ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:189/384)

Tort fistaszkowy z nutą kawy i karmelem czekoladowym 194

kawowym likierem, przełożony kremem na bazie masła orzechowego z chrupiącymi orzeszkami, oraz karmelem czekoladowym. Tort przyozdobiłam kremem na bazie bitej śmietany, mascarpone, kawy i kakao oraz różami z kremu maślanego. Przygotowanie tortu jest bardzo szybkie, warto wcześniej przygotować sobie róże oraz upiec biszkopt. Inspiracja na krem Moje Wypieki. Składniki na tort o średnicy 18 cm: 4 jajka rozmiar(...)jednym kierunku, od dołu do góry. Ciasto przelać do formy, wyrównać, piec ok 25 min do suchego patyczka. Gorący biszkopt zrzucić na podłogę z wysokości 30-60 cm, odstawić na kratkę do całkowitego wystudzenia. Nożykiem odciąć boki biszkoptu od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty, po około 2 cm grubości. Czekoladowy karmel: 50 g wody 75 g cukru

moj przepis na
Tort czekoladowo-wiśniowy 173

Jeżeli nie wiecie, czy biszkopt jest upieczony to najlepiej sprawdzić to za pomocą patyczka szaszłykowego. Wbić go w ciasto, jeżeli nic do niego nie przywarło biszkopt jest upieczony.     Ubite białka Piana z białek, żółtek z odrobiną masy czekoladowej z rondelka   2. Wiśnie wrzucić do garnka, wsypać 2-3 łyżki cukru, sok z cytryny i całość zagotować(...)paterę do ciasta) położyć spód ciasta, dodać 1/2 kremu wiśniowego (najwięcej nałożyć na sam środek), następnie ułożyć na to kolejny spód od ciasta, wyłożyć resztę kremu, a na sam wierzch ułożyć ostatni spód ciasta. Przygotowany tort wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. 5. Przygotować wiśnie w żelu, tj. do rondelka wsypać wiśnie, dodać cukier i zagotować. W międzyczasie

Ugotować
Karmelizowane truskawki z whisky 138

Karmelizowane truskawki z whisky przygotowała Agnieszka Szyszkowska podczas naszych kolejnych kulinarno-fotograficznych szaleństw. To wyjątkowo prosty do przygotowania dodatek, który świetnie komponuje się z takim smakołykami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
marchewkowo-jabłkowe budyniowe ciasto ze śmietaną z nutą kokosu... 170

Składniki: masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 1 szklanka, jajka 3 sztuki, budyń czekoladowy 1 opakowanie, marchew 1,5 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Kinder Pingui 251

Kojarzycie batoniki Kinder Pingui? W bardzo prosty sposób możecie przygotować ciasto o bardzo zbliżonym smaku, dla wielbicieli tych batoników można przygotować tort - wystarczy ładna dekoracja i mamy tort:) Krem z śmietanki i serka mascarpone jest przełożony polewą z gorzkiej czekolady, a to wszystko znajduje się pomiędzy czekoladowym biszkoptem... prawda, że proste? I do tego baaardzo smaczne :) Przepis jest podany(...)piany dodajemy pojedynczo żółtka i ubijamy dalej. Następnie dodajemy olej i mleko. Na samym końcu mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Gdy składniki się połączą przestajemy ubijać. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 25cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą lub mąką. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. masa: Śmietankę schłodzoną ubijamy z cukrem pudrem na sztywno

Aga w kuchni
Ganasz czekoladowy i tort z truskawkami 131

ganasz czekoladowy czyli posiekać obie tabliczki czekolady na drobno, zagotować kremówkę i zalać nią czekoladę, ubijać aż postanie gładka i lśniąca masa. Dodać kawę rozpuszczoną w łyżce wrzątku, wymieszać. Lekko ciepłą masę wylać na tort. Rozsmarować po bokach, odstawić do zastygnięcia. Udekorować połówkami truskawek. Ganasz można używać jako polewę do ciast, ale idealnie nadaję się jako krem do przekładania

Magiczne Życie Marty
Tort czekoladowy z musem czekoladowym i wiśniami 438

gotowy należy nacisnąć ciasto palcami na środku, powinno stawiać lekki opór i wydać odgłos przypominający syczenie. Nie można piec za długo bo wtedy wyjdzie suchy i twardy i trzeba będzie piec jeszcze raz. Biszkopt odstawić na 3-4h do ostygnięcia. Ja piekłam biszkopt dzień wcześniej, z 1,5 porcji (na formę ø 18cm) Mus czekoladowy /inspiracja: Jacqueline Bellefontaine "Czekolada(...)wyłożyć połowę kremu czekoladowego. Położyć drugi blat. Ponownie nasączyć, wyłożyć resztę kremu oraz połówki wiśni (dość gęsto, nie żałować). Przykryć trzecim blatem, nasączyć. Przygotować polewę czekoladową. Polewa czekoladowa 30g masła 120g czekolady Masło roztopić. Dodać kawałki czekolady. Mieszać do uzyskania jednolitej, aksamitnej polewy. Od razu polać nią ciasto. Dekoracja orzechy laskowe Orzechy laskowe uprażyć chwilę na patelni. Następnie przy pomocy

coolinarnastrefa.blogspot.com
Babeczki piernikowe z miodem i kremem czekoladowym 331

pieczenia, sodą, przyprawami. 3. Do jajek dodać cukier, sól i dokładnie wymieszać mikserem do połączenia składników. Wlać przestygniętą masę czekoladową i wymieszać mikserem na średnich obrotach. 4. Do masy dodać mąkę, maślankę i krótko wymieszać, do połączenia składników. 5. Ciasto przełożyć do blaszki na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Piec w temperaturze 180C na funkcji(...)Czekoladę połamać lub poszatkować i przełożyć od miski. Do rondelka wlać śmietankę kremówkę i zagotować. Czekoladę zalać gorącą śmietanką i mieszać, aż się roztopi i powstawanie jednolity krem. Krem czekoladowy nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia, ma mieć temperaturę pokojową, jak masło. 7. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty

Mała Cukierenka
Rolada czekoladowa 235

przetestowania zapodałam rodzinie pyszną roladę z kremem czekoladowym. Wyłamałam się i nie upiekłam nic z bakaliami, ani z korzennymi przyprawami. Czekolada dobra jest przecież na każdą okazje, pasuje też i na te Święta. Kto ma podobne do mnie odczucia tego już teraz zapraszam do przetestowania prostej i szybkiej w wykonaniu rolady czekoladowej. Gwarantuje, że jest przepyszna, w końcu to czekolada(...)masę. Wyrównujemy. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu jeszcze cieple ciasto odwracamy "do góry nogami" na lekko zwilżony ręcznik od naczyń. Ściągamy z ciasta papier do pieczenia i zwijamy ciasto wraz z ręcznikiem w roladę. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. składniki na krem: 200 g gorzkiej czekolady 330 ml śmietany kremówki (30%) 1 łyżka cukru pudru - opcjonalnie

Przysmaki Karolki
POTRÓJNIE CZEKOLADOWE CIASTO LASKOWE (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE, BEZ PIECZENIA) 143

żałująca sobie czekolady. Może to i płytkie słowa,  ale ciasto patetycznie smaczne. Poczuj to! ❤ Składniki na formę o wymiarach 27 × 27 cm: Spód: 1 szklanka płatków lub wiórek kokosowych, 1 szklanka płatków owsianych (bezglutenowych), 1/4 szklanki sezamu, 1 szklanka daktyli suszonych, 2 łyżki kakao (najlepiej surowego w proszku). Krem laskowy: 2 szklanki orzechów laskowych, 6 łyżek melasy karobowej(...)łyżki oleju kokosowego RAW, szczypta soli. Polewa czekoladowa: 80 ml nierafinowanego oleju kokosowego, 3 łyżki karobu, 3 łyżki kakao, 1 łyżka melasy karobowej. Wykonanie : Formę wykładamy folią spożywczą. Składniki na spód blendujemy na klejącą masę. Wylepiamy nią formę. Składniki na krem laskowy blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Wlewamy ją na spód ciasta. Olej kokosowy na polewę rozpuszcamy w kąpieli wodnej

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pomarańczowe gofry – idealne na każdą okazję 157

niezwykle proste. Często korzystam z tej funkcji piekąc najróżniejsze ciasta lub bezę czy nasze ukochane kokosanki. Kokosanki zawsze piekę w dużych (!) ilościach. Robot znacznie ułatwia mi ich przygotowanie. Misa ma dużą pojemność i spokojnie można ubić na raz dużą ilość białek. Można również w prosty sposób przygotować najróżniejsze kremy czekoladowe. Już niedługo podzielę się przepisem na jeden z nich(...)cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem, sokiem z pomarańczy i olejem. Dodaję też kilka kropel aromatu pomarańczowego. Następnie dodaję ubite białka i ostrożnie mieszam je łyżką z masą. Ciasto nakładam chochelką do dobrze nagrzanej gofrownicy. Wyciągam, gdy gofry są chrupiące (u mnie gofry pieką się szybko, mam mocną gofrownicę, przy słabej polecam dobrze ją rozgrzać). Gofry podaję z ulubionymi dodatkami

Słodkie okruszki
Tort śmietankowo czekoladowy 216

cukier - 1 szkl mąka - 1 szkl olej - 2 łyżki kakao - 3 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem 400 ml śmietana 36 % 650 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 - łyżka żelatyny 3 łyżki wrzącej wody Dodatkowo : lentilki rurki białe czekoladowe Poncz : 0,5 szkl gotowanej i ostudzonej wody 1 - łyżeczka cukru sok z cytryny Przygotowanie : Biszkopt: Mąkę przesiać(...)płynną żelatynę do śmietany, cały czas ubijać. Poncz : Wymieszać wszystkie składniki ponczu. Składanie tortu : Pierwszy blat nasączyć ponczem, wyłożyć porcję kremu, rozsmarować. Tak postąpić z drugim i trzecim blatem . Wierzch i boku tortu posmarować kremem,  obłożyć rurkami czekoladowymi,  tort związać wstążką. Wierzch tortu udekorować lentilkami, odstawić do lodówki na kilka godzin, lub całą noc. (function

Kuchnia Danusi
Torcik gruszkowy z kajmakiem 230

krem. Na wierzch masy przesiać mąkę i delikatnie wymieszać na gładką masę. Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm. Wysmarować ją tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Przygotowane ciasto przełożyć do torownicy. Piec w temperaturze 160°C na funkcji termoobieg przez około 40-45 minut. Odstawić do ostygnięcia najlepiej na całą noc. W szklance zaparzyć herbatę, dodać 3 łyżki(...)gorącej wody. Odstawić. Serek mascarpone wymieszać z cukrem waniliowym. 150 g śmietanki ubić, dodać serek i delikatnie wymieszać. Częścią masy posmarować boki tortu, a resztę kremu odłożyć do ozdobienia wierzchu. Następnie boki obłożyć płatkami czekoladowymi (fot.3). Pozostałe gruszki odsączyć i pokroić w plasterki. Poukładać je na wierzchu tortu jak na zdjęciu (fot.4), zostawiając troszkę miejsca od krawędzi tortu na zrobienie

Świat Ciasta
MILKY WAY - SZYBKIE CIASTO BEZ PIECZENIA 2964

gotowanego. Miksuję do czasu otrzymania gładkiego kremu na niskich obrotach. Śmietanę zagotowuję, zestawiam z ognia, dokładnie mieszam z czekoladą (wcześniej połamaną w kostkę), aż uzyskam gładką polewę czekoladową. Odkładam, aby nieco przestygła. Blachę wykładam folią spożywczą. Układam warstwę herbatników, wylewam 1/2 masy mlecznej, następnie kolejno: herbatniki, pozostała masa, herbatniki i polewa czekoladowa. Ciasto chłodzę w lodówce około 12 godzin

JejKuchnia
Capuccino 166

Ciasto to często gości na uroczystościach rodzinnych i zawsze szybko znika ze stoła. Składniki: Na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na blat kokosowy: 8 białek  szczypta soli 1 i 1/4 szklanki cukru (16 łyżek)  1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g kokosu Na krem cappuccino(...)wanilinowego 5 łyżek kawy cappuccino w proszku 6 żółtek 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła Na krem śmietanowy: 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2-2,5 łyżeczki żelatyny Na polewę czekoladową: 1/3 kostki margaryny lub masła 1 łyżka kakao 3 łyżki cukru 3 łyżki wody Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubijać z cukrami

My sweet a life

Proponowane wyszukiwania