ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:188/384)

Ciasto czekoladowe z masą karmelową i solonymi orzeszkami ziemnymi 1055

słodkie - masa nadrobi zawartość cukru w cieście ;) Długo szukałam przepisu na czekoladowe ciasto, bez zawartości kakao. Aż w końcu metodą prób i błędów, wyszło :) Ciasto jest zbite jak brownie , ale nie tak wilgotne. Spróbujcie, a może Wam zasmakuje. U mnie przepis zostaje do ciast z bardzo słodkimi kremami. Składniki: * ciasto: (na keksówkę o wymiarach 25x10) - 100g masła - 100g gorzkiej czekolady(...)rozpuszczoną i lekko ciepłą, czekoladę. Wymieszać do połączenia się składników. Pod koniec ucierania, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Wyjdzie bardzo gęste ciasto. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do czekoladowego ciasta i dokładnie wmieszać w ciasto. Masę przelać do foremki. Piec ok 45-50 min w piekarniku nagrzanym do 170C (bez termoobiegu) - do tzw."suchego

CookYourself
Brownie CzEkolAdoWe ze SłoNym MasŁem OrzeChwYm 180

tortowej 0,5 kubka mąki z ziaren amarantusa 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 0,5 słoiczka masła orzechowego z kawałkami orzeszków 1 op serka mascarpone 0,5 szklanki brązowego cukru Polewa: 1 tabliczka czekolady gorzkiej lub mlecznej   2 łyżki śmietany kolorowe drażetki czekoladowe lub z masłem orzechowym Przygotowanie Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, blachę wykładamy papierem(...)masłem mąkę przesiewamy z proszkiem i kakao, stopniowo dolewamy mokre składniki  Wszystko dokładnie mieszamy, przelewamy do foremki masło orzechowe mieszamy z cukrem oraz mascarpone, układamy łyżką na cieście wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika, pieczemy do uzyskania efektu suchego patyczka po ostudzeniu polewamy czekoladą i posypujemy kolorowymi cukierkami

Luźna Kuchnia
Mazurek kakaowo- kokosowy 164

proszku 50g kokosu Dodatkowo: Kilka kostek deserowej czekolady Kilka małych czekoladowych jajeczek Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy na blat, dodajemy pozostałe składniki prócz kakao. Siekamy ciasto, a następnie zagniatamy. Dzielimy w proporcji ⅓ i ⅔ . Do większej części dodajemy kakao i ponownie zagniatamy. Można również podzielić składniki przed przygotowaniem ciasta i przygotować je od razu w wersji zwykłej oraz kakaowej- łatwiej jest uzyskać(...)grochem, by nie wybuliło nam w trakcie pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 20 minut. Po 15minutach ściągamy ostrożnie „kulki” i przypiekamy ciasto od góry. Jeszcze ciepłego mazurka możemy „napełnić” kremem: Margarynę topimy, dodajemy przesiany cukier puder i cały czas mieszamy. Następnie dodajemy jedną łyżkę zimnej wody i przesiane mleko w proszku. Energicznie mieszamy by nie było

Kuchnia w czekoladzie
Tort z kremem adwokatowym 254

Krem adwokatowy 750 ml mleka 250 ml adwokatu 1 szkl cukru 3 kopiaste łyżki mąki pszennej 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 400 g masła lub margaryny truskawki płatki czekoladowe Przygotowanie:   Krem: do szklanki mleka wlać adwokat, dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną i zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko i energicznie mieszając zagotować. Nakryć(...)pieczenia i wylać ciasto. Piec około 25 minut w 170 st. Wyjąć i ostudzić. Przekroić wzdłuż do uzyskania dwóch placków. Na pierwszy placek wyłożyć 2/3 kremu, ułożyć 2 okręgi z truskawek, przykryć drugim plackiem. Boki i górę tortu posmarować resztą kremu. Włożyć do schłodzenia do lodówki. Przed podaniem udekorować na górze truskawkami i posypać płatkami czekoladowymi.   Inspiracją był

Ala piecze i gotuje
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 163

posiekanych orzechów opakowanie śnieżki 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 100 g czekolady 2 łyżki mleka posypka czekoladowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej, Delikatnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce z piekarnika wyłożonej papierem lub silikonowej macie do rolad .Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)wyjęciu ciasta z piekarnika przykryć je wilgotną ściereczką i zwinąć w roladę. Kawę zaparzyć w kilku łyżkach wody i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śnieżką. Wmiksować do niej mascarpone i kawę (razem z fusami). Wmieszać orzechy i rodzynki. Roladę rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć. Czekoladę z mlekiem rozpuścić nad parą i polać roladę. Posypać czekoladowymi wiórkami i schłodzić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowe babeczki z kremem i truskawkami 139

Truskawki w środku zimy? Wy też miewacie takie zachcianki? Przy odrobinie szczęścia można je znaleźć w Tesco (ważne jednak, żeby dobrze sprawdzić czy nie są zepsute

Ciastkozercy
TORT URODZINOWY z musem jeżynowym. 169

czekolady w śmietance. Dzień 2: Robimy kremy czekoladowe, mus jeżynowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). Dzień 3: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. Dzień 4: Tort urodzinowy podajemy gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę, dlatego

Słodki Pomysł
Tort pomarańczowy z truflami 205

przełamania smaku, można dodać likier pomarańczowy (u mnie rum, którym zalana jest skórka pomarańczowa) Dodatkowo: - pokrojone fileciki wykrojone z pomarańczy (dałam 2 gatunki pomarańczy, różne w smaku) Do ozdoby: - czekoladowe chipsy o smaku pomarańczowym - trufle pomarańczowe - pomarańcze kandyzowane ( tu przepis ) - listki mięty Trufle pomarańczowe najlepiej przygotować kilka dni wcześniej. Składniki na ok. 30 szt.: - 60 g masła - skórka starta(...)wlewając ostudzoną, ale płynną galaretkę do chwili, aż składniki się połączą. Ciasto biszkoptowe przecinamy na 3 blaty. Tort składamy, delikatnie nasączając blaty, przekładając kremem, na którym układamy pokrojone na kawałki fileciki z pomarańczy (przykrywamy je kremem). Wierzch tortu dekorujemy truflami, listkami mięty i kandyzowanymi pomarańczami. Boki ozdabiamy chipsami czekoladowymi o smaku pomarańczy. T ort pomarańczowy z truflami jest składową kilku

mojewypiekiinietylko
Tort czekoladowo – pomarańczowy 133

żelatyny Nasączenie 200 ml świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 2 łyżki cukru *** 5 łyżek wódki Krem waniliowy do tynkowania 350 ml śmietany kremówki * 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Ganache 100 g czekolady gorzkiej 120 ml śmietanki kremówki * Dekoracja czekoladowe słodycze świeże liście pomarańczy Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy(...)papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto przekładamy i delikatnie wyrównujemy. Wstawiamy piekarnika nagrzanego do 170-180'C i pieczemy przez 45-55 minut. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i upuszczamy go razem z formą na podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Z biszkoptu odcinamy wierzch i kroimy na 4 równe blaty. Krem czekoladowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy

Wędrówki po kuchni
Ciasto kokosowo- migdałowe 163

migdałowym nadzieniem? Kokosanka? Kokosanki kojarzą mi się z kawałkami biszkoptu z procentami, oblanego ciemną polewą czekoladową i obtoczonego w wiórkach kokosowych. Dzisiejsze ciasto jest zupełnie inne, więc nie chcę nazwą wprowadzać was w błąd. Kokosek? To raczej wersja ciasta rafaello z dużą ilością delikatnego kremu. Umówmy się na zwykłą

dolcevitainmykitchen
ciasto babie lato 179

lodówki do stężenia. Wykładamy 1/2 część kremu, przykrywamy biszkoptem. Następnie rozsmarowujemy pozostałą część kremu, na niej rozsmarowujemy masę jabłkową i przykrywamy drugim ciastem kruchym. Obciążamy deseczką. Całość wstawiamy do lodówki, do stężenia mas. Następnie wstawiamy do spiżarki aby „oddało”. Polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto najlepiej przygotować dwa dni przed podaniem

Domowy Smak Jedzenia
Moje przepisy świąteczne i życzenia 100

żurawiną Bigos z czerwonek kapusty z owocami Ciasto korzenne z gruszką gotowaną w winie Ciasto migdałowe z polentą i pomarańczami Karp w sosie pomarańczowym Makowiec z kaszą jaglaną Śledź w jogurcie z jabłkiem Łamana beza z kremem amaretto Krucha choinka z kremem Sernik czekoladowy na makowym spodzie Ozdobny wieniec z bułeczek Kruche anioły z mąki razowej

AZgotuj!
CIASTO KREMOWE- CZEKOLADOWO- KAWOWE 184

Podobne KREMOWE CIASTO  robiłam jakiś czas temu i bardzo wszystkim smakowało. Dziś w wersji z jasnym biszkoptem, budyniem czekoladowym oraz  kawową pianką. Kawa i

Pani na deser
Wypiekarnia – pracownia cukiernicza w Rzeszowie 152

chce! Wchodząc raz, wiesz już, że wrócisz ponownie!   Sernik niebiański – z karmelem na czekoladowym spodzie. Wypiekarnię odwiedzamy w tygodniu tuż przed Bożym Narodzeniem. Tutaj także czuć świąteczny klimat. W menu są akurat przepięknie wyglądające babeczki z świątecznym w smaku kremem. Każde ciasto jest dopracowane pod kątem smaku oraz składników. O efekcie wizualnym nie wspominając!   Wypiekarnia to także

Raj dla Podniebienia
Babeczki choinki 110

klik ), dziś przedstawiam wersję choinkową, ale to nie ostatni pomysł w tym roku. Baza to czekoladowo-pomarańczowe ciasto, do którego dla wzmocnienia smaku dodałam posiekanej, gorzkiej czekolady i kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Dekoracyjna choinka na czubku babeczki zrobiona z zabarwionego zielonym barwnikiem spożywczym kremem na bazie mascarpone, który jest idealnie sztywny, nie traci kształtu i się nie rozpływa. Posypane delikatnymi

Słodkie inspiracje