ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:788/1038)

Pierogi drożdżowe z czterema farszami 137

pierogów drożdżowych . Nigdy sama ich nie robiłam ,zawsze tylko jadłam gdzieś na mieście w restauracji ale teraz wiem ,że to tak łatwe ,że knajpa już na mnie nie zarobi :) Do tego wiem jak i z czego je robię :) Składniki na 60 sztuk dużych pierogów : spokojnie można zrobić z połowy porcji a i tak sporo wyjdzie Na ciasto : - 1 kg mąki

Wypieki Rene
Chleb drożdżowy bez zagniatania 192

chleb drożdżowy bez zagniatania' Składniki (na jeden bochenek): - 400g mąki pszennej - 1 łyżeczka drożdży instant - 3/4 łyżeczki soli - 1 szklanka wody ( tutaj moje miarki ) - 50ml mleka - 1 łyżka miodu płynnego W garnku podgrzać mleko, wodę i miód. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać drożdże i sól. Dodać ciepłe mleko i dokładnie wymieszać łyżką (do powstania jednolitego ciasta). Masę z wierzchu

CookYourself
Drożdżowe bułeczki z cukinią 59

następnie zwiększ obroty do wysokich i wyrabiaj jeszcze 7-8 minut aż ciasto będzie odchodziło od ścianek misy, pozostanie miękkie, ale nabierze zwartej struktury. Przykryj misę folią spożywczą i pozostaw ciasto w cieple (temperatura wyrastania od 25 do 30 st. C) na 1 godzinę. W tym czasie ciasto podwoi swoją objętość. W tym czasie przygotuj składniki nadzienia. Pokrój drobno suszone(...)plasterki. Przygotuj naczynie do zapiekania. Może to być forma do tarty lub inna dowolna forma w okrągłym kształcie. Przekrój mniej więcej 23-25 cm. Ciasto podziel na 7 równych części. Ja dla ułatwienia kładę moje ciasto na wadze, a następnie precyzyjnie wyliczam wagę każdej porcji. To ułatwia sprawę! UWAGA! Opisany poniżej proces nacinania i składania został pokazany na filmie. Znajdziesz

nietylkopasta.pl
Bułeczki śniadaniowe (bez formowania) 103

Te bułeczki są przepyszne! Baaaardzo delikatne, mięciutkie, puszyste – idealne na śniadanie A najlepsze w tych bułeczkach jest to, że nie potrzebują one żadnego formowania. Należy

Smaki Armine
Chleb polski (lata 70-90) 95

Istnieje sporo przepisów na chleb, który można nazwać typowo polskim. Ten popularny był w latach 70-90. Ja co prawda nie kojarzę go, ponieważ mama zazwyczaj

Arabeska waniliowa
Mleczne bułki 147

Przepyszne, mięciutkie, puchate i naprawdę mocno mleczne bułeczki, które zachwycą Was swoim smakiem już od pierwszego kęsa :) Ja się w nich zakochałam ;) Bułeczki te przygotowuje się

Opowieści z piekarnika
Bułeczki "krupczatki" 146

Przepis znalazłam na "Tradycyjna kuchnia Kasi" i od razu stwierdziłam, że muszę go wypróbować. Bułeczki upieczone są na mące krupczatce i to mnie właśnie w nich

Smakołyki Asi
Zatapiane rogaliki 150

Zawładnęły nami zupełnie..   Najlepsze rogaliki, jakie dotychczas zrobiłam. Zniknęły tego samego dnia jeszcze ciepłe.. Polecam, naprawdę warte są zachodu J Przepis wzięłam z

Na słodko lub wytrawnie
Panini z łososiem 235

Panini to bardzo fajna alternatywa dla klasycznej kanapki czy też sandwicha. Wprawdzie ich przygotowanie wymaga więcej czasu i pracy, ale moim zdaniem efekt końcowy jest tego

Kulinarne przygody Gatity
Pizzettes- pizzówki 147

 Do dzisiejszej zupy zrobiłam wloskie pizzettes- czyli pizzówki :). Rewelacyjnie komponują się z zupą ziemniaczaną z pesto I z pewnością znikną ze stołu przy każdej kolacji

Smaki Edyty
Smaczne drożdżowe zawijasy z pesto na Wielkanoc 125

kolor wiosny i wybrałam zielone pesto z bazylii. Najbardziej odpowiada mi domowe pesto, bo mogę je modyfikować na wiele sposobów. Dzisiaj dodałam do pesto również rukolę. Pesto chlebek to drożdżowe zawijasy, idealne na wielkanocny bufet. Pięknie się prezentuje i super smakuje. Oczywiście obok chleba będą i inne rarytasy. Moja rodzina przepada za jarzynową sałatką , więc jest to numer jeden(...)pinii 2 łyżki utartego parmezanu Rozpuść drożdże w zimnej wodzie z miodem. Dodaj oliwę. Do misy malaksera wsyp mąkę i wlej rozpuszczone rozczyn. Używając haka zacznij zagniatać ciasto. Kiedy drożdże już się połączą z mąką dodaj sól i zagniataj dalej. Przykryj ciasto folią i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. W międzyczasie zmiksuj pesto z podanych składników. Jeśli

codojedzenia
Chleb pszenny na suchych drożdżach 68

chleb drożdżowy z foremki uda się nawet wtedy, gdy dopiero zaczynacie przygodę z pieczeniem.  Zobaczcie przygotowanie chleba krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube W przepisie na biały chleb na drożdżach suszonych najlepsze jest to, że za każdym razem może smakować troszkę inaczej. Jeśli lubicie chleb z kminkiem, dodajcie do ciasta pół

Lekcje w kuchni
Szybkie bułki pszenne 121

drożdzowe mają jeden minus, długo się je robi więc jak rano zacznę to na obiad zjem ;) A jak zrobię na noc to rano już nie są takie pyszne. Co prawda ratuje je mikrofala ale chrupkości w nich już nie ma. Przeszukując internet w poszukiwaniu jakiegoś fajnego przepisu na domowe pieczywo, gdyż taki był temet weekendowej akcji "Ciasta na niedzielę" znalazłam

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania