pszennej ½ szklanki jasnego piwa 250 g schłodzonej margaryny Wykonanie: Mąkę rozetrzeć z margaryną, dodać piwo i zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto Czekoladowe: Kruche ciasto nr 6 - (z przepisu Mazurek Czekoladowy ) Składniki: 250 g mąki 150 g masła 100 g cukru pudru 3 żółtka 2 - 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku
Mama Gotujeraczej gruszki w cieście czekoladowym :) Mam nadzieję, że zdjęcia wyglądają kusząco i zachęcająco do wypróbowania przepisu, bo ciacho smakuje obłędnie. Mało brakowało, a byłoby ciasto bez owoców, bo gruszki gotowane w syropie kusiły niesamowicie, żeby je zjeść od razu. To smak mojego dzieciństwa, więc tym bardziej jestem z siebie dumna, że wytrwałam do końca :) Na więcej słów nie liczcie
Domowa Cookierenka AgiCzekoladowe ciasto z czereśniami "chodziło za mną" odkąd na straganach zobaczyłam moje ulubione owoce... Początkowo miała powstać tarta czekoladowa z czereśniami, ale kiedy nabrałam ochoty na dodatek budyniu, ciasto nieco urosło. Powstało zatem kruche czekoladowe z budyniem czekoladowym, czereśniami i bezą. Nie będę się rozpisywać jak bardzo mi smakowało, sami się przekonajcie! Przepis poniżej :) Ciasto(...)żółtka, 2/3 szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli Budyń: 2 budynie czekoladowe z cukrem, 400 ml mleka Owoce: 600 g czereśni Beza: 4 białka, niepełna szklanka cukru, 1 łyżka octu jabłkowego, szczypta soli Z podanych składników zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać nieco kwaśnej śmietany. Uformować w kulę, zawinąć w folię i schłodzić. Przygotować budyń
Czerwień i błękitPoszukując kiedyś przepisu na słodkości kuchni meksykańskiej natrafiłam na ten przepis na stronie kuchnialidla.pl. Ciasto bardzo mi przypasowało choć nie lubię mocno czekoladowych ciast, ale to jest wyjątkowe w smaku. Składniki: - 180 g mąki pszennej - 150 g cukru - 125 g masła - 50 g kakao - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 50 g orzechów włoskich - 50 g czekolady deserowej posiekanej
Kuchenne WariacjeByło już ciasto marchewkowe, to teraz czas na ciasto buraczkowe z dużą ilością kakao. W życiu nie jadłam tak pysznego ciasta czekoladowego...potwierdza to też Mój Fotograf -mąż;) Uwierzcie zaskoczy Was smakiem... Składniki; 370 g ugotowanych buraków ćwikłowych, 300 ml oleju, 5 jajek, 270 g mąki, 370 g cukru, 100 g kakao, 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego, 3 płaskie łyżeczki(...)ubijamy.Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodajemy cukier waniliowy, cukier, sól.Następnie dodajemy porcjami jajka. Mieszamy.Na koniec dodajemy buraczany mus.Miksujemy wszystko.Wlewamy do formy. Pieczemy ok.75 minut. Ciasto w środku powinno byc lekko wilgotne. Po godzinie pieczenia ciasto przykrywamy folią aluminiową i pieczemy dalej. wg. "Ciasta i ciasteczka
Anioły w kuchnitakiego lodówkowego remanentu, w skrzynce z warzywami, odnalazłam śliwki :) Kupione kilka tygodni wcześniej, w jednym z marketów, leżały i spokojnie czekały na wenę. Doczekały się wreszcie ;) Postanowiłam upiec ciasto czekoladowe z zatopionymi wewnątrz niego ćwiartkami śliwek. Śliwki miały za zadanie nadać ciastu wilgotności i przełamać czekoladowy smak. Udało się, ciacho wyszło pyszne :) Zapraszam zatem do stołu :) Składniki(...)wierzchu ułożyć ćwiartki śliwek (bez pestek). Piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się dobrze upiekło. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennamleko – 0,5 l* budyń waniliowy z cukrem – 2 szt* cukier – 3 łyżki* masło – 200 gDODATKOWO:* galaretka truskawkowa – 1 szt* polewa czekoladowa ciemna* polewa czekoladowa białaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :BISZKOPT JASNY :Białka ubijamy na sztywną pianę.Pod koniec ubijania ( nie przerywając ) dodajemy cukier , a następnie po 1 żółtku.Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy(...)Przykrywamy jasnym biszkoptem z wyciętymi okręgami.Otwory zalewamy TĘŻEJĄCĄ galaretką ( nie może być płynna ponieważ masa przesiąknie ).Drugi biszkopt smarujemy resztą masy budyniowej , a następnie odwracając szybkim ruchem przykrywamy ciasto włożone do blachy ( układając „na odwrót ” tak , by masa budyniowa znalazła się od spodu ).Lekko dociskamy.Na górze układamy wycięte biszkoptowe okręgi , a następnie obficie polewamy rozpuszczonymi czekoladami tworząc
Ostra na SłodkoWysoki, czekoladowy jak żaden inny przekładaniec o intrygującej nazwie. Przepis znalazłam na tej stronie . Ja polewę zrobiłam z mlecznej czekolady, a nie z Nutelli i jak zwykle pospieszyłam się z krojeniem i moja polewa nie zastygła odpowiednio ;). Tak to jest, jak człowiek wszędzie się goni... Ciacho trochę pracochłonne, w szczególności rozwałkowywanie tych 12 kawałków ciasta, ale warto! Serdecznie polecam wypróbować(...)garnuszku, wymieszać do uzyskania gęstej, aksamitnej polewy. Na każdy placek nałożyć kilka łyżek czekoladowej masy, wyrównać i przykryć kolejnym płatem ciasta. Ostatni, górny placek polać polewą czekoladową. Ciasto pozostawić w temperaturze pokojowej na ok. 2 godziny, po czym wstawić do lodówki na 12 godzin. Przed podaniem doprowadzić do temperatury pokojowej. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanieznoszę miętowych cukierków, czekoladek, pralinek ani ciast. Całe życie grzecznie odmawiałam, gdy ktoś częstował mnie miętową słodkością... Wszystko się zmieniło, gdy dawno temu na stronie Moje Wypieki zobaczyłam tort czekoladowo-miętowy, który zachwycił mnie swoim wyglądem... Długo podchodziłam do niego jak do jeża, aż wreszcie postanowiłam go upiec mojemu Synkowi na imieniny ponad dwa miesiące temu, gdyż Adaś uwielbia(...)się na kawałek i zachwycili się smakiem. W końcu przyszedł czas i na mnie, i co..? Przepadłam całkowicie. Ten tort jest tak pyszny, ze wręcz uzależnia :D Intensywne czekoladowe ciasto jest mięsiste i wilgotne, a krem miętowy smakuje idealnie, orzeźwiająco i niezwykle lekko, mięta nie dominuje silnie, jest idealnie wyważona. No mówię Wam, coś pysznego... Od tego czasu tort
Słodko-Słony Świat Ilonyłyżki cukru pudru 1. Serek miksujemy z kremówką i cukrem pudrem na gładką masę. Ciasto składamy w formie w której piekł się czekoladowy blat. 1. Na spodzie układamy połowę czekoladowego ciasta, które nawilżamy przygotowanym ponczem, następnie wierzch smarujemy kilkoma łyżkami dżemu. 2. Na warstwie dżemu układamy przekrojone wzdłuż banany, które nawilżamy sokiem wyciśniętym z całej cytryny aby nam nie ściemniały(...)banany przekładamy tężejącą galaretkę i odstawiamy w chłodne miejsce do zupełnego zastygnięcia. 3. Na galaretce delikatnie rozprowadzamy masę śmietankową, którą przykrywamy drugą częścią ciasta. Wierzch blatu czekoladowego nasączamy resztą ponczu, a następnie wierzch smarujemy masą mascaropne i ścieramy drugą połowę czekolady. Ciasto odstawiamy na kilka godzin w chłodnym miejscu. Przypraw i dodatków poszukajcie na www.Skworcu.com.pl
Apetyczna babeczkaNajprostsze i najlepsze ciasto ucierane z truskawkami🍓 jakie znam... Czekoladowe ciasto na maślance a'la Murzynek z dodatkiem truskawek i płatków migdałowych - jest pyszne i nie można mu się oprzeć. Jego wykonanie zajmuje zaledwie 10 minut, a resztę wykona piekarnik 😉 Jest puszyste, wilgotne i delikatne w smaku. Zamiast truskawek można dodać również inne owoce, np. borówki, maliny, a nawet śliwki
Kuchnia MagdaLenyCzekoladowe ciasto murzynek z wiśniami w spirytusie. Mięciutkie i wilgotne. Tak się składa ,że mam duży zasób "pijanych wiśni" i nadszedł czas aby je wykorzystać. Tym sposobem mamy pyszne ciasto. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 250 g cukru 4 łyżki stołowe oleju 3 łyżki stołowe gorzkiego kakao 200 g dobrej margaryny / masła 1/3 szklanki wody 1 cukier waniliowy
W Moim Magicznym DomuCzekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany i mascarpone. Ciasto jest wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu. Na wierzch najlepsze są maliny. Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 190 g jogurtu naturalnego 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 275 g cukru Krem: 250 g zimnej śmietany 36% 250 g sera mascarpone 2 łyżki
BullioNo i tak jak obiecałam wśród przepisów dietetycznych absolutnie nie zabraknie też deserów! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne, dietetyczne brownie – ale nie takie
Ostra na Słodkoskładniki: 100 g maki 100 g cukru 15 g kakao 125 ml oleju 3 jajka 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Domowy Smak JedzeniaCzekoladowe ciasto przełożone kremem z bitej śmietany i mascarpone. Ciasto jest wilgotne dzięki dodatkowi jogurtu. Na wierzch najlepsze są maliny. Ciasto: 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 190 g jogurtu naturalnego 40 g kakao + 1/2 szklanki ciepłej wody 2 jajka 120 g masła 275 g cukru Krem: 250 g zimnej śmietany 36% 250 g sera mascarpone 2 łyżki
Bulliogęstej, kwaśnej śmietany 1 opakowanie budyniu waniliowego 12 dag kaszki manny 1/2 kg truskawek szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto z truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami, Ubijamy białka z solą na sztywno, pod koniec partiami dosypujemy cukier . Pianę mieszamy ze śmietaną, a następnie dodajemy budyń i kaszę. Taką
Cynamonowe szczęścieCiasto mocno czekoladowe ze śliwkami. Ciężkie, podchodzące trochę pod brownie. By jesień była jeszcze słodsza podałam je z rozpuszczoną czekoladą. Każdy kęs rozpływa się w ustach i po pierwszym kawałku chce się sięgnąć po kolejny :) Składniki 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki kakao 3 jajka 150g masła 150g gorzkiej czekolady Dodatkowo
pink envelope