Kolejne słodkości na święta. Dziś przepis na szybkie, kruche rogaliki z makiem i bakaliami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDzisiaj szybki deser dla tych, którym brakuje czasu lub zwyczajnie nie chce się przesiadywać w kuchni. A wszystko za sprawą … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuGalette to rodzaj francuskiego kruchego ciasta. Bardzo smaczna wegetariańska serowa przekąska. Składniki: Przepis pochodzi ze strony White Plate. Ciasto: 1 i 1/4 szkl mąki schłodzonej w lodówce przez 30 min 1/4 łyżeczki soli 1/4 szkl lodowatej wody 120 g zimnego masła 1/4 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki soku z cytryny Farsz: cukinia pokrojona w plasterki pół szklanki zółtego
Moja Galeria Smakusię moim chlebem :) A teraz jeszcze do tego mamy niedawno zrobioną kiełbasę więc połączenie będzie idealne. Ale wracając do ptysi to przepis pochodzi z książki Rachel Khoo Mała francuska kuchnia . Ciasto na ptysie: 125 ml wody 125 ml mleka 100 g masła szczypta soli 1 łyżeczka cukru 170 g mąki tortowej 4 średnie jajka Nadzienie: 150 g sera brie pokrojonego
Marder&Marder ManufactureMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Przyznaję się, to nie ja zrobiłam to danie. Gotuję codziennie od dwudziestu lat i od czasu do czasu w weekend, …
My Blueberry CornerNa słodko, czy na słono? A może pół na pół? Słona wersja jest bardzo szybka i idealna jako przekąska do piwa. Przygotowanie paluszków czekoladowych również nie
ciastkowylabBrioszki to francuskie śniadaniowe ciasto drożdżowe, delikatne i wyjątkowe. W formie babek pieczone, mają na wierzchu kulki „czopy” dołączone. Jak je odetniemy, to z pysznym nadzieniem zjeść możemy. Na słono lub z słodkimi dodatkami, jak miodem, czy ulubionymi dżemami. Ja broszki w kształcie jajek, babeczek przygotowałam i do koszyczka dodać je chciałam, ale dzieci je pozjadały, bo bardzo im smakowały
Moniki SmakołykiKolejny przepis z francuskiej strony. Ciasto pocięte, powywijane na wszystkie strony :) Bardzo przyjemnie się je robiło. Tym bardziej, że ciekawa byłam efektu końcowego. Myślę, że może robić za następcę klasycznego ciasta z makiem na święta Bożego Narodzenia ;) Składniki: 1/2 kg mąki 2 jajka 70 gramów cukru 1 szklanka mleka + 1 łyżka mleka do posmarowania ciasta z wierzchu 30 gramów
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comNa moim blogu wciąż walentynkowo ;) Tym razem postanowiłam przygotować croissanty na apetyczne śniadanie do łóżka. Myślę, że każdy ucieszyłby się na widok takiej kanapeczki
W poszukiwaniu inspiracjiDziś znów trochę słodkości na blogu, przepis na trójkąciki francuskie z wiśniami mamy. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldKolejne słodkości na święta. Dziś przepis na szybkie, kruche rogaliki z makiem i bakaliami. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldThe post Szybka i prosta kremówka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje