  W tym czasie cukier puder utrzeć z rumem na lukier. Gorące ciasto skropić z wierzchu dodatkowo rumem i jeszcze ciepłe polać z wierzchu lukrem

KUCHARNIA
Sernik czekoladowo piernikowy 360

Dzisiaj przepis dla miłośników serników… i czekolady. Świąteczny sernik o smaku czekolady deserowej i zapachu piernika na kruchym spodzie z ciasteczek kakaowych. Nie należy do

Oryginalny smak
Ciasto Jagodowy Miętusek 177

Ciasto Jagodowy Miętusek Idealna chwila słodkości, którą można delektować się w upalne dni przy filiżance kawy. Posmak mięty i smak jagód to idealne połączenie dla tych, którzy stronią od bardzo słodkich deserów. Składniki na spód: ·        125 g masła ·        180 g herbatników kakaowych Składniki na masę jagodową(...)Studzimy i łączymy z galaretkami landrynkowymi. 5.    Śmietany schłodzone ubijamy, dodajemy galaretki połączone z rozpuszczonymi cukierkami. Chwilę miksujemy i wylewamy masę na masę jagodową. 6.    Ciasto dowolnie dekorujemy pozostałymi jagodami i listkami mięty. 7.    Na koniec polewamy żółtymi galaretkami i 2 godziny chłodzimy ciasto. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Tort z pianką malinową 129

Czas czytania: 3 min Tort z pianką malinową upiekłam na urodziny mojej najmłodszej córki, tort musiał być czekoladowy i koniecznie z malinami . Wybrałam więc biszkopt kakaowy , który przełożyłam lekkim kremem piankowym. Biszkopt można upiec dzień lub dwa wcześniej należy tylko dobrze zabezpieczyć go, żeby nie obsychał. Wystarczy po całkowitym wystudzeniu zawinąć biszkopt w folię spożywczą lub zamknąć w torbie foliowej(...)osoba będzie mile zaskoczona taką słodką niespodzianką. Smacznego! Print Tort z pianką malinową .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wspaniały tort przygotowany na bazie biszkoptu kakaowego przełożony lekką pianką malinową.  Course Desery Cuisine Polska Keyword czekolada, maliny Prep Time 1 hour Cook Time 40 minutes Total Time 1 hour 40 minutes Servings 8 Author Anna

SprawdzonaKuchnia.pl