ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:186/384)

tort czekoladowy-wiśniowy z dripem 193

ziemniaczanej szklanka cukru 4 łyżki oleju 4 łyżki zimnej wody łyżeczka proszku do pieczenia na mus czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 100 g czekolady deserowej na mus wiśniowy: 200 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej 2 łyżki cukru na krem budyniowy: 2 szklanki mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego kopiata łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru(...)trochę przestygnie, 3 łyżki budyniu przełożyć do szprycy.  Dolny blat biszkoptu położyć na paterze, zapiąć obręcz wokół ciasta. Na ciasto wycisnąć margines z budyniu. Na środek wyłożyć tężejącą masę wiśniową. Przykryć biszkoptem. Wstawić na chwilę do lodówki.  Przygotować mus czekoladowy: czekoladę połamać, wrzucić do miski i ustawić ją nad  garnkiem z wrzątkiem (tak, żeby miska nie dotykała

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekanka naleśnikowa z bananami i nutellą 102

patelni mocno rozgrzewać odrobinę oleju, wylewać i rozprowadzać po całej powierzchni porcje ciasta. Smażyć ok. minutę, odwrócić, chwilę podsmażać i przekładać na talerz. Naleśniki odstawić do wystygnięcia. Nadzienie: Orzechy laskowe posiekać nożem na mniejsze kawałki. Banany obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wmieszać w nie krem czekoladowy i orzechy. Masa z mascarpone: Do miseczki wlać kremówkę, dodać mascarpone, jajko

niecodziennikpary
Blok czekoladowy 162

wyobrażam sobie, by w czasie świąt bożonarodzeniowych zabrakło tego ciasta. Zobaczcie jak powstaje blok czekoladowy. Blok czekoladowy to jedno z tych ciast, które powstaje bez gotowania. Od zawsze kojarzy się mi z grudniowymi świętami. Pozycja obowiązkowa do kawy lub herbaty w pierwszy bądź drugi dzień świąt bożonarodzeniowych. Ten osobliwy deser jest bardzo kaloryczny, ale kto nie lubi trochę grzeszyć(...)Ponadto przyda wam się forma do ciasta – keksówka. Niedroga do dostania jest tutaj . Gdybyście mieli ochotę na inny deser to polecam wam krem z serka homogenizowanego. Możecie także spróbować moich świątecznych przepisów . Ułatwią wam przygotowanie wigilii. Zabieramy się za pracę. Będzie wam smakować. Zobacz mój film z przygotowania bloku Składniki – Blok czekoladowy 2 kostki margaryny 500 g mleka

Kuchennyviral.pl
Jesienna chrupiąca tarta 196

Składniki na kruchy spód- czyli na miodowe ciasto-  -180 g mąki -30 g cukru -1 łyżka miodu -1 łyżka wody -1 jajo -80 g margaryny -1 łyżeczka sody Na wierzch tarty -jabłka pokrojone w plastry -Masło orzechowe czekoladowe Primavika – wybrałam ten produkt gdyż masło czekoladowe w odróżnieniu od innych tego typu kremów nie jest czekoladą, gdyż 62% jego składu(...)słonecznik, cynamon, kardamon, gozdziki- idelane połączenie do tej właśnie tarty -miód rozpuszczony w kąpieli wodnej -mielony cynamon Ze wszystkich podanych składników na kruchy spód , wyrób gładką kulę i wylep ciastem ,posmarowaną uprzednio masłem, formę do tarty. Ponakłuwaj widelcem. Piecz w 180 stopniach około 7 minut. Sprawdzajcie , może być dłużej. Tarta będzie miała brązowy odcień, miód to sprawia. Wyjmij z piekarnika

Z Kuchni Do Kuchni
Naleśniki czekoladowe z bananami wg Pawła Małeckiego 173

Smakowite, czekoladowe i na dodatek z bananem - to musi być pyszny deser, jednym słowem: naleśnikowa uczta! Składniki: 2 jajka 500 ml mleka 3,2 % szczypta soli 180-200 gram mąki 1 łyżka kakao 3-4 łyżki oleju Ponadto: 4-5 bananów krem orzechowy 2-3 łyżki masła cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Odstawiamy

kgwjanczewo
WEGAŃSKI TORT KOKOSOWY BEZ ZBÓŻ (WERSJA PODSTAWOWA I ROZSZERZONA) 164

jedną porcją mokrych. Dolewamy 1/2 porcji oleju, tj. około 30 ml (3 łyżki). Powstałe ciasto biszkoptowe umieszczamy w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy 25-30 min do suchego patyczka. To samo czynimy z pozostałą porcją składników. Podczas pieczenia biszkoptów zajmujemy się przygotowywaniem kremu kokosowego. Ta czynność nie jest już skomplikowana. Nic prostszego! Umieszczamy wszystkie składniki na masę w blenderze(...)syropu, np.  z agawy, 50 ml "mleka" migdałowego, 1 łyżka soku z cytryny. Masa kokosowa: 2 kostki kremu kokosowego, 2 łyżki soku z cytryny, 3/4 szklanki "mleka" roślinnego, 1/2 szklanki słodu  (ksylitolu lub jasnego syropu, np. z agawy). Masa czekoladowa: 1 tabliczka czekolady wegańskiej, 200 ml "śmietanki" roślinnej (w sklepach pod nazwą "zagęszczony produkt kokosowy" ... lub migdałowy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Torcik rafaello z kandyzowanym aloesem i heratnikami regionalnymi 120

miski i mieszamy z miodem na gładki krem, następnie dodajemy zimne wiórki i mieszamy. Biszkopt nasączamy obficie herbatą, wykładamy masę i odstawiamy na godzinkę do stężenia. Czekoladę rozpuszczamy razem ze śmietanką w kąpieli wodnej. Na masę wiórkową wylewamy polewę,w koło układamy herbatniki czekoladowe. Kandyzowany aloes kroimy w kosteczkę i dekorujemy wierzch ciasta, Torcik odstawiamy do zastygnięcia. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Bardzo czekoladowe American Cookies 142

Czekoladowe ciasteczka amerykańskie - double chocolate American Cookies American Cookies to już prawdziwa klasyka amerykańskiej kuchni. Te przepyszne ciasteczka pieczone są z różnymi dodatkami i zawsze wychodzą

Korniszonki
Maślane babeczki z kremem 115

środku. Otulone czekoladowym kremem. Babeczki doskonałe na każdą okazję. I brak okazji. Babeczki: 250 g mąki 150 g słodziwa 2 jajka 125 ml mleka 100 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250 g mascaropone 100 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki słodziwa opcjonalnie: łyżka soku z jagód lub barwnik spożywczy Suche składniki na ciasto łączymy ze sobą. Masło(...)Ciasto wykładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w 180 st. C, przez 25 minut. Mascarpone ubijamy ze słodziwem. Odkładamy ok. 2-3 łyżki (50 g) i mieszamy z sokiem lub barwnikiem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko ostudzoną dodajemy do mascarpone, stale ubijając. W upieczonych babeczkach wycinamy otwory, w które wkładamy masę jagodową. Przy pomocy rękawa cukierniczego, dekorujemy babeczki kremem

Kucharzyca
Wilgotne ciasto korzenno-czekoladowe z makiem 120

łyżki cukru 5 łyżek mleka Jak zrobić wilgotne ciasto korzenno-czekoladowe z makiem i polewą czekoladową? Najlepiej, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.  Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, a dno tortownicy (u mnie o średnicy 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem na jasny krem. Po tym, dodajemy po jednym jajku na raz i ciągle(...)dużej misie łączymy mąkę pszenną, kakao, mak, przyprawę korzenną i proszek do pieczenia. Do składników mokrych dodajemy składniki suche. Dokładnie miksujemy do połączenia się składników.  Tak powstałe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez ok. 40-45 min. do tzw. suchego patyczka.  W międzyczasie przygotowujemy polewę. W rondelku umieszczamy wszystkie składniki polewy

Kuchnia Łukasza
Czekoladowo - czekoladowe profiterolki. 160

mało odpoczynku, sporo planowania i mało spania. Obiecuje, że już lada moment ogarnę się i wrócę z regularnymi postami.  Dzisiaj mam dla Was malutkie ptysie, zwane profiterolkami. Przełożone kremem czekoladowym, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Małe, rozpustne i pyszne. Czy to nie idealna propozycja na rozpustny czwartek? Może nie jest to propozycja ociekająca tłuszczem, ale na pewno czekoladą(...)drożdżowego). Gdy składniki się połączą ciasto powinno być gęste, gładkie i błyszczące.  Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut. Upieczone wystudzić na kratce.  Masa czekoladowa do nadziania: 100 g gorzkiej czekolady, 5-6 łyżek gęstej śmietany, 18% kilka łyżek

Plate of Joy
Proste ciasto czekoladowe z gruszkami. Idealne do kawy 133

Szybkie, puszyste, mocno czekoladowe i pełne owoców – tak można w skrócie podsumować to obłędnie pyszne, proste ciasto czekoladowe z gruszkami. Nie ma lepszego towarzysza kubka jesiennej kawy! Proste ciasto czekoladowe z gruszkami – najprostsze ciasto na jesienny deser Macie czasem tak, że nagle nachodzi Was ochota na coś słodkiego, domowego i potrzebujecie to na już? U mnie to standard(...)głownie z wanilią – waniliowe sosy, budynie, kremy, ciasta. Jednak jako prawdziwy i dumny czekoladoholik musiałam spróbować kombinacji właśnie z czekoladą . I był to strzał w dziesiątkę! Soczyste, słodkie gruszki idealnie uzupełniają się z mocnym, wyrazistym smakiem kakao. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na słodkie wypieki znajdziesz w zakładce CIASTO Proste ciasto czekoladowe z gruszkami – najważniejsze wskazówki Gruszki

Na-talerzu.pl
Bananowiec na orzechowym biszkopcie 108

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka lekko kopiasta łyżka mielonych orzechów włoskich 2/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki śmietany kremówki (30%) 2 szklanki mleka 3 czubate łyżki cukru pudru budyń czekoladowy łyżka kakao 3 czubate łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 4-6 bananów (w zależności od wielkości) sok z cytryny galaretka pomarańczowa 2 łyżki(...)dżemu morelowego Wykonanie: Z białek ubić sztywną pianę. Nadal ubijając, stopniowo wsypywać cukier, a potem dodać żółtka, obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i orzechy. Ciasto przełożyć do natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 26-28 cm. Piec ok. 35 min w 180 stopniach. Wystudzić. Biszkopt bardzo urośnie, ale w trakcie studzenia opadnie (dodatkowo jego wysokość

MyCookBook.pl
markizy mleczno-orzechowe 162

Wersja bardziej bogata, bo nie tylko ciastko i krem ale dodatkowo polane polewą z czekolady i masła orzechowego. Nie powiem, że robi się je szybko, choć są łatwe ale dość pracochłonne. Jeśli jednak skusicie się na ich przygotowanie to nie zawiedziecie sie, bo na pewno znikną w mgnieniu oka! Składniki: na ciasto: 350 g mąki 250 g masła 3 łyżki(...)proszku 150 g masła dodatkowo: 150 g czekolady deserowej 2 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów 3 łyżki mleka wiórki czekoladowe  Składniki ciasta szybko zagnieść a następnie owinąć folią i wstawić na godzinę do lodówki.  Schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanym maka blacie i kieliszkiem wycinać kółeczka. Układać na papierze do pieczenia i piec w 200*C około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczki z michałkami 221

lodówki (min 6 godz.). Następnego dnia umieszczamy w misce krem czekoladowy i serek mascarpone. Przy pomocy miksera (wolne obroty) mieszamy całość, aż uzyskamy gęsty krem. Odkładamy mikser. Dodajemy posiekane cukierki. Rózgą kuchenną lub szpatułką krótko i delikatnie mieszamy całość. Krem wkładamy do lodówki na kilka minut, aby trochę zgęstniał. Następnie przekładamy(...)worek z kremem tak, aby za bardzo nie ogrzewać go dłonią (krem pod wpływem ciepła zwarzy się). Na koniec posypujemy babeczki posiekanymi orzeszkami ziemnymi (możemy również użyć posiekanych cukierków).   Uwagi: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową, oprócz składników na krem. Użyłam mąki pszennej tortowej, typ 450. Jeśli chcemy, aby krem był stabilniejszy

Słodki Pomysł

Proponowane wyszukiwania