ciasto czekoladowe - 22138 przepisów (strona:772/1476)

Babeczki czekoladowe (bezglutenowe) 162

Przedstawiam przepis na przepyszne bezglutenowe babeczki czekoladowe z kandyzowaną skórką pomarańczową. Oczywiście jest to mój własny, autorski przepis, przedstawiam wersję końcową, dopiętą na ostatni guzik. Z podanego przepisu wychodzi dokładnie 12 bardzo smacznych babeczek. Polecam :-) Składniki: 100 g skrobi ziemniaczanej 50 g mąki kukurydzianej 50 g mąki z ziaren amarantusa 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru(...)Dodajemy żółtka i mieszamy mieszadłem. Białka dajemy do drugiej miski, będą potrzebne do ubicia piany. 6. Dolewamy mleko i mieszamy. 7. Siekamy skórkę pomarańczową. 8. Posiekaną skórkę dodajemy do ciasta, mieszamy. 9. Z białek ubijamy pianę na sztywno (z odrobiną soli) i delikatnie mieszamy. 10. Napełniamy papilotki do 2/3 wysokości. Z podanej proporcji wychodzi dokładnie 12 babeczek. Nastawiamy piekarnik, nagrzewamy

Kawa z mlekiem
Tort Kinder 522

krem z mlecznej czekolady. Wystudzony biszkopt rozkroić na 3 krążki. Na pierwszym rozsmarować połowę białego kremu, przykryć dugim krążkiem i rozsmarować pozostały biały krem. Na tym położyć trzeci krążek ciasta. Wierzch i boki tortu posmarować ciemnym kremem i dokładnie wygładzić. Wstawić tort do lodówki żeby się schłodził, a w tym czasie przygotować polewę z gorzkiej czekolady. Czekoladę drobno posiekać, przełożyć(...)polewa spływała i tworzyła na bokach ,,zacieki''. Następnie polać cały wierzch i ładnie wyrównać. Zanim polewa zastygnie, udekorować tort czekoladkami i połówkami czekoladowych jajek Kinder. Gotowy tort przechowywać w lodówce. * Dobrze jest przed położeniem kremu każdy krążek ciasta nasączyć. Najprościej można w 3/4 szklanki gorącej wody rozpuścić około pół małej paczki landrynek owocowych, dodać trochę soku z cytryny żeby

kuchnia doski
Tarta z budyniem i owocami 217

Najprostsze najlepsze. Ta tarta może być przez Was zrobiona naprawdę w wielu różnych wersjach. Możecie zamienić budyń na czekoladowy, dodać dowolne owoce, a w innej wersji nawet dodać galaretkę na wierch. Jest tu naprawdę dużo wariacji związanych z tą tartą. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami

nietylkopasta.pl
Brownie z kokosową nutą i Czekodżemem Łowicz 213

Dziś czekoladowo. Mocno czekoladowo! Intensywne, pożywne i wilgotne brownie w połączeniu z delikatnie przebijającą się nutą kokosa oraz Czekodżemem Wiśnia z belgijską czekoladą od Łowicza, to prawdziwa gratka dla koneserów szukających niebanalnych połączeń smakowych! Czekodżem dostępny jest w czterech smacznych kombinacjach belgijskiej, mlecznej czekolady z Truskawką, Śliwką, Brzoskwinią oraz Wiśnią- każda z nich warta spróbowania, nie tylko jako dodatek(...)mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski. Do miski przełóż Czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą. Czekoladową mieszankę przelej do miski z Czekodżemem Łowicz, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj- najlepiej rózgą, aż składniki się połączą. Ciasto wylej na blaszkę o wymiarach 20x20 cm wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni

Kraina Miodem Płynąca
Kilimandżaro babci Basi 147

ostygnięcia. Jajka rozdzielamy, żółtka dodajemy do zimnej masy czekoladowej , a białka do oddzielnej miski. Zimną masę czekoladową miksujemy dokładnie z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtkami. Białka ubijamy na sztywno z resztą cukru i za pomocą szpatułki mieszamy z ciastem . Przygotowujemy tortownice o średnicy 24 cm , możemy na dno położyć papier do pieczenia , a boki wysmarować masłem

Pysznosci Babci Basi
Włoskie rogaliki Cornetti 93

jest to przepis uproszczony bez laminowania i dużej ilości masła to gwarantuję, że wart wypróbowania. Dla lepszego smaku polecam wstawić ciasto na noc do lodówki. Rogaliki można  również upiec od razu z nadzieniem np. dżemem lub kremem czekoladowym. Składniki na 12 rogalików: 300 g włoskiej mąki typu 0 150 g mleka 3 g suchych drożdży 40 g cukru jajko

wyzwania kuchenne
mulatka: ciasto czekoladowo-bananowe 156

się nie powtarzać zainspirowałam się nim i stworzyłam zupełnie nowe połączenie.  Biszkopt, warstwa bananów z galaretką i lekki mus czekoladowy wieńczący całość. Bardzo smaczne, lekkie, o wyraźnym smaku.  Lubicie banany w czekoladzie? Jeśli tak, to to ciasto na pewno będzie strzałem w dziesiątkę.   *foremka 25*34 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cukiniowe brownie z czekoladową polewą, Sesje 199

Ciasto wychodzi idealnie pulchne na zewnątrz, a w środku jest ciężkie i wilgotne – właśnie takie, jak ma być brownie. Przepis zmieniony od Susan . Dzięki! Składniki na

Qlinarnie i Qlinarnie
Najpopularniejsze przepisy 2016 roku (Le ricette più lette del 2016) 151

petto di pollo) Ciasto gruszkowe z białą czekoladą i mascarpone, bez masła (Torta di pere, cioccolato bianco e mascarpone, senza burro) Wołowina po burgundzku a'la Julia Child (Manzo alla borgognona a'la Julia Child) Toskański przysmak: focaccia z winogronami (Schiacciata con l'uva) Spaghetti z pesto z buraków (Spaghetti con pesto di barbabietole) Tort czekoladowy z kremem z ricotty(...)białą czekoladą (Torta con albicocche e cioccolato) Cocotte z ricotta i pomidorkami (Cocotte di ricotta ai pomodorini) Ciasto ze śliwkami, jogurtem, bez masła (Torta di prugne senza burro con yogurt bianco) Muffiny ze szpinakiem (Muffin agli spinaci) Tort czekoladowo-jabłkowy (Torta di cioccolato e mele) Smacznego :) Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Piernik bananowy. 29

dodaję sporo ziaren i bakalii.   W wersji  bez kakao i przyprawy piernikowej  przypomina smakiem keksa ze względu na sporą ilość bakalii i orzechów  To ciasto  bananowe znajduje zawsze sporo amamtorów, więc czasem nie zdążę  zrobić zdjęcia w całości   jak w tym przypadku. Z całej puszki  zostały trzy kawałki.....  Niestety(...)preferencji. Można piec również w keksówce, ale czas pieczenia jest inny. Zawsze sprawdzamy  patyczkiem.  Dekoracja dowolna. Ja polałąm polewą czekoladową i posypałąm wiórkami kokosowymi. To taka wersja przedświąteczna piernika. Jeszcze w tym tygodniu trzeba zagnieść ciasto na piernik staropolski dojrzewający

Gotuj Sam!
Dietetyczny sernik z owocami, czyli jak stworzyć zjawiskowe ciasto bez grama białego cukru 235

masła, ani mąki – wystarczy banan i płatki owsiane górskie, zaś masło i cukier z klasycznej polewy czekoladowej śmiało można zastąpić mleczkiem kokosowym i gorzką czekoladą. Wbrew pozorom nie trzeba bardzo kombinować, żeby to było ciasto bez cukru i mąki pszennej, nie zawierało też tłuszczu (oprócz tego pochodzącego z jajek i nieznacznej ilości z innych składników). Polecam też użycie sera

Eat me! Fit me!
Tarta czekoladowa Anny Olson 184

Dzisiaj dla wszystkich maniaków czekolady mamy mega pyszności :) To tarta czekoladowa, z przepisu niezawodnej Anny Olson, której wypieki pewnie jeszcze nie raz

Kuchenne Wariacje
Kremowy sernik na zimno z czekoladą, polany karmelowymi procentami 76

Masa serowa uciera się szybko - nie powstają grudki  zbyt szybko ścinającej się żelatyny. Jeśli lubicie posmak mleka w proszku, który ciasto zawdzięcza białej czekoladzie,  tym bardziej będziecie zadowoleni. Ja użyłam czekolady z dodatkiem pokruszonych czekoladowych ciasteczek,  co dodatkowo urozmaiciło smak sernika. Polewa z dodatkiem alkoholu jest wyraźnym akcentem,  który nadaje całości charakteru,  ale galaretka(...)łyżki miękkiego masła Masa serowa: 600 gram twarogu wiaderkowego"Sernikowy mielony - cheesecake filling"  z Piątnicy  ( jest odpowiednio tłusty i kremowy ) 150 gram białej czekolady z ciasteczkami czekoladowymi, użyłam "Twinpeaksbar cookies & cream" z Deals 300 ml śmietany kremówki 30 % - w kartoniku 5 łyżek cukru pudru 1/4 szklanki gorącego mleka 1 1/2 łyżki żelatyny Polewa: 200 gram twarogu sernikowego

Kronika Piekarnika
Małe mazurki orzechowe 136

migdałowych od Helio posypka czekoladowa (u mnie płatki czekoladowe) dodatkowo - masło i kasza manna do oprószenia foremek Przygotowanie Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy masło, 2 żółtka, cukier, proszek do pieczenia i małą szczyptę soli. Całość szybko miksujemy do uzyskania kruszonki. Następnie dodajemy 2 czubate łyżeczki gęstej śmietany 18% i zagniatamy ciasto ręko. Z ciasta powinnyśmy uformować kulę. Foremki (u mnie(...)masę przekładamy do żaroodpornej miseczki i podgrzewamy 30 sekund w mikrofalówce. Masa ma być miękka, ale nie mocno płynna. Ciasto smarujemy z wierzchu masą (około 1-11/3 łyżki). Na koniec każdy mały mazurek ozdabiamy wokół płatkami migdałowymi oraz czekoladową posypką (np. płatkami czekoladowymi). Podajemy. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Tort "Trzy sery" - bez pieczenia 39

się grudek w masie ), mieszamy i dodajemy do pozostałej masy. Miksujemy na gładki krem.  Na koniec wsypujemy wiórki czekoladowe, mieszamy szpatułką. Masę wykładamy na dno wyłożone ciasteczkami.  Wygładzamy i posypujemy całą powierzchnię  kilkoma startymi ciasteczkami korzennymi. Wkładamy ciasto do lodówki i przygotowujemy masę z ricottą. Schłodzoną śmietankę ubijamy na gęsty krem.  Ricottę oddzielnie miksujemy lub blendujemy(...)gładki krem. Wykładamy go równą warstwą na masę w tortownicy. Ciasto wkładamy do lodówki, wystarczą 3 - 4 godziny, by torcik uzyskał właściwą konsystencję. Jest tak delikatny, że polecam zjeść go do dwóch dni. Po dłuższym leżakowaniu śmietanka może zmienić walory smakowe w masach. A - oczywiście w masie z dodatkiem czekoladowych wiórków  sprawdzi się również czekolada mleczna. Smacznego

Kronika Piekarnika

Proponowane wyszukiwania